El vagy tévedve, ne vedd bántásnak. Leülsz a gép elé, és küldesz egy levelet az összes suzuki dealernek, hogy "vettem volna önöktől autót, de nem veszek, mert kizsákmányolják a dolgozókat". Aztán várod hogy valamelyik visszaírjon valami olyat, ami nem tetszik. Mit tennél a dealer helyében? Ja tudom, megírnád neki, hogy "nagyon sajnáljuk, panaszát továbbítjuk, reméljük a jövőben, stb". Aztán leszarnád az egészet, mert lehet hogy nem tehetsz semmit. Viszont a "panaszos" legalább nyugodtan alhat, ő megtette a magáét.
Neked is feldobták a lehetőséget, hogy fordulj a gyárhoz. Ehelyett te tovább kötözködtél a márkaképviselettel. Szerintem ha szó szerint ugyanezt a választ kaptad volna, amit most beidéztél, akkor is találtál volna a kákán csomót, és tovább nyaggatod az ügyintézőt. Ne haragudj, de teljesen ez jön le a levéldömpingből.
Csak mellesleg mesélem el, hogy dolgoztam olyan helyen, ahol naponta kaptunk (más okból kifolyólag) ilyen és hasonló provokáló leveleket. Egyrészt minden cégnél vannak sablonlevelek, amiket itt-ott belejavítva vagy aktuálisra igazítva küldenek ki. Másrészt meg halálra röhögtük magunkat a hozzád hasonló ügyfeleken. A főnök vitte a prímet a röhögésben.
Ha elvi okokból nem vettél Suzukit, akkor ne menj hipermarketbe (nem is engednek szakszervezetet alakítani), de vásárolj a Lidlben (sárga fejpántot kell hordani az éppen menstruáló nőknek, csak ők mehetnek ki a kasszából 4 óránál gyakrabban), ne vásárolj kádkövet a miniszterelnök cégénél ;-)) , mert nem tartják be a Munka törvénykönyvét, de írhatsz az összes multinak is, akik a viszonylagosan jobb fizetés fejében elvárják a napi 12-14 órai munkát... Soroljam még? Felcsaphatsz érdekvédőnek. De ha észrevetted, ez elsősorban fogyasztóvédelmi topik, azon belül is a vásárlók érdekeinek védelmével foglalkozik. Semmi köze az általad felvetett szaxervezeti jellegű érdekvédelemhez.
Próbálom pontosítani magam, mert ez így nem fog menni. Nagyon nemes cél amiért küzdesz, de rosszul állsz hozzá sztem. Bajod van azzal hogy a gyárban kizsákmányolják a dolgozókat. És ezt szóvá szeretnéd tenni. Kérlekszépen, szerintem ez nem provokáció, nem hinném hogy ilyet írtam. Ne provokálj :)
Arra céloztam, hogy ez a topik nem ebbe az irányba indult, olvasd vissza. Ennek ellenére szíved joga, hogy oda és azt írj, ahova és amit akarsz. Nem kizárt (sőt, ha így haladunk akkor biztos), hogy 3000 hozzászólás múlva már az első 800 fog offtopiknak tűnni :)
Sziasztok! Nem tudjátok, a táskákra is hasonló 6 hónapos garancia van, mint a cipőkre? Egy 2 hónapja vásárolt táskámnak belül szétszakadt a bélése. Vajon visszacserélik? Mammut, Táskavilág. Van valakinek jó/rossz tapasztalata velük?
Hozzaszolas egy masik forumbol; hogyan tortenhetett volna...
"Én kereskedö vagyok és ez a válaszolgatósdi játék szerintem elfogadhatatlan, veszélyezteti a szakma becsületét. Talán a következö válasz helytálóbb lett volna a kereskedö részéröl: Tisztelt Uram! Sajnálattal olvastam levelét és problémáját. Eme reklamációt továbbitom a magyarországi anyacégnek, ahol szívesen megválaszolják kérdéseit. Remélem a jövőben találkozunk Önnel, mint ügyfél. Tisztelettel: xy
Szoval, szerinted is provokacio a dolgozok kizsakmanyolasat szovatenni... Erdekes, en ezt erdekvedelemnek hivom; remelem nem az a baj, hogy nem a sajat erdekemet vedem...!
Valoban: meg szerettem volna osztani tapasztalatomat, aztan mindenki azt von le belole amit akar...
Mivel - ugye - erdekvedelemrol van szo, a tema nem OFF-topik.
Bocs, de nem értem teljesen most ezt. A topik címe Érdekvédelem, fogyasztóvédelem... Ebbe hogyan fér bele, hogy a gép előtt ülve provokálod az egyik suziki dílert? Vagy csak meg akartad osztani a tapasztalataidat, hogy mi is tanuljunk belőle? De mit tanuljunk belőle? Én is olvasok újságot. Sztem ez a sztori nagyon gyenge, még a Homárhoz is kevés. Ide meg offtopik.
Olyannyira belelovalltam magam, hogy nem atallanek mas cegnek irni hasonlo szituacioban... csak nem ertem ezzel mi bajod...
Hagy legyek kellemesen kioktato, mint a holgy volt velem:-); tudod: "Europaban" (ez most nagyon meno meghatarozas) a vasarlok viselkedese nagyban befolyasolja a cegeket; ha ez a viselkedes tudatos, pozitiv iranyba terelheti az egyes cegek uzletpolitikajat; termeszetesen minel tobben viselkednek tudatosan, annal nagyobb a kivaltott hatas es sajnos ez forditva is igy van. Gyanitom, hogy a levelem kovetkezteben nem fog megalakulni a "Suzuki dolgozok orszagos szakszervezete" (de, ha senki sem emeli fel a szavat az mennyivel jobb?!), viszont elkepzelheto, hogy lesz olyan, aki olvasva a levelvaltast, mas markakereskedo mellett dont (biztos nem te;-)...
Nem tartom valami erkolcsosnek, ha egy viszontelado magasan tesz az anyaceg magatartasara, ha ez moralisan elitelendo... En nem dolgoznek "akarmilyen" cegnek/gel.
Irtam en olyanrol, hogy a viszontelado "Adja fel a megelheteset, a befektetett toket dobja a kutba"? Ugye nem... Ehelyett azt irtam - es tartom fonn -, hogy a helyes - "europai" - viselkedesi forma az lett volna, ha a markakereskedo - leven az anyaceg elektronikus elerhetetlensege - jelezte volna a fentieknek, hogy valami bibi van. Ennyi, nem a hid ala kivantam Gusztavekat.
Elobb azt irtad, hogy rossz napom volt... Akkor volt rossz napom - jo: egy par percem;-) - amikor a Suzuki viselkedeserol olvastam.
Nem hallottam az Ikea altal dolgoztatott pakisztani gyerekekrol, de nem ertem mi kivetni valo lenne abban, ha - mint fogyaszto - jeleznem nemtetszesemet, - horribile dictu - nem-vasarlasi szandekomat, valtozasok hianyaban...
Egyebken "ezzel az erovel" bojkottalok tobb ceget, s megis - koszonom megvagyok, sot elarulok egy titkot: neha meg is jutalmazzak, ha kifogasolsz valamit! Egyszer a Pizza Hutnak irtunk a baratnommel, mert a pultos kiscsaj valami gusztustalan stilusban nyomta. Par napra ra jott a 4000 Ft.-os bon es kertek a bocsikajukat:-) A kiscsaj meg remelhetoleg megtanult a vendeglatoiparban dolgozni, tehat mindenki jol jart...
Ha szakszervezeti fonoknek mennek, valoszinu szetlopnam az agyam...;-)
Nem akarlak meggyőzni, mert látom, hogy teljesen belelovalltad magadat.
Egy cég, a Suzuki egyik viszonteladóját szivattad. Ennyi. Mi köze neki ahhoz, hogy a gyárban mi folyik???? Adja fel a megélhetését, a befektetett tőkét dobja a kútba? Csak azért, mert valami nem tiszta a szállítójánál?
Gondolom, mindjárt fogsz írni az IKEA-nak is, hogy szegény pakisztáni gyerekeket dolgoztatnak. De ezzel az erővel ne is vásárolj semilyen hipermarketben, mert ki tudja, milyen kizsákmányoló cégektől jönnek az elektronikai cuccok, az élelmiszerek, a zöldségek. És még sorolhatnám holnap estig.
Menj el a Suzukiba, és legyél szakszervezeti főnök. Na akkor változtathatnál a dolgok menetén. :-))))))))))))))))))))))
...szoval ez kerekedett egy, (tobbek kozott) a Szuzuki Gusztav budapesti markakereskedesnek irt levelembol.
Amennyiben nem kapok tobb levelet toluk, reszemrol az ugy le van zarva.
Kivancsi vagyok Ti mit gondoltok! Ime (termeszetesen alulrol felfele olvasva):
----- Original Message ----- From: Balogh Henriett - Suzuki Gusztáv To: Bàlint Vetsey Sent: Thursday, April 13, 2006 11:20 AM Subject: Re: Uj terepjaro
tf
kérem ne búcsúzzon
írjon ----- Original Message ----- From: Bàlint Vetsey To: Balogh Henriett - Suzuki Gusztáv Sent: Thursday, April 13, 2006 11:13 AM Subject: Re: Uj terepjaro
T.v.
Latom en lettem a nap elso foglalatossaga, ez lekotelez.
Elvezkedjenek es - immar egyre nyiltabban - fenyegetozzenek nyugodtan.
Ha majd az informatikus vegre rabukkan IP cimem azonositojara feltetlenul tudassa velem, aztan azt is elarulhatna mi vegett a nagy hajsza (egyebkent sajnalom, hogy informatikushoz kellett fordulniuk, megadtam volna en szivesen, ha tudnam mi az az IP cim; irja meg batran hany levelet kell meg kuldenem, hogy biztosan be tudjanak merni)! A nevem nem eleg, hogy a - cseppet sem fenyegeto stilusban emlitett - titokzatos "lepeseket" megtegyek?
Vegul engedjen meg egy gondolatot: mennyivel hasznosabban tudta volna felhasznalni energiajat, ha a szereny szemelyemmel valo szorakozas helyett a Suzukinak irt volna par sort, jelezve nemtetszeset az altalam felvazolt sulyos helyzet irant... de, hat Onnek ez jobban megy; szomoru...
V.B.
----- Original Message ----- From: Balogh Henriett - Suzuki Gusztáv To: Bàlint Vetsey Sent: Thursday, April 13, 2006 8:15 AM Subject: Re: Uj terepjaro
T. feladó
élvezettel olvassuk sorait mialatt az informatikus az IP cím azonosításán dolgozik
ne foggyon ki a szóból, ne fossszon meg minket értékes gondolataitól
írjon :-) ----- Original Message ----- From: Bàlint Vetsey To: Balogh Henriett - Suzuki Gusztáv Sent: Wednesday, April 12, 2006 6:37 PM Subject: Re: Uj terepjaro
Tisztelt valaszolo (latom kifogyott a valasztekos - nevemet kerulo - megszolitasokbol, hat en is visszanyulok a gyokerekhez; egyebkent hagy tanacsoljam - ha a nev leirasa vegkepp nem megy - a magyar levelirok koreben igen elterjedt Uram - ha no lennek: Holgyem! - megszolitasi format, amit pl. egyik kollegaja volt szives alkalmazni; egyebkent az On altal - ugye elsokent - hasznalt megszolitasmodbol, On szerint vajon mi derul ki?)!
Zavarba hozo lankadatlan, kitarto erdeklodese irantam! Ahhoz kepest, hogy egyszer mar nem kivant foglalkozni megkereseseimmel, egeszen rovid ideig volt kepes ellenallni a csabitasnak;-)!
Figyelemre melto, ahogy meg probalja forditani az esemenyek sorrendjet! Tanacsolom, hogy olvassa el az elejetol a levelezest (tehat eloszor az en elso irasomat, majd az On elso valaszat es igy tovabb...) es, ha mar mindenkeppen fenn szeretne tartani a kapcsolatot velem, jelolje meg az On altal idegeskedonek, fenyegetozonek itelt passzusokat, majd szogezze le mikortol valik zaklatassa a kommunikacio (persze az on szoertelmezese... hat... nem is tudom...)!
Valoban: tolem szerzett tudomast a cimemrol es remelm egyetertunk, hogy se ez a teny, se az Onok cime publikussaga nem ok senki zaklatasara; csak gondolom egy publikus cimnek tobbet kell "birnia" mint egy privatnak, csakugy mint a kozszereplok es a maganszemelyek eseteben, aztan lehet, hogy nincs igazam (ne ertsen felre, en nem erzem magam zaklatottnak; csak a tisztanlatas vegett pontositok)...
Orommel veszem tudomasul, hogy beteg, serult emberek eseteben megtalaltak a valaszolas megfelelo modjat (birizgal viszont a kivancsisag, hogy ezt az On altal hasznalt leheletfinomsagu, elegans utalast On stilustalan, arctalan kommunikacionak, netan idegeskedo hangnemnek, tartja e - vagy esetleg egyiknek sem?). Remenyeim szerint idovel elsajatitjak a magamfajta epelmeju emberekkel valo ajanlatos kommunikacios technikakat is.
Orulok, hogy vegre jol elszorakoztatom es - immar a zaklatas folytogato erzesetol megszabadulva - tovabbi kapcsolatfenntartasra buzdit! Igerem: ha eppen nem lesz semmi erdemesebb tennivalom (remelem ezt nem veszi stilustalan arctalansagnak!), felkeresem Onoket; telefonszamlamat azonban szivesebben duzzasztom mas jellegu tarsalgasokkal. Addig is, hagy batoritsam en is Ont a tovabbi kontaktus teremtesre: biztositom, hogy az egyeduli "lepesek" amiket tenni fogok, a konyhaba vezetnek - ezt felreerthetetlenul(!) kivanom leszogezni, nehogy ujbol a fenyegetettseg erzese karmai kozt talalja Magat.
Vetsey Balint ----- Original Message ----- From: Balogh Henriett - Suzuki Gusztáv To: Bàlint Vetsey Sent: Wednesday, April 12, 2006 5:08 PM Subject: Re: Uj terepjaro
Tisztelt feladó!
Sajnálatos módon az email címünk publikussága miatt sok alkalommal olyan emberek is megkereshetnek minket, akik saját szórakozásukra, avagy egyfajta betegséből zaklatnak másokat, jelen esetben minket. Sajnos sok sérület ember van, és nincs mód ezek kiszűrésére. Ezt mi tudomásul is vesszük, tudjuk kezelni, és megfelelő módon válaszolunk a különféle zaklatásokra.
A nyomtatott verzióbol egyértelműen kiderül, hogy a zaklatást ki kezdeményezte, kinek a hangneme vált egyre idegesebbé és fenyegetőzővé, mit több az is kiderül, hogy a címet saját maga adta meg azzal, hogy levélben megkeresett minket.
Zárásként megjegyzem, rendkívül szórakoztató magával kommunikálni, írjon bátran, szívesen vennénk ha megkeresne minket telefonon, ahol az emailcímünket megtalálta, valószínűleg megtalálja a telefonszámunkat is!
Balogh Henriett
----- Original Message ----- From: Bàlint Vetsey To: Balogh Henriett - Suzuki Gusztáv Sent: Wednesday, April 12, 2006 4:42 PM Subject: Re: Uj terepjaro
Tisztelt Levelezo!
Igazan megtisztel ez a kintuntetett figyelem melyet szereny szemelyemnek szan, holott elso valaszomban egyertelmuen tudomasara juttattam - idezem (On utan szabadon!) -: ne erezze szukseget annak, hogy valaszoljon (mert nem szukseges)! Ennyit a stilustalansagrol, arcatlansagrol (ha megengedi: On valoban kulonos modon ertelmezi e szavak jelenteset; vajon hogyan velekedik: On milyen "kommunikaciot tanusitott" felem elso valaszaban...?!)... Remelem nem veszi zokon, hogy nem kerekedtem fol megkeresni Budapest osszes markakereskedeset; latja: szamomra egyszerubb megoldasnak tunt egyetlen levelet tobb helyre eljuttatni - aztan lehet, hogy tevedek... Ezek utan bizom abban, hogy azt sem veszi rossz neven, he nem csorgok ra munkahelyen eggy kis cseveges celjabol.
Sajnalom, hogy az altalam emlitett problema - a Suzuki elfogadhatatlan viselkedese dolgozoival szemben es ennek (akar csekely) hatasa a piacra (tobbek kozott Onokre) - az On szamara nem kepez relevans informaciot. Sajnalom azt is, hogy fenyegetozesnek veli levelezesunk tagabb korben valo ismerteteset (ami egyebkent folyamatosan folyik) es On alkalmaz burkolt fenyegetozest nyomtatott verziok megorzeset s kozelebbrol meg nem nevezett "lepeseket" emlegetve (ismet sajatos ertelmezes); s, ha mar zaklatasrol beszel, itt jegyzem meg: az One egy publikus cim, az enyem privat! Vegul sajnalom, hogy annyira nem megy az uzlet, hogy ilyen intenziv levelvaltassal tudja tolteni hasznos munkaidejet.
Orizze csak gondosan a nyomtatott verziot, meg jol johet valamilyen "lepeshez"... En - csak ugy teszem el, emlekbe:-) Oromomre szolgal, ha a tovabbiakban tartozkodik a levelkuldestol.
(Remelem utoljara) Vetsey Balint
----- Original Message ----- From: Balogh Henriett - Suzuki Gusztáv To: Bàlint Vetsey Sent: Wednesday, April 12, 2006 1:56 PM Subject: Re: Uj terepjaro
Tisztelt Cím!
Kérem, amennyiben releváns információja, közlendője van számunkra írja meg, amennyiben nincs - eddigiek szerint - szakítsuk meg a már-már fenyegetőzésbe hajló, stílustalan, arctalan kommunikációt amit cégünk felé tanúsít. Nyílvánvaló amennyiben kellő komolysága lenne az ügynek, személyesen lenne itt, avagy telefonon keresné cégünket saját száma megadásával.
A levelezés természetesen nyomtatott formában megőrzésre került, amennyiben lépéseket kell tennünk, a zaklató, fenyegető utalások sajnálatosan igazolni fognak minket.
Engedelmével a továbbiakban nem kívánunk foglalkozni a megkereséseivel!
Balogh Henriett
----- Original Message ----- From: Bàlint Vetsey To: Balogh Henriett - Suzuki Gusztáv Sent: Wednesday, April 12, 2006 1:39 PM Subject: Re: Uj terepjaro
Tisztelt valaszolo!
Semmiseg.
Egy kis turelmet; email cim hianyaban ugyanis a postafiok kicsit lassubb kommunikaciot tesz lehetove, mint az elektronikus erintkezes. Eredmenyt - remelem imenti levelemmel ertem el (bizonyara On is hallotta mar, azt szoktak mondani: tobb kart okoz egy elegedetlen ugyfel, mint amennyi hasznot hoz szaz elegedett...).
Vetsey Balint ----- Original Message ----- From: Balogh Henriett - Suzuki Gusztáv To: Bàlint Vetsey Sent: Wednesday, April 12, 2006 1:25 PM Subject: Re: Uj terepjaro
Tisztelt levélíró!
Köszönjük hogy megosztotta velünk gondolatait, remélem sikerül az említett anyacéggel felvennie a kapcsolatot, és eredményeket elérnie!
Balogh Henriett
----- Original Message ----- From: Bàlint Vetsey To: Balogh Henriett - Suzuki Gusztáv Sent: Wednesday, April 12, 2006 1:11 PM Subject: Re: Uj terepjaro
Tisztelt valaszolo!
Koszonom kellemesen kioktato valaszat.
Minden bizonnyal On van annyira tajekozott, hogy tudja: a suzuki.hu honlapon kizarolag a markakersekedesek email cimei vannak megadva; a Magyar Suzuki Rt.-t egy postafiok teszi elerhetove - ami a multimedialis kommunikacio vilagaban enyhen szolva fura (megbocsajtja, ha en mar csak ilyen futurisztikus gondolkodasmodu fazon vagyok)... Errol termeszetesen Onok nem tehetnek. Most, hogy mondja - valoban: hat nem is a Suzuki Gusztavrol szoltak a hirek!! Latja: sikerult jobban tajekozodnom. Ezennel tehat elnezest kerek, ha rossz helyen akartam minden aron hangot adni velemenyemnek es levelemmel megzavartam munkajaban, azt a latszatot keltve (az osszes budapesti markakereskedesben dolgozok kozul kizarolag Onben), hogy Onoket tennem felelosse a Suzukinal levo elfogadhatatlan allapotok miatt.
Hogy vegre Onnek is vilagos legyen: kizarolag az "anyaceg" elektronikus modon valo elerhetetlensege miatt batorodtam a budapesti markakereskedeseknek irni, naivan azt gondolva, hogy a ceg erkolcstelen viselkedese valami fajta reakciora ingerli Onoket azzal szemben, elvegre ez a viselkedes forma - amennyiben ellenszenvet kelt a vasarlokban, mint pl. bennem - Onoket is karositja, ennek megertesehez csak egy keveske jozan kereskedoi erzek kell (a tovabbi felreertesek elkerulese vegett: nem tettlegessegig fajulo demonstraciora gondoltam, eleg lett volna mondjuk szova tenni a szitaciot...). Onnek ennyire futotta (masoktol udvariasan egyutterzo visszajelzeseket kaptam)...
Remelem megengedi, hogy a vasarlo szuveren jogai koze a cegeknek cimzett velemeny nyilvanitast is beleertsem, de lelki nyugalma megorzese vegett megigerem: a tovabbiakban csak, ha mar nagyon nem birok magammal - akkor fogok a klaviaturahoz nyulni.
A sok jo tanacs utan, engedje meg, hogy en is szolgaljak hasonloval. Amennyiben a jovoben sikerul egy elfogadhato udvariassagi szintet elernie (amit a kereskedelemben nevezhetunk akar szakmainak is) elkerulheti, hogy beveteltol fossza meg sajat ceget; szentgyorgytelepi ismerosom nem volt elragadtatva valaszatol es masik markakereskedo mellett dontott ami a jovo honapban vasarolni szandekozott kisebb terepjarot illeti...
Ezennel megkoszonom szives figyelmet es biztositom, hogy - kovetve becses ajanlasat - az esztergomi kepviselet tudomasara hozom gondolataimat, melynek legegyszerubb modjat e kedves levelvaltas tovabbitasaban latom (ha esetleg tud szolgalni egy villamposta cimmel - megkoszonom; ha nem - ezennel megteszi a postafiok).
Ismet koszonom tiszteletre melto figyelmet! Ne erezze szukseget annak, hogy valaszoljon (mert nem szukseges)!
Vetsey Balint
Ui: remelem nem veszi rossz neven, ha e levelezest eljuttatom a Kosar magazinhoz, az Orszagos Fogyasztovedelmi Egyesulethez s az Index hirportal Tekozlo Homar cimu rovatahoz. Megerteset elore is koszonom!
----- Original Message ----- From: Balogh Henriett - Suzuki Gusztáv To: Bàlint Vetsey Sent: Wednesday, April 12, 2006 8:24 AM Subject: Re: Uj terepjaro
Tisztelt feladó!
Köszönjük tájékoztató levelét.
Amennyiben a jövőben sikerül jobban tájékozódnia az ügyben, esetlegesen tudomást szerezhet arról is, hogy az említett problámák nem a mi kereskedésünkben fordultak elő, tehát amennyiben mindenáron hangot akar adni véleményének, levelével az esztergomi képviseletet keresse.
Mindemellett minden vásárló szuverén joga dönteni arról, mely márkát választja és miért. Ne érezze szükségét annak hogy döntését megindokolja (mert nem szükséges)!
Megértését előre is köszönjük!
Balogh Henriett
----- Original Message ----- From: Bàlint Vetsey To: Undisclosed-Recipient:; Sent: Wednesday, April 12, 2006 12:05 AM Subject: Uj terepjaro
Tisztelt Suzuki markakereskedes!
Par honap mulva vegre atvehetem regota vagyott terepjaromat, ami csak azert nem az Onok Grand Vitaraja lesz, mert nem vagyok hajlando egy olyan ceg termekeit megvasarolni, mely ugy viselkedik dolgozoival mint a Suzuki. Szerencsere a szakszervezetek betiltasarol es mas hasonlo antidemokratikus, elnyomo, az ipari forradalom korat idezo - civilizalt tarsadalmakban elfogadhatatlan - viselkedesi formakrol a dontesem meghozatala elott irt a sajto...!
ideillik, nagyonis. amúgy sztem sokkal jobb lenne a topic, ha nem csak a panaszokról sérelmekről esne szó, hanem mindenki beírná utólag az "ügye" végkifejletét is. abból legalább annyit tanulnánk.
Múlt hónapban az egyik orosházi autógáztöltő állomáson"nyertem" valamit.
Állítólag edénykészletet.Nem is ez a gond,hanem az,hogy nem kaptam meg.
Felhívott egy Zepter munkatárs,hogy átadná az ajándékom.Viszont,ha lehetséges akkor Ő tartana is egy bemutatót.Belementem.Leegyeztettünk egy időpontot,szántam rá a szabadidőmből-miből igen kevés van-összehívtam a baráti társaságomból három házaspárt,megvásároltam a kért alapanyagokat...
Eljött a várt pillanat,a barátaimmal feszülten vártuk a Zeptermunkatárs érkezését.
Hiába.
Nem jött el,nem hívott fel,nem írt levelet,de még postagalambot sem küldött.
Tanácsot kérek a Vodafone roaming számlázási gyakorlatával kapcsolatos problémámban:
Lányom 2005 augusztusától dolgozik Angliában, s kezdetben tetemes, több tízezer forintos havi számlákat csinált, amit azonban rendszeresen ki is fizettem.
Most márciusban azonban a szolgáltató egy 350 ezer forintos számlát küldött, ami állítása szerint az eddigi félév során az aktuális havi számlákból "lemaradt" hívási tételeket tartalmaz. Ezek zöme 4-6 hónappal ezelőtti hívásokat jelent. Minthogy a rendszeres havi számláknál semmi sem utalt arra, hogy hónapokkal később, egy összegben kell kifizetnem ilyen horribilis számlát, elkezdtem kutakodni. Azonban sem az Ált. Szerződési Feltételekben, sem a releváns hírközlési tv.-ben nem találtam nyomát, hogy lehetséges-e utólag, több hónap késéssel számlázni ilyen hívásokat.
Kérdésem: van-e jogi alapja a Vodafone ilyen számlázási gyakorlatának? Van-e időbeli korlátja egy adott hónapban megtörtént beszélgetések utólagos számlázásának? Mit javasoltok, mit lehet ilyenkor tenni?
Használható ötleteiteket, tanácsaitokat előre is köszönöm.
szerintetek joga van a gaz, illetve villanyora leolvasonak bejonni a telkemre ugy hogy nem is tudok rola?
tavaly nyaron a villanyora leolvaso jott be amig nem voltunk itthon. akkor az elmut felhivtam, szerintuk nem johetett volna be, de valami alvallalkozo olvassa az orakat. igy nem volt kedvem mosnstre levelezesbe kezdeni hogy kideruljon ki volt az.
ma megjott a gazelszamolas. gazmu felhiv: megmondtak mikor volt itt leolvasni az ember. ami a csunya en allandoan itthon vagyok. azon a heten eleg keson keltem mert eppen beteg voltam, es valoszinuleg koran jarhatott, mert a kutyak is be voltak zarva.
az csak egy dolog hogy itt nem zarja senki a kaput, de milyen jogon nyit be csengetes nelkul. es mi van ha most elmegyek a rendorsegre es teszek egy feljelentest hogy aznap eltunt az udvarbol a funyiro, a bicikli stb.... es a gazmu bizonyitja hogy itt jart a leolvaso???
Egy szintén elég félrevezető esetet írok itt le. Ezt azért teszem, hogy ne esennek csapdába az amúgy is kevés pénzeszközzel rendelkező kis-és középvállalkozások.
Egyre gyakrabban bombázzák a postaládámat ingyenes honlap készítésről szóló ajánlatokkal. Utánaszámolva a költségeknek, arra juthatunk,
hogy bizony vannak olcsóbb honlapok, mint az ingyen honlap. Bár a honlapot valóban elkészítik ingyen, a fenntartási költségek címén a reális ár
többszörösét is kifizettetik a megrendelővel, aki így összességében többet fizet.
Egy honlap költsége két részből tevődik össze: 1; Az elkészítés díja - egyszeri díj 2; A fenntartás díja - folyamatosan, időszakonként (havonta, félévente, évente) fizetendő díj. Ez utóbbi a tárhely bérléséből, a domain név fenntartásából és az oldal karbantartásából tevődik össze.
Érdemes teljes árkalkulációt végezni, és összehasonlítani a fenntartási költségeket az egyes cégeknél - figyelembe véve az érte kapott
esetleg a versenyhivatalt probald meg, vegul is ez egy eleg ketes kereskedelmi tevekenyseg, fervezeto, megtevesztesre alkalmas szerzodessel. meggyozodesem ha a versenyhivatal kezd naluk vizsgalodni atgondoljak a dolgot.
na alljon meg a menet! eloszor is at sem vettel semmit, mit akarnak kifizettetni veled??? ha bemegyek a cukiba rendelek egy tortat, kernek eloleget, ha nem megyek erte az elolegem banja, a tortat felszeletelik es eladjak, de nem jonnek hozzam behajtani az arat...
Kedves Fórumosok!
Az esetem jelentéktelennek indult, de most már régóta húzódik, és lehet, hogy bírósági ügy lesz belőle, márpedig ilyesmiben teljesen járatlan vagyok. Kérem, aki tud, segítsen meg egy tanáccsal.
2004. júniusban megrendeltem egy „Who is Who Magyarországon” nevű életrajzi enciklopédiát a betéti társaságom számára. Egy üzletkötő beszélt rá, 34 700 forintra mondta a „kedvezményes” árát. Az orrom alá nyomott egy megrendelőt, amit sajnos nem olvastam végig, csak a végösszeget ellenőriztem, az egyezett a szóban mondott 34 700 forinttal.
Ez után 38 200 forintot követeltek rajtam, amit megreklamáltam náluk. Kiderült, hogy a megrendelőn elrejtve, kis betűkkel az áll: „Az árak nem tartalmazzák a szállítás 3500 forintos átalánydíját.”
Az ár a határán volt annak, amit hajlandó voltam fizetni érte, és egyébként is van egy olyan rossz szokásom, hogy még kis összeggel sem hagyom magam átvágni. Ezért 2005-ben többször megírtam nekik, hogy kifizetem a 34 700-at, de a többlet 3500-at nem. Hivatkoztam arra, hogy a megrendelőlap szerkezete kimondottan megtévesztő, a postaköltség kis betűkkel szerepel, miközben a nagybetűs szöveg azt mondja: „A megbízás összértéke 34 700 forint”. Mivel a pénzt nem fizettem ki, természetesen a könyvet sem kaptam meg.
Idézek a Who is Who Magyarország szerintem elképesztően pimasz válaszából:
„A szerkesztő, aki az Ön rendelését rögzítette, nem feltételezheti, hogy Ön úgy ír aláír egy szerződést, hogy azt nem olvassa el figyelmesen, hiszen ebben az enciklopédiában Magyarország vezető személyiségei szerepelnek, akikről ezt feltételezni illetlenség lenne.
A lexikont Svájcban készítik Zug városában, onnan is szállítják a svájci, ill. a magyar posta szolgáltatásait igénybe véve. Mivel az lexikonjaink meglehetősen magas értékkel bírnak és a súlyuk is számottevő, a szállítási összeg ezeknek megfelelően szintén magas. Az összeg a megbízási adatlap összesítésében azért nem szerepelhet, mert a könyv behozatala vámtarifa szabályok szerint zajlik, és a könyv illetve a szállítás nem ugyanazon cégen keresztül történik, a szállítás díját vállalatunk tovább számlázza az említett két szolgáltató felé.”
(Mi közöm hozzá, hogy ők honnan szállítanak és kinek mit számláznak tovább?)
A vége az lett, hogy a „Who is Who” most már az eredeti összeg többszörösét követeli rajtam: a „kedvezményes” ár helyett egy magasabbat, kamatokat és behajtási költséget (sajnos a megrendelőlap hátoldala szerint ehhez joga van). Azt ígérik, bíróságra viszik az ügyet.
Amit eddig kiderítettem: a fogyasztóvédelmi törvény nem vonatkozik az ügyre, mert nem magánszemélyként, hanem a cégemnek rendeltem. A Fogyasztóvédelem elhajtott a „békéltető testülethez”, akik közölték, nem foglalkoznak az üggyel, mert nem vagyok magánszemély.
A könyvről most már hajlandó lennék lemondani, és szeretnék egyrészt minél kevesebb pénzt kifizetni a cégnek, másrészt ha lehet, minél több borsot törni az orruk alá, mert nem volna jó, ha ez a kereskedelmi stílus elterjedne kis országunkban.
A lehetőségeimet a következőképpen látom:
Kifizetek 34 700 forintot és a könyv ott marad Svájcban a „Who is Who” raktárában, vagy
Kifizetem az eredeti összeg minimum kétszeresét, megkapom a könyvet és leszállnak rólam, vagy
Továbbra sem fizetek és megvárom, hogy a Who is Who bíróságra vigye az ügyet (nem tudom, lesz-e hozzá képük, de az eddigi viselkedésük alapján úgy néz ki, lesz).
Mit tanácsoltok kedves fórumosok, mit tegyek? Volt-e valakinek hasonló tapasztalata?
Most döbbentem meg igazán. A mobilarena.hu tesztjeihez ezek szállítják a mobiltelefonokat. Hogy teheti meg egy ilyen súlyú cég, hogy ennyire gátlástalanul szeg törvényt?
amikor en tettem mailben bejelentest nehany nap mulva kuldtek egy levelet, hogy ilyen es ilyen jogszabalyokba utkozonek talaljak a tortenetet, es vizsgalodnak, majd az ugy vegen szinten tajekoztettak a vegkifejletrol. szvsz nagyon korrektek, talan ez egyetlen olyan hivatal, a gvh-n kivul, ahol a kisember bejelenteset is komolyan veszik.
Írtam nekik mail-t. Leírtam a beszélgetést, odaraktam a bolt összes elérhetőségét a végére. Remélem, megnézik. Vagy ha kapnak másik bejelentést is, akkor már minősített eset lesz :)
valami fekete listarol volt szo, de csak majd februartol. sajnos fognak ott vasarolni, mert van aki siman megveszi majd igy is, bele se gondol hogy milyen rendelkezesek vannak a garanciaval kapcsolatban. azert tegyel bejelentest irasban, akkor majd kimennek egy probavasarlasra.
Beszéltem telefonon a fogyasztóvédelemmel, bemondtam az üzlet nevét, még nem ismerték. Én nem vásároltam semmit náluk, de azt szeretném, ha más sem tenné.
ha a torvenyben hosszabb garancia, illetve joatallas van ( mostansag kezdem elveszteni a fonalat, hogy melyik, mi, es hogy) batran dobj egy mailt a fogysztovedoknek, mailben is fogadnak bejelentest.
Sziasztok! Szeretném valahol publikálni azoknak a boltoknak a nevét, ahol törvénytelen módon járnak el az eladás, garanciaügyintézés stb. során. Tudtok ilyet ajánlani?
Most épp volt egy esetem. Mobiltelefont akartam venni az XXLGsm üzletében, telefonon érdeklődtem a paraméterekről. Kiderült, hogy 3 hónap garanciát adnak csak, nem is lehet máshogy kérni. Mikor mondtam, hogy ez nem járja, a tv. mást mond, letették a telefont.