Keresés

Részletes keresés

staiger Creative Commons License 2018.09.06 0 0 8624

én csak a mai hivatalos álláspontot közöltem de mondok mást pl én egy pulmonológustól kaptam a fent nevezett injekciót. 85 éves orvos volt az idén hallt meg. Amikor megkérdeztem tőle milyen injekciót kaptam alig akarta megmondani a nevét : Amikor 1 hónap múlva vissza mentem hozzá mondtam neki nekem semmilyen gyógyszer nem kell adja be nekem újra az injekciót nem volt hajlandó és azt sem árulta el miért csak nagyokat hallgatott és inkább felírt gyógyszert(desloratidin activis) . De hát a laborom meg is mutatta az injekció hatását. No de csak praktikussági okokból sem jó az injekció mert szűk 1 hónapos hatása van szemben a parlagfűvel ami inkább nevezhető másfél hónaposnak . Nyugodtan kérheted a másik injekciót az orvosod úgyse meri beadni . Pl a dymista sprayt egész évben alkalmazhatod és nekem felért az injekció hatásával . na most amit egész évben lehet alkalmazni és csak két hónapig nyomod az nem biztonságosabb szerinted? De csak olvasd el a neten az injekció lehetséges mellékhatásait garantálom ilyet még nem olvastál. Most az hogy 1 injekció még nem szembetűnő az nem jelent semmit. Amúgy lehet olvasni olyan véleményt is hogy mit okozott az évi egy injekció legutóbb pl egy hölgy erre fogta a vese cisztáját persze ez sem bizonyított csak leírtam. Mintahogy az igazsághoz hozzátartozik hogy nem tudjuk hogy hosszútávon mit okozna a dymista én amint lehet szeptember végén leállok róla és jövőre ezzel kezdek mert  a csodaszerekben már nem hiszek sem a táplálkozásban. Ugye a tejtermékeket hibáztatják de a lányod nem is fogyasztja vegánként. a gyógyszernaffiárol meg annyit hogy simán megtehetné hogy megemeli az injekció árát mondjuk 30 ezerre és csodaszerként árulja de nem teszi. A dymista 4700 ft 1 hónapra  mellé a cetirizin 700 ft 1 hónapra . szóval nem buksz nagyot ha jövőre elővigyázatosságból ezzel kezdesz és ha 1 hét után nem jön be mehetsz a beadatni a dipropost

Előzmény: Kata` (8621)
kb100 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 8623

nekem volt mar ilyen lovesem, nagyjabol 7evvel ezelott. vallomasomban azt tudom rola elmondani, hogy valoban zsenialis a szer, mert amit addig ereztem, hogy keptelen vagyok emberek kozott lenni, az masnapra jo fej kozossegi emberre "alakitott". ez csak 1x volt, az nagyon jo volt. viszont teny, hogy a kovetkezo evben, amikor nem volt lehetosegem errre, a "normal uzemmod" sokkal rosszabb volt. megbosszulta magat a szertelenseg?

 

viszont zavar, hogy nem tudom a ket iskola kozul, melyiknel van az igazsag, illetve sajnos egyik oldalrol sem vagyok meggyozodve. hozzateszem, hogy iden sokkal jobb mint eddig az elmult 8 evben.

Kata` Creative Commons License 2018.09.06 0 0 8622

Ne csodálkozz, de hidd el, én is csodálkoztam. Meg is kérdeztem a gyerekem, annyit mondott, hogy "mert már minden mindegy volt, csak segítsen valami."

Előzmény: kchris12 (8620)
Kata` Creative Commons License 2018.09.06 0 0 8621

staiger 8619,  kchris12 8620!

 

Akkor más állásponton vagyunk. Itt nem elhúzódó, hosszú ideig, kúraszerűen alkalmazott kortikoszteroid adásról van szó, mégcsak rövidtávú kezelésről sem, itt mindössze EGYETLEN EGY alkalomról van szó. És ennél az évi egyszeri(!) 1ml-nyi injekció beadásnál nem hiszek ebben a "szörnyű mellékhatások, stb..." dologban. Sokkal inkább gyanakszom most már és gondolok a gyógyszerbizniszre, hogy miért is nem ajánlják és halljuk ezt az injekciót. Ki venné a sok ilyen-olyan allergiagyógyszert, egyik félét a másik után, merthogy nem segít, meg miből lenne jó sok pénze a "magán" (is) rendelő allergológus szakorvosoknak... (vagyok olyan rossz, hogy ezekre gondolok!) Annak hiszek amit látok. És ami van. JÓL LETT, JÓL VAN A GYEREKEM! De mindenki úgy szenved tovább, ahogy akar.

 

Amire itt találtam, a seni80 (2012.08.31 8004) bejegyzésében, én ebben hittem és ez segített! Ide is másolom:

 

"Szia!

Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Ezer éve nagyon durván allergiás vagyok és nekem a saját háziorvosom javasolta, hogy évente egyszer adassam be. Nagyon féltem tőle, mivel szteroid, és sok rémes dolog terjeng róla a neten. Ő azt mondta, hogy higgyem el, évi egy ampullától nem lesz semmi bajom, és hogy a saját gyerekének is minden évben bead egyet, ha baja lehetne egytől, akkor nyilván nem adná be neki. Így belementem és mostmár évek óta szeptemberben beadatom a Dipro-t. Nekem már másnapra semmi bajom, elmúlik minden tünetem. Semmilyen mellékhatása nem volt nálam soha, viszont tudok aludni, dolgozni, és levegőre menni emberek közé. Minden évben ugyanúgy hatott, ahogy a legelején. Épp ma szereztem be az idei adagot, azt hiszem jövő héten beadatom, mert nagyon durvul a helyzet.

Egyébként nincs olyan kezelés vagy szer, amit ne próbáltam volna ki.  Amiért én nagyon mérges vagyok, hogy minden orvos szinte ellene van az injekciónak és papolnak, hogy milyen csúcsszuper a Rhynolight terápia...hát tudnék róla mesélni. Felvettem a kezeléseket és a hatása annyi volt, hogy két évbe tellett, mire az orrnyálkahártyám újra a régi lett, mert totál kicsinálta, az allergiára viszont egyáltalán nem volt hatással...

 

Előzmény: Daterseven (7997)"

kchris12 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 8620

ezen en is csodalkozok hogy valaki semmi gyogyszer aztan egy lorugasszeru injekciot meg igen... egy utolso fejlesztesu antihisztamin ill lokalis szteroidos orrspraynek toredek mellekhatasa van.. kinyom minden gyulladast ami azert szar mert ahol gyulladas van ott dolgozik az immunrendszer, altalaban nem ok nelkul...(kiveve az allergiat persze)

Előzmény: staiger (8619)
staiger Creative Commons License 2018.09.05 0 0 8619

inkább maradni kellett volna a napi 1 szem gyógyszer de mellé szteroidos orrspray (dymista). Az az orvosok állítása szerint nem olyan káros mint az általad megnevezett injekció amit van amelyik háziorvos meg is tagadja a beadást. egy szem gyógyszer és napi kétszeri dymista spray gyakorlatilag ugyanazt a a hatást váltotta ki nálam mint  ez az injekció amit írtál mert igen tavaly én is kaptam egyet és meg is látszott ez a vérképemen utána (máj és vese funkció). Talán annyi a különbség hogy az injekció más dolgokat is elnyom egy időre a szervezetben például térdfájás vagy egyéb gyulladások. Mostmár persze mindegy de esetleg jövőre meg lehet próbálni az orrsprayt is a 3. nap alatt  fejti ki teljes hatását. nem trüsszögök nem dugul és nem folyik az orrom. A szemviszketés az van kisebb mértékben arra lehet ismét csak helyi hatású szemcseppet kapni de nekem ez sem olyan mértékű mert az orrspray és gyógyszer oda is kihat. Ja és én vegetáriánus vagyok majdnem  vegán.

Előzmény: Kata` (8618)
Kata` Creative Commons License 2018.09.05 0 0 8618

Kedves Mindenki!

 

Én a lányom esetét írom le, 26 éves, nagyjából nyolcadik osztályos korától allergiás. Parlagfű, fekete üröm, macskaszőr, még vannak valamik, csak már nem tudom mik. Hideg allergiája is van, csak, hogy télre is jusson valami.

 

Az évek múlásával nemhogy enyhült volna, hanem minden évben (augusztustól novemberig) egyre rosszabb az állapota. Szó szerint kínszenvedés ez az időszak. És most szombaton már én nem bírtam tovább, és nekiálltam keresgélni a neten, hogy milyen gyógyszert kéne neki venni, mert annyira sajnáltam. Éjjel nem aludt, nappala sincs, Cetirizin, Zilola, stb, nem sorolom, miket vett már, hiába! Ő amúgy gyógyszerellenes, amolyan "egészségbajnok", vegán, nem eszik húst, egy negyed szem Algopyrint nem venne be semmi pénzért (egyszer mikor nagyon fájt a feje, könyörögtem, hogy vegyen már be egy szemet, ne szenvedjen, de NEM!, majd elmúlik), ilyen-olyan teákat iszik, szóval, ilyen. Na, és akkor szombaton a guglizásban idetaláltam, és pont ezekbe olvastam bele:

 

(KÖSZÖNET NEKIK!)

seni80 2012.08.31  8004 és neki: Daterseven 2012.09.01  8009

 

Rohanva mutattam a lányomnak, és kértem, hogy most az egyszer hallgasson rám, és igent mondott rá!

ELMONDOM, ABSZOLÚT JÓL VAN A GYEREKEM! Ismerős segítségével még rögtön akkor szombaton beadattuk. Ez volt olyan dél körül, este hét körül mertem kimondani, hogy "Zsuzsikám, észrevetted, hogy az injekció óta egyet sem tüsszögtél?" Mondhatni, hogy azonnal segített! És valóban, ahogy a többiek is írták, olyan két nap után lett olyan szinten rendben, mintha soha nem is lett volna allergiás. Van, aki azt írta, DIPRO"FOS", DE (nekünk) NEM AZ. DIPROPHOS, és egy ÁLDÁS! A lányom meg is köszönte. A nagy, öntudatos gyerekem annyit mondott a kérdésem után picit lesütött szemmel, pici mosollyal, hogy köszi anyuci! :)

 

Kár, hogy a seni80 már nincs itt, mert rajta keresztül az ő háziorvosának köszönném még meg! És köszönöm is! Nem tudom férfi, nő, öreg, fiatal, de az ISTEN ÁLDJA MEG!

 

kchris12 Creative Commons License 2018.09.04 0 1 8617

annyit tennék hozzá hogy az esős idő hatására azért már nem csökken olyan durván a terhelés, gondolom a szórás erősebb.. illetve kell  a szél is - a pollenszint jól korrelál ahogy látom a szmog szinttel pl az időképen.. ami itt bpen csak mára csökkent a kék jelzésre.

Előzmény: staiger (8616)
staiger Creative Commons License 2018.09.02 -1 0 8616

és elvileg pont a csúcsot fogja levágni  sőt nyugaton már tegnap is esett de itt szolnokon ebből semmi nem lett. Viszont holnap már ide is igéri , és tavaly 3.-án volt a csúcs

Előzmény: kchris12 (8615)
kchris12 Creative Commons License 2018.09.01 0 0 8615

remelem bejon a joslatom, es idenre a parlagfu temat ezzel a zivatarfronttal.. jo kis brutal eso jol kitisztitja a levegot, a viharos szellokessel egyetemben.

staiger Creative Commons License 2018.08.30 -1 0 8614

veszély nincs benne mivel ezeket az alapanyagokat bőven virágzás előtt gyűjtik be . Az más kérdés hogy ha nem is használ semmit

Előzmény: kchris12 (8613)
kchris12 Creative Commons License 2018.08.30 -1 1 8613

nagyon szerencsés az akinek az ilyen olajivás-rágcsálás stb dolog bejön, ez szerintem kb az immunterápia "sufni" verziója... Én nem kockáztatok mert érzékeny vagyok a pollenre eléggé és ki tudja mi jönne ki ebből a dologból..

Előzmény: staiger (8610)
kchris12 Creative Commons License 2018.08.30 0 0 8612

támad megint a dolog.. este én is nagyon szarul voltam, igaz napközben most jobb..

Előzmény: lildiko (8611)
lildiko Creative Commons License 2018.08.29 0 0 8611

Ma "tetőklímás" távolsági busszal közlekedtem. Azóta majd elpusztulok. 

Előzmény: kchris12 (8608)
staiger Creative Commons License 2018.08.29 0 1 8610

én két hónapig ettem frissen nyersen és nem segített ez idő alatt illetve ittam a magjának kisajtolt olajátés az ugyan gyengíti de van azért mellette is még szenvedés. Idén elkezdtem orrsprayt használni (dymista) és szinte teljesen megszüntetett minden tünetet már nem félek kimenni a természetbe sem ilyenkor. Az más kérdés hogy ez mit okoz rejtetten a szervezetemben mert ez bizony szteroid és antihisztamin keverék . mellette napi 1 szem cetirizin és gyakorlatilag tünetmentes vagyok 2 hete egyet sem tüsszentettem  és tiszta az orrom és érzem a szagokat . Csak egy minimális szem viszketés van időnként de az orrspray azt is visszafogja. Soha nem volt még ilyen jó szezonom . jövőre is megveszem

Előzmény: ..pözsó.. (8609)
..pözsó.. Creative Commons License 2018.08.28 -1 0 8609

Szép estét mindenkinek!

 

1988-óta vagyok széna náthás. Tinsettel, majd cetirizin gyógyszerekkel vészeltem át a késő nyarakat. 90-100 darabot használtam el szezononként.

 

Mára ez teljesen megváltozott!

 

Napi két levélke szárított fű az adagom :)

 

Az utóbbi 4 évben 2-4 db gyógyszert eszek meg. Mellette naponta 2X rágok el szárított parlagfüvet.

Ébredéskor, fél liter víz megivása után jön az első adag, amit jó sokáig rákom. Elég keserű, de azt tapasztaltam, hogy sokáig kell a számba tartani, nem hamar lenyelni. Lefekvés előtt megismétlem a rágcsálást.

 

Néha tüsszögök párat, de messze nem a régi, könnyfakasztó mennyiséget.

 

Ami idén jött elő, hogy érzem az illatokat! Az erjedő mustot régen éreztem. Érzem a szilvák illatát. FANTASZTIKUS!

 

 

Két marékkal szedem, amikor éppen kibújnak a földből, megszárítom a lakásban, s igény szerint majszolok belőle.

 

 

Üdv: Pali

kchris12 Creative Commons License 2018.08.28 0 0 8608

hat igen ajandek minden ilyen nap ebben az idoszakban!

Előzmény: staiger (8607)
staiger Creative Commons License 2018.08.28 0 0 8607

ja az eső a mai jelentés szerint majdnem letolta a kezdő szintre

Előzmény: kchris12 (8606)
kchris12 Creative Commons License 2018.08.27 0 0 8606

legyen legritkabban hetente egy jo kis atvonulo zivatarfront es akkor nem lesz gond.

Előzmény: staiger (8605)
staiger Creative Commons License 2018.08.27 0 0 8605

én ezt a grafikont eléggé negatívan látom mert ezek szerint 2,5 -3x is magasabb lehet még a szórás szeptember első hetében

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8602)
kchris12 Creative Commons License 2018.08.25 0 0 8604

szerintem a meleg es eso elofordulasaban mazlink van eddig. illetve korabban kezdodott a szoras, emiatt remelem nem lesz nagy csucs. de meg a diagrambol az latszik a java meg hatravan. de nincs sok hatra a csucs idoszakbol mar.

Előzmény: lazy g. (8603)
lazy g. Creative Commons License 2018.08.25 0 0 8603

Sejtettem, h vmi ilyesmi lehet.
Szóval ezért érzem úgy, h szinte nem is vagyok allergiás. Még a tavalyihoz képest is nagyon gyenge a pollenkoncentrátum, a sok évihez képest meg pláne.
Bárcsak így maradna.... ;)
Vki tudja vagy sejti a választ, h mi a gyenge pollenszórásnak az oka? Nem baj ha hipotézise van, azt is szívesen meghallgatnám.
Üdv mindenkinek!!!!!!

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8602)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2018.08.25 0 0 8602
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2018.08.23 0 0 8601

Nekem legutóbb megjegyezte a fül-orr-gégész szakorvos, hogy ezeket a szereket felírja a háziorvos is.

Előzmény: *Ágnes* (8595)
*Ágnes* Creative Commons License 2018.08.23 0 0 8600

Köszönöm a segítséget! Az a baj, hogy a legtöbb készítmény laktózt tartalmaz 🤨 A tejet és származékait teljesen kerülnöm kell😞 Van itthon Cetirizin, de emiatt nem lehet! 

staiger Creative Commons License 2018.08.23 0 0 8599

nekem a loratadin nem jön be önmagában nem bírom megúszni a sprayt

Előzmény: kirimiki (8598)
kirimiki Creative Commons License 2018.08.23 0 0 8598

Ha vény nélküli gyógyszert keresel próbáld ki a Loratadin Hexal-t nekem bevált, csak minimális szemviszketés van arra meg az Antalerg szemcsepp a jó igy szinte tünetmentesen átvészelem a szezont.

 

Előzmény: *Ágnes* (8595)
staiger Creative Commons License 2018.08.23 0 0 8597

dymista orrspray igaz gyakorlatilag a legdrágább de az orvos azt mondta hogy a legjobb is szteroid és antihisztamin keverék . mellé szedek még napi 1 szem cetirizint amely lehet nem is kéne. a tabletta önmagában amikor erős lett a szórás már nem sokat ért de a dymista 2-3 nap alatt lenullázta a tüneteket parlagfű mezőbe is belemehetek még a szem viszketést is visszafogta és ez nem csoda mert le is van írva a tájékoztatóba hogy kihat a szemre esetenként önálló teljes kezelésnek is megfelel

Előzmény: *Ágnes* (8595)
kchris12 Creative Commons License 2018.08.23 0 0 8596

én ezen a héten elég szarul vagyok. hétfőn-kedden még semmi gond (otthon légtisztító minimál kint) aztán azóta fokoztatosan szarabb...

Előzmény: lazy g. (8591)
*Ágnes* Creative Commons License 2018.08.23 0 0 8595

És ezeket a szereket a háziorvos is felírhatja? 

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8594)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!