Keresés

Részletes keresés

tozeur Creative Commons License 2010.09.21 0 0 1492
Sziasztok!

Engem tegnap műtöttek két hete, tegnap már repülőre is ültem. Egy picit éreztem a sérvem helyén, de ez lehet attól is, hogy szombaton egy picit fociztam a gyerekekkel (igaz, csak a szobában gumilabdával :) ).
Bombyna Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1491
10 nap?nemsemmi.A többiek kiváncsi lennék hány nap után tudtak kiegyenesedni.
Előzmény: viktorus (1488)
tristen Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1490
Én most csak ennyit írok!

KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hali :)
landsmann Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1489
Én a bringázást 1 hónapig mellőztem. 2 hét után kipróbáltam, de minden döccenőnél mintha kést szúrtak volna belém. Így aztán viharos gyorsasággal leraktam a drótszamarat.
Előzmény: viktorus (1484)
viktorus Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1488

Dehogynem!!Asszem amikor 10!!! nap múlva kiszedték a varratokat akkor tudtam rendesen kiegyenesedni!!De még akkor is fájt!Most 5-6 hónappal a műtét után vagyok és már az emelés is kezd természetes lenni!Csak ahogy lentebb olvastam én pár kilót felszedtem és szerintem azt is éreztem!!De már a torna se fáj!!Kitartás!:-)

A decemberre leszek kiváncsi,disznóvágásra megyek és ott emelni is kell ám:-)))))

Előzmény: Bombyna (1487)
Bombyna Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1487
Én 5 nap múlva még eléggé c alakban mászkálok,neked már akkor nem fájt ha kihúztad magad?
Előzmény: viktorus (1486)
viktorus Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1486

megprobálom majd:-)

Én laporoszkoppal lettem és 1 hét után mentem félig fizikai munkára!

Szenvedtem is az első napokba,patakokban folyt rólam a víz.

Most már dobálom a gyereket meg már lassan a torna is megy,csak ugye a bringától azért féltem,mert a lágyékot mozgatja!

Előzmény: joevagyok68 (1485)
joevagyok68 Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1485

"biciklizéssel ,hogy álltok":

Műtét után 2 héttel már tekertem pár kilómétert.

Csak kiváncsiságból....., hogy hogy bírom :-)

1 hónappal utánna már azzal jártam dolgozni......

Hápogott is az asszony miatta...

Mondjuk én vagyok a kivétel ....hétfőn műtöttek(NEM laparoszkópos volt), következő hét kedden már dolgoztam (csak ülő meló, nem fizikai) 

Úgyhogy szerintem már simán tekerhetsz.....

Előzmény: viktorus (1484)
viktorus Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1484
Szisztok!
Rég nem jártam erre,de egy fenálló kérdésem még lenne hálóbeültett sorstársaim felé.A kérdés az ,hogy mennyi idő alatt szívódnak fel abelső hegek,vagy mi és a háló mikortól lesz 100% stabil?
Tehát parasztosa,akinek háló van,az ki tudja még tapintani a belső hegeket??(olyan mint egy pukli amit ide oda tudssz tolni:-) ) nekem 6 hónap és még érzem.
Más kérdés biciklizéssel ,hogy álltok??Én most kezdeném el csak kissé félek mert ugye a lágyékot mozgatja ám rendesen.
Köszi a segítséget előre is
gyuri53 Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1483

Köszi a válaszokat, ugylátszik a dolog nem tul gyakori. Bár most olvastam egy felmérést, ami szerint

"Lágyéksérv mûtét után 24-36 hónappal a betegek közel 30%-a panaszolt valamilyen jellegû fájdalmat vagy kellemetlen érzést, 6% pedig olyan nagy mértékû fájdalmat említett, amely zavarja a mindennapi aktivitásában, a vizsgálatot megelõzõ 2 hónapban. 11,3%-ot zavar fájdalma járás közben, álláskor és ülés közben."

(teljes szöveg  http://medipress.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3410&Itemid=33)

Még bizom benne hogy elmúlik, bár a tanulmány szerint van egy olyan százalék, ahol a fájdalom miatt beavatkozás vált szükségessé. Remélem nem esek bele :-)

üdv.

Előzmény: landsmann (1481)
landsmann Creative Commons License 2010.09.19 0 0 1482
AZ viszont lehet, amit Tristen is ír, hogy esetleg megerőltetted egy kiscit. Iylen volt már nekem is, akkor pár hétig fájogatott, de 2-3 hét után elmúlt. Esetleg ha szedtél magadra pár kilót, a is okozhat ilyen gondot. A háló nem olyan rugalmas mint a szövetek és ha hízni kezdesz, az bizony nem nyúlik, de a rátapadt szövetek szeretnék felcvenni az új alakot, amit nem nagyon tudnak, mert a hálón megtapadt szövetek nem nyúlnak, nem idomulnak. Így a háló szélétől a szövetek intenzívebb húzásnak vannak kitéve. Nem kell sok kilót felszedni, én már 5-6 kiló plusznál érzem a feszülést. Természetesen a lassú hízás esetén a szöveteknek jobban van idejük alkalmazkodni, így nem húzódik annyira.
landsmann Creative Commons License 2010.09.19 0 0 1481
Ilyen nekem sem volt. De ha nincs megdagadva, vagy egyéb látható probléma nincs vele, akkor talán valóban az átvágott idegek növekedése okozhat gondot. Azt hiszem havonta 1 mm-et nőnek az idegek. Esetleg mégf olyan gond leht, hogy a megbolygatott szövetek összenőnek olyannal, amivel nem kellene. Ez bizony probléma és újabb műtétet eredményezhet. A szövetösszenövés műtét után 4-5 évvel is megtörténhet, legalábbis ezt olvastam valahol. Szerintem hatovábbra is fáj vagy erősödik, akkor mindenképpen menj vissza az orvoshoz. Nem olvastam még ilyen problémáról itt senkitől.
Előzmény: gyuri53 (1479)
tristen Creative Commons License 2010.09.19 0 0 1480
Szia!

Lehet, hogy meghúztad magadat. Vagyis a háló körül megfeszült valami miatt, és az idegek megsérültek. Tulajdonképpen ez egy műanyag háló és sosem fogja a test beépíteni a hasfaladba, ..............

Én úgy gondolom, mint laikus, hogy amennyiben pihenteted, el fog múlni. Ha komolyabb baj volna, akkor pihenőhelyzetben is feszítene, vagyis amikor fekszel.. Tehát én úgy gondolom, nincs nagy baj, csak igen kellemetlen a helyzeted.

Az is lehet, amit a doktorod mondott, hogy megindult egy igen aktív szövetesedési folyamat, és idegeket is érint. Ennek idővel el kel múlnia.

Mivel látta a doktor, én a helyedben egyelőre nem izgulnék.

üdv.

Előzmény: gyuri53 (1479)
gyuri53 Creative Commons License 2010.09.19 0 0 1479

Sziasztok

Új vagyok a topicban, tapasztalataitokra és tanácsaitokra lennék kiváncsi.

3 hónapja műtöttek hálóbeültetéssel. Komplikáció mentes volt minden, szépen kezdtem terhelni, fürdés, kajak meg minden, semmi probléma nem volt.

Kb 2 hete elkezdett sajogni, húzódni. Ha megyek kifejezetten erősen sajog, szinte már fáj. Nyomásra is érzékeny. Ha nyugalomban vagyok nem fáj, de ha állok, vagy megyek, vagy valamit csinálok nagyon.  

Doki megnézte, azt mondta a háló stabil, semmi gond, majd elmúlik, talán a szövtek kezdik benőni, vagy vmi ideg hozzáér ne aggódjak

Ennek már 1 hete, nem múlik, sőt romlik, egyre rosszabb.

Nem tudom mi lehet ez, de nagyon idegesit, nem maradhat igy. Van valakinek hasonló tapasztalata?  Előfordult hasonló valakinél ennyi idő után ?

Mi a vékeményetek?

landsmann Creative Commons License 2010.09.19 0 0 1478
El is múlt pár nap után. Még jó, hogy nem a sárga föld szíjja ki. :)
Előzmény: tristen (1477)
tristen Creative Commons License 2010.09.19 0 0 1477
Sziasztok!

Minden el fog múlni! Csak idő kérdése!

:)
Előzmény: landsmann (1475)
tristen Creative Commons License 2010.09.18 0 0 1476
:-)))))))))))))))))))))))))))

Jól mondád, vagyis írád! :))))))))
Előzmény: landsmann (1475)
landsmann Creative Commons License 2010.09.18 0 0 1475
Én is mikor megláttam a szilvát (csak az egyik volt bekékülve) a lábam közt, az jutott eszembe, istenem, mit műveltek ezek vele míg aludtam? Tekéztek? :D
Bombyna Creative Commons License 2010.09.18 0 0 1474
Hát kb:D és hány nap múlva ment el az a szin?Kitartás:D a többi műtöttnek is)))
Előzmény: Daytona (1473)
Daytona Creative Commons License 2010.09.18 0 0 1473
Hú, nekem is bekékült, aztán ahogyan szívódott fel, már inkább fekete lett. Rettenetesen ronda volt, szerintem ha azt mondom róla, hogy üszkösödik, azt is elhitték volna... már ha egyáltalán látta volna valaki. :)
tristen Creative Commons License 2010.09.18 0 0 1472
Szia!

Szívesen! :)))))))))

IGEN kitartás! :)

hali
Előzmény: Bombyna (1471)
Bombyna Creative Commons License 2010.09.18 0 0 1471
Kösz a válaszokat,mindig csak du van.Szerencsére 38-ig nem ment fel.Elég lassan javulok.Ma már könnyebben mászkálok de még fáj.A felkelés is gyorsabb már.Tudom kitartás:D))))
landsmann Creative Commons License 2010.09.18 0 0 1470
Egy pici nekem is volt. 37-37,1. Nem problémáztak rajta.
tristen Creative Commons License 2010.09.17 0 0 1469
Szia!

Szerintem lehet hőemelkedésed! Mivel elindult egy helyi gyulladás a háló körül, mivel a gyulladás indítja be a háló körül a "hegesedést", ami szépen beszövi a hálót, mármint a hegesedés által létrejött szövetesedés.

Tehát amennyiben "csak" hőemelkedésed van, szerintem nincs baj!

KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!

hali :)
Előzmény: Bombyna (1468)
Bombyna Creative Commons License 2010.09.17 0 0 1468
2 nappal a műtét után még lehet hőemelkedés vagy ez ok?Tegnap meg ma du van nekem.Hát nemtudom.
landsmann Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1467
A második műtét után igen. Néztem is, hogy mit csináltak a dokik. :) Aztán napról napra halványodott és talán 5-6 nap után teljesen elmúlt.
Előzmény: Bombyna (1463)
Bombyna Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1466
Kitartok,nekem szerencsére nem fáj)))))
Előzmény: tristen (1465)
tristen Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1465
Szia!

Szerintem nincs baj, idővel felszívódik a kékség, ez szerintem személyfüggő, kinek ott kinek amott érzékenyebb. Nekem a heréim fájtak sokáig, akarom írni a jobb herém, ahol műtöttek. Nagyon nehezen múlt el, szinte ülni sem tudtam, majd idővel egyre csak többet és többet tudtam ezt azt elvégezni..

KITARTÁS!!!!!!!!!!
Előzmény: Bombyna (1463)
tristen Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1464
Szia!

Ez a nagyon jó hozzáállás!!!!!!!!!!! :-)))))))))))))))))))
Előzmény: joevagyok68 (1459)
Bombyna Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1463
Volt olyan valakinek hogy a műtét után bekékült ott alul?Ez ok így vagy vészes?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!