"Miskolc kapott már eléget, a meglévő pénzből most már inkább olyanok részesüljenek, akik eddig nem, vagy csak keveset kaptak".
Év elején még úgy tudtuk, hogy akadálymentesen folytatódik az egyetemfejlesztési program. Májusban azzal kellett szembesülnünk: tervezett, ígért állami forrásra az idén nem számíthatunk - mondta el dr. Besenyei Lajos, a Miskolci Egyetem rektora.
Az idén a Zenepalota 450 millió forintos felújítása, néhány százmillió forintos műszerbeszerzés, a II-es kollégium felújítása, valamint az informatikai intézet emeletráépítése következett volna a Miskolci Egyetem 1997-ben indult fejlesztési programjának sorában.
Az illetékes államtitkárral folytatott egyeztetés során azonban kiderült: minderre az idén nincs pénz. Legjobb esetben a jövő év második felében kezdődhet el a város tulajdonában, de az egyetem kezelésében lévő Zenepalota újjáépítése. A II-es kollégium azonban, akárcsak az emeletráépítés, végképp kikerült a programból.
Az egyik ok: nincs rá pénz. A másik így hangzott: "Miskolc kapott már eléget, a meglévő pénzből most már inkább olyanok részesüljenek, akik eddig nem, vagy csak keveset kaptak". Csakhogy azt a pénzt a Miskolci Egyetem (akkori érték szerint 6,65 milliárd forintot) pályázat útján, egy nemzetközi zsűri által nyerte el." /www.boon.hu/
Egy pontot szerzett szombaton a Diósgyőri VTK NB I/B-s labdarúgócsapata.
Fordulatos, lüktető mérkőzésen a tíz emberrel jobban játszó, valamivel több gólhelyzetet kialakító Diósgyőr reálisnak mondható döntetlent ért el az alsóházba tartozó celldömölki csapat ellen a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában.
Diósgyőri VTK Celldömölk 1-1 (1-0)
Diósgyőr, 1000 néző. Vezette: Bede (Vad II I., Kiss Gy.)
Diósgyőri VTK: Nagy Z. Horváth T. (Szakos, 74.), Vámosi, Constantin Dobos, Szögedi, Vitelki, Sándor Zs. Kiser Horváth I. (Balás, 73.), Montvai (Polyák, 66.). Edző: Vágó Attila.
Celldömölki VSE-Antók FC: Baji Orovecz, Takács B., Bozsó, Szöllősi Csernák, Pintér Z., Jáger, Lengyel Németh J. (Csikvár, 80.), Takács Sz. (Latyák, 91.). Szakmai igazgató: Horváth Tamás.
Sárga lap: Vitelki a 74., Takács B. a 89. percben.
Kiállítva: Constantin a 40. percben.
Gólszerző: Kiser (1-0) a 44., Németh J. (1-1) a 66. percben.
A 3. percben Horváth I. indított akciót a felezővonalnál, majd Sándor Zs. és Vitelki összjátéka után ő kapta vissza a labdát, de 16 méterről leadott lövésébe beleléptek. Egy minutummal később ismét Horváth I. készítette elő a helyzetet, de beadása után Kiser 17 méterről a jobb kapufát találta el. A 12. percben Sándor Zs. remek szólóval tört be a 16-oson belülre, majd a Szögeditől visszakapott kényszerítőt a jobb alsó sarokra helyezte, de Baji lábbal hárított. A 28. minutában a lövéshez készülődő Montvait lökték el a 16-oson belül, de Bede elfelejtett 11-est adni. A 40. percben Németh J. ugrott ki középen Vámosi helyén, majd a szélekről visszatrappoló két védő közül Constantin vállalkozott becsúszásra, de a labda helyett a csatárt találta el, így a játékvezető a piros lapot mutatta fel a hazai játékosnak. Négy egységgel később Vitelki jobb oldali beadását a vendégek védelme kifejelte, de a felszabadítással késlekedtek, így a felugró Kiser a hátával maga elé csurgatta a játékszert és 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1-0.
Fordulás után az első ziccert Németh J. hagyta ki, illetve Nagy Z. hárította, aki a csatár 7 méterről leadott lövését kotorta ki a jobb felső saroknál. Aztán Kisernek volt egy újabb remek lövése, de Baji résen volt. A folytatásban Csernák és Németh J. hiába vezethette kettő az egy ellen Szögedire a labdát, a diósgyőri játékos megakasztotta a gólt ígérő akciót. Az 58. percben Dobos szabadrúgása után Vámosi fejelt kapura az ötösről, de kapusról lecsorgó labdát Takács B. a gólvonalról kivágta. A 66. percben Németh J. sokadik lehetőségét gólra váltotta, amikor Csernák kiváló jobb oldali beadását 2 méterről a kapuba perdítette, 1-1. A 81. minutában Takács Sz. nyerhette volna meg a meccset a Cellnek, de 5 méterről a bal felső sarok mellé bombázott, majd két perccel a vége előtt Orovecz löketét ölelte mellre Nagy Z. Aztán amolyan slusszpoénként Balás ziccer labdáját Sándor Zs. 5 méterről Baji lábába lőtte, majd Csernák a kapussal szemben állva nem tudott a kapuba lőni 16 méterről.
Kár hogy megint félremagyaráztatok (viktor) mindent... Nem kell diadalként felfogni, hogy nem vertünk szarrá titeket, ezzel csupán emberségünket bizonyítottuk, ugyanis hamar felmértük az erőviszonyokat, és nem akartunk megsemmísíteni egy másik diósgyőri szurkolócsoportot... :)))))
Tényleg úgy szar az egész, ahogy van. Az ember kínjában már csak röhög a saját szenvedésén. Ez a tavasz már csak lemegy valahogy, de rossz belegondolni, hogy micsoda "derbik" következnek majd az új szezonban. :(
Szerintem meg esélyünk sem volt a győzelemre, főleg miután becserélték a Polyák Imi - BAlás G. kettőst :(( Az a szomorú igazság, hogy Imi helyett akár egy DVTK mezbe öltöztetett csirkét is beküldhettek volna... az is tud értelmetlenül szaladgálni és nem lő gólt.
Kiábrándító ez az egész. Nem értem, hogy olyan játékosok, akik ősszel még tudtak vmit mutatni, hogy játszhatnak ennyire szarul.
Némi ital hatására komolyan felvetődött bennünk, hogy elmegyünk örjöngeni a klubépülethez, és kiköveteljük Polyák Imit, de ebből aztán nem lett semmi. :)))
Nyerhettünk volna tíz emberrel is...
Legalább rendesen megőrültünk az utolsó 20 percre, zúgott a szektorunkban Polyák Imi neve különböző dalok és felelgetősök formájában. :)))
A szünetbeli vereségüket nehezen viselték el a Harcosok, és az utcán is ránk támadtak, de itt sem termett sok babér a számukra. :)))
A hülye rendőrök meg egy pillanatig talán még el is hitték, hogy valami összecsapás van a stadion mellett. :)))
Az nem erdekes, hogy nem irtal, AKARTAL roluk rosszat mondani, s ez epp eleg, Te Orokosfold Reme!
:-)
A linkbe Benot raktam, megis Teged szolitottalak meg. Biztos meg a tegnap esti vita redmenyekeppen.
Jovanna, tenleg Te voltal :-)
Marmint a Lokival kapcsolatban. Egyetertek.
Jaj, mar kezdem azt hinni, hogy a tobbiek meg fognak kovezni. Teljesen igazad van, NEM gondolom, hogy semmiseg ami az operatorrel tortent, valoban veszelyes. Nekem csak a tipikus csak-most-csak-onoknek tipusu talalassal van bajom, ezt irtam mindig is. Persze lehet mondani, hogy egy ujsagironak ez a dolga, de szamomra megis undorito.
Öööö,nem egészen értem ezt a kitörés dolgot?!
Hol írtam én rosszat a debreceni csapatról???
A harmadik helyüket megérdemelték,ezt nem vitattam-bár nehezemre esik leírni:)))
A Brescia és a Verona meccsén is hemzsegtek a fiatal lányok, a 4-5 éves gyerekek, a komplett családok. A tököm kivan azzal, hogy az illetékesek azt pofázzák évek óta, hogy a balhék miatt nincsenek többen a meccseken. Azért Olaszországban egy "kicsit" nagyobb balhék vannak, mint itthon, mégis a fenti dolgokat tapasztaltam. Egyszerű az egész: ott van foci, itt meg nincs.