Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Ez egy nagyon pontosan méretezett bomba ( kocsi alatt, gyújtásra kötve) hatása:
1972 május 16 Frankfurt, a tettesek a Rote Armee Fraktion, az áldozat Buddenberg bíró lett volna, helyette neje sebesült meg súlyosan. Házilag gyártott robbanóanyag , csapágygolyók...
Az ilyen bemutatók/kísérletek mögött mindig van egy elmélet ( hülye vagy sem...) amit többé/kevésbé igazolni próbálnak... Ott a beásott birkapörkölt túlélési esélyeit boncolgatták?:)
Egyébként a honvéd a jelenlegi HM szóhasználatban majdnem hogy helytálló, mivel ugye rendfokozatként megszüntették a honvédet, és közkatona van, ugyanakkor a honvéd szót pedig elkezdte a hatalom kvázi a "magyar (bármilyen) katona" szinonímiájaként használni, a közkatonától kezdve a hadnagyon keresztül a vezérezredesig bezárólag.
Ezek az autók tényleg minimális védelmet adnak, papírvékony lemezek stb.
Amúgy jut eszembe, engem pl. még az egyik legelső magyar autó maffiarobbantásban majdnem felrobbantottak Székesfehérváron, mert pont arra futottam volna, pont akkor, és előtte hirtelen elhatározásból erős késztetésem támadt hogy telefonálok (kb 300 méterre a helyszíntől), ezért beálltam egy telefonfülképbe, ahol aztán hallottam ahogy felrobbantották az autót.
Kíváncsi vagyok,hány kiképzett Combat medic van a Honvédségnél.
Ugyanis a CLS tanfolyamok,amiket Bp-n tartottak,azok nem adnak annyi tudást,hogy sertéseken kelljen hozzá gyakorolni.
Ráadásul ott már a vénabiztosításnál is visítottak az elöljárók,pedig önkéntes alapon ment a dolog,és egymásnak csináltuk.
Szóval mire is kellett 85 db sertés?Hány embert képeztek velük?Lesz folytatása?Pl kórházi gyakorlat?Kapnak valami többlet juttatást,akik combat medic képzettséggel rendelkeznek?Ha nem,hogyan akarják megtartani őket?
Kövezzetek meg de nem látom hol a probléma a disznós történetben?
Nincs ugye hi-tech labor, de nincs vallási ütközés sem. (az izraeli hadseregben mondjuk valóban nem lenne megkövetelhető elvárás, hogy derékig disznóvérben fürödjön az egyszeri katona...)
Van viszont combat medic felkészítés, melynek során törekednek az elérhető legjobb tapasztalatszerzés biztosítására a katonáknak.
Ha ennek a kiképzésnek a folyományaként legközelebb a szanitéc össze tudja fércelni annyira a műveleti területen megsebesült katonánkat, hogy meg tudják menteni a segélyhelyen, nem megérte?
Ha az ülés alá tették,akkor nem kell nagy töltet.A padlólemez szinte semmit sem véd a robbanás ellen.Ha a lábtér alá tették, még komolyabb sérüléseket okozhatott az eszköz.
Elég,ha egy-két szimpatizáns éldegél valamelyik nyitott befogadóállomáson.Mondjuk hasonló,16-17 éves,25-nek kinéző "fiatalkorú" mint a baltás támadó.
Ha pedig komolyabb támadást hajtanának végre,kisebb lenne az esély arra,hogy hasonló hajtóvadászatba kezdjenek az elkövetők után a hatóságok,mint Belgiumban vagy Franciaországban.