Keresés

Részletes keresés

seci Creative Commons License 2020.03.02 0 0 25780

"Kicsit" off-topic, de itt sok etterem ugyben jol tajekozott olvtars van :)

 

Szoval a "gyereklany" elkezdte szervezni az eskuvojuket es keresnek MacskaKecskemét kozeleben olyan vendeglatohelyet (kúria? wellness-udulo? panzio?) ahol kepesek lebonyolitani az "egesz mindenseget"

- majus vegi idopont, pentek/szombat

- kepesek az anyakonyvvezetot is oda-csabitani, hogy ott tortenjen a (polgari) szertartas

 - kb 50-60 vendeg

- gyerekek is (jo lenne valamilyen lehetoseg ahol jatszanak)

- ott lehet aludni (mar aki nem akar az ejszaka kozepen autozni)

- normalis konyha van (az sem gond, ha mondjuk tudnak bogracsban csinalni valami jot "A"-menukent)

 

Guglival nezegetik persze a lehetosegeket, de ha van olyan hely, amit szivesen ajanlotok, akkor csak rajta!

 

Koszi!
-seci

Hepci Creative Commons License 2020.03.02 0 0 25779

Be akarsz állni gasztroriporternek? Szívesen megadom Huszár Krisztián telefonszámát...

Egyébként egy bármilyen pici luk csúcskategóriás főzésre alkalmassá tételeére el lehet (kell) költeni 5 millát.

 

A gasztromédiában szokásos viszonyokról pedig elmesélem, hogy amikor még intenzíven blogoltam, beígértem a Hejszakácsok portálnak egy interjúsort menő séfekkel (természetesen fizetni nem tudtak érte). Az első interjú Takács Lajossal (akkor: Olimpia) készült. Feltettem pár valódi kérdést, és Lajos, akivel igen jóban voltunk, válaszolt is rájuk. Ezen az ökör üzlettársa, Csongrádi Csaba úgy megsértődött, hogy amikor elküldtem nekik az elkészült szöveget, meg akarta akadályozni a cikk megjelenését, és nem volt hajlandó nekem köszönni a továbbiakban. :)

Előzmény: Mazsola0070 (25778)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25778

Na de ha a helyiség a barátnője bérleménye, a munkaerő meg az övé (ez a Szirom tényleg csak egy picike luk, ahol még leülni sem nagyon lehet, itt nem kellett más alkalmazott), akkor mihez kellett neki üzlettárs?

 

Gondolom a fagyizóból való átalakításkor kellettek gépek, tűzhely, stb., na de egy sztárséfnek nincs annyi megtakarított pénze, hogy egy ilyen pici kis hely beindítását saját erőből finanszírozni tudja? (A Zuzu beindításáért kaphatott egy csomó pénzt.)

 

Na meg az a duma, amit az alább linkelt cikkben lenyomott......akkor meg minek kellett ilyen szövegeket elereszteni, ha ténylegesen itt sem a saját ura volt?

Előzmény: Hepci (25777)
Hepci Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25777

Nekem az tűnik a legvalószínűbbnek a szövegek összevetéséből, hogy a Sziromban (is) üzlettársa/munkaadója volt, tehát a korábbi állítás kamu volt.

Miért nem kérdeznek rá? Mert nem szokás. A sztárséfeket és tulajdonosokat szopkodni szokás a gasztromédiában, hiszen ezekből különböző bevételeket szereznek, a drága gasztrosztárok pedig ehhez vannak szokva, mint Orbán Viktor az alákérdező riporterekhez.

Milyen szar is lenne, ha valaki feltenne 1 valódi kérdést, és választ várna rá. :)

Előzmény: Mazsola0070 (25776)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25776

Jó, hát ez már tényleg a röhej kategória. Csak az az érdekes, hogy erre senki nem mer rákérdezni nála és tisztázni a dolgokat?

 

Néztem több helyen is, korábban mindenütt azt lehetett olvasni, hogy a "Szirom eddig egyébként fagyizóként, palacsintázóként és kávézóként üzemelt, Huszár Krisztián barátnője bérli.", meg hogy ez az ő helye, nem dolgozik senkinek. 

 

Megtaláltam a Bűvös Szakácson a tegnapi cikket is, amiből idéztél, abban van még egy olyan mondat is, hogy "Krisztiánról tudni lehet, hogy jó ideje kiszállóban van a népszerű Szirom bárból. Kérdés: nem önsorsrontás-e, ha valaki felad egy jól felépített, jövedelmező kisvállalkozást."

 

Na de közben meg a Szirom újra kinyitott (arról mondjuk valóban nem írnak, hogy egy korábbi pincér főz), azaz nem arról van szó, hogy Huszár ezt is megunta és bezárt (azaz feladta a kisvállalkozását), hanem valaki bérli tovább és joga van a helyet Szirom néven működtetni.

 

Logikusan gondolkodva tényleg nem tudok másra gondolni, mint hogy a helyiséget bérlő barátnővel mentek szét, és a barátnő Huszár távozása után is tovább akarja vinni a helyet, a másik verzió pedig, hogy Huszár hol ezt mondja, hol azt.

 

A Fény utcai piac érdekes, az azért még nem olyan mint a Hold utca, arrafelé nem nagyon találkozni sztárséfekkel. És vajon a piacon már fog tudni bérelni magának egy helyiséget, vagy majd arról is kiderül, hogy nem is az övé?

 

 

Előzmény: Hepci (25775)
Hepci Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25775

Tegnap cikk jelent meg a Bűvös Szakácson H.K. valamilyen lakáséttermes főzőestjéről, ebben ezt nyilatkozza:

 

"Nehéz volt a döntés, de széles körű egyet nem értés alakult ki, eltűnt a bizalom, nem lehetett folytatni. Én végül is ki lettem zárva a helyről. Maga a Szirom bár viszont nemrég újra kinyitott, „kukucs, megint itt vagyunk!” jelszóval. Egyáltalán nem jelezték, hogy elmentem, és most egy italbár korábbi felszolgálója főzi helyettem a „vietnámi gulyást”. Amit éveken át tökéletesítettem, most is szállítmánytól függően változtatom a technológiát. Még jobban meglepett, hogy a Szirom bekerült a minapi Díjosztó Gála egyik top ten listájába, teljesen fals árakkal – ez érthető persze, mert tesztelő nem járt nálunk. Remélem, nagyon hamar, még tavasszal megnyílik az új helyem. A Lővőház utcában lesz, a Fény utcai piac alsó részén, nagyjából Vajda József pékműhelyével (a Szerelmes Levéllel) szemben. Már a neve is alakul: Solo – Huszár Krisztián. Vagy valami ilyesmi."

 

Láthatóan több ponton eltér a mások és a saját korábbi verziójától is...

Előzmény: Mazsola0070 (25774)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25774

A Facebook oldalukon annyit látni, hogy február jelentős részében "technikai okok miatt" nem volt nyitva a Szirom, de február végén újra kinyitottak. 

 

Arról egy büdös szó nincs (és nem találok máshol sem erről semmit), hogy már nem Huszár főzne ott.

Ha így van, ezt miért nem írják ki?

 

Egyébként akkor a 2. tippem törölve, talán még az lehet, hogy ezt is megunta (úgy látom Huszár mester nem az a csávó, aki 10-20 évig megmarad valahol), és eladták az egész "Szirom brand"-et, helyiségestől, éttermestől,  persze ez meg nem elküldés.

Előzmény: Hepci (25770)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25773

Az alábbi cikkben írtakból következően akkor három verziót tudok elképzelni:

 

1. A barátnője küldte el.

 

2. Bérelt helyiség volt és a bérbeadó nem adta tovább bérbe neki a helyiséget. (De ha a Szirom marad Huszár nélkül, akkor ez a verzió törölve.)

 

3. Nem minden pontosan úgy volt, ahogy Huszár az alábbi cikkben elmondta.  

 

 

https://welovebudapest.com/cikk/2019/8/2/inkabb-megdoglom-vagy-bankot-rabolok-de-tobbe-nem-dolgozom-senkinek-huszar-krisztian-hazatalalt

 

"A pici helyiségben korábban Krisztián barátnője, Kriszti csinált fagyizót és palacsintázót, ezt vette át Huszár ez év elején.

Mint mondta, fogalma sem volt, mit szeretne csinálni, egy dologban volt csak biztos: a saját maga főnöke szeretne lenni. 

„Untam, hogy mások mondják meg, hogyan és mit főzzek. És fine diningot sem szeretnék többet csinálni. Inkább megdöglöm vagy bankot rabolok, de többé nem dolgozom senkinek”"

Előzmény: Hepci (25770)
Hepci Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25772

Hümmm, ezt mindenki maga tudja eldönteni. Nekem pl. kb. tökmindegy.

A mainstream gasztromédiára nézve rossz a hír, mert erről a bárról leírták, hogy ez már aztán tényleg, valóban, istenbizony és egyértelműen H.K. tulajdona, valamint ő maga is nyilatkozott ilyeneket.

Előzmény: sunnysun222 (25771)
sunnysun222 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25771

Hm... És ez jó hír, vagy rossz?

Előzmény: Hepci (25770)
Hepci Creative Commons License 2020.02.29 0 0 25770

Megszületett a megfejtés, hogy vajon a pinduri körúti Szirom Bár Huszár Krisztiáné-e.

Valakik elküldték őt a Sziromból.

Hepci Creative Commons License 2020.02.27 -1 0 25769

Én az Augusztban (Pavilon) jártam pár napja, ott igen szar a kávé.

Rájuk férne egy képzés, jobb gép, jobb kávé, vagy nem tudom, mi, leginkább a totális igénytelenségtől való megszabadulás.

Előzmény: sunnysun222 (25764)
sickamic Creative Commons License 2020.02.27 0 0 25768

Vödörszén, Paciszéria. 😀

 

Előzmény: Mazsola0070 (25763)
Hepci Creative Commons License 2020.02.27 0 2 25767

Úgy sejtem, egy étteremértékelő felületnek étteremteszteket kellene tartalmaznia.

No most, az nem étteremteszt, hogy bemegyünk a konyhába és együtt bazsalygunk a séffel.

Ez a mai DG egy nagy rakás szar PR-tartalom.

Előzmény: csalapet (25766)
csalapet Creative Commons License 2020.02.27 0 1 25766

A Winszkidenszky András féle Diningguide nagyon jó kis, informatív oldal volt, úgy gondolom. Itthon újszerű dolgot csináltak. Csak aztán vagy ő gondolta úgy, hogy megéri túladni rajta, vagy Herczeg látott benne nagy üzletet, azt már nem tudom. Nem is nagyon olvasom azóta, beleuntam Gianni gasztro tippjeibe.

Ettől függetlenül az összes toplistával, amit most csináltak, nagyjából egyet értek.

Előzmény: Hepci (25765)
Hepci Creative Commons License 2020.02.27 0 0 25765

A 2. felsorolás ABC-sorrendben történt...

 

Egyébként a Dining Guide-nak majdnem mindegy, hogy egy étterem hátulról első vagy elölről a top kitudjahányban, hanem az a lényeg, hogy lehessen velük kooperálni és idvezülten mosolyogjanak a színpadon a plecsni átvételekor.

Előzmény: Mazsola0070 (25762)
sunnysun222 Creative Commons License 2020.02.27 -1 0 25764

hét végén sikerült megúszunk egy Csali csárdás ebédet és inkább kulturális gyönyörködésre pazaroltuk az időnket, nejem meg rittyentett egy gyors és olcsó és nagyon jól sikerült kis ebédet.

De azért jól elfáradva a Vár béli sétálgatástól, kivételesen ebéd előtt ugrottunk be a Martys-ba egy kávéra és egy éhségcsillapító kis harapnivalóra.

Ezt idáig emliésre sem méltó cselekvés, pláne nem az ilyen profik között, mint itt, de... A sütemények ismét csodálatosan csábítóak, a múltkori zseniális travel cake némileg más ízesítéssel még a nejemet is levette a lábáról, pedig édességgel elég nehéz őt elkápráztatni. A tortáik nagyon csábítóak voltak, de mivel volt otthon ebéd utánra, ezért most nem vittünk, bár nem a legolcsóbbak, úgy az 1300.- táján (Na de a város legdrágább terén, a Vörösmarty téren, szemben a Zserbóval  minőséget és igényességet ócccón elég nehéz megoldani...

Az biztos, hogy ezek nem szétdizájnolt íz őrületek á la Mihályi meg társaik, de nem is egyszerű és nem hétköznapi szeletek. Úgy érzem, hogy a cukrászaik nem őszülnek bele az évtizedes dobos torta gyártásba, hanem talán akár hetente is váltogatják a választékot. Semmiből sincs lehengerlően ezer féle, de van bőven miből választani...

 

Amúgy most szürcsölgetés közben az étlapjukba is belenéztünk és el is döntöttük, hogy héten mindenképpen visszajövünk egy könnyű ebédre is, mert nagyon klassz gyors, egyszerű, de mégsem hétköznapi fogások vannak a meleg konyhán, a helyhez képest nem is elszállt vad árakon.

De ez sem volt említésre méltó, hanem viszont a kávé...

Ennek valami olyan izgatóan különleges mellék zamata volt, amit én még kávéban nem tapasztaltam. Meg is kérdeztem a nagyon kedves szolgálatkész kisasszonyt, hogy honnan ez a varázslat és ez volt az az információ, amiért most ide beírok akár egy rakás újabb mínusz jelecske fejében...

 

Főleg itthon végigolvasva a konkrét és adott témában fellelt site-okat, beugrott a  már majdnem elfelejtett másik nagy gourmand sznobság: a kávé.  Noha én is szeretem a fínom, különleges kávékat, azért a rengeteg lehetőségben nem szeretek eltévedni és pénzhajigálási versenyben sem óhajtok ész nélkül részt venni. Csak az  a két cikk, amit elolvastam, úgy összekavart, hogy azt se tudom, most már merre hány méter. ÉN mindenesetre meg fogok elégedni a Marty's kávémesterével is, amit a közönség orra elé rakat, azt én a jövőben is el fogom fogadni...

 

Hát a történet nem mindennapi, az biztos:

 

https://index.hu/kultur/eletmod/2019/12/30/kave_costa_rica_banyai_laszlo/

 

https://banyaicoffee.com/

 

 

Előzmény: Hepci (25761)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 25763

A váci Mihályi Patisserie-be (korábban sok évig: Mihályi Cukrászda, de biztosan így elegánsabb, ha olyan neve van, amit az egyszeri magyar atyafi nem ért*, vagy azt hiszik, így még többet el lehet kérni a süteményeikért) minden évben elmegyünk, két fő egy jobb ebéd áráért már ehet is egy-egy szelet sütit (nem tudom, elegánsan hogyan kell mondani) egy kávéval és üdítővel....

 

Viszont az kétségtelen, hogy nagyon különleges, legalább egyszer mindenkinek ajánlom kipróbálásra.

 

*Legutóbbi ottlétünkkor egy helyi atyafi telefonon beszélt és következetesen Paciszéria-ként emlegette a cukrászdát (gondolom ez volt a leginkább érthető szó, amit a Patisserie-vel azonosítani tudott), bár nem tudom mire gondolt, hogy itt szériagyártású lovakat árulnak?:)  

Előzmény: Mazsola0070 (25762)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 25762

Ebben a cikkben https://infostart.hu/eletmod/2020/02/24/ujra-a-stand-lett-az-ev-etterme

azt írják, hogy:

 

„Ismét a Széll Tamás és Szulló Szabina által vezetett Stand fine dining étterem kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett gálán.  

Az ország legjobb éttermei közé 2019-es teljesítményével a Stand után sorrendben az Onyx, a Babel, a SALT Budapest, a Borkonyha, a Costes, a Pasztell, a Costes Downtown, a St. Andrea Restaurant, a Textúra, a Stand25, és az Arany Kaviár került.”

 

A Stand Év Étterme díját az általad linkelt cikkben is említik, viszont utána jön egy felsorolás (Top 10 +2 étterem), amelyikben már az Arany Kaviár az első, a Stand pedig a legvégén, a 10. helyen van.

 

Akkor ez most hogy?

Előzmény: csalapet (25759)
Hepci Creative Commons License 2020.02.26 0 0 25761

Szerintem Bíró Lajos. :)

Előzmény: nagypapi51 (25760)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 25760

Nem látom ki a "Nemzet Séfje" ? :(

Előzmény: csalapet (25759)
csalapet Creative Commons License 2020.02.26 0 0 25759
seci Creative Commons License 2020.02.20 0 0 25758
Előzmény: Hepci (25757)
Hepci Creative Commons License 2020.02.20 0 0 25757

Ez a Ghraoui egy arab sejk, akit körülszopnakdöngenek a híres magyar escortlányok?

Előzmény: sunnysun222 (25755)
Boszorka Creative Commons License 2020.02.19 0 0 25756

Azt már kivűlről is láttam. Aztán elolvastam a neten kilétüket és úgy döntöttem, hogy megvagyok nélkülük.

Előzmény: sunnysun222 (25755)
sunnysun222 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 25755

De Boszi drága, ha Ghraoui-ba lépsz be, akkor azért láthatod árcédula nélkül is, hogy nem kimondottan az albán pékhez mentél pogiért....

Előzmény: Boszorka (25754)
Boszorka Creative Commons License 2020.02.19 0 0 25754

Eleve nem megyek be olyan helyre, ahol a bonbont darabra árulják. Nekem írják ki a 100 gramm árát, akkor tudom hol járok.

Előzmény: Hepci (25753)
Hepci Creative Commons License 2020.02.19 0 0 25753

[Ha strandnaciban vagy, könnyebben kinyalják a segged fél kiló 188000 Ft/kg árú bonbon megvásárlása után.]

Előzmény: Hepci (25752)
Hepci Creative Commons License 2020.02.19 0 0 25752

[Ha van bőven pénzed, legyél magabiztos az Andrássy úton, akár strandnadrágban is.]

Előzmény: csalapet (25751)
csalapet Creative Commons License 2020.02.19 0 0 25751

Nem szeretném ha félreértenél, senkit se szeretnék semmire rábeszélni. Az én ízlésemnek és igényeimnek tökéletesen megfelelő, de valakinek kevés valaki meg a sznobériát látja benne.

A Ghraoui-ban nyitás után jártam, illetve először be se mertem menni, mert féltem, hogy rövidnadrágban kinéznek. :) Jobban hasonlít kintről egy óra szalonra. Táblás csokiból akkor nem volt nagy választék, ellenben praliné és drazsé szinte végtelenségig.

Előzmény: sunnysun222 (25750)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!