Keresés

Részletes keresés

hb-tata Creative Commons License 2006.02.09 0 0 919
Én sem kioktatásképpen mondom, hanem az a tapasztalatom, hogy jobb a természetes fény, a nem túl erős napsütés. De: a legjobbak a reggeli és esti órák, amikor a napsugarak oldalról érik a bélyeget, így van árnyéka, ami által a jel kontrasztossá válik. Télen kicsit más a helyzet, ha nem süt a nap, rá kell segíteni oldalról =súrló fény. Inkább a higanygőz lámpát ajánlom, a normál izzótól sárga színt kap a kép. Még egy apró észrevétel és nemcsak neked: Valamilyen világos, pasztellszínű háttérrel felülről fotózva (és oldalsó fényben) "jön ki" a legjobban a rajzolat. Háttérnek világossárga polifoam lemezt (strandmatrac) használok. Mégegy fontos dolog: a majdani katalógu elkészítési szempontjait is figyelve, a téglákat egyesével célszerű lefotózni.
Előzmény: nyakashegyi (914)
hb-tata Creative Commons License 2006.02.09 0 0 918

ugyan nem írtad meg, honnan származik. ennek ellenére mondom, mert egyértelmű: Gróf Nádasdy Lipót, aki 1851 -ben gróf Schmidegg Károlytól megvásárolta, majd átépítette és bővítette a sárladányi, később nádasdladányi kastélyt. Nádasdladányból van nekem is ilyen. Nádasdy Lipótnak két fia volt: Tamás és Ferenc. Tamás fiatalon meghalt. Az apjukéhoz hasonló stílusú betűkkel nekik is van monogramos téglájuk. Mind a négy kép nádasdladányi.

Előzmény: epitesz13 (912)
nyakashegyi Creative Commons License 2006.02.08 0 0 917

Utánanéztem a szagirodalomban, de nem találtam semmit.

Ezek a guruk meg egyre ritkábban szólnak hozzá, pedig ők esetleg tudják:-)))

Előzmény: svendor (916)
svendor Creative Commons License 2006.02.08 0 0 916

Szia Be-ri !

Mondhatnám: Hally Berry !

Üdvözlünk, és mindjárt egy kérdés: az alábbi téglát véltem felfedezni a képen, amit mellékeltél. Közelebbit tudsz-e róla? Én a Duna-kanyarból kaptam.

Előzmény: be-ri (904)
LUDLUM Creative Commons License 2006.02.08 0 0 915

Szeva!

Sajna nem. Sok mással egyetemben.

Előzmény: epitesz13 (912)
nyakashegyi Creative Commons License 2006.02.08 0 0 914

Szia Rita!

Lehetne egy olyan kérés (nem kioktatás, csak tanács), hogy nem szemből vakuval fotózod az anyagot? Erős oldalfénnyel (én valami egyszerű állólámpával operálok) vaku nélkül megoldható.

Tatushoz csatlakozván remélem marad a női igen! :-)))

Isten hozott kicsi csapatunkban!

nyakashegyi Creative Commons License 2006.02.08 0 0 913
Hát ha száraz és öreg, akkor megismerkedek vele is.:-)
Előzmény: hb-tata (910)
epitesz13 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 912
Szeva.

Nem találtam meg ennek a feloldását még. Tudsz róla valamit?

Előzmény: LUDLUM (911)
LUDLUM Creative Commons License 2006.02.08 0 0 911

Szeva!

Mivel azt írtad végig olvastál minden hozzászólást, biztosan találkoztál egy olyannal is, amelyiken tudatom, hogy éppen egy címlistát készítek. Namármost voltál szíves majd minden adatot közölni, ha nincs ellene kifogásod már fel kerültél rá és természetesen kapod is valamennyiünkét./ Már a címeket./

hb-tata Creative Commons License 2006.02.08 0 0 910
Nem netán Törley?
Előzmény: nyakashegyi (900)
hb-tata Creative Commons License 2006.02.08 0 0 909

Szia!

Üdv a kis csapatunkban. Az üdvözlet a nemednek hatványozottan szól, bár a női nemnél csak a női igent szeretjük jobban. Érdekelne, hogyan adtad a fejed erre nem éppen nőies foglalatosságra? 

Előzmény: be-ri (902)
epitesz13 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 908
Kezd el a visszaszámolást. Ha nem lesz megfelelő és mennyiségű tégla……akkor jobb nem is gondolni rá, hogy mi fog történni. Viszek magammal „verő” legényeket is. De ha a hozzáállásod nem olyan lesz, akkor átminősítem őket rakodómunkásnak
Előzmény: orca75 (906)
orca75 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 907

Üdv a fórumon.

Gratulálok a mániádhoz, magunk is hasonló fertőzöttségben szenvedünk.

Leginkább akkor ha valamelyik szép darab nem lehet a miénk.

Ha a tégláról készült képet teszel fel és tudod a feloldását is akkor írd oda mellé, különben a nyakashegyi cimbim a nyakadba ugrik (ezért hívják így :-)))!

A középső kép mit ábrázol és mi a felirat rajta?

Előzmény: be-ri (902)
orca75 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 906

Az igéret szép szó, ha megtartják!

Gyere csak, mi bajom lehet..?

:-)))

Előzmény: epitesz13 (905)
epitesz13 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 905
Téged csak konolyan lehet venni. Készítsd a nekrm szánt több száz téglát. Teherautóval megyek akkor Pestre. Legalább legyen lúd ha jó kövér.
Előzmény: orca75 (903)
be-ri Creative Commons License 2006.02.08 0 0 904

orca75 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 903

Úgy kell neked, minek szaladgálsz a havon holmi vacak téglákért?

:-))))

(Csak viccelek ha netán hajlamos lennél komolyan venni engem!)

Előzmény: epitesz13 (901)
be-ri Creative Commons License 2006.02.08 0 0 902
Üdvözlök minden Téglamániást!

(Külön üdvözletemet küldöm Rugli Dezsőnek és családjának!)

Elolvasva az összes hozzászólást, úgy látom h. én leszek az első női téglamániás a fórumon.

Jelenleg kb. 1000 téglám van (elsősorban Dél-Alföldről vannak, de van néhány Észak-Magyarországon és a Dunántúlon készített is).

Természetesen minden irodalom és tégla csere-bere érdekel. Az újságban és itt a fórumon is olvastam, hogy szeretnétek egy adatbázist készíteni a Mo.-on korábban gyártott egyedi, pecsétes-emblémás téglákról. Létezik egy honlapom www.belyegestegla.hu (amely jelenleg még sajnos feltöltés alatt van), melyet most felajánlok az elkészülendő gyűjtemény internetes elérhetőségének. Egy szó mint száz, szívesen csatlakozom ehhez a kezdeményezéshez és aktív részese szeretnék lenni ennek a megvalósításában. Addig is pár képet küldök.

Üdvözlettel: Bencsik Rita

Elérhetőségeim:

Tel.: 70/383-0197

Email: bencsikr@t-online.hu

epitesz13 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 901
Szia.

A havazásról csak ne beszélj. Nekem rossz emlékem is fűződik hozzá.

Elmentem guberálni s fennakadtam a havon, alig látszott egy kis maroknyinak, de a kocsim felült rajta. Majd két órát azzal foglalkoztam, hogy kiszabadítsam. Emelő s a kövek azért megtették a hatást. De mint ne mondjak jól átfagyva, azért mégis csak megnéztem azt a helyet ahova indultam. Milyen eredménnyel az majd csak estére derül ki, mert addigra olvad talán ki a tégla, amit a fagyos földből sikerült kiszednem. Remélem, hogy megérte ez a sok kellemetlenség. Ha tudok róla megfelelő fotót készíteni megosztom veletek.

Előzmény: nyakashegyi (898)
nyakashegyi Creative Commons License 2006.02.08 0 0 900

Az öreg Örleyt én is üdvözlöm! Remélem nemsokára találkozhatok vele...

Előzmény: orca75 (899)
orca75 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 899

Miért ne lenne?

Én este hivatalos vagyok egy helyre, szombaton meg egy másikra.

Utálom ha tégla nélkül kell hazamennem. Olyankor kárba ment az egész nap.

De ha az asszony megakar vigasztalni azt természetesen nem bánom.......:-))))

u.i.: Örley Lajos egyik térméke üdvözletét küldi! :-)))

Előzmény: nyakashegyi (898)
nyakashegyi Creative Commons License 2006.02.08 0 0 898

Nem látom, hogy izzana a topik. Mindenki el van havazva? Asszem a héten nem lesz gubera a havazás miatt:-(

epitesz13 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 897
Ezek jó nagyra sikeredtek valamiért. Sebaly legalább szeműveg nélkűl is látod.
epitesz13 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 896
Kösz a jó tanácsot. De ma nem tudok, mivel du. viszem a kisebbik Volvót zöldkártyára. Nem szeretném, ha leszedetnék velem a rendszámot. 9-edikéig jó csak. Eléggé kifutottam az időből vele.

Előzmény: orca75 (895)
orca75 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 895

Szia!

A Boros Jenőt azért nem ajánlottam fel, mert belőle csak egy van, valakivel nekem is innom kell.:-)))

OB-s meg van már nekem is.

Itt a mai 500Ft-os tégla a vateráról.

Épitész13, jobb ha mihamarabb elmész a tégláidért a Bajnok u.-ba mert az árak erősen emelkednek.

Mai árfolyam: Alois Miesbach pucolatlanul 1000Ft. lepucolva 1400Ft.

Dávidcsillagos 300Ft.

Salgótarján-Nagybátony 200Ft.

Előzmény: nyakashegyi (892)
epitesz13 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 894
Hali.

A nyugdíjas éveidhez had gratuláljak. Még, hogy egy nyugdíjasnak kevés az ideje. Lehet benne valami. Én is most készíttetek egy Bécs-i órásmesterrel olyan órát, amely már nem napi 24 órát hanem 36 órát mutat. Azért van rá szükségem, mert amit pár évvel ezelőtt belefért 24 órába azt most csak 36 óra alatt tudom elvégezni. Ha érdekel ez az óra, rendelhetek neked is belőle. Csak egy szép van ebbe a dologba, hogy a szex is tovább tart. Félre a viccel. Érezd, jól magad s oszd jól be ezeket az éveket, sok szép élményekkel gazdagodva.

Előzmény: Ha-Jó (857)
epitesz13 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 893

Sziasztok.

Hát természetes, hogy hozzá járulok, s várom a listádat.

Előzmény: LUDLUM (883)
nyakashegyi Creative Commons License 2006.02.07 0 0 892

Ilyet tudok adni esetleg, ha még nincs:

Óbudai Tgy. (Oppidum Budensis)

Előzmény: orca75 (889)
nyakashegyi Creative Commons License 2006.02.07 0 0 891

Te, gyanús volt ez nekem, hasonlít erre, nem? :

Inkább a BOROSJENŐ-ből egyet:-))))))

Előzmény: nyakashegyi (890)
nyakashegyi Creative Commons License 2006.02.07 0 0 890

Simán. Még el is kapom, ahogy Te is szoktad:-)

Rosenthal Samu, Mohács.

Előzmény: orca75 (889)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!