Kérdésem az lenne, hogy az ablakba ragasztott hologramos rendszám-matricát le kéne szednem, hogy az újat fel tudjam rakni. Hogy lehet ezt leghatékonyabban eltávolítani?
nem tudom. nekem nem volt ilyen autom. En egyreszt abbol vagyok okos amit olvastam ill. ismerosi korben levo T3-kbol
1, van egy Doka-nk. abban a 1,6TD-vel szethullott a valto(ekkor meg nem ismertem az autot), majd egy masik valto de az mar 1,7TD (kY+JX kombo) hullott szet. Ennek a valtonak mar beszereleskor volt hangja. Egyik esetnel sem en ulltem a kocsiban. mindket valto fogtörött lett
a váltó bírja ha nem fakezű, falábú ül a volán mögött.
az én transportereim szinte csak trélerrel élték az életüket. vagy a versenyekre jártak vagy németországba. sosem volt váltóhibám de pár motort elnyűttem.
fiam Caravelle-ében most egy húzott PDTDI röfög és szintén bírja a váltó
amikor még nem volt kuplungharangunk a dízelhez akkor egy közdarabbal raktam össze a boxer váltót a dízellel. (meglepően kompatibilis az áttételezés, a boxer sem szeret 4000f/min felett járni)
a renault UN1 valtoja volt regen a bevett szokas, de ha minden igaz ez is ritka. Mostanaban B5 passat/A4 valtokat szoktak felreforditani, de ezek nem a fordulatszam miatt szokas, hanem azert mert allitolag a gyari valtok 200Nm-nel többet tartosan nem birnak.
Quattro azt allitja, h 2.5TDI-t birta a gyari valto ami a 140le-s verzio eseten 290Nm.
tehat a gyari valto birja az 1.9tdi-t, akkor ha nincs huzva
Én sem csináltam, csak találkoztam ilyenekkel. Általában a boxert sor4-re alakításkor csinálták. Az indító, emlékeim szerint a menesztőtárcsára volt rögzítve.
hál isten eggyel sem találkoztam, de megkérdezhetem hogy miért volt szükség erre és mit csináltál a lendkerékkel önindítóval? ugyanis a dízelen nem fér el a motor oldalán ezért a váltó tetején fekszik, az audi váltón pedig a motor mellett van a helye.
nagyon sok kocka tranyóm volt, sokat építettünk át boxerből dízelre, turbódízelre sőt raktunk egybe öthengeres 2,5TDI-t is de 2literes 16V turbóval is. soha nem mókoltunk idegen váltót rá pedig voltak ínséges idők is. most nem az van. ezek a váltók még nem mennek ritkaságszámba és alkatrészt is lehet venni hozzá én kb fél-egy éve ajándékoztam el két váltót és egy ötsebességes tányér/kúpkerékpárt, de már a spec kulcsom is eladtam amivel a kúpkerékcsapágy rögzítő anyát lehet meghúzni
létezik sok végáttétel hozzá, Eisen Zoltánt hívd fel 309447524
ezer éve ilyen váltókkal (is) foglalkozik, akár kívánság szerinti áttételsort is kérhetsz. van vagy öt tranyó váltó a fal mellett szép sorban...
az idegen házasítást felejtsd el nem jön össze. skoda kicsi, gyenge, hátul lóg ki belőle a kapcsolórúd. porsche drágább mintha vennél egy eredetit vagy ebbe triebsatz-ot + túl nagy a helyre. fejrefordított audi váltó nettó hülyeség.
mindegyik esetben gondban lennél a féltengelyekkel (minimum a hosszukkal) plusz a kapcsolórúd helyével, csatlakozásával
a Te ötös kulisszád még a négysebességessel sem egyezik.
Sajna a motor belesült, már termosztát nem volt benne, így jártam.. Kap egy másik motort, ezzel sem lenne baj. A probléma a váltó körül mozog, 5-ös váltó, 1.6 D vel 85 km/h a végsebessége, nem is beszélve arról hogy a másik motor is csak szétpörögne majd benne. Manapság éppen kasznizás alatt áll.
Hát ami még ilyen állású váltó a skoda 120 és a porsche váltó... Valahol a kettő közt van megoldás?
"...ez pl télen egy váratlan helyzetben akár életveszélyes is lehet...épp kanyar közepén jön be a p0420, és kikapcs a menetstab, hát ezt lehet át kellett volna gondolniuk.."
A másik: nem szerencsés ha ilyen és hasonló trükközgetéseket jobb híján "javításnak" állítjuk be.
Így is hallani, hogy vannak vizsgahelyek, ahol zsinórban kihagyják, átugorják az OBD kiolvasást (is), az egyéb mérésekről, kijelzőkről ne is beszéljünk.
Igen! Tudom, hogy csalnak sok helyen, meg hogy koporsósnak is élni kell valamiből.
Álljunk be mi is a sorba és már fel is mentettük magunkat.
Egyébként meg tényleg nem tudom, hogy mi lenne a hazai gépjárműparkkal az importált sok szemét, utángyártott, bontott, már egyszer a nyugat által elhasznált dolgai nélkül.
Nem lehet, hogy ott volt valami egyéb keverékképzési zavar is ami megzavarta a rendszert? És ez csak tünete valaminek? Ilyenkor a korrekciók helyükön vannak, az aktívszén, EGR....mit tudom én még mi van rajtuk ... mind működnek rendesen?