Sziasztok lányok,
most találtam meg ezt a topicot.
Hozzászólnék a Clinique témához: Én rendszeresen veszek náluk ezt-azt, persze csak ha akció van.:) Most novemberben 5000 Ft volt a vásárlási határ, ezért kaptam ajándékba egy neszeszert, ebben egy Happy parfümöt (4ml), egy rúzst, egy szemhéjszínezőt, egy arckrémet (15ml), egy arctisztító tonikot, meg még valamit, de azt már elfelejtettem.
A háromlépéses bőrápolóprogram nekem nagyon bejött.
Annak, aki valamire allergiás lett, tanácsolom, hogy vigye vissza, valószínűleg kicserélik másra a terméket, erre nagyon adnak.
Dolgozott ott egy ismerősöm, egyszer kifestett a szülinapi bulimra. Nem akarok dicsekedni, de címlapfotó lehettem volna:)
A Clinique-nél az összes eladó végzett kozmetikus, lehet tőlük bátran kérdezni.
És a lényeg, ilyen csodasminket csinálnak neked is, a tavalyi ára talán háromezer forint volt, nem tudom, változott-e.
Viszont a szemet, a szájat vagy az alapozást külön is megcsinálják rajtad, ingyen.
Ennyi reklám talán elég is nekik, főleg, mert nem fizetnek érte.
Bocs, ha hosszú lett.
Szia, köszönöm felhívtam azt hiszem pont ott is voltál, remélem beválik, majd elmesélem milyen volt, sőt ha jó lehet, hogy én is áttérek a sajátomtól hozzá.
a lejjebb említett Radnóti u. 2 Attractiv szalonban van egy TIMI nevű manikűrös-műkörmös lány. Én több manikűröst is próbáltam már, de ő volt a legügyesebb, nem vágott bele a bőrömbe, szépen, finoman dolgozik, jó minőségű lakkokkal, és gyönyörű alkalmi, mintás, csillogós körmöket is készít neked, ha kéred. Manikűr+ festés 700-800 forint.
Tudom ajánlani...
Már évek óta készülök manikűröshöz, de mindig közbejön valami. Azt hallottam, hogy a körömpanaszok (körömágy, törékeny, bordázott köröm) valamilyen vitaminhiányra vezethetők vissza. Csak azt nem tudom, hogy melyik panasz milyenre. Meg vannak haj- és körömápoló vitaminok (szájon át szedhetők), ezekről van valakinek tapasztalata? És akinek olyan nagyon szépek a körmei, az tényleg sokat ápolja őket, vagy ez alkat kérdése is?
próbáld meg nagyon finom szemcséjű, polírozó reszelővel lesimítani a köröm felületét. Ehhez tényleg nagyon finom szemcsék kellenek, tulképpen már nem is rezselő.
Kedves nemisbéka, akkor majd keresek. A Pólusban van is több ilyen csatos, hátha náluk találok valami izgiset. Aha, igaz, akkor alulra két ékszercsatot teszek V alakban és a leomló hajam valamennyire takarni is fogja, ha meg kivillan, akkor sincs semmi, mert szép. Inkább felül aggodalmaskodom, mert a fele ki fog hullani a csatolásból, az viszont már ronda. Lehet, hogy fönt is két csat megoldást választok, és akkor már csak lesz valami... Egyébként igazad van, Fodrász Timi csak tud nekem valami ötletet adni! Ballagásomkor is ekkora volt a hajam, valahogy mégis sikerült feltűzni (azt fodrász működte, cirka másfél órán keresztül, de szép lett!). A fél liter lakkot azért lehet, hogy előkészítem, legfeljebb nem aktivizálom:-) Kellemes lesz beletúrni, ha majd leengedem. Lehet, hogy csat nélkül is úgy marad, abban a formában:-)))
Solya: tudtommal van sarga szinu is, tehat elvileg a szokek is csatt-lakozhatnak a feltuzott frizurasokhoz :). Szerintem a frizuradat nehez lenne igy neten lebeszelni, de ha addig elslisszolsz fodraszhoz, tuzesd fel a hajad es lesd el a mesterfogasokat. Es vszinuleg csatt-ugyben is tud segiteni. Az nem megoldas, ha csak a felso reszevel varialsz? Mert alul ugyis szetjon perceken belul (ez a kritikus hossz), hacsak nem aldozol ra egy flakon lakkot. :)
KIKA,
növényes Colgate: most tesztelem. Benyomás:
- intenzív eukaliptusz íz
- nagyon habzik
+ hosszú ideig sima tapintású fog
+ az ínyen kellemetes érzést hagy
r_b.
Kicsit elvetem a sulykot időnként, de a családom már megszokta, hogy képes vagyok selyemblúzban-szoknyában nekiállni takarítani is akár...:-) Most komolyan, szóval a karácsonynak már a készülődés, az öltözködés is megadja a hangulatát. Kész a fa, finom illat a levegőben, fürdőszobában felvenni a szép ruhát, különleges smink, de szép vagyok, kedves álla a padlón, elérzékenyülés, szeretjük egymást-hangulat, tökéletes karácsony - nem?
Jut eszembe, vállig érő, lépcsőzetesen vágott hajat hogy lehet feltűzni, hogy ne keltsen se nagyon mű, se nagyon torzonborz-összecsapott hatást? Mióta ilyen hosszúságú, azóta nem volt még feltűzve. Nem baj, ha itt-ott egy-egy tincs kikukkant, igazából még jó is, majd besütöm, csak a fentmarasztalandó szakasszal vagyok bajban, millió csat kéne hozzá, hullámcsat csúnya, mert nem tudom rendesen eltakarni, viszont annyi pénz és ékszercsat (tudjátok, azok a kis köveskés-virágos csatok, amikért megveszek és amik méregdrágák) nincs a világon. Vagy van szőke hajhoz való hullámcsat, ami nem ordít annyira, mint pl. a barna?
Ez nekem akkora, de akkora teher, hogy nem élem túl, ha nem oldódik meg:-))))
Szia Solya,
orulunk neked :). A koromproblemara nem jut semmi az eszembe, tovabbra is manikurost ajanlanek Neked is.
Ami a ruzst illeti: de, vszinuleg mas hatast ad a meleg szinnel. Szerintem orizd az osszhangot es vagy egy lilas, vagy egy hideg arnyalatu bordos ruzst valassz.
Jo hallani egyebkent, hogy valaki otthon is igy unnepel.
Kedves mindenki, újra itt vagyok! Köszönöm a hozzámszólásokat!
Köröm: nekem is szép hosszú és erős, de nekem szögletes a felülete. Csíkos. Nem tudom jobban elmagyarázni. Jó lakk eltakarja, de van, amelyik nem (pl. Oriflame, Avon). Próbáltam azt a körömpolírozót, de sokáig tart, mire elfogadhatóvá válik, azonkívül roncsol is rendesen (volt, hogy hullámosan nőtt utána a körmöm, sőt, a hüvelyk ujjamon még most is van benne egy hullám). Ez szerintetek valamilyen betegség, vagy egyszerűen csak ilyen?
Keresek jó minőségű fehér-ezüst krém szemhéjfestéket, mert az enyém elfogyott, viszont nem szívesen mondanék le a használatáról, pláne nem karácsonykor a szép ruhámhoz, mert fekete szemceruzával félelmetesen szép formát tud adni a szemnek. Pláne az én szemem még kék is mellé, úgyhogy elég "jeges" macska-hatást tudok elérni vele, de bátran ajánlom barna szeműeknek is, mert az egyik ismerősöm is ilyesmi színűt használ és nagyon jól áll neki. Karácsonyra, szilveszterre egy kisestélyivel fantasztikusan elegáns és szexi. És tudjátok még mit láttam? Az Oriflame katalógusban tetoválást, ezüstöt! Ujjatlan elegánsabb viselethez csillag karkötő tetoválás a felkarra, esetleg mélyen dekoltált ruhához a mell fölé egy apróság, szerintem eszméletlen látvány, öltöztet és este lemosható. UV fényben pedig világít. Az ilyenekért meg tudok hülyülni.:-) Ja, és az oriflémes tetoválás körömre is jó, tehát egy sötét körömlakkon is nagyon klassz lenne egy ezüst szivecske vagy csillag. Főleg hosszú körmön mutat jól, ha rövid, akkor pedig önmagában, lakk nélkül klassz.
Szerintetek nem üti a fenti sminket egy meleg mahagóni-szerű rúzs? Ja, a ruhám fekete és nagyon elegáns. Pedig otthon ülöm a karácsonyt, de olyan jó ünnepelni:-)
Nyuszog:
1. Az AVON-nak van kifejezetten koromagyapolo kremje, de meg sose hasznaltam, ugyhogy nem tudom, mennyire mukszik.
2. Manikuros: egy darab tapasztalatom van, az is Bulgariaban, de gondolom haromnegyed oranak otthon se tobb es vszinuleg ugy 350-500 Ft, attol fuggoen, hogy foldrajzilag merrefele vagy.
Nemisbéka, KIKA, a köröm szélein apró bőrszálkák, cafatok vannak, amiket ha letépek, levágok, sebes, csúnya lesz. Mennyi ideig tart egy manikűr, és kb. mennyibe kerül?
Gy_Rozi, nekünk a 24 órás illat és szín nélküli dezodorok jöttek be. Golyós vagy stift formában. Emellett meg mindenki használhatja a kedvenc illatát.
Szuper kozmetikus: Vörösné Ági (Szépségbarlang, Haris köz 6). Olyan idôs voltam, mint a lányod, amikor elôször voltam nála (ugyanazzal a problémával), azóta is hozzá járok. Hogy mennyire kíméletes, azt nem tudom, viszont nagyon alapos.
KIKA: kepzeld, letezik _abszolut tartos_ ruzs. Baratnem felkente es nalam aludt az ejjel, eldolt az agyon, gyors tempoban szukult a szeme, mikor figyelmeztettem, hogy le kene szednie. Valami morgasfele jott valaszul es rajta maradt. Reggel ugyanugy megvolt, meg csak el se kenodott! :) Miss Claire a marka, nemet, nem tudom, otthon van-e. Ruzstartositasra a klasszikus modszer az egyszer felkened, zsebkendore racuppantasz, igy leszedve a felesleget, bepuderozod, ujra ruzs, cupp, ujra puder, ruzs. Na, allitolag ez mukszik (oszinten szolva ritkan szoktam ennyit szoszolni ruzzsal). Amit _abszolut tartoskent_ hirdetnek, azzal azert kell vigyazni, mert tobbnyire magas a pudertartalma, szaritja a szajat, sokszor mar darabokban johet le a vegen, ha rossz minosegu es altalaban eros, matt szinekben kaphato. A L'orealnak van eleg jo minosegu tartos ruzsa, nem tudom az alnevet, a keskenyebb tokos, es Avonnak volt a szupertartos extranagy, nekem az annyira nem jott be, tobb most igy nem ugrik be.
ErikaSzB: demimur ajanlott kozmetikust a topic eleje fele, talan erdemes felhivni. Radnoti u. 2. Attractiv Szalon, Eva nevu kozmetikus.
Ha "No Animal Tested"-et szeretnél akkor ajánlom a Body Shop termékeit, angol cég Bécsben van üzletük úgy tudom nálunk még nincsen, férfiszereik is vannak. Egyébként angol cég és ők mint tudjuk a tonhalat is delfinkimélő eljárással halasszák :)) Én is Londonban vettem előszőr ilyet, van egy Dewberry kölnijük, üde tiszta illat.
Maybelline, True Illusion, állandóan a táskámban van a szivacskát benedvesítve krémes alapozó, szárazon istenien felvihető púder. Szemceruzából és szemhéjpúderből leginkább CoverGirl, de valószínüleg azért mert van egy olyan fantasztikus züld árnyalatuk amely senki másnak és pont az én zöld szememhez illik.
Mellesleg én nagyon keresek egy kozmetikust aki a 12 éves kislányom kamaszodó arcát lelkiismeretse és nagyon kíméletesen kezelné, a sajátomat már kérdeztem ő kerek perec megmondta, hogy ilyen kényes dolgot nem vállal, az anyukáménál egyszer volt, de az megkínozta, van egy aki szuper, de az Ráckevén lakik oda meg csak nyaralni járunk, Tehát ha tudtok szuper kozmetikust plíz szóljatok, lehet akár drága is ha jó, amellett amit egyébként is el kell költeni egy gyerekre ez már fel se tűnne.
OFF
...persze, ohne FCKW, de akármi van is benne, az biztosan kártékonyabb, mint a golyós meg a pumpás. (Valahogy olyan ez, mint a Der grüne Punkt, ami nem azt jelenti, hogy környezetbarát a termék vagy a csomagolóanyag vagy a technológia, henem azt, hogy befizették utána a környezetvédelmi alapba a megfelelő összeget. Attól az még lehet plutónium is...) Apropó, figyel arra valaki, hogy az általa használt terméket tesztelték-e állatokon vagy kapcsolódik-e hozzá kizsákmányolás, gyerekmunka illetve egyéb randaság? Én a Gilettet az állatkísérletek miatt bojkottálom. (Öntömjén OFF...)
Les,
én úgy tudom, hogy kb. 10 éve minden valamelyest is megbízhatóbb dezodor ohne FCKW működik. Vagy sűrített levegővel, vagy abszolúte ártalmatlan gázzal (elfelejtettem, melyikkel).
De én is inkább golyóst meg stiftet szoktam hesználni, azért, mert tartósabbak, és mert nem zavarnak be a parfümmel.
Nyuszog,
mit értesz "szálkás alatt"? Vannak mindenféle körömágy-ápolók, adj nekik egy lehetőséget.
Én egyébként nem is járok manikűröshöz. Lehet, hogy mázlista vagyok, de tökéletesen el tudom ápolgatni otthon (gyakran kérdezik, hogy műköröm-e, pedig 100% original). A reszelő nagyon fontos. Ne fém/fémszemcsés legyen, mert az lapokra szétmállasztja a körmöt. Én műanyag lapocskára felvitt, lassan lemorzsolódó finom(!) szemcsékkel ellátott reszelőt használok, nem is törik a körmöm soha (tényleg, kifogytam, nem tudtok egy beszerzési helyet?). Nálam a köröm kulcskérdés. Kb. 11-12 éves korom óta senki nem látott lakkozatlan körömmel. Hülyén is érezném magam.
Solya,
köszönjük a részletest. Pont azért vagyunk itt, hogy ilyeneket megbeszéljünk. És még nem is volt szó a cikisebb szépészeti témákról, de majd idővel...
Alapozó-téma: hiába a reklám által abszolút tartósnak mondott alapozó v. rúzs, a _dolog jellegéből adódik_, hogy előbb-utóbb lejön (ha maradna, és este sem lehetne leszedni, az nagyobb baj lenne). A kérdés az, hogy mit csináljunk, hogy inkább utóbb jöjjön le.
Én szeretem a krémes alapozókat, eddig legjobban az Yves Rocher 2 in 1 tetszett (de hogy mi benne a 2 ...?). A púder tényleg tartósabbá tudja tenni az alapozót. Én csak ritkán szoktam. Általában keresem az egyszerűbb megoldásokat (nem szeretek sokat vacakolni).
Sir Balambér,
De azért néha a merészebb is jó, nem?
Megjegyzem a smink is kétélű dolog. Közeli családtagomat pl. amikor először láttam smink nélkül majdnem Lrohantam mentőt hívni. Sápadtnak tünt, a szemei is természetellenesen mélyen ültek stb. stb.
A jó smink szerintem nem tűnik fel.. (Bár lehet, hogy ez egy divatjamúlt vélemény)
Solya, klassz voltal, koszi es beszelj meg orakig nyugodtan :). Alapozobol MaxFactort hirdetik feherselyemkesztyutosszenemkenonek, ami vszinuleg szinten nem igaz. Ami az Astor lakkot illeti: homlokegyenest ellenkezo velemenyt is hallottam (2 napig marad fenn). Viszont a Natural Look szempillaspiral zsenialis az Astortol, nekem ez a legjobb idaig.
Leszedokeben a Sinergie eleg jo, bar nem tokeletes.
Tusfurdo: mandulaolajas Nivea!
Szerintem olyan nincs. Én megvettem anno az agyonhirdetett fehérkutyárakenős-fehérpulóverensemlátszós, azt hiszem, Maybelline alapozót, hát ugyan a kutyámat nem öleltem magamhoz, de a pulcsikon látszott, sőt még a telefonom gombjai is barnák lettek:-)
Körömlakkban én a Margaret Astorra esküszöm, nagyon jól, egyenletesen lehet felvinni és két hétig, mosogatás-takarítás mellett is kitart. Alapozóból is a fenti márkát használom, bár nagyon ritkán, alkalmakkor. Szemceruzát minden nap használok, nem márkás, de arra odafigyelek, hogy puha legyen. Szempillaspirált is mindig, az Avon és a vízálló fajta - garantáltan lebőghetetlen:-)
Leszedőkéről még nem volt szó: hát csak úgy kipróbáltam a Johnsons PH 5.5-ös lemosókendőt, ami három az egyben (tudjátok a bohóc-anyuka reklámozza kicsi fiának szülinapján), fantasztikus!!! Tényleg egyetlen finom mozdulattal lejön a smink, ráadásul olajos, ami a szemkörnyékemet ápolja. A vízálló spirállal is bír, igaz, azon kétszer kell átmenni, de hibátlanul leszedi. És nem elhanyagolható az a tény, hogy isteni az illata.
Tusfürdőből a vaníliás Palmolive bevált, az összes többitől vagy kiütéses leszek, vagy bezsírosodik a bőröm. Testápolót nem nagyon használok, legfeljebb nyáron, akkor is Palmolive, mandulás.
Aki Zuglóban lakik/dolgozik, annak tudom ajánlani a Szugló utcában lévő Zuglói Sportcentrum fodrászatát, onnan is Timit. Nagyon ügyes keze van, fantáziadús, odafigyel a hajra, mi jó neki, mi nem, a múltkor fóliás melírért, vágásért (úgy, hogy nem is én mondtam, mit akarok, hanem ő találta ki, mi legyen), szárításért fizettem 4200 forintot. Ez kb. két hónapja volt, a hajam most is jó formájú, hiába nőtt azóta sokat, a fazon hosszabb hajnál is jó (nem kell havonta menni) és mindig jól érzem magam náluk, mert szól a zene, lehet TV-t nézni, amíg vársz, a szomszédban szolárium, kozmetika, ahol kozmetikai tetoválást is vállalnak, műkörmös a fodrászatban, konditerem, szauna minden, mi szem-szájnak ingere. És mindenki kedves, még a biztonsági őrök is mosolyognak és ahogy belépsz, rögtön kérdezik, tudod-e a járást vagy segíthetnek-e? Szóval kellemes és nem drága.
Hosszú lettem, de erről a témáról órákig tudnék beszélgetni, főleg, ha elégedett vagyok.
Sziasztok, Szakértők! Mit lehet csinálni a szálkás körömágyakkal?
Alapozóra feltétlenül kell púder? A krémpúder a kettő együtt? Sajnos még az alapfogalmakkal sem vagyok tisztában. Az olyan 2 az 1-ben dolgok jók? (Nekem a tusfürdő+testápoló nem jött be.) Mondjatok nekem jó alapozót, amitől nem lesz "megalapozott" a ruhám.