Keresés

Részletes keresés

Zeszter79 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 32146
JJJJAAA! Eddig többen kiakadtak, amikor említettem. :) De sajna én voltam itthon egyedül amikor csinálták, én meg nem tudom, mi jó, mi nem jó, hogy szóljak.
Előzmény: kuzo3 (32132)
*Steve Creative Commons License 2008.06.18 0 0 32145
hát mivel nincs se számla se semmi érdemes véleményeztettni ?

mert igy esélyetek sincs behajtani rajtuk :(
Előzmény: Zeszter79 (32142)
Zeszter79 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 32144
Egyelőre tényleg nem vizesedik sehol, és nem is látom, hogy akarodzna neki... :)
Előzmény: kuzo3 (32134)
*Steve Creative Commons License 2008.06.18 0 0 32143
ez valami ideiglenes valami akar lenni mert erre a bitumenes hullámlemez tökéletesebb lett volna nincs akkora súlya könnyebb is melózni vele
Előzmény: szaborob (32141)
Zeszter79 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 32142

Igen, az ablak alatt sincs semmilyen vasalat...

A ház fala elvileg nem vizes sehol. Mielőtt elkezdtük volna a felújítást, hívtunk statikust, és azt mondta, hogy a ház alapjával nincs semmi gond, de ez tényleg nem látszik sehol, hogy gond lenne. Néhol azért volt vizes a fal, mert le volt rakva viakolor, ami a nem volt vízszintes, és a fal mellett folyton pocsolya volt. De már felszedtük a viakolort, sehol nem ázik fel a fal. Ill. az új eresszel kell majd kezdeni valamit, mert jelenleg nincs jó elvezetés pont az előszoba egyik végén, és valóban azon a részen kap némi vizet, főleg most, hiszen szakad az eső. Később majd valami hordóba megy majd a víz, de egyelőre nincs hordó... És mintha azon a részen se lenne valami egyenes a beton, mivel folyton ott ál meg a víz - hol máshol... :(

És valóban a hely szíűke miatt lett az ytong közé falazva. Így is éppen hogy elfér a babakocsi, amikor jövünk kifelé az előszoba mellett, nehogy még ha kívülre lett volna rakva... Volt olyan kőműves, aki egyértelműen kijelentette, hogy nem tudja jól megcsinálni, így el sem vállalta, ill. fából akart valami előszobát csinálni, de azt meg mi nem akartuk. Viszont ezen kívül másik két szakember azt mondta, hogy meg lehet oldani. Hát az egyikőjük így oldott meg. Folyton azzal jön, hogy mi voltunk a hülyék, mert ők 10-es ítongból szerették volna építeni, és akkor jó lett volna, mert ugyebár mi ragaszkodtunk a 30-as ytonghoz. Ja... Az ablka felé meg azért nem lett koszorú rakva, mert "úgy is ott a gerenda".

Az ács mondta, hogy a tető is mozog.

Szóval a következő a megállapításom: mi voltunk a hülyék, hogy előszobát szerettünk volna csináltatni... :) MERT úgy látszik, minden mozog, ami körülveszi - ergo, szar az egész.

Hívtam már egy-két statikust, hogy írásos szakvéleményt kérjek, de 40-50.000 Ft + áfáért készítenék el, és egyelőre nem tudom rávenni magam, hogy egy kb. 7 nm-es előszobáért ennyit adjak ki. Van egy másik szaki, aki úton van ide, hogy megnézze, egy ismerős, de egyelőre még nem jutott el hozzánk. :) Őt még megvárom, aztán lehet, hogy kénytelen leszek min. 40.000-ért véleményeztetni, hiszen állítólag ez még jó ár... Főleg, ha már ekkore szarban vagyunk... (bocsi a kifejezésért...)

Röviden ennyi. :)

Előzmény: memorix (32133)
szaborob Creative Commons License 2008.06.18 0 0 32141
Hello,

Hát akkor ezt elbaltáztam..
-Milyen fólia kell alá? Sima nejlon?
-Milyen keresztlécet használjak?
-Milyen tetőcserepet javasoltok?
-Mivel érdemes kezelni a fát, hogy időjárásálló legyen?

sz
*Steve Creative Commons License 2008.06.18 0 0 32140
a tetőléc most is megvan alatta hajolva mi lesz télen?
Előzmény: szaborob (32135)
redbandy Creative Commons License 2008.06.18 0 0 32138
Ha erre a tetőre esetleg esik tíz centi hó, le fog szakadni. Hódfarkú cserepet "duplán" szokták rakni, kétszer ennyi sor, akkor nem marad hézag.
Erzsébeti Creative Commons License 2008.06.18 0 0 32137
A hódfarkú cserepet duplán kell rakni, éppen azért, mert nincs "összefalcolva" a párjával.

Ezért is szokott drága lenni ez a fedés, mégha nyers m2 áron olcsóbbnak is tűnik elsőre+a súlya is ennek megfelelő lesz.
*Steve Creative Commons License 2008.06.18 0 0 32136
fóliát szoktak alá rakni
szaborob Creative Commons License 2008.06.18 0 0 32135
Sziasztok,

Teljesen amatőrként próbálok egy kis tetőt építeni régi, használt hódfarkú cseréppel.
A láma kérdésem az lenne, hogy kell-e valami szigetelést tenni a cserepek alá, hiszen két cserép között (hosszabb oldalukon egymás mellé illesztve) át tud folyni a víz?
Részletek a képen:

szaborob

tető
kuzo3 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32134
3. vizes nem lesz, mert a meleg oldalába falazták
Előzmény: memorix (32133)
memorix Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32133

Igy már világos...

Lehetséges hibák:

1 . Az alapban nincs vas.

2. Pontszerüen terhel a tető a tartó gerendák alján

3. A fa be lett falazva az Ytongba és nem szellőzik igy vizes lesz --az Ytong kitünően vezeti a párát ha a fa vizes akkor megdúzad...ha nincs helye majd csinál....

4. A nyilászárók felett nincs áthidaló és szerintem az ablakok alatt nincs 2 sor vas...

5. A terasz lábazatát csapodó eső érheti a vizelvezetés nem megfelelő az alap megsülyedhet

6. A tetőszerkezet mozoghat és valószinüleg a mozgásával ráterhel a gerenda végére igy pedig az a falra...

7 A kavics az alap alján hibás döntés....pláne ha az alap gyenge....

Amúgy a ház fala (zöld) nekem vizesnek tünik vagy csapodó esőt kaphat vagy nem jó az alapja....

Hogy kellett volna kivitelezni:

1. Megépíteni bölcsebb lett volna ha vasalt alapot kap.

2. Az Ytong falazás kivül kellett volna végig vinni és belül a gerenda látszott volna és nem a falba lenne befalazva.

3. Nincs lábazat legalább 1 sor zsalúkő kellett volna....vasalva....

4. vizelvezetés mellette 40-50 cm gyöngykavicsos feltöltéssel...

Gondolom a helyszüke és a megrendelő kérésére lett igy elkészítve....

Mit lehet csinálni ...a hiba okát kell felderíteni...

Ha kell adok statikusi elérhetőséget  ...hátha pár 10eFt-t megmondja mit érdemes csinálni ...

Előzmény: Zeszter79 (32122)
kuzo3 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32132

Ehh?!

Az alap alatt sóder?

Előzmény: Zeszter79 (32129)
*Steve Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32131
én közetgyapotot tettem volna első tippre mert annak lett volna helye
Előzmény: Zeszter79 (32130)
Zeszter79 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32130

Hát ezért kérdeztük meg, hogy megtudják-e oldani, mert tudtuk, hogy a gerenda még mozog, és mozogni is fog még egy ideig. Azt mondták, hogy nem gond. Csakhogy mégsem lett megoldás, hiszen pl. semmi hézagot nem hagytak az ytong és a gerenda között. Valaki más, akivel szívesebben építtettem volna fel, csak nem tudam, hogy vállalnak kőműves melót is, azt mondta, hogy egy vékony hungarocell réteg kellett volna a kettő közé, vagy pur-hab...

Ja, egyébként emberünk azt mondta, hogy ÉN fűrészeljem ki a gerenda mellett az ytongot... Köszi...

Előzmény: Törölt nick (32126)
Zeszter79 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32129
50 cm mély az alap, nincs benne vas, és a legalján sóder réteg van.
Előzmény: *Steve (32123)
kuzo3 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32128
A fa az bizony mindig csavarodik.
*Steve Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32127
igazad lehet nálam is a hobbi telken a faváz megtekeredett
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32126

Szerintem nem az alapozással van a gond, hanem az alapgondolattal, hogy egy faszerkezetet körbefalaztak.

Ha jól látom ez egy új faszerkezet volt, aminek akkora mozgása van, hogy abszolút nem csoda, hogy szétnyomta az ytongot.

Ezt épeszű ember nem csinálta volna meg...

Zeszter79 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32124
Ja, egy régebbi előszoba lett lebontva, és új lett helyette építve, ezért sem mászkáltunk engedélyek után, mert aszonták, hogy akkor nem kell...
*Steve Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32123
oké hogy 50 centi de milyen mély? mennyi vas van benne mert oké hogy a ytongnak nincs súlya de mivel kötésbe van rakva igy ha az alap valahol megsülyed megrottyik akkor megfeszül és repedés kelettkezik ez igy logikus sajnos:(
Zeszter79 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32122

Szóval.

Munkamenet: először a tető lett építve, aztán a falak - a falak nem tartanak súlyt - állítólag...

1. kép: tető építés.

2-3. kép: előszoba falak építése.

4-5. kép: kész előszoba.

Az alap kb. 50 cm, amit csak a hosszabbik falhoz ástak, mert a két rövidebbik falnak voltak régebbi alapjai...

Koszorúk, áthidalók sehol nincsenek...

Engedélyek, számlák szintén nincsenek, nem gondoltuk, hogy baj lehet, mert már dolgoztak nálunk ezek a kőművesek, és nem volt gond, és más ajánlotta jó szívvel Őket... (szigetelést csináltak)

Remélem nem hagytam ki semmit...

*Steve Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32121
ez a sarok bizony megrogyott:(( vagy az alap szar

de nekem az a gyanus hogy koszorú nélkűl kapja a tető súlyát!

az ilyet feljelenteni ha nem számla nélkül olcsobb esete volt a Fogyasztóvédőktől ugy félnek mint a tűztől
Előzmény: Zeszter79 (32113)
memorix Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32120
Kérj be több cégtől ajánlatot és megtudod...szerintem ha kicsi a felújítandó nm akkor esetleg kis bútorra marad pénzetek ha nem akkor kétlem...felújításkor szokott elöjönni még több probléma..sit elszállítás, egyébb rétegrend problémák....stb...
Előzmény: ildesz0108 (32119)
ildesz0108 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32119

Köszönöm a segítségeteket. Csak kb szinten érdekelnének az árajk, hogy tudjuk mihez viszonyítnai. Kb h marada-e esetleg pénz bútorokra, vagy nem. Tényleg nem ismerem az árakat sajnos:(((

És szerintetek hogy jobb megízni egy céget az egész felújítással, vagy apránként mindenhez ( pl buirkolás, festés) külön hívni embereket? Nem tudom, hogy pl egy 54 nm-es lakás festése mennyibe kerül meg ilyenek. És megbízható embereket sem ismerek, mert összecsapott munkára nem vagyok kiváncsi..:(

memorix Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32118

1 . A nyilások felett nyomot töves áthidalónak kell lennie...a válaszfal áthidaló csak belső ajtóhoz jó a deszka vagy a sima Ytong tégla pedig semmihez sem..

2. Az eresz kicsi előfordulhat, hogy az alap széle vizet kap és megsülyed . Igy ha nem 90 cm mély és 50 cm széles az alap és 30 cm zsalúköbe nem raknak vasat akkor megsülyed és az Ytong a tető súlya miatt úgymond kifodul és törik...

3. A koszorú kell ehez a ráterheléshez a kép alapján kétlem, hogy ott koszorú vagy koszorúnak látszó vasalás készült volna a falra direkbe nem szabad ráterhelni....eredmény az Ytong a terheléstől kifordul..reped....

Ha nincs számlád max feljelentheted előszőr az APEHnál, hogy nem adott számlát másodszor polgári peres uton tudod 5-6 év alatt megnyerni a pert ahol tefizeted az ügyvédet...ha van vagyon a nevén a költségeket rá lehet verni ha nincs max igazad lesz és mégtöbbe kerül de nem lesz megcsinálva semmi sem...

A hozzáépítés is műszaki engedély köteles és a FEMű felel érte úgyvélem itt sem engedély sem femű nem járt és még a számlát is kétlem , hogy állítottak ki....

NeomatiK Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32117

Az alap is egy hozzáépítés a meglévő alaphoz?

A képek alapján szerintem nem az alapnál van a gond, hanem

1) szerintem kihagyták a parapetvasalást, holott az Ytong technlógia egyértelműen előírja. Ez annyit tesz, hogy az ablaknyílás alatt a nyílástól számolva a második sor ytong tetejére 2db átm. 8mm-es betonacélt kell tenni és 80cm-rel mindkét irányba túlnyújtani és ha nincs 80cm hely a falon, mint a te esetedben is, akkor be kell vele fordulni, követni kell a fal "irányát" az ajtó irányába. Az Ytong oldaláról letölthető, még ábra is van hozzá.

2) Ja még valami: van a fal tetején betonkoszorú? Pont nem látszik a képen, hogy mi van a tető és a fal találkozásánál. Mert úgy látszik, mintha nem lenne betonkoszorú. A bejárati ajtó fölött sem áthidalónak néz ki, hanem 2 Ytong téglának.

Egyébként mennyi nap alatt falaztak itt föl?

Ezt a tetőgerenda körbefalazást viszont nem értem. Lehet, hogy arra utalsz, hogy nincs betonkoszorú?

kuzo3 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32115

Ej, ez egy új fal?! Ezt bizony én is újrarakatnám, mert ezt rendesen javítani valószínűleg lehetetlen, pláne Ytongnál. Meg ahogy elnézem, nem fog ez a repedezés megállni.

Hozzáteszem, nem vagyok szakmabeli, ez csak saját tapasztalat.

Zeszter79 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 32113

Nem, ezek szerint jól rakták, a 30-as fele fekszik, de nem ez a legnagyobb baj, hanem az alap, és hogy teljesen passzosan körbeépítették a tetőt tartó gerendákat, ami alatt az előszoba volt, és lett új építve... Két szélén úgy végigrepedtek a falak teljes hosszában (fentről-le), hogy szinte átlátni rajta... :(

...az utolsó képen látható sarok-darab már nincs a helyén, leesett azóta...
Előzmény: kuzo3 (32111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!