Keresés

Részletes keresés

la_co Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32328

a függőleges oszlopról, de van rajta repedés, mert a födémgerendáimmal ellentétben ebben volt bütü és az ácsok nem figyeltek rá, hogy ne ezt tegyék oda:( így aztán be is repedt rendesen mind a kettő, ezért nem merek rácsavarozni kartont, mert úgyis elszakítja...

véleményed?

Előzmény: kuzo4 (32324)
kuzo4 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32327
És a 3 rétegű ablakon nem szabad spórolni, ezt leírom még egyszer, biztos ami biztos :)
Előzmény: gergelytds (32325)
kuzo4 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32326

> Milyet érdemes?

Az ára miatt előnyösebb a polisztirol.

A

> Milyen vastagot?

kérdésre ld. kettővel lentebb.

Előzmény: gergelytds (32325)
gergelytds Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32325

Urak

Adott egy hagyományos téglaépítésű ház a hatvanas évekből, amit majd szeretnénk külső hőszigeteléssel ellátni. Milyet érdemes? Milyen vastagot? Mire kell figyelni? Mik a buktatói? Hol lehet spórolni és min nem szabad?

kuzo4 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32324
A függőleges tartóoszlopról van szó, vagy a szelemenről?
Előzmény: la_co (32298)
kuzo4 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32323
Igazából a 8 cm viszonylag pesszimális érték, a két gazdasági optimum a 15 cm és a 30 cm körül van. Illetve ma még van egy rövid távú optimum, a 0 cm, csak az energiaárak ezt nem sokáig fogják hagyni.
Előzmény: memorix (32313)
la_co Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32321
értem, így már képben vagyok és köszönöm szépen!!!
Előzmény: NeomatiK (32319)
ncc1701 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32320
Akár fából is meg lehet csinálni. Egy dolog tuti, közvetlen szelemenre nem rögzítenék gipszkartont, mert ha mozog, akkor szétreped az egész. Akkor már inkább látszóra csinálnám meg a fát, de ott a pára szigetelés a gázos.
Előzmény: NeomatiK (32318)
NeomatiK Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32319

Vagy esetleg így, ilyen profil van, nem kell vagdosni:

Előzmény: NeomatiK (32318)
NeomatiK Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32318

Nem ismerem a gipszkarton rendszer profiljait. de kéne valami olyasmi profil, amire 90 fokban rögzíted a gipszkartont. Vagy ha ilyen nincs, akkor szétávágni hosszában egy profilt. Valami ilyesmi kilakításra gondoltam:

De szóljanak a többiek, ha ez így hülyeség :)
Előzmény: la_co (32302)
E(x)clipseboy_ Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32317
Köszi a választ!

Lehet, hogy nekiugrunk mi magunk, bár még sosem csináltam ilyet.
Előzmény: NeomatiK (32310)
*Steve Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32316
ugye nem a Béke téren van ?:) a lottozó mellett mert azt volt szerencsém végignézi az épitését háááát egy lyukas garast nem adnák érte az tuti
Előzmény: Pif (32315)
Pif Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32315
Sziasztok!

Először is elnézést kérek, h nem olvasok bele a topicba, de most csak pár percem van, és sürgős lenne a dolog, a hétvégén szeretnék választ kapni az alábbi kérdésemre.

Új építésű, Bp. XIII. kerületi társasházi lakásom előzetes műszaki átadásáról kaptam levelet. Mivel teljesen járatlan vagyok építkezési és lakás-, illetve ingatlan- ügyekben, szeretném magam a lehetőségekhez képest bebiztosítani átvágás ellen.

Ezért szeretném, ha a lakást az én érdekeimet szem előtt tartó műszaki ellenőr is megnézné. Ajánljatok légyszi megbízható, korrekt cégeket, szakembereket!

Köszönöm!
memorix Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32314
1. Minél többet. Min 8 cm de ha van rá kereted a 15 cm sem rossz...

U értékek kiszámolásához:

www.eptar.hu

2. Ajánlom a figyelmedbe a premier ablakot, vagy a gaulhofer -t...min 1.1 üveggel inkább ajánlott a 3 rétegű általában tavasszal vagy ősszel akcióznak érdemes nézni az akciókat...a felár 20-30% körül mozog...

http://www.gaulhofer.com/__C1256E8A003F60F0.nsf/0/15860B7E86954BDEC1257330006D4619?OpenDocument

3. Nem. Kitudja az megmondani milyen anyagból épült és hogyan rakták be. A válasz erre senki. Ha problémás lesz akkor rossz. Amúgy a régi házaknál a padlófűtés alá minimális hőszigetelést raktak így nem hinném, hogy gazdaságosan tudnád kifűteni a házat. Azonban ha feltöreted akkor bukod a burkolatokat, a belső ajtókat, a sít elszállítás költségét. Majdnem olyan mintha új házat csinálnál sőt egy picit drágább a bontás miatt....

4. Megoldható az hőszigetelés dübelezni kell

Amúgy nem olcsó az amire gondoltál....

5. Lehet. De az új építés olcsóbb mint a felújítás, mert közben derülnek ki mi az amire nem gondoltál és mi az ami nem úgy épült meg mint amire te gondoltál....
Előzmény: memorix (32313)
memorix Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32313

1. Minél többet. Min 8 cm de ha van rákereted a 15 cm sem rossz...

2. Ajánlom a figyelmedbe premier ablakot, vagy a gaulhofer -t...min 1.1 de inkább ajánlott a 3 rétegű általában tavasszal vagy összel akcióznak érdemes nézni az akciókat...a felár 20-30% körül mozog...

3. Nem. Kitudja az megmondani milyen anyagból épül és hogyan rakták be. A válasz erre senki. Ha problémás lesz akkor rossz. Amúgy a régi házaknál a padlófütés alá minimális hőszigetelést raktak igy nem hinném ,hogy gazdaságosan tudnád kifűteni a házat. Azonban ha feltöreted akkor bukod a burkolatokat, a belső ajtókat, a sit elszállítás költségét. Majdnem olyan mintha új házat csinálnál sőt egy picit drágább a bontás miatt....

4. Megoldható az hőszigetelés dübelezni kell

5. Lehet. De az új építés olcsóbb mint a felújítás, mert közben derülnek ki mi az amire nem gondoltál és mi az ami nem úgy épült meg mint amire te gondoltál....

Előzmény: LCi (32305)
kuzo4 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32312
Talán még nem teljesen általános, de ma már értelmetlen két rétegű üveget beépíteni.
kuzo4 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 32311
Mindenki 1,1-es üveget néz? Pláne ha nincs sok pénz! Mi ez a gyártóknek valami marketinghadjárata, hogy el akarják sózni a rajtuk maradt 2 rétegű üvegeket?

Négy nap alatt négy ember kérdezte meg ugyanezt a Műanyag ablakos topicban.
Előzmény: LCi (32305)
NeomatiK Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32310
Viszonylag egyszerű munkáról van szó, elbontással. Csak a tetőre mondanék bruttó 3500 Ft/m2 munkadíjat, gipszkartonozást nem tudom. Meg azért lehet, hogy kell mást is csinálni, pl falat javítani, fal tetejére betonkoszorút csinálni ha nincs most rajta. Ilyen kisebb munkánál nem biztos, hogy arányosan kevesebbet fizetsz. Magatok nem tudjátok megcsinálni? Nem egy bonyolult feladat.
Előzmény: E(x)clipseboy_ (32301)
LCi Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32309
Nem nagyon találtam semmi konkrétumot a guglin. Van aki szidja, aki meg benne lakik és pöpecül odafigyeltek az építkezéskor az meg dicséri.
Előzmény: Törölt nick (32308)
LCi Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32307
Vegyél tesa szalagot és ha lefestetted az falakat, akkor száradás után végigragasztod a falat. Lekened a plafon más színnel és utána lehúzod a szalagot. Görgővel lehet, csak a találkozásnál kell ecsettel kihúzni. Szalaggal vigyázni kell, mert nálunk túl sokáig maradt fenn egy helyen és lehozott egy kis efstéket.
Előzmény: szvl (32306)
szvl Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32306
Szeretném a falat színesre, a mennyezetet pedig fehérre festeni diszperziós festékkel. Milyen megoldás van arra, hogy a fal és a mennyezet találkozásánál élesen, egyenesen váljon el egymástól a kétféle szín? Mert attól tartok, hogy ha nekiállok egyszerű ecsettel festeni, akkor a végeredmény girbe-gurba lesz.
LCi Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32305
Üdv!

Ház vásárláson gondolkozunk és meg is van a kiszemelt áldozat :) 20 éve épült szilikát ház. Megoszlanak erről a vélemények, a ház nagyon rendben van bár nem volt felújítva sosem. Kívül van egy két helyen hajszálrepedés a falon de az úgy tűnik, hogy a vakolat csak. Padlófűtés + kandalló a nappaliban, radiátor nincs egyáltalán. Tetőtér beépíthető le is van talán betonozva, de nem csinálták meg végül. Most számolgatnám nagyjából, hogy mennyit is kéne rákölteni nagyjából. Kérdéseim sorban :)

1. 30cm-es szilikátra milyen hőszigetelőt tegyünk (fal/lábazat)? A tető jelenleg pala, ezt később lehet, hogy lecserélném. Érdemes várni addig a szigeteléssel, vagy a szigetelést nem bántja a tető felújítás?

2. Nyílászárók műanyagok lesznek, belső ajtókat egyelőre nem bolygatom. Ebből 5 kamrás 1.1-es üvegest nézek majd valami középkategóriásat sajna nincs sok pénz.

3. Padlófűtést érdemes cserélni ilyen korú háznál, vagy ne bolygassuk? Át tudja nézni egy szaki bontás nélkül is, hogy rendben vannak a csövek?

4. Szeretnénk régi téglaborítást egy két helyre a házon, ezt hogy lehet feltenni ha hőszigetelés is megy a házra? Tüzépen azt mondták, hogy nem igazán bírja el a hőszigetelő.

5. Érdemes egyáltalán szilikát házban gondolkozni? :)

Előre is köszi!

Laci
E(x)clipseboy_ Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32304
Természetesen az is megoldás lehet. Nyilván akkor kicsit más a tető fedésénél a munka, de nagyságrendileg a (munka)díjat nem befolyásolja gondolom.
Előzmény: la_co (32303)
la_co Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32303
miért nem zsindelyezed? ennek a lejtése nem lehet több 10%-nál...
Előzmény: E(x)clipseboy_ (32297)
la_co Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32302
igen, én is így gondoltam. a két oszlop egymással szemben van, a lépcső két szélén, legalább szimmetrikus. csak azt nem tudom, hogy a kiugró részt akkor mihez rögzítsem? profillal az oszlopra?
Előzmény: NeomatiK (32300)
E(x)clipseboy_ Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32301

Köszi szépen!

A munkadíjra mit saccolsz nagyságrendileg?

Előzmény: NeomatiK (32299)
NeomatiK Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32300
A komplett gipszkarton falat nem rögzíteném hozzá. Szerintem ha egyik oldalról az oszlop mögé rakod a gipszkartont (az egész falsíkot), vele szemközti oldalon pedig megszakítod a gipszkarton falat ahol az oszlopot metszené. Itt csinálsz egy kiugrót megkerülve az oszlopot, ezt más burkolattal ellátva, még jól is néz(het) ki. Nem vagyok a téma szakértője, csak ezt gondoltam el, mint lehetséges megoldás.
Előzmény: la_co (32298)
NeomatiK Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32299

Helló!

Cserépnél számolj 2200 Ft/m2-rel. 15m2-re 33000 Ft.

Faanyag se kell sok a ~1,5m-es fesztáv miatt, szerintem elég oda 7,5*15-ös, 80cm-es kiosztással, de lehet hogy kisebb keresztemtszet is jó, de mivel nem nagy mennyiségről van szó, ezért sokat nem lehet ezen spórolni. Ha 8m a hossz, akkor ugye 10db ilyen szarufa kell, kicsit legyen túlnyúlása, tudni kéne a falvastagságot is a pontos hosszmérethez. Mondjuk legyen 2m. 0,075*0,15*2*10*60000Ft=13500Ft. Ez már a kezelt fa ára.

Kell valami befogatás, vagy szelemen szerűség a főfalra, ami tartja a belső oldalát ezeknek a szarufáknak, nem tudom most milyen kialakítású, lehet, hogy az jó ehhez is. Meg valami bádogozás vagy valami védelem kéne a fal és a tető csatlakozásához, meg tetőléc, meg fólia.

Ami kérdéses, hogy ilyen kis lejtésű tetőhöz milyen cserép való. Nem véletlenül volt ott a pala.

A gipszkartonozás anyaga kijön vizes helyiségbe való gipszkartonból, függesztékekkel, profilokkal, fóliával szerintem 1500Ft/m2-ből.

Előzmény: E(x)clipseboy_ (32297)
la_co Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32298

Kérdésem lenne, tudom nem pont ez a topic, de hátha válaszoltok...

A tetőtérben gipszkarton válaszfalaim lesznek 10 cm-esek. Van két 15x15-ös fagerenda fedélszékem is ami a tetőt hivatott plusszba megtámasztani.

Így kilóg a közlekedőm felé 5-5 cm.

Ezt az oldalát bekartonozhatom? Csavarozzam rá és kész? Ha reped a gerenda, mert biztosan fog, nem tépi szét a kartont? Így el tudnám takarni a fát és le lehetne festeni, nem baj ha van egy kis kiugró. Nem szívesen csinálnék 18 cm-es falat, hogy eltakarjam...

E(x)clipseboy_ Creative Commons License 2008.06.26 0 0 32297

Szia!

Nem tudom jól értelmezem-e a kérdésed, de csináltam egy rajzot:

Magának a háznak a tetejéhez nem akarunk nyúlni, csak ennek a hozzátoldott fürdőszobának a tetejét (pirossal jelölve) akarjuk kompletten lecserélni (jelenleg palatető, miután alulról szigetelve, sőt rendesen burkolva sincs, a lebontása pár óra lehet). Ez a tető a ház oldalától indul, a ház tetejéhez nem kapcsolódik, attól független. A tető felülete kb 20nm lehet, új tetőszerkezet, cserepezés, szigetelés és alulról gipszkarton, vagy lambéria borítás kb. a munka.

Előzmény: NeomatiK (32296)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!