Keresés

Részletes keresés

la_co Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32303
miért nem zsindelyezed? ennek a lejtése nem lehet több 10%-nál...
Előzmény: E(x)clipseboy_ (32297)
la_co Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32302
igen, én is így gondoltam. a két oszlop egymással szemben van, a lépcső két szélén, legalább szimmetrikus. csak azt nem tudom, hogy a kiugró részt akkor mihez rögzítsem? profillal az oszlopra?
Előzmény: NeomatiK (32300)
E(x)clipseboy_ Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32301

Köszi szépen!

A munkadíjra mit saccolsz nagyságrendileg?

Előzmény: NeomatiK (32299)
NeomatiK Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32300
A komplett gipszkarton falat nem rögzíteném hozzá. Szerintem ha egyik oldalról az oszlop mögé rakod a gipszkartont (az egész falsíkot), vele szemközti oldalon pedig megszakítod a gipszkarton falat ahol az oszlopot metszené. Itt csinálsz egy kiugrót megkerülve az oszlopot, ezt más burkolattal ellátva, még jól is néz(het) ki. Nem vagyok a téma szakértője, csak ezt gondoltam el, mint lehetséges megoldás.
Előzmény: la_co (32298)
NeomatiK Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32299

Helló!

Cserépnél számolj 2200 Ft/m2-rel. 15m2-re 33000 Ft.

Faanyag se kell sok a ~1,5m-es fesztáv miatt, szerintem elég oda 7,5*15-ös, 80cm-es kiosztással, de lehet hogy kisebb keresztemtszet is jó, de mivel nem nagy mennyiségről van szó, ezért sokat nem lehet ezen spórolni. Ha 8m a hossz, akkor ugye 10db ilyen szarufa kell, kicsit legyen túlnyúlása, tudni kéne a falvastagságot is a pontos hosszmérethez. Mondjuk legyen 2m. 0,075*0,15*2*10*60000Ft=13500Ft. Ez már a kezelt fa ára.

Kell valami befogatás, vagy szelemen szerűség a főfalra, ami tartja a belső oldalát ezeknek a szarufáknak, nem tudom most milyen kialakítású, lehet, hogy az jó ehhez is. Meg valami bádogozás vagy valami védelem kéne a fal és a tető csatlakozásához, meg tetőléc, meg fólia.

Ami kérdéses, hogy ilyen kis lejtésű tetőhöz milyen cserép való. Nem véletlenül volt ott a pala.

A gipszkartonozás anyaga kijön vizes helyiségbe való gipszkartonból, függesztékekkel, profilokkal, fóliával szerintem 1500Ft/m2-ből.

Előzmény: E(x)clipseboy_ (32297)
la_co Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32298

Kérdésem lenne, tudom nem pont ez a topic, de hátha válaszoltok...

A tetőtérben gipszkarton válaszfalaim lesznek 10 cm-esek. Van két 15x15-ös fagerenda fedélszékem is ami a tetőt hivatott plusszba megtámasztani.

Így kilóg a közlekedőm felé 5-5 cm.

Ezt az oldalát bekartonozhatom? Csavarozzam rá és kész? Ha reped a gerenda, mert biztosan fog, nem tépi szét a kartont? Így el tudnám takarni a fát és le lehetne festeni, nem baj ha van egy kis kiugró. Nem szívesen csinálnék 18 cm-es falat, hogy eltakarjam...

E(x)clipseboy_ Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32297

Szia!

Nem tudom jól értelmezem-e a kérdésed, de csináltam egy rajzot:

Magának a háznak a tetejéhez nem akarunk nyúlni, csak ennek a hozzátoldott fürdőszobának a tetejét (pirossal jelölve) akarjuk kompletten lecserélni (jelenleg palatető, miután alulról szigetelve, sőt rendesen burkolva sincs, a lebontása pár óra lehet). Ez a tető a ház oldalától indul, a ház tetejéhez nem kapcsolódik, attól független. A tető felülete kb 20nm lehet, új tetőszerkezet, cserepezés, szigetelés és alulról gipszkarton, vagy lambéria borítás kb. a munka.

Előzmény: NeomatiK (32296)
NeomatiK Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32296
Vissza akarod bontani a becsatlakozáshoz a rendes tetőt vagy csak hozzá akarsz építeni?
Előzmény: E(x)clipseboy_ (32284)
Robaly27 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32295
a vegyes tüzelésű kazánnak mekkora helyiségre van szüksége?
F.Szilvi Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32294

Kedves Mindenki

Segítséget szeretnék kérni...múlt héten  a villám közvetlen becsapott a tetőnkbe/3 éves/

A taréjszelement kellene cserélni, 5 fm hosszan , illetve mindkét oldalon ehhez 2-2 sor cserepet bontani, tetőfólia, tetőléc, lambéria etc. bontása ill. újrarakása ill. cseréje , lenne aktuális.

Az ács aki anno csinálta nem vállalja, mivel közben szívbeteg lett és most senkit sem találok.... ugye ilyenkorra  az ácsok már jól  bevannak táblázva.

A biztosító kéri az  árajánlatot  , de  nincs kitől :-(((, esetleg ha van valakinek Pécs vonzáskörzetében megbízható, szépen dolgozó ács ismerőse megköszönném ha összehozna vele.

Szerintetek mi az a  kb. reális összeg a munka elvégzéséhez, anyag  nélkűl, számla nem fontos...

halaloszto Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32293
Ezaz. Hoszigetelesileg mindenkeppen kell ra EPS. Akkor meg a tegla vastagsagat csak az hatarozza meg, hogy mi az a legvekonyabb/legolcsobb, ami meg megtartja azt, ami felette van. Lehet B30-bol kellene csinalni.

vajk
Előzmény: memorix (32292)
memorix Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32292
Nem az a kérdés melyiket érdemes, mert mindkettő jó inkább az a kérdés mekkora legyen a hőszigetlése én a falra a u=0.2 körüli tartományt javaslom ami 30 -s fal esetében 18-20 cm hőszigetelésnek 38 -s fal esetében 14-20 cm hőszigetelésnek felel meg legalább...
Előzmény: Robaly27 (32286)
la_co Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32291

építkezésre mindenképpen kell felelős műszaki vezető, és az új rendeletek szerint ha a barátod lábára ráesik egy tégla, téged b.sznak meg...

a tervező általában elvállalja a felelős műszaki vezetést és nem kér annyit mint egy kivitelező... legalábbis nálam így van.

Előzmény: enrico111 (32285)
Robaly27 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32290

Bocs :) Természetesen ház lenne. Sima egyszintes. Szerintem semmi extra statikailag.

És a szigetelés?

Előzmény: NeomatiK (32288)
gefin Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32289
Én sem tartom sokra az építési naplót, de ha egyszer kötelező vezetni, nincs mit tenni. Viszont ha nincs vafgy rosszul van vezetve! és kapsz egy ellenőrzést, akár az építési költség 2%-ra is megbírságolhatnak! Na ezt akarom elkerülni........
Előzmény: NeomatiK (32283)
NeomatiK Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32288
Kérdésed elég tágan fogalmaztad meg! :)) Mit akarsz építeni? Ha statikailag semmi extrát, akkor a 30-as tégla nyomószilárdságát tekintve bőven elég.
Előzmény: Robaly27 (32286)
NeomatiK Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32287
Kell. A használatbavételihez kell majd nyilatkoznia is, ha jól tudom. Sőt előírás szerint ki kell tábláznod az építkezés helyszínén a nevét az engedélyszámával együtt a többi adat mellett.
Előzmény: enrico111 (32285)
Robaly27 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32286

Sziasztok !

Melyik falat érdemesebb választani a 30 vagy 38-t? Mindenképp szigetelve lesz. És mekkora szigetelés kell hozzájuk?

Köszi

enrico111 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32285

felelős müsz.vezetőt mindenképpen kell keresnem (kötelező)?

alapozást mi csináljuk , a főfalak falazását már nem , a tető szeglemezes szlovákiából , a cserepezést mi csináljuk , a szig. mi csináljuk

Ilyenkor is kell fel.mü.vez , csak mert 90e ft.

E(x)clipseboy_ Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32284

Sziasztok!

Egy kis segítség kéne. Adott egy elég romos állapotú nyaraló. Az épület hosszán végigfutó (kb 8m hosszú) veranda kb. felét felfalazták és ott alakítottak ki egy fürdőszobát (kb. 1,5m x 4m).

Ahogy a fotón is látszik a tető majdnem hogy csak oda lett dobva, sima hullámpala valami vasrudakra ráfektetve, ezt kellene lecserélni. Vagyis le kéne bontani ezt a förmedvényt és új rendes cseréptetőt (a fürdőszobánál szigeteléssel, gipszkartonozással) rárakni.

Szerintetek ez mennyiből lehetne meg (a tető max 15-20nm)?

NeomatiK Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32283
Szerintem nem sok mindenre jó az építési napló. Ha pl beleírod a kifogásaidat, mi a bizonyíték, hogy tényleg úgy van? A kivitelező nem biztos (sőt) hogy aláírja, ami rá nézve rossz.
Előzmény: gefin (32278)
NeomatiK Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32282
:-))))
Előzmény: peter513 (32279)
NeomatiK Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32281
Ja, van nyomtatványboltban. Nagyjából: 3példányos "indigós" füzet 800 Ft körül van.
Előzmény: kuzo3 (32276)
pillesoft Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32280
bitumenes hullámlemez lerakással kapcsolatban érdeklődnék. van egy szerszám tároló helyiség (különálló), betonból, téglából, a teteje beton.
van egy kis dőlése, egyirányba, hátrafelé. viszont beázik, sztem a tetőbeton egyszerűen átereszti a vizet.
erre akarok bitumenes hullámlemezt rakni. tud vki információt adni, hogyan, milyen módon, technológiával, gépekkel, felszereltséggel lehet ezt lerakni?

köszönet:
Iván

peter513 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32279
Építési napló

Augusztus 30.
Házat akarunk építeni, de sajnos nincs pénzünk. Majd csak összedobjuk valahogy. Öcsém hegedűművész. A helyi AFÉSZ "Rózsafa" étteremben működő, ifjabb Kodály Zoltánról elnevezett vonósnégyes vezetője. Én ugyanott vagyok a ruhatárban belső ellenőr.

Szeptember 1.
Elhíreszteltük a rokonságban, hogy dédapánk 14 méter hosszan, 6 méter szélesen és 3 méter mélyen kincset ásott el. Így aztán 3 nap alatt elkészült a ház alapja.

Szeptember 22.
A ház már alá van pincézve, viszont a Tűzépről napokkal ezelőtt nagy mennyiségű tégla tűnt el. Azért a biztonság kedvéért ráírtuk a mi tégláinkra, hogy "Fizetve".

Október 1.
A ház már áll. Az ácsok is remekül dolgoztak, de a belső munkák még hátravannak. Ma este eldöntjük, hogy ki és mit fog nekünk felajánlani a házhoz. Ez azért szép tőlük, sírva is fakadtunk.

Október 5.
Öcsémmel úgy döntöttünk, hogy vendégségbe megyünk. De nem volt otthon senki. Ezt nem hiszem el! Mondtam öcsémnek, hogy adjon egy pofont. Úgy megütött, hogy tokostul kivittem az ajtót. Haza is hoztuk.

Október 8.
Az öcskössel körülnéztünk a környéken. Délután fele megszomjaztam. Be is csöngettem az egyik házba. Azt mondták a függöny mögül, hogy igyak a kerti csapból. A csap nehezen működött, ezért hazahoztam. A 30 méteres vízvezetékkel együtt. Otthon vettem csak észre, hogy a vezeték végén bojler is van. Viszont a bojlerhez egy kád is tartozott, amiben egy gyönyörű nő fürdött. Ennek furcsa módon a feleségem örült a legjobban. Holnap az asszonyt orvoshoz viszem.

Október 10.
Az éjjel nagy vihar tombolt. De akkora, hogy a szomszéd összes cserepét a mi tetőnkre fújta át. Éppen illett rá.

Október 12.
Tegnap megünnepeltük, hogy eddig saját erőnkből hoztuk össze a házat. Egy étteremben mulattunk. Az öcskös úgy berúgott, hogy padlót fogott. Azt is hazahoztuk.

Október 20.
Nagyon szép kovácsoltvas kaput láttunk. Becsöngettem. Kiszóltak: szabad! Haza is hoztuk.

Október 24.
Unokabátyám, Kálmán bolondul a téli sportokért. A minap fölvett egy hátizsákot, fejére sísapkát húzott, és kezében egy jégcsákánnyal betoppant az OTP-be, ahol magához kérette az egész bevételt. Legutóbb Sopronkőhidáról írt levelet, melyben közölte velünk, hogy itt áll Európa Kapujában, de sajnos belülről. Kért babakrémet, hajolajat, bőrápoló kenőcsöt és szemceruzát. Kár, hogy benn van, mert nagyon hiányzik az építkezésnél. Főként a keze.

Január 4.
Öcsém Balatonföldváron sétálgatott az egyik villa szobájában. Egyszer csak előugrott egy kutya, és megkergette, mire ő fejest ugrott a medencébe. A medence tele volt száraz falevéllel. A fejestől az öcsém 10 centivel rövidebb lett. Most behúzott nyakkal közlekedik, és ettől úgy néz ki, mint egy teknősbéka. Az esettől olyan dühös lett, hogy hazahozta a medencét. Hogy eltüntesse a nyomokat, megette a kutyát. Így mindenki jól járt, és a káposzta is megmaradt.

Január 7.
Hatalmas dörrenésre ébredtünk. Valaki a kerítésen keresztül bedobott 6 db komplett ablakot. De az is lehet, hogy maguktól repültek be, mert az ablakoknak 2 szárnya volt.

Január 11.
Találtunk egy megbízható villanyszerelőt, aki a mi fogyasztásunkat rá tudja kötni a szomszéd villanyórájára. Most neki pörög. Kész főnyeremény.

Február 15.
Lakásügyben a szerveknél annyit kilincseltem, hogy mindegyik a kezemben maradt. Így aztán lassan összeállt a ház. Öcsém újabb oldalról mutatkozott be. Este fölment a tetőre, és hegedülni kezdett. Nem tudtam, hogy más ág is becsatlakozott a családfánkba.

Február 16.
Este becsöngetett a jó szomszéd. Áthozta a Satelit antennáját és a nagyképernyős Sony Televízióját. Azt mondta: Használják egészséggel! A bíróságon ezt a tényt tagadta. Öcsém késő este jött haza egy komplett hálószobabútorral. Azt mondta, hogy az utcán találta, és biztos valaki véletlenül húzta ki a zsebéből, a zsebkendőjével együtt. Csak neki lehet ilyen szerencséje!

Február 25.
Öcsém részt vett egy délutáni futóversenyen. Ő szaladt elöl, hóna alatt egy padlószőnyeggel. Az áruház dolgozói csúnyán lemaradtak. Azért mit tesz az állandó edzés!

Február 26.
Megtartottuk a házavatót. A társaság jól érezte magát. A vendégek éjfél felé távoztak. Kora reggel vettük észre, hogy hiányzik a bejárati ajtó, 70 méter elektromos vezeték, 12 kapcsoló, a WC csésze, 7 négyzetméter válaszfal és a cserépkályha. Utoljára a sógoromék mentek el. Lehet, hogy ők is építkeznek? De nincs baj, mert holnap mi is házavatóra megyünk!

Koncentrált vidámság!

Előzmény: gefin (32278)
gefin Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32278

Pedig jó ha tudjátok, hogy az építési naplót bizonyos időnként és esetekben az építtetőnek is meg kell néznie és alá kellene írnia. Elég bonyolult a törvényi szabályozás, ezért is kérdeztem, hogy ki hogy jár el a valóságban.

Szerintem én is csak akkor írok bele, amikor ténylegesen csináltunk valamit.

Előzmény: r0226 (32273)
r0226 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 32277
Kockás füzet az nem építési napló az csak kockás füzet hiába írod rá "Építési napló".:-))
Nyomtatványboltba megnézheted.
Előzmény: kuzo3 (32276)
kuzo3 Creative Commons License 2008.06.24 0 0 32276

Hogy éz ki?

Kockás füzet nem jó?

Előzmény: r0226 (32273)
r0226 Creative Commons License 2008.06.24 0 0 32275
Csapóajtó.
Előzmény: kuzo3 (32257)
r0226 Creative Commons License 2008.06.24 0 0 32274
Nem biztos, hogy olcsóbb.
Előzmény: NeomatiK (32258)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!