Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23720
Baxus, pedig elküldés előtt még jó a link, grr
Előzmény: csite (23711)
cere Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23719
Több tucat vírus van, ami a szölöben képes élni.
Előzmény: knight bandit (23713)
csite Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23718
mesélnél róla mi volt a tanrend, oktatók, oktatás színvonala, ...
Előzmény: robicsek (23717)
robicsek Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23717
Bár ugye szakértő 6napos tanfolyam után nem lettem (egyébként a vizsgát komolyabban vették mint gondoltuk), de ugy emlékszem, van szőlőt támadó virus (levélsodrást vagy mit okozó pl, viszont nyugi, a borban már nincs :)
Előzmény: knight bandit (23713)
csite Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23716
Pécsi Bortalisták!

tomlaker(tel.:06205130212) tud szállást a központban egy ismerőse panziójában(Főnix), kocsibeállási lehetőséggel kb. 7000-7500Ft/szoba(2fő) reggelivel, aki szeretné igénybevenni, az legkésőbb vasárnap estig hívja fel őt, hogy lefoglalhassa.

csite Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23715
koccintunk
Előzmény: csite (23714)
csite Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23714
gratula!
de mikor kocintunk rá a hegyen!?

on: én inkább somlait bontanék! mégiscsak az dukál!

Előzmény: BZoltan (23708)
knight bandit Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23713
gratulálok
tényleg szőlő vírus van -mármint olyan ami a szőlő növényt támadja meg?
Előzmény: BZoltan (23708)
kifli Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23712
jónekünk a kopipészt is! nem kell linkelni, ha nem megy:-))
Előzmény: Törölt nick (23710)
csite Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23711
próbáld má rendesen belinkelni :))
Előzmény: Törölt nick (23710)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23710
Jah, mert elszurtam a linket, itt a cikk.

Zoli grats a melóhoz, cikk elment a bakterra is.

macmelon: Delanta panzió 2 ágyas szoba 6900 reggelivel 7900

Előzmény: kifli (23707)
macmelon Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23709
Május 1.: ha megvárjátok az IC-t (13:25) vagy beférünk valakihez, akkor 2 főt hozzáadhattok. Persze a buszhoz is. Tybald: melyikbe foglaltatok?
BZoltan Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23708
OFF

:) nem bírom megállni, hogy ne osszam meg veletek az örömömet, hogy hétfőtől új munkahelyen kezdek. Az F-Secure vállalatnál fogom a vírusok elleni és az internetbiztonságáért folytatott harcot erősíteni mint programoló.

ON

Szóval kibontok egy 95-ös riojait :)

kifli Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23707
Tybald!

nem találom a cikket

Előzmény: Törölt nick (23700)
csite Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23706
katt ide! aztán innét már biztos akad aki gravíroz
Előzmény: em_laci (23705)
em_laci Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23705
Köszi!
Lehet, hogy én vagyok béna, de egyet sem találtam :(((
Előzmény: Cirfandlia (23701)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23704
Jaja, Szende oportó kimondottan kellemes, könnyű és a cuvée-ja már tartalmas is.
Fajsúlyos bornak meg ott vannak Molnár Lajos díjnyertes cuccai:)
Előzmény: beyaaa (23702)
BZoltan Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23703
Nagyon szépen megköszönném.

z (zoltan at bakter dot hu)

Előzmény: Törölt nick (23700)
beyaaa Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23702
Villány - Günczernél szerintem kajához be kéne előbb jelentkezni, legalábbis a különlegességekhez ( fennt van a telefonjuk a neten ) , viszont amiokr utoljára voltunk márciusban, már nyitva voltak későig, nemmindenki, de 11 után még be lehetett ülni ide-oda (novemberben eleve 11-re értünk le, akkor lepkoltunk, mondjuk volt 12 óra, mire elindultunk a főutcán, és még volt hová beülni)
Nem a csúcsbor kategória, de kedvelem a Szende pincét, kedvesek, és teljesen korrekt boraik vannak.
B.
Cirfandlia Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23701
Gravíroztatásra gondolsz? Sok üzletben csinálnak; hogy hol mikorra passz... http://www.bor.lap.hu/ próbáld meg a szaküzleteket felhívni.

Móri borvidék most elkészült informatív honlapja:
http://www.moriborvidek.hu/ hétvégén Szt. György napi vigasságok; áll. nyitott pincékkel.

ez pedig a borkultura kht. marketingakciója a magyar borért...
http://www.123gws.com/HUNGARIANWINEPORTAL
(miért csak 8 borászat került fel? és miért ők?)

Előzmény: em_laci (23697)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23700
Szuper!:)

Cirfandlia: Szamárkútban már nincs hely elsejére, mi is valami belvárosi(?) helyen találtunk szállást.

Tempranillóból csinálni 9 évesen is élvezhető bort nagy mennyiségben szerintem önmagában komoly teljesítmény. Ha valakinek vannak tapasztalatai a hazai nagyok eltarthatóságáról az elmesélhetné kinek vannak olyan borai amit nyugdot szívvel el lehet tenni 8-10 évre;)

edrose átküldte a poharakról szóló cikk fordítását, itt megtalálható. BZoli neked átdobom mailben, mert ha jól rémlik te nem látod a tar-t.

Előzmény: Hatvani Szabolcs (23698)
BZoltan Creative Commons License 2004.04.23 0 0 23699
"miért nem ezt tartják csúcsboruknak"

Gáz is lenne, ha Riojában ahol a 3-5 éves érlelt borok a legjellemzőbbek és hagyoményosan 8-10-12 évesen kerülnek csúcsra a borok egy 2 éves huszárkát tartanának csúcsbornak :)
Ugyanannak a cégnek a 94-95-ös évjárataiból való grandokat próbáld be, talán ott van a kutya elásva.

z

Előzmény: Sommelier (23696)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2004.04.22 0 0 23698
Nem verseny, kirandulas... :-)
Előzmény: Törölt nick (23672)
em_laci Creative Commons License 2004.04.22 0 0 23697
OFF
Sziasztok!
SOS segítséget kérnék Tőletek:
Hol készítenek "névre szóló" bort legrövidebb határidőre (Bp-en)?
Segítsen valaki plíz!
Nagyon hálás lennék érte...
Köszi előre is:
M.Laci
ON
Sommelier Creative Commons License 2004.04.22 0 0 23696
Átolvastam, az utóbbi 3 nap írásait, két témához szeretnék hozzászólni.

Gere Kopár: Mindenkinek szíve-joga, hogy mire költi a pénzét. A bor tényleg nem rossz (sőt, jó!), de én erősen túlmisztifikáltnak tartom ezt a "nemes nedűt". Azért mindenkinek egészségére, aki megvásárolja!

Rioja: sok valóban jó bort kóstoltam erről a borvidékről, de csak egy olyan bort találtam, amire még egy év távlatából is úgy emlékszem, mintha csak öt perce "fordult volna meg" a poharamban!: Marqués de Cáceres "M.C." 2001-es évjárat. 100% Tempranillo. Akinek lehetősége adódik, feltétlenül kóstolja meg! Ez egy igazán nagy bor! Külön említést érdemel, hogy a pincészet, nem ezt tartja csúcsborának. (Amikor rákérdeztem, hogy miért nem ezt tartják csúcsboruknak, azt válaszolták, hogy: hát azért, mert nem ez a csúcsborunk! Na erre varrjon gombot aki tud! Én azóta sem todok...:-) )

Cirfandlia Creative Commons License 2004.04.22 0 0 23695
Május 1-ről:
Beszéltem Hárs pincével: a pince Szajkon tehát nem kell mocorogni; helyben vannak. Az ember tevékenyen részt vesz a borverseny levezénylésében de most úgy látja h. 13-16h között szabad lesz; de ezt még pontosítjuk. A pincéje nincs felkészülve vendéglátásra; ezért állófogadásra készüljünk, a kóstoló max 500ft/fő lesz, pogit tud esetleg keríteni.
Előtte ebédelni kellene; vagy megoldja mindenki pécsett, vagy a Szajki csárda -> erősen ajánlják, "messze földön híres" :).

Lassan 20an vagyunk; az este hol lesz? Szállást foglaljátok, nehogy ne legyen már!?
mégegyszer a panzió:
www.hotels.hu/szamarkut

Öthetes Júzer Creative Commons License 2004.04.22 0 0 23694
A könnyebb boroknak nem vagyok amúgy ellensége: egy jó burgundi (vagy hazai) pinot noir pl. igazán csodás lehet...

Csak én eddig ehhez a nehéz, intenzív illathoz eddig másfajta bort asszociáltam - mondjuk egy nehéz cabernet-shiraz cuvéét. Ezért lepett meg.

Mindenesetre körülnézek Marques de Arianzo ügyben.

Előzmény: BZoltan (23693)
BZoltan Creative Commons License 2004.04.22 0 0 23693
A háttérinformáció nem szabad hogy meghatározó legyen egy bro megítélésénél. Ugyanakkor nehéz elvonatkoztatni tőle.

Jelzem, az egyik kedvenc boromról van szó :)

Külföldön szinte biztos, hogy lehet kapni a cég borait. Az egyik legnagyobb riojai pincészet a M.deA. szinte nehéz nem beléjükfutni.

A testesség meg egy olyan dolog, hogy egy időben én is úgy gondoltam, hogy nem is veresbor az aminek a taninjai nem marják ki az arcom bélését és nem késsel villával kell enni :) de egy jó ideje inkább a komplexebb, gyümölcsösebb, elegánsabb ugyanakkor selymes és könnyedebb (de azért nem egy rozé kaliber) vörösökért rajongom. A modern stílusú amerikai tölgyben érlelt öreg riojaik pont ezt adják nekem :)

z

Előzmény: Öthetes Júzer (23692)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2004.04.22 0 0 23692
Nahát, akkor nem is értékeltem eléggé az élményt... Valóban az ára, meg talán a szokatlan kis teste miatt gondoltam, hogy átlagos... :)

Méltánytalanságomat enyhítendő, utánanéztem; a gran reserva legalább 5 év érleléssel jár, ebből valamennyi fahordós. A crianza csak min. 2 év érlelés...

Szerintem másodszorra már jobban meg fogom érteni a bort... Étteremben ittam, de megkérdezem, hogy hol vették - talán lehet kapni valamelyik itteni kereskedőnél (nem Magyarországról beszélek)

Előzmény: BZoltan (23688)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2004.04.22 0 0 23691
Benne vagyok... :) Hol lehet jelentkezni?
Előzmény: csite (23687)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!