Nekem úgy 3 napja kezdett el fájni a lágyékom, és csomót is kilehet tapintani ami kb 20 Ft-os nagyságú. Elmentem háziorvoshoz, aki alig vizsgált meg, köbö annyi volt hogy megnyomkodott, elbambult közben, és utána közölte hogy nyirokcsomó gyulladás. Körül néztem neten, és a panaszaim alapján lágyéksérvre tippeltem volna. Azonban nyirokcsomóhoz sem beteg nem vagyok, fertőzésem sincs, lázas sem voltam. Elküldött a doki vérvételre. Sajnos csak hétfőn tudok bemenni ugyhogy addig a hétvégét valahogy átkell vészelnem. Az a pláne benne hogy pincér vagyok és holnap lakodalomban dolgozok ami elég megterhelő főleg hogy 13-15 órákat kell állnom, és 5 percre nem ülhetek le. Megvizsgáltam magam, ha hanyatt fekszek érzem a kis puklit a lágyékomon, és ha köhögök oylan mintha valamivel egy pillanatra megtöltődne a dudorom, és megnövekszik. Ezt igy a doki megsem nézte. Néha amikor ülök belenyilal egy percre a fájdalom az alhasamba, meg a dudorba. Néha húzó fájdalmat is észlelek. Emelni nem nagyon merek, nehogy lerokkanjak egyik pillanatrol a másikra. Viszont trüsszentésnél érzem hogy húz. Kérdem én, ez tényleg egy sima kis nyirokcsomógyulladás lesz, vagy keressek fel sebészt, vagy nem tudom más orvost? Mert a háziorvosom már nem egyszer diagnosztizált félre. Félek hogy ez nem sima gyulladás. Kérlek titeket mihamarabb irjatok nekem!
Na én meg a műtét napja óta nem vettem be fájdalomcsillapítót mert alig volt jobb tőle.Azóta szenvedek,gyógyul de lassan.A hálónál ha megnyomom még mindig fáj de a kiegyenesedés is nehéz még.
A teljes gyógyulás alatt (6 hónap) azt értettem, hogy a háló nagyjából beépül a hasfalba, a szövetek beszövögetik. Már 6 hét , illetve két hónap után hasonló életvitelt lehet folytatni, mint egészségesen a műtét előtt.
Persze sokáig fog még érződni a műtét, BÁR ez személyfüggő!!!!!!!
Ma kiderült hogy nekem a háló meg van gyűrődve és alatta van valami lé.Marhára fáj még most 6 nap után mikor megfogta a dr.Összeugrottam.Nemtudom ez a gyűrődés mennyire lehet baj.
Emlékeim szerint az első, háló nélküli műtétemnél én még két hét után is úgy mentem, mint akinek a hasát összevarrták a térdével. A második után azonban, ami hálós volt, szerintem pár nap múlva már simán ki tudtam egyenesedni, ha nem is ment tökéletesen. Fél év után meg már thai boxoltam, szerintem a bringázás is ment volna. :))
Az attól függ. Én hol így hol úgy mentem, amikor jó passzban voltam, akkor úgy mentem, mint aki karót nyelt, majd összeszartam magam, és rádöbbentem a valóságra, hogy korai ez még. :)))))))))
Engem tegnap műtöttek két hete, tegnap már repülőre is ültem. Egy picit éreztem a sérvem helyén, de ez lehet attól is, hogy szombaton egy picit fociztam a gyerekekkel (igaz, csak a szobában gumilabdával :) ).
Én a bringázást 1 hónapig mellőztem. 2 hét után kipróbáltam, de minden döccenőnél mintha kést szúrtak volna belém. Így aztán viharos gyorsasággal leraktam a drótszamarat.
Dehogynem!!Asszem amikor 10!!! nap múlva kiszedték a varratokat akkor tudtam rendesen kiegyenesedni!!De még akkor is fájt!Most 5-6 hónappal a műtét után vagyok és már az emelés is kezd természetes lenni!Csak ahogy lentebb olvastam én pár kilót felszedtem és szerintem azt is éreztem!!De már a torna se fáj!!Kitartás!:-)
A decemberre leszek kiváncsi,disznóvágásra megyek és ott emelni is kell ám:-)))))