Keresés

Részletes keresés

Jahno Creative Commons License 2025.04.09 0 0 165219

"nincs fent semmiféle szerződés"

Szerződésről és adásvételről is kaptál értesítést, de minden ÁSZF és csatornaváltás, meg mindenféle módosításnál szintúgy. Már csak azért is, mert ha nem fogadod el a feltételeket mert valami változás nem tetszetős, akkor lemondhatod a szolgáltatást. Pld, mikor csatornák szűntek meg és rendezték át.

UPCtől annó a Digihez úgy tudtál menni, hogy az két külön cég a piacon, egyiket lemondtad, másiknál kötöttél. Diginél online meg tudod nézni a feltételeket, előtte minden csatornakiosztás, ÁSZF változásról mailt küldtek (ahogy fent írtam) és ott volt benne minden infó. Mikor One lett, akkor előtte n+1 levelet kaptál, hogy mik a lehetőségek, miket érint, milyen formában változik. A Digi ügyfélkapuja ide átirányít, ugyanazzal a jelszóval be tudsz lépni, egyéb doksik is megtalálhatók a szolgáltató oldalán, amiről levélben küldtek összesítést. Itt online a szerződési feltételek és díjcsomagok:

Annak ellenére, hogy voltak és vannak bajok, ez pont rendben van és ezer+1 hasonló tájékoztató levelet kaptál a múltban:

Előzmény: Patreides (165217)
Hehe164 Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165218

Bármikor kikérheted az "okiratot".

Az online adatlapodra rávezetheted a kívánt értesitési módokat/emilcímeket/hitelesítési módot.

Néha nem árt tisztába tenni a viszonyodat a szolgáltatóval.

Előzmény: Patreides (165217)
Patreides Creative Commons License 2025.04.08 -1 0 165217

Nem írom le még egyszer, elég annyi, hogy szolgáltatóváltásnál kaptam szerződést, 2024-ben az email szolgáltatást törölték, azóta nem váltottam szolgáltatót, azt megvették, meg beolvadt, ilyenek.

A One megfelelő oldalán meg csak a szerződés adatai szerepelnek, okirat formájában nincs fent semmiféle szerződés, nem is volt régen sem.

A (4iG Vodafone) One el van foglalva sok mindennel az utóbbi egy-két évben, az a csoda, hogy az internet/TV/mobil szolgáltatásuk működik.

Előzmény: Hehe164 (165216)
Hehe164 Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165216

Mindenképp kellett kapnod új szerződést.

Nem biztos hogy papíron, ha nem mondtad fel szolgáltatóváltásnál a régi szerződést.

A szolgáltatónál van azonosítód, van felhasználói fiókod.

Ott kell utánanézned a szerződési adataidnak.

Előzmény: Patreides (165214)
Patreides Creative Commons License 2025.04.08 -1 0 165215

De ez semmivel sem nagyobb kicseszés az ügyféllel, mint amit a Microsoft csinál a win10 megszüntetésével úgy, hogy a win11-hez új gépet kell venni.

Előzmény: Patreides (165214)
Patreides Creative Commons License 2025.04.08 -1 0 165214

Amikor a UPC-től átmentem a Digi-hez, a szerződés tartalmazott email címet, de a Digi az email szolgáltatását 2024-ben megszüntette.

Azóta nem szerződtem senkivel, csak a Digi olvadt bele a One-ba. (Előtte persze már a Voda rendszerén szolgáltattak, a közös tulajuk meg a 4iG volt már.)

Előzmény: Hehe164 (165213)
Hehe164 Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165213

Mindegy hová/miért szerződsz, a szerződésed tartalmaz sokminden más mellett (legalább) egy emilcímet is.

Előzmény: Patreides (165208)
Jahno Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165212

Ez minden bankra és bármilyen szolgáltatásra igaz. HDDből? Nálam pakkban voltak a beszerzések, 768 HDD volt a kis csomag, aztán ahogy növeltük a szolgáltatást és telepedtünk rá a piacra úgy 3072 darab HDD jött sorba. Azért abból egy 5ös pakk már 15ezer merevlemez vaze (a meglévők mellé).

Előzmény: XNC (165200)
Jahno Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165211

Jó, hát ami annyira olcsó, hogy ennyire kilóg a lólá és hamis, azt nyilván lehúzhatjuk. Én most ilyen egészséges tűréshatáron belül mondom, rendes legális bótból,nem piacterekről meg Aliról.

Előzmény: nev-2009 (165204)
Jahno Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165210

Amazon elég érdekes, mert az is piactér lett. Régebben jó volt, rendes gari, legális boltok aztán felhígult a fenébe, mindenki trükközik és okoskodik. Én idehaza Emag kapcsán feszegettem már, hogy vajon mennyi felelőssége van a piactérnek, ha sok bolt CSAK hamis árut tol és átverést? Pénzt ugyan visszakapod, de Emagnak sem érdeke, hogy folyamatosan tele legyen hamis memkártyákkal, Almás termékekkel és hasonlókkal. És mégis. Van olyan áruház, aki csak hamis memóriakártyát árul, annak mi értelme? Folyamatos a panasz, de nem tiltják ki, ha magától lelép akkor jön helyette 27 másik.

Előzmény: nev-2009 (165205)
Jahno Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165209

Van Gmail, Hotmail címem, de talán még Yahoo is. 25 éve vettem magamnak saját domaint, oda viszem ahova szeretném és heló, saját cím, majd valami lesz.

Előzmény: Patreides (165208)
Patreides Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165208

"Arra ott az aktuális internet szolgáltatód szolgáltatta emilcím. :-)"

.

Nem tudom, van-e még olyanom.

Az UPC volt eredetileg, azután azt megvásárolta a Voda, még irreálisabb havidíjat számlázott, átmentem a Digi-hez (szinte a felét számlázták havidíjként), közben a Vodát megvásárolta a 4iG, azután a Digi-t is "megvette" (lófej az ágyba), ezzel valójában a Voda alá került, azután az egészet átnevezték One-ra.

Most a havidíj majdnem visszaemelkedett a UPC/Voda szintre, az email címről meg már a mesebeli jótündér se tudna semmi jóhírt mondani, szerintem.

Előzmény: Hehe164 (165191)
XNC Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165207

Majd nézz be holnap is!

Előzmény: nev-2009 (165202)
nev-2009 Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165206

szóval gondolom, az én céljaimra bőven jó lesz 1 + install nélküli opció is, hívjon mindenki amatőrnek, de ahogy megjön a vinyó, csak berakom az usb egyik végét a vinyőba magába, a másikat a gépbe, és kb. 15 másodperc múlva már tudom is használni /már ha eleve, remélem ntfs-re van formázva/, ha nem akkor arra még 1-szer gyorsan ránézek, és ha azt meg is kell csinálni, akkor na, nem bánom, még max. kb. 1 perc múlva már tudom is használni :-)

Előzmény: nev-2009 (165205)
nev-2009 Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165205

próbálom megígérni, hogy 1 utolsó kérdés :

https://ibb.co/jvJm3nZx

pár darabnál, amelyik 2 Tb-s drive, volt mondjuk 60 font, kb. ugyanannyit, le akarnának nyúlni tőlem, holmi adatmentés, stb., látjuk a képen, gondolom, mindenki le tudja fordítani /én kicsit több, mint 15 éve élek Angliában/, szóval, volt 1 installálás nélküli verzió, az volt a 60, meg mindjárt felkínálnak, egy ilyen opciót, 

most ennél szidjam először az amazon-t pl.?, v. magát a gyártó céget?, v. mindkettőt, v. mindegy is, melyiket inkább, de ne is törődjek vele?, nekem max. adattárolás, + másolás funckiókra kell a dolog, nem adatmentés a lényeg?,

kösz.

nev-2009 Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165204

ahogy láttuk a kálváriámból, a túl olcsó se jó, persze ha túl drága, annak nem mondok ellent..., de mi az arany középút ?, kb. 60 font, ahogy a legutóbbi kereséseimnél láttam, az nagyjából reális?, 

kösz.

Előzmény: Jahno (165203)
Jahno Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165203

Hasra ütve olcsón kell venni és legyen mentés.

Előzmény: nev-2009 (165202)
nev-2009 Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165202

ez idáig o.k., de akkor hadd kérdezzem így : egy 2 Tb-st vennék, itthoni filmek, + zenék tárolására, semmi extra követelményem nincs hozzá, persze, ha működik pár évig, az nem baj, szóval melyik cégtől vegyek?, - ja, tudom, mivel annyi féle van, ha vki ír, mondjuk 3-t, utána én majd válogatok, hogy melyik legyen a nyerő, aztán senkit nem terhel a felelősség, azt majd magamra vállalom :-)

kösz.

Előzmény: XNC (165200)
Hehe164 Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165201

Nem kell mellé a Skype.

De lehet mellette az is.

Előzmény: Diótörő (165199)
XNC Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165200

Gyakorlatilag az összes márkánál a felhasználók egyik fele sír, a másik meg isteníti;

így elég nehéz tanácsot adni....

Előzmény: nev-2009 (165192)
Diótörő Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165199

Sziasztok!

Nem tudom, hogy a Skype mennyire tartozik ebbe a fórumba, de mivel meg fog szünni, nem kis melóval sikerült a helyettesítő Teams nevű cuccot letöltenem, sőt aktiválnom is.

Most csak azt nem tudom, hogy a Skype-t le lehet-é törölni, mert amíg a Sk. 80 mb-os adag, addig az újabb csak 1,4 mb.

Vagyis lehet, hogy továbbra is szükségem van a Sk-ra ?

Kösz szépen minden választ.

innerimages Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165198

Nem csak a személyes, hanem a világszintű (az EU, UK és USA-beli kollégákkal egybehangzó) tapasztalataink alapján mondom, hogy adott darabszámra vetítve, arányaiban jóval több, ekkora kapacitású modell kerül be mindegyik gyártótól, mint a környező kapacitásúakból.

Nem kötelező ránk hallgatni és megfogadni, viszont egy megemlítést megért.

Előzmény: Jahno (165197)
Jahno Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165197

"Én csak a 4 TB-os és nem kisebb, meg az 5 TB-os és nem nagyobb kapacitású, 2.5" meghajtókról beszéltem"

Én meg szintúgy abban a formában is:

"Előzőleg volt egy projektem, ami nagy legyen és occsó alapon 4 terás lemezekre optimalizálta a világot, ott akadt ebből jópár darab"

Lehet valahonnan láttál 157 darabbal több döglöttet, mint más verzióból csak nem tudod, hogy mennyivel többet vettek a piacra.

Előzmény: innerimages (165196)
innerimages Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165196

Tudtam, hogy számíthatok a részvételedre. :)

"Tele vagyok a környéken 4 és 10+ terás cumókkal"

Én csak a 4 TB-os és nem kisebb, meg az 5 TB-os és nem nagyobb kapacitású, 2.5" meghajtókról beszéltem, nem 5+ TB-ról és nem 3.5"-ról.

2.5" méretben az 5TB volt a vége a technológiának mert azzal 2016-ra elérték a tányérokra felvihető, maximális adatsűrűséget.

Kihívás hozzájuk donort találni mert ezeket a drive-okat külön nem, hanem csak külső házakban forgalmazzák és a raktárkészletek is végesek.

Ma a laptopokba inkább SSD-k kerülnek mert fizikailag ellenállóbbak (és már a 4-8 TB-os konzumer SSD-k is megkaphatók egy laptop áráért).

Előzmény: Jahno (165194)
Jahno Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165195

Volt itt már vérre menő vita amiben konkrétan lehülyéztek minket és közölték, hogy de a Citromail jó. Ennyire jó trollok nem lehetnek, nekem meg 2 köbméter szerver logom....

Előzmény: Patreides (165190)
Jahno Creative Commons License 2025.04.08 0 0 165194

"4-5 TB méretben viszont semmit sem szabad venni mert azok mindegyik gyártónál gyenge szériák."

Tele vagyok a környéken 4 és 10+ terás cumókkal szinte mindenből és egyelőre nem látszik, hogy annyira gyenge lenne a méret alapján. Vagy kevés a minta. Előzőleg volt egy projektem, ami nagy legyen és occsó alapon 4 terás lemezekre optimalizálta a világot, ott akadt ebből jópár darab és az M000 csoda első Seagate cuccán kívül semmivel sem volt látványosan több baj, mint a kisebb, nagyobb vagy másik gyártó cuccából.

Előzmény: innerimages (165193)
innerimages Creative Commons License 2025.04.07 0 0 165193

Gyorstalpaló Seagate-ből (már többször leírtam, de úgy látszik sosem elég):

1. Manapság a Seagate meghajtóinál nem az a kérdés, hogy tönkremennek-e hanem csak az, hogy mikor: a legtöbb meghajtójuk így vagy úgy, de öngyilkos lesz mert a mechanikai és a firmware hibák mindig is jellemzőek voltak rájuk.

A nagyobb gond az, hogy jelenleg a piacon lévő 2.5" HDD-k közül egyedül a Toshibát merem ajánlani mert a többi szimplán csak rossz, vagy még rosszabb. 4-5 TB méretben viszont semmit sem szabad venni mert azok mindegyik gyártónál gyenge szériák.

2. A Seagate adatmentési szolgáltatása gyakorlatilag csak a kármegelőzés miatt, alibiből van és csak azért kvázi ingyenes egy szűk körnek, mert ezzel igyekeznek a katasztrofális statisztikáikon javítani, hogy a csalódott ügyfelek ne forduljanak ellenük (így is többször perelték már őket csoportos perekben). Mindenki másnak, így az EU-ban is fizetős: 90 EUR-t kérnek azért, hogy bevizsgálják a hollandiai központjukban, amiben egyébként nincs sok köszönet mert alapvetően diszkriminatív a hozzáállásuk: a szervizközpont vezetője egy interjúban bevallotta, hogy az általuk elért 90%-os jósági ráta - ami önmagában nem is lenne rossz - úgy alakul ki, hogy előszűrik a mentésre váró meghajtókat és így 20% alapból kiesik, ezért valójában csak a maradék 80%-nak a 90%-a a valós jósági rátájuk: 72% ahhoz képest, hogy egy átlagos labor nem végez előválogatást és úgy teljesít 92-95%-ot, nagyon gyenge teljesítmény (tehát jobban jár az ember, ha nem velük menteti az adatait).

3. Az pedig, hogy valami drága ne tévesszen meg, mert tudatosan az emberi hiszékenységre játszanak azzal, hogy dupla vastagon fogó ceruzával áraznak be egy, az átlagosnál gyengébb szériát mert tudják, hogy az egyszeri vásárló úgy gondolkozik, hogy ha drága akkor biztos jó minőségű is - közben pedig csak előre kifizettetik vele a garanciális cseredarabot.

XNC erre lehet, hogy majd kedvesen megjegyzi, hogy ő nem így gondolja: hallgathatsz rá is, vagy elgondolkozhatsz azon, hogy hogyan vagyok ilyen tájékozott a témában és elmentheted az elérhetőségem arra az esetre, ha adatmentésre lesz szükséged.

Előzmény: nev-2009 (165192)
nev-2009 Creative Commons License 2025.04.07 0 0 165192

na, akkor inkább egy ilyen pl.? :

Seagate Portable Drive 2TB, External Hard Drive, Dark Grey, for PC Laptop and Mac, Data Rescue Services, Amazon Exclusive (STGX2000400) : Amazon.co.uk: Computers & Accessories

ez olyan igazinak tűnik, + főleg, nem 1 gyanúsan olcsó darab :-)

ezzel remélhetőleg nem ér holmi kellemetlen meglepetés, mint az említett 2 olcsó/nak tűnő/ darabbal, - tudom, kb. 20 dollárt kidobtam, (hacsak nem sikerül vmit visszareklamálni, ettől a fránya cégtől, ki tudja, ezek után), de kb. 15 év amazon, ebay, stb., egyéb rendelések /és volt, olyan 50-100 közti, most nem tudom, a pontos darabszámot/, után, ez nem is olyan rossz arány, - persze legalább tanulunk a saját hibáinkból :-) / ha mások is, akkor a nap keresztényi cselekedetünk is megtettük legalább / :-)

kösz.

Előzmény: XNC (165175)
Hehe164 Creative Commons License 2025.04.07 0 0 165191

" csak kell mellé egy másik is"

Arra ott az aktuális internet szolgáltatód szolgáltatta emilcím. :-)

Előzmény: Patreides (165190)
Patreides Creative Commons License 2025.04.07 0 0 165190

Nekem eddig még semmi bajom nem volt a freemail-el. Aminek meg kellett oda érkezni, megérkezett.

Bár az elsődleges nálam a gmail, de csak kell mellé egy másik is...

Amúgy meg, az interneten semmire sincs garancia... nem úgy, mint máshol az életben. :)

Előzmény: Gorcsev (165188)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!