Bár ugye szakértő 6napos tanfolyam után nem lettem (egyébként a vizsgát komolyabban vették mint gondoltuk), de ugy emlékszem, van szőlőt támadó virus (levélsodrást vagy mit okozó pl, viszont nyugi, a borban már nincs :)
tomlaker(tel.:06205130212) tud szállást a központban egy ismerőse panziójában(Főnix), kocsibeállási lehetőséggel kb. 7000-7500Ft/szoba(2fő) reggelivel, aki szeretné igénybevenni, az legkésőbb vasárnap estig hívja fel őt, hogy lefoglalhassa.
:) nem bírom megállni, hogy ne osszam meg veletek az örömömet, hogy hétfőtől új munkahelyen kezdek. Az F-Secure vállalatnál fogom a vírusok elleni és az internetbiztonságáért folytatott harcot erősíteni mint programoló.
Villány - Günczernél szerintem kajához be kéne előbb jelentkezni, legalábbis a különlegességekhez ( fennt van a telefonjuk a neten ) , viszont amiokr utoljára voltunk márciusban, már nyitva voltak későig, nemmindenki, de 11 után még be lehetett ülni ide-oda (novemberben eleve 11-re értünk le, akkor lepkoltunk, mondjuk volt 12 óra, mire elindultunk a főutcán, és még volt hová beülni)
Nem a csúcsbor kategória, de kedvelem a Szende pincét, kedvesek, és teljesen korrekt boraik vannak.
B.
Gravíroztatásra gondolsz? Sok üzletben csinálnak; hogy hol mikorra passz... http://www.bor.lap.hu/ próbáld meg a szaküzleteket felhívni.
Móri borvidék most elkészült informatív honlapja:
http://www.moriborvidek.hu/ hétvégén Szt. György napi vigasságok; áll. nyitott pincékkel.
ez pedig a borkultura kht. marketingakciója a magyar borért...
http://www.123gws.com/HUNGARIANWINEPORTAL
(miért csak 8 borászat került fel? és miért ők?)
Cirfandlia: Szamárkútban már nincs hely elsejére, mi is valami belvárosi(?) helyen találtunk szállást.
Tempranillóból csinálni 9 évesen is élvezhető bort nagy mennyiségben szerintem önmagában komoly teljesítmény. Ha valakinek vannak tapasztalatai a hazai nagyok eltarthatóságáról az elmesélhetné kinek vannak olyan borai amit nyugdot szívvel el lehet tenni 8-10 évre;)
edrose átküldte a poharakról szóló cikk fordítását, itt megtalálható. BZoli neked átdobom mailben, mert ha jól rémlik te nem látod a tar-t.
Gáz is lenne, ha Riojában ahol a 3-5 éves érlelt borok a legjellemzőbbek és hagyoményosan 8-10-12 évesen kerülnek csúcsra a borok egy 2 éves huszárkát tartanának csúcsbornak :)
Ugyanannak a cégnek a 94-95-ös évjárataiból való grandokat próbáld be, talán ott van a kutya elásva.
OFF
Sziasztok!
SOS segítséget kérnék Tőletek:
Hol készítenek "névre szóló" bort legrövidebb határidőre (Bp-en)?
Segítsen valaki plíz!
Nagyon hálás lennék érte...
Köszi előre is:
M.Laci
ON
Átolvastam, az utóbbi 3 nap írásait, két témához szeretnék hozzászólni.
Gere Kopár: Mindenkinek szíve-joga, hogy mire költi a pénzét. A bor tényleg nem rossz (sőt, jó!), de én erősen túlmisztifikáltnak tartom ezt a "nemes nedűt". Azért mindenkinek egészségére, aki megvásárolja!
Rioja: sok valóban jó bort kóstoltam erről a borvidékről, de csak egy olyan bort találtam, amire még egy év távlatából is úgy emlékszem, mintha csak öt perce "fordult volna meg" a poharamban!: Marqués de Cáceres "M.C." 2001-es évjárat. 100% Tempranillo. Akinek lehetősége adódik, feltétlenül kóstolja meg! Ez egy igazán nagy bor! Külön említést érdemel, hogy a pincészet, nem ezt tartja csúcsborának. (Amikor rákérdeztem, hogy miért nem ezt tartják csúcsboruknak, azt válaszolták, hogy: hát azért, mert nem ez a csúcsborunk! Na erre varrjon gombot aki tud! Én azóta sem todok...:-) )
Május 1-ről:
Beszéltem Hárs pincével: a pince Szajkon tehát nem kell mocorogni; helyben vannak. Az ember tevékenyen részt vesz a borverseny levezénylésében de most úgy látja h. 13-16h között szabad lesz; de ezt még pontosítjuk. A pincéje nincs felkészülve vendéglátásra; ezért állófogadásra készüljünk, a kóstoló max 500ft/fő lesz, pogit tud esetleg keríteni.
Előtte ebédelni kellene; vagy megoldja mindenki pécsett, vagy a Szajki csárda -> erősen ajánlják, "messze földön híres" :).
Lassan 20an vagyunk; az este hol lesz? Szállást foglaljátok, nehogy ne legyen már!?
mégegyszer a panzió:
www.hotels.hu/szamarkut
A háttérinformáció nem szabad hogy meghatározó legyen egy bro megítélésénél. Ugyanakkor nehéz elvonatkoztatni tőle.
Jelzem, az egyik kedvenc boromról van szó :)
Külföldön szinte biztos, hogy lehet kapni a cég borait. Az egyik legnagyobb riojai pincészet a M.deA. szinte nehéz nem beléjükfutni.
A testesség meg egy olyan dolog, hogy egy időben én is úgy gondoltam, hogy nem is veresbor az aminek a taninjai nem marják ki az arcom bélését és nem késsel villával kell enni :) de egy jó ideje inkább a komplexebb, gyümölcsösebb, elegánsabb ugyanakkor selymes és könnyedebb (de azért nem egy rozé kaliber) vörösökért rajongom. A modern stílusú amerikai tölgyben érlelt öreg riojaik pont ezt adják nekem :)
Nahát, akkor nem is értékeltem eléggé az élményt... Valóban az ára, meg talán a szokatlan kis teste miatt gondoltam, hogy átlagos... :)
Méltánytalanságomat enyhítendő, utánanéztem; a gran reserva legalább 5 év érleléssel jár, ebből valamennyi fahordós. A crianza csak min. 2 év érlelés...
Szerintem másodszorra már jobban meg fogom érteni a bort... Étteremben ittam, de megkérdezem, hogy hol vették - talán lehet kapni valamelyik itteni kereskedőnél (nem Magyarországról beszélek)