Valaki mintha írta volna itt régebben hogy Pakson van valami jó hely és ott műtötték meg,próbálj visszanézegetni.Ha sérv és hagyod a fenébe akkor kizáródhat egyszer csak és akkor az marhára fáj és azonnal műteni kell.Ezt nem akartam megvárni én se.
Köszi! akkor valószínűleg sebészet lesz...de lehet vérvétel előtt kéne elmennem, mert a sebész is tutira elfog küldeni és nem akarom h 1 litert lecsapoljanak. Már csak az a baj h itt a környéken csak durva sebészek vannak. Vakbél gyanúnál úgy megkínzott azthittem odacsinálok az asztalra...:S de ha igy kiderül h mi bajom akkor bevállaom! Hát köszi tényleg, amint megtudok valamit írok!
Hát nagyon gyanus hogy az lehet ami nekünk is(( Menj el sebészetre ahova tartozol minél hamarabb ezt háziorvos nem tudja megnézni tutira.Köhögésre nekem is kiugrott kicsit úgy ahogy leírtad.Viszont nekem csak menet közben fájt de a végén már annyira hogy 5 km után is.Az a legjobb ha több sebész is megnézi szerintem.
Nekem úgy 3 napja kezdett el fájni a lágyékom, és csomót is kilehet tapintani ami kb 20 Ft-os nagyságú. Elmentem háziorvoshoz, aki alig vizsgált meg, köbö annyi volt hogy megnyomkodott, elbambult közben, és utána közölte hogy nyirokcsomó gyulladás. Körül néztem neten, és a panaszaim alapján lágyéksérvre tippeltem volna. Azonban nyirokcsomóhoz sem beteg nem vagyok, fertőzésem sincs, lázas sem voltam. Elküldött a doki vérvételre. Sajnos csak hétfőn tudok bemenni ugyhogy addig a hétvégét valahogy átkell vészelnem. Az a pláne benne hogy pincér vagyok és holnap lakodalomban dolgozok ami elég megterhelő főleg hogy 13-15 órákat kell állnom, és 5 percre nem ülhetek le. Megvizsgáltam magam, ha hanyatt fekszek érzem a kis puklit a lágyékomon, és ha köhögök oylan mintha valamivel egy pillanatra megtöltődne a dudorom, és megnövekszik. Ezt igy a doki megsem nézte. Néha amikor ülök belenyilal egy percre a fájdalom az alhasamba, meg a dudorba. Néha húzó fájdalmat is észlelek. Emelni nem nagyon merek, nehogy lerokkanjak egyik pillanatrol a másikra. Viszont trüsszentésnél érzem hogy húz. Kérdem én, ez tényleg egy sima kis nyirokcsomógyulladás lesz, vagy keressek fel sebészt, vagy nem tudom más orvost? Mert a háziorvosom már nem egyszer diagnosztizált félre. Félek hogy ez nem sima gyulladás. Kérlek titeket mihamarabb irjatok nekem!
Na én meg a műtét napja óta nem vettem be fájdalomcsillapítót mert alig volt jobb tőle.Azóta szenvedek,gyógyul de lassan.A hálónál ha megnyomom még mindig fáj de a kiegyenesedés is nehéz még.
A teljes gyógyulás alatt (6 hónap) azt értettem, hogy a háló nagyjából beépül a hasfalba, a szövetek beszövögetik. Már 6 hét , illetve két hónap után hasonló életvitelt lehet folytatni, mint egészségesen a műtét előtt.
Persze sokáig fog még érződni a műtét, BÁR ez személyfüggő!!!!!!!
Ma kiderült hogy nekem a háló meg van gyűrődve és alatta van valami lé.Marhára fáj még most 6 nap után mikor megfogta a dr.Összeugrottam.Nemtudom ez a gyűrődés mennyire lehet baj.
Emlékeim szerint az első, háló nélküli műtétemnél én még két hét után is úgy mentem, mint akinek a hasát összevarrták a térdével. A második után azonban, ami hálós volt, szerintem pár nap múlva már simán ki tudtam egyenesedni, ha nem is ment tökéletesen. Fél év után meg már thai boxoltam, szerintem a bringázás is ment volna. :))