Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Pont ezt akartam írni. Így csak a nyerészkedők vannak kiszolgálva. Én pont akkor akartam Kocsis fejesgörbét venni, amikor már nem lehetett. Azóta meg meg sem próbáltam, mert úgyis esélytelen...
Egy várólista és egy reális érképzés (itt most emelést értek), sokat segítene azon, hogy tényleg azok vásároljanak, akik értékelik is az árut.
Hadd kérdezzem meg, hol lehet a legközelebb találkozni Önnel és a termékeivel? Debreceni vagyok, de mintha itt a környéken egyáltalán "nem lenne jelen", ami a kézműves vásárokat illeti. Bár lehet, hogy csak figyelmetlen vagyok/voltam az elmúlt 2 évben.
Hozzászólok én is ehhez a kézműves vs gyári témához.
Nekem nagyon tetszenek a Lovász, Szálkai és Zsolti folderek. Szeretnék is valamelyiküktől egyet, de az ára megriaszt. Itt van rá a pénz a zsebemben, ettől függetlenül nem szívesen adok ki ennyit egy bicskára. Bár egyelőre csak halvány fogalmam van arról, hogy mennyibe kerülhetnek. Használtan (vitrinben vagy bárhogy tárolták) már (számomra) nem ér annyit, mint, ha én rendeltem volna. Tudom nagyon jól, hogy akár 30 évig is kiszolgál, de akkor is drága. Ha megveszek egy másik jó minőségűt, mondjuk 15-ért, akkor az is kiszolgál egy jó ideig, később meg veszek másikat, ha ez tönkrement. Így nem áll benne a pénzem. Ezek a tegnapi gondolataim voltak. Ma nagyon elgondolkodtam egy Robicskán. :s :D
Más: Kerestem infót a Szabadi bicskák és késekről, de nem találtam semmit. Itt volt pár érdeklődő iránta régebben, ezért leírom az eddigi tapasztalataim.
Maskara:
Penge anyaga: WNR-4034?
penge hossz: ~90 mm
penge szélessége: ~21 mm
penge vastagság: ~2 mm (a legvastagabb pontján)
Nyél: ~112 mm
A penge kialakítása picit meglepett, mert a hegye eléggé hasas és felfelé ívelő. Ennek köszönhetően szúrásra (kenyérbe vagy kis falatok) kevésbé alkalmas. Viszont vágni és vajazni azt jól és kényelmesen lehet vele. Az előző bicskám pengéje- ami szintén egy Maskara- azonos vastagságú volt egészen az élig és egy vastag húsos konvex éle volt eredetileg. A szabadi viszont ék alakú pengét kapott amivel nagyon vékony szeleteket tudok vágni a szárazkolbászból, vastag szalámikból, parmezánt is jól viszi. Nekem ezekkel volt gondom az előző bicskámmal, szinte törte az ilyen keményebb ételeket. Amire viszont ez nem alkalmas az a keményebb dolgok, mint a konzervnyitás és faragásra se biztos, hogy jó megoldás. Puha fával kipróbáltam abba beleharap rendesen és a kartonpapír se akadály neki. Tehát pont az ék alakú pengekialakítás miatt (szerintem) nem munkakésnek való(?), hanem evésre, arra viszont tökéletes darab. Most viszont jöjjön a pro és a kontra.
+ Az összeszerelés minősége
+ Éltartó
+ kiváló evőkés
- A nyél alján és tetején sorjás picit az (nem tudom a nevét) a két lemez amire a pakni és a fa markolatpanel van fogatva. Platina?
- Hajlékony gyenge penge. Nem munka kés mint ahogy a Maskaráról mondják.
Henteskés:
Penge anyaga: 440C?
penge hossz: ~190 mm?
penge szélessége: ~45 mm
penge vastagság: ~2 mm (a legvastagabb pontján)
Nyél: ~130 mm
Nyél anyaga: Mahagóni?
Sok tapasztalatom nincsen ezzel a késsel. Hagymát és húst szeleteltem vele eddig. Jól és könnyen lehetett dolgozni vele. Aki a könnyű késeket szereti az ne ezt válassza. Nekem pont azért tetszett meg, mert van benne anyag, ezáltal súlya is van.
+ Masszív strapabíró kés
+ Nagyon finom él
+ Jó fogás
- Sorjás a penge alul a markolatnál. A pengehát pedig nem a markolat kezdetéig van polírozva.
- Ragasztómaradványok a penge tövénél.
Vennék-e szabadi kést ezek után? Igen! Tervbe van véve pár konyha kés tőle és talán még egy bicsak szarvasagancs nyéllel.
Nem tudom olvasod-e Győző amit írtam. Elégedett visszatérő vásárló vagyok/leszek.
Most viszont egy jó folderre lenne szükségem első körben. Kell valami amivel kinyitom a konzervet. :)
"Egy kézműves termék nem feltétlen ér annyit másnak mint aki először megvette"
Ebben nem értek veled egyet!
A dec. elejei Vajdahunyadvári késvásár után, a vakerán 40-50 ezerért kelt el Kocsisbicska, amit az előző nap a töredékéért vásárolt egy "kedves bicskagyűjtő" egyén
Ha már Porpáczy Zsolt, és valaki még nem hallott róla: a közelmúlt eseménye pl, hogy ő tervezte a Spyderco Hungarian Ethnic foldert. Azért ez nem semmi!
És kép, rossz minőségben, minimütyürökről, amik ráadásul működnek is: igen, az ott a képen egy ötforintos!!!
A jobb oldalon lévő egy folder, a két kisebb fix. A folder úgy működik, mint a nagyok, a fixek is élesek voltak.
Szóval csak ismételni tudom magam: ha folder, akkor Zsolt.
De érdemes megnézni/megvenni Szálkai Robi Robicskáját is, kiváló minőségű cucc, legális pengehosszal!
Igazából nem is értem, ha ilyen szintű készítőink vannak, mint Zsolt, Robi, Legoff Csabi, akkor minek ide Spyderco?
A tradicionális vonalról nem is beszélve, de most a folderről volt szó.
Ém biztos, hogy közülük választanék, nem érdekelne a Real Steel, Ganzo, Spyderco, Buck, stb.