Én sem kioktatásképpen mondom, hanem az a tapasztalatom, hogy jobb a természetes fény, a nem túl erős napsütés. De: a legjobbak a reggeli és esti órák, amikor a napsugarak oldalról érik a bélyeget, így van árnyéka, ami által a jel kontrasztossá válik. Télen kicsit más a helyzet, ha nem süt a nap, rá kell segíteni oldalról =súrló fény. Inkább a higanygőz lámpát ajánlom, a normál izzótól sárga színt kap a kép. Még egy apró észrevétel és nemcsak neked: Valamilyen világos, pasztellszínű háttérrel felülről fotózva (és oldalsó fényben) "jön ki" a legjobban a rajzolat. Háttérnek világossárga polifoam lemezt (strandmatrac) használok. Mégegy fontos dolog: a majdani katalógu elkészítési szempontjait is figyelve, a téglákat egyesével célszerű lefotózni.
ugyan nem írtad meg, honnan származik. ennek ellenére mondom, mert egyértelmű: Gróf Nádasdy Lipót, aki 1851 -ben gróf Schmidegg Károlytól megvásárolta, majd átépítette és bővítette a sárladányi, később nádasdladányi kastélyt. Nádasdladányból van nekem is ilyen. Nádasdy Lipótnak két fia volt: Tamás és Ferenc. Tamás fiatalon meghalt. Az apjukéhoz hasonló stílusú betűkkel nekik is van monogramos téglájuk. Mind a négy kép nádasdladányi.
Lehetne egy olyan kérés (nem kioktatás, csak tanács), hogy nem szemből vakuval fotózod az anyagot? Erős oldalfénnyel (én valami egyszerű állólámpával operálok) vaku nélkül megoldható.
Tatushoz csatlakozván remélem marad a női igen! :-)))
Mivel azt írtad végig olvastál minden hozzászólást, biztosan találkoztál egy olyannal is, amelyiken tudatom, hogy éppen egy címlistát készítek. Namármost voltál szíves majd minden adatot közölni, ha nincs ellene kifogásod már fel kerültél rá és természetesen kapod is valamennyiünkét./ Már a címeket./
Üdv a kis csapatunkban. Az üdvözlet a nemednek hatványozottan szól, bár a női nemnél csak a női igent szeretjük jobban. Érdekelne, hogyan adtad a fejed erre nem éppen nőies foglalatosságra?
Kezd el a visszaszámolást. Ha nem lesz megfelelő és mennyiségű tégla……akkor jobb nem is gondolni rá, hogy mi fog történni. Viszek magammal „verő” legényeket is. De ha a hozzáállásod nem olyan lesz, akkor átminősítem őket rakodómunkásnak
Gratulálok a mániádhoz, magunk is hasonló fertőzöttségben szenvedünk.
Leginkább akkor ha valamelyik szép darab nem lehet a miénk.
Ha a tégláról készült képet teszel fel és tudod a feloldását is akkor írd oda mellé, különben a nyakashegyi cimbim a nyakadba ugrik (ezért hívják így :-)))!
Üdvözlök minden Téglamániást!
(Külön üdvözletemet küldöm Rugli Dezsőnek és családjának!)
Elolvasva az összes hozzászólást, úgy látom h. én leszek az első női téglamániás a fórumon.
Jelenleg kb. 1000 téglám van (elsősorban Dél-Alföldről vannak, de van néhány Észak-Magyarországon és a Dunántúlon készített is).
Természetesen minden irodalom és tégla csere-bere érdekel. Az újságban és itt a fórumon is olvastam, hogy szeretnétek egy adatbázist készíteni a Mo.-on korábban gyártott egyedi, pecsétes-emblémás téglákról. Létezik egy honlapom www.belyegestegla.hu (amely jelenleg még sajnos feltöltés alatt van), melyet most felajánlok az elkészülendő gyűjtemény internetes elérhetőségének. Egy szó mint száz, szívesen csatlakozom ehhez a kezdeményezéshez és aktív részese szeretnék lenni ennek a megvalósításában. Addig is pár képet küldök.
Üdvözlettel: Bencsik Rita
Elérhetőségeim:
Tel.: 70/383-0197
Email: bencsikr@t-online.hu
Szia.
A havazásról csak ne beszélj. Nekem rossz emlékem is fűződik hozzá.
Elmentem guberálni s fennakadtam a havon, alig látszott egy kis maroknyinak, de a kocsim felült rajta. Majd két órát azzal foglalkoztam, hogy kiszabadítsam. Emelő s a kövek azért megtették a hatást. De mint ne mondjak jól átfagyva, azért mégis csak megnéztem azt a helyet ahova indultam. Milyen eredménnyel az majd csak estére derül ki, mert addigra olvad talán ki a tégla, amit a fagyos földből sikerült kiszednem. Remélem, hogy megérte ez a sok kellemetlenség. Ha tudok róla megfelelő fotót készíteni megosztom veletek.
Kösz a jó tanácsot. De ma nem tudok, mivel du. viszem a kisebbik Volvót zöldkártyára. Nem szeretném, ha leszedetnék velem a rendszámot. 9-edikéig jó csak. Eléggé kifutottam az időből vele.
Hali.
A nyugdíjas éveidhez had gratuláljak. Még, hogy egy nyugdíjasnak kevés az ideje. Lehet benne valami. Én is most készíttetek egy Bécs-i órásmesterrel olyan órát, amely már nem napi 24 órát hanem 36 órát mutat. Azért van rá szükségem, mert amit pár évvel ezelőtt belefért 24 órába azt most csak 36 óra alatt tudom elvégezni. Ha érdekel ez az óra, rendelhetek neked is belőle. Csak egy szép van ebbe a dologba, hogy a szex is tovább tart. Félre a viccel. Érezd, jól magad s oszd jól be ezeket az éveket, sok szép élményekkel gazdagodva.