Sokkal inkább, mint egy szűk, lassú, döcögő-csattogó, szintén leamortizált(talán még jobban is), 40 éves, párásodó doboznak, aminél még egy busz is több utazási vágyat kelt.
Abban egyetértünk, hogy mi volna az ideális, amit kiegészítenék azzal, hogy 15 év múlva - amikor az említett külföldi vasak az életük végére érnének - nem tudom, hogy az utasok mennyire szívesen utaznának dízel motorvonattal, ezért szerintem első sorban akkumulátoros(tisztán elektromos vagy dízel-25 kV-akku hibrid, ami akár tisztán akkumulátorossá alakítható), Lint 41-szerűséget(Jacobs-forgóvázas szerintem praktikusabb, a mellékhelyiség, kerékpártartó kevesebb helyet vesz el, ugyanúgy kettő vezetőállása van, és egy nem bejelentett osztálykirándulás se bénítja meg - mindezt persze vonal válogatja) látnék szívesen.
Ezen jót nevettem, biztos egy olyan sorozat kell a híresen ügyes karbantartásra, amivel gyakorlatilag 0 üzemeltetési tapasztalat van. Azt meg ne feledjük, hogy az előd GTW-től a DB 10 év után szabadulni akart a sorozatos tűzesetek és a botrányos rendekezésre állás után (pl. a Kurhessenbahnos GTW-k helyére, láss csodát, Desirok érkeztek). Szép-szép ez a Stadler dízelmotorvonat, de olyan karbantartással, mint ami a Desiroknak van, ezek 4-5 éven belül használhatatlanok lennének. RS 1 dettó.
Mármint a kormány, mert amikor felvetődött a dual motorkocsik beszerzése, akkor még lett volna dízelre is.. Ehelyett elkezdték az akkus szarakodást, amiből végül nem lett semmi..
Te örülnél egy másik vasút levedlett 20 éves motorvonatának itt? Nem tüzet kell oltani hanem valami olyat venni amit nem kell 15 év múlva lecserélni szerintem.
Egyrészes Alstom LINT vagy Stadler WINK kéne, utóbbi dual mode-al mehetne átszállás nélkül végig további villamosítás nélkül is. De most a Start az IC kocsiparkkal van elfoglalva, nem fog venni se újat sem használtat. Plusz az EU nem ad pénzt dízelre szóval ki tudja mi lesz nem csak itt, de a sok mellékvonalon amit a Bz-k tartanak életben.
Vonali sorompokkal mi történt? Lépésben haladunk át mindegyiken, pedig ahol van félsorompó ott az lent volt. Volt délelőtt valami vagy csak úgy általában még nem helyezték üzembe mindet?
már tavaly nyár óta tervben van oda elmenni túrázni egyet, de mindig amikor kilovunk egy időpontot leszakad az ég. De az inspirálta hogy feldobjam a deklasszalt első osztályt.
Oh én teljesen egyetértek veled. Azokra a vonaokra ami Bz-vel van kiadva jelenleg szerintem a Bz a legmegfelelőbb. Csak a Bz helyett bármi topictarsra reagáltam.
Az első nem tudom mitől lenne jobb, mint a Bézé? Dácsiával sebesség, gyorsulás kevés, kényelem szubjektív, nálam mindkettő, szűk, kényelmetlen. De a Bézének alacsonyabb a belépő magassága, padlószintje. Nekem a Bézé jobban tetszik, a Bhv-t rühellem.
Egész évben hűtési-fűtési szezon van, már rég megszűnt, ami régen volt. Nincs bârmjlyen személykocsi. Amik szóba jöhetnek, azokra meg nem jó csak villamos fűtésre alkalmas mozdony.