Nem r.m írta, hanem én. A Dunaferr 1 éves próbálkozás volt, de a DVSC-ből lehet nagycsapat. Ugyanis ők egyre stabilabbak, egyre jobbak. Évek óta nemzetközi kupás helyek körül végeznek, most is kupa-2. és NBI-3. hely.
"Nem kellett volna ebbe (is) belekeverni a politikat,
a meglevo seruleset (amirol nem tudtam meg, hogy hogyan szerezte, mert errol -sem- beszelt) nem kellett volna halalos sebkent kezelni (amugy meg celszerubb lett volna fertotleniteni, ellatni, s max. utana mutogatni),
s ami a legfontosabb: szolni nehany szot is arrol, ami tortent, elvegre ujsagirokent azert volt ott! "
Nem egeszen ertek Veled egyet. A Loki mar regota stabil kozep/jo csapat az NB1-ben. Kitoresnek a ZTE mellett a Dunaferrt emlitenem. A tobbivel egyetertek.
Udv:
Baloghbacsi
U.I.:Barmennyire is nehez lehet Neked a DIOSGYOR topikban a DEBRECENROL jot mondani :-)
Úgy gondolom, hogy a magyar foci olyan, mint a portugál. Nem a színvonalra gondolok. Ott van a nagyszerű Porto, Benfica és a Sporting. Ez 3 csapat, a többi a magyar NBI színvonalán áll, néha kijön nekik a lépés, elkenik a nagyokat, de semmi több.
Ma Magyarországon olyan folyamat zajlik a futballban, hogy itt is lesz 2-3 nagycsapat. A 2 Várszegi csapattal Viktorék az ÚTÉ-t akarták indítani. Ez azonban hosszabb folyamat 1-2 éves próbálkozásnál, esetleg szélhámosok kitörési kísérleteinél. A DVSC és a ZTE egy próbálkozás, meglátjuk, hogy 1-2 éves-e, felemelkedésük azonban látványos és folyamatos. Aki az elkövetkező 5 évben olyan alapokat rak le, amire lehet "építeni nagycsapatot", az lehet, hogy megnyeri a "természetes kiválasztódást". Ma ilyen esélyes a ZTE, a DVSC és az FTC.
A Fradi azonban - láthattuk - túl nagy kockázat, még az őt megmentő tulajdonost, játékost sem kímélik...
Ha csak 200 milla van egy csapatra éves szinten, akkor annyiból kell futballt csinálni.
A felreertesek elkerulese vegett: ez tenyleg kulonleges, felelmetes meccs volt, ezt elismerem. DE mar most boritekolom, hogy tele lesznek az ujsagok azzal, hogy ezert nem jarnak meccsre az emberek ma Mo-n. Ez egesz egyszeruen nem igaz. Azert nem, mert nincs foci.
Miert nincsenek emberek az MTK meccsein, ahol nem is tudom, hogy volt-e valaha balhe, ellenben bajnoksagert hajtottak?
Miert csak ennyien mentek ki a meccsre (a balhe ELOTT)?
A tokom tele az ujsagirokkal. :-(
Csá!
Nekem is kint volt egy fradista barátom,de majdnem sírt az elkeseredéstől.Na nem az esüst miatt,hanem a csürhe láttán.Állítólag több tucat/száz(?) bérletet dobáltak be a pályára.
Na,majd Szíben Doki jól megbüntet mindenkit.A karhatalom fellépését meg éjszaka már megbeszéltük:)))
Szandekosan nem olvasod el, amit irtam? Nem az operatort szidtam, hanem az RTL-t. O valoban ott volt, filmezett, tette a dolgat. DE. Nem kellett volna ebbe (is) belekeverni a politikat, a meglevo seruleset (amirol nem tudtam meg, hogy hogyan szerezte, mert errol -sem- beszelt) nem kellett volna halalos sebkent kezelni (amugy meg celszerubb lett volna fertotleniteni, ellatni, s max. utana mutogatni), s ami a legfontosabb: szolni nehany szot is arrol, ami tortent, elvegre ujsagirokent azert volt ott! Egyaltalan nem arrol volt szo, hogy miert kuldtek ki.
Arrol meg ne kezdjunk el beszelni, hogy ki szart volna be, mert -szerintem- minden eppeszu ember, igy en is.
A "szurkolokat" (?) meg CSAK abban a tekintetben ertem meg, hogy a sajat jatekosaikat probaltak "megnevelni". Nyilvanvaloan nem ez a megfelelo eszkoz, de jelenleg nem tudok mast, amivel a felfuvalkodott, nagykepu majmokra hatni lehetne. Mas lapra tartozik, hogy aki tuzoltokra, ellenfel jatekosara/trenerere tamad, az allat, s semmivel sem kulonb, mint Simon gyilkosai.
Tudod, a baratom kint volt. O elvakult fradista, s csak annyit mondott a meccsrol: "az utolso husz percben egyetlen csapat volt a palyan, a Debrecen. Ez mindent elarul."
Udv:
Baloghbacsi
U.I.:Egyebkent meg zsir rendorsegunk van, hogy kb. 300 embert nem tud megfekezni 3 oran belul sem.
Sajnos a mai magyar labdarúgásnak nincs anyagi bázisa. Ki, milyen cég hajlandó évi 400-500 milliót áldozni a labdarúgásra ? Nemzetközi porondon pedig egyszerűen nem lehet labdába rúgni még évi 2-3 milliárddal sem. Jönnek ilyen-olyan befektetői csoportnak nevezett szélhámosok, akik utána 1-2 év múlva tovább állnak. Igaz ez a Diósgyőrre is. A szocializmusban még nem számított a profit, akkor belefért. Ma már nem. Ahhoz legalább 15-20 ezer embert kellene foglalkoztatnia a vasgyárnak ahhoz, hogy 10-20 milliárdos eredmény mellett hajlandó legyen néhány száz milliót focira költeni. Ez elég reménytelen. Tőzsdére is csak akkor lehetne menni, ha remény volna nemzetközi porondon sikeresen szerepelni. De ehhez kicsi az ország (kicsi a piac), és nemezközi szinten sosem lesz versenyképes (mint áru) a magyar foci. Egyetlen realitása a magyar focinak, egy-két csapatot nemzeti szintén kiemelni (persze piaci alapon-nem Torgyán módszerekkel), annyit talán el tud tartani az ország. Egy ilyen csapat esetleg betudna jutni a BL-ben a legjobb 8 közé (rendszeresen, nem véletlenül). Ez a magyar csapat - sajnos- csak a Ferencváros lehet. A többieknek fogyókúra.
Ja, azt akartam ezzel a "magyar Manchesterrel" mondani, hogy egy a fővárosinál népszerűbb vidéki csapatot lehetne nálunk építeni, anno az LKM/DAM gondolkodott is ebben (egy keveset), csak rosszkor jött a gyár széthullása. A Dunaferr pár éve bajnok lett, de oda csak erőszakkal lehet vinni szurkolókat, 3000-nél nem tudnak többen lenni.
Volt olyanis már jó néhány (15 ?) éve, hogy a FTC Diósgyőrben lett bajnok (ha jól emlékszem 0-2 oda). Én akkor utáltam meg a Fradit, mert a drágalátos szurkolói a pályán ( a bajnokság megnyerését ünnepelve) a DVTK zászlót (sálat ?) gyalázták.
Hát azért nem minden pénzét ölte bele. A grenadai nagykövetség épülete elég szép a Rózsadombon ! A múltkor arra jártam, mondom magamban ki a pöcsé lehet ez az épület, ez valami tutti gazdag emberé. Hát Gáborkáé. Ő a grenadai nagykövet, úgyhogy "érinthetetlen", mint diplomata. Persze, gondolom pénzért vette a statuszt.
Várszegi beleölt a fradiba minden pénzt,játékosokat vett nekik nem is keveset.
És csak úgy lezsidózzák!Meg sem vettem volna a fradit,inkább hagytam volna csődbe menni!!!!