Keresés

Részletes keresés

msmks Creative Commons License 2003.01.07 0 0 211
jahh az enyémnek is négy zsebe van, azokba szoktam rakni a redbull/isostar -os palackokat :) ha meg kifogytak akkor a mobiltelefont/gps-t tájolót...
egyszer nagy üggyel-bajjal beállítgattam, azóta jó.
ugyebár az AK-szuronynak négyzetes a nyele (legalábbis az enyémnek az) de kalapáláshoz szerintem csak ilyent lehet használni (a tokjánál fogom meg és úgy ütöm vele a sátorcöveket pl.)
Előzmény: Traktorovics Traktorov (210)
Traktorovics Traktorov Creative Commons License 2003.01.06 0 0 210
Hát nekem meg van a véleményem a magyar málhaövekről az bizti, sajnos a honvédségben összehozott eggyel a sors. Az enyémnek volt vagy négy zsebe; kulacs, kés, vesetáska felrakása lehetetlen rá és nem állítható. A legjobb, amit láttam, az a Fidel Castro című filmben volt Fidel bácsin. Azon mindennek volt helye, és állítható volt a mérete, akárcsak az angoloké vagy az amerikaiaké. Koreában is jó volt a koreaiaké.

Szerintem a legjobb tőrnek van súlya (kalapálás, hasítás), fűrészfogas (fűrészelés) és nem négyzetes (az jó kényelmetlen) nyelű. Nekem ennyi az igényem. Hehe, pont ilyenem még nincs is nekem. Majd veszek a románoktól egyet.

Túrában benne lennék én is, addig összeszedném a cuccaimat is.

Gue Creative Commons License 2003.01.06 0 0 209
SZERVEZZÜNK KÖZÖSEN "TÚLÉLŐ" TÚRÁT ... de előbb mérjük fel, mennyi az érdeklődő, tervezzük meg az útvonalat, szablyuk meg közösen a feltételeket és egyeztessünk időpontot. Akit érdekel egy ilyen, mindenféle anyagi érdektől mentes baráti vállalkozás az tegye meg javaslatait a Magyar Túlélő Portál-on. A javaslatokat márciusig lehet elküldeni, majd azok kiértékelése után, közös megegyezés és az időpont egyeztetését követően indulhat a túra. Kattints a bannerre, majd a főoldalon a "tanácsok, írások, cikkek" menüpontra.

Gyöki II Creative Commons License 2003.01.06 0 0 208
Szia msmks!

Ki vagy?
Kollega?
Privátba is jöhet...

Fieldtracer Creative Commons License 2003.01.06 0 0 207
Szia!
Magnéziumtömb kb 2200 HUF:ELEVEN ijász- vadászbolt Rákosi út 82. 1165 Bp

(Mellesleg ők hozzák be a Fallkniven késeket....)

Fieldtracer

Előzmény: msmks (205)
Sense Creative Commons License 2003.01.06 0 0 206
Hali!

Túra: jah, az egy helyben tökölés nekem sem szokásom, én pl. szeretem előre megtervezni az útvonalat, és a lehető legpontosabban tartani, mind irányban, mind időben.
Szerintem a túlélő technikák és a felszerelés leginkább arra valók, hogy két menet közti pihenőben (pl. éjjel) lehetővé tegyék az evést és a pihenést.

Kulacs: nekem az amerikai tipusúból (műanyag) van pár darab, szerintem nagyon jók. Bármelyik military boltban hozzá lehet jutni olyan 1500-2500 HUF között van az ára rendszerint.

Üdv,
Sense

U.i.: tavaszra vagy nyárra télleg kéne szervezni egy közös túrát...

Előzmény: msmks (205)
msmks Creative Commons License 2003.01.06 0 0 205
sziasztok, beszállok én is...
bár túlélőtúrán még nem voltam, de már voltam olyan (saját szervezésű) túrán amiből a végén az lett. :)
végigolvastam a fórumot, úgy látom a nagy része a késekről szól. szerintem is fontos a jó kés, bár nem mindenható, de nélkülözhetetlen. nekem egy AK-ra való szuronyom van, de szovjet gyártmány. baltának és kalapácsnak, meg faragni használom :) drótvágni is lehet vele adott esetben, de ezt a funkcióját még nem volt módom kipróbálni (nem is szándékozom egyelőre).
illetve mivel ezzel a késsel nem oldható meg minden feladat, vettem egy kisebb bicskát is, Böker Gemini névre hallgat, 10ezer forint volt a westend pincében vettem a késes bácsinál. szerintem nagyon korrekt, nagyon érti a dolgát, az árakról összehasonlítást nem nagyon tudok adni. a kés ennyi pénzt bőven megért, az igényeimnek megfelel... persze mindent arra kell használni, amire való, ahogy ezt már mások is leírták előttem: nyársat faragni a szuronnyal szoktam, de a kaját már a bicskával vágom össze...

hozzájutottam egy magyar honvédségi málhamellényhez, hátizsákkal együtt, van terepszínű ruhám, ezzel járom az erdőt :) Makrai alezredes urat és Gyökit van szerencsém személyesen is ismerni, bár ők biztosan nem emlékeznének rám ha látnának se :)

olvasgatva a fórumot feltűnt, hogy többen a "kényelmes" túlélést részesítik előnyben, azaz: be az erdőbe, aztán éljünk túl pár napot. szerintem sokkal érdekesebb lenne olyan túrát szervezni, hogy egy adott A pontból B pontba kellene eljutni időre (pár nap alatt) hiányos felszereléssel. persze legyen akkor már jó nagy távolság, hogy izzasztó legyen a dolog, továbbá minél inkább terepen, hogy a térképes részét is lehessen gyakorolni. ilyet magyarországon is lehetne szervezni viszonylag egyszerűen.

lehet hogy hülyeséget írtam :)
kérdésem: kulacsot milyet ajánlotok, illetve magnéziumtömböt is szeretnék venni, mert nincs, hol lehet és mennyiért hozzájutni?

Sense Creative Commons License 2003.01.05 0 0 204
Nem is rossz ez az antikvarium.hu, én is találtam rajta egy rakás érdekes olvasgatni valót, thx :)
Előzmény: Traktorovics Traktorov (203)
Traktorovics Traktorov Creative Commons License 2003.01.03 0 0 203
Sikerült Gerhard Buzek könyvét is beszerznem a www.antikvarium.hu -ról.
Sense Creative Commons License 2002.12.25 0 0 202
Ja és a túlélő portálon én írok Sense_hu néven, mert a regisztrált nevemmel sajna nem tudok hozzászólni.
Előzmény: Sense (201)
Sense Creative Commons License 2002.12.25 0 0 201
Kicsit késve, de részemről is KKÜ-t kívánok mindenkinek!
Traktorovics Traktorov Creative Commons License 2002.12.24 0 0 200
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!

Na teszenek a könyvek? Kár hogy angolul vannak, lusta vagyok nekik esni.

Fieldtracer Creative Commons License 2002.12.24 0 0 199
Kellemes Ünnepeket Mindenkiek

Fieldtracer

Sense Creative Commons License 2002.12.21 0 0 198
Köszi előre is, kiváncsian várom!
Előzmény: Gyöki II (196)
Sense Creative Commons License 2002.12.21 0 0 197
>Ebben szintén megismerheti az ember a gerillák életének mindennapjait, persze egy kis forradalmi hangulattal és eszmeáradattal fűszerezve.
>Ennek a műnek a címe: Napló (Moldova). Ez meg van nekem is.

Igen, megvan nekem is, ami leginkább feltűnt nekem benne, az az volt, hogy csoportosan, némi tábori felszereléssel súlyosbítva milyen borzasztó lassan lehet haladni terepen.

Sense

Előzmény: Gue (194)
Gyöki II Creative Commons License 2002.12.20 0 0 196
Sense!

Jövőre összeszedek valami általános összefoglalót a civil és a katonai térképekről.
Addig itt a MH Térképészeti Hivatal honlapja, ahol van pár hasznos infó.

Gyöki

Traktorovics Traktorov Creative Commons License 2002.12.20 0 0 195
Hehe. Nekem meg van a Che Guevara című igen propagandaszerű könyv is. Lavreckij nevü orosz írta. A könyveket a weblapomról le lehet tölteni: www.extra.hu/klgabi/index.html
Gue Creative Commons License 2002.12.20 0 0 194
A jó öreg Ernesto bácsi (azaz Che) életéről szóló könyvben is számos infó van a gerillaharmodorról. Igaz ezek apránként csepegtetve jutnak el az olvasóhoz, mindenféle magyarázat nélkül. Ennek a könyvnek a címe egyszerűen az, hogy : Che Guevarra. Sajnos nekem nincs meg, de antikváriumokból beszerezhető. Én is onnan szereztem be egy másik Che Guevarra könyvet, amely a Che által írt híres Bolíviai Napló magyar fordítása Moldovától. Ebben szintén megismerheti az ember a gerillák életének mindennapjait, persze egy kis forradalmi hangulattal és eszmeáradattal fűszerezve. Ennek a műnek a címe: Napló (Moldova). Ez meg van nekem is.

Guerilla

Sense Creative Commons License 2002.12.19 0 0 193
Eeeegen, szerintem a "túlélés" stílus leginkább a gerilla harcmodorral passzol össze, ha már harcról van szó. Az általad említed könyvet sajna nem olvastam, elküldenéd nekem?
(Tudom viszonozni US FM-ekkel).
Előzmény: Traktorovics Traktorov (191)
Sense Creative Commons License 2002.12.19 0 0 192
Jah, a harchelyzeti taktikai útmutatókat elolvasom hozzá a US army field manualokból, de azért nem szoktam túrázókon gyakorolni :)
Sajna magyarországon még túlélési gyakorlatokat sem igen lehet csinálni, mert egyszerűen nincs rá hely... (ld. erdőgazdálkodás például)
Előzmény: Traktorovics Traktorov (190)
Traktorovics Traktorov Creative Commons License 2002.12.19 0 0 191
Ha már túlélés, akkor gerillaharcmodor? Beleolvastam Che Guevara Partizánháborúról című könyvébe (sajnos csak angolul van meg; a netről) egy-két helyen és eszerint nagyon szoros szálak fűzik össze a két témát. Nincs meg valakinek magyarul? Nem mintha olyan nagy forradalmár volnék, de érdekel, hogy mi jókat ír a taktikáról. Megvan nekem a CIA által írt és a Mao által írt is gerillakézikönyv is, de ezek is csak angolul.
Előzmény: Sense (189)
Traktorovics Traktorov Creative Commons License 2002.12.19 0 0 190
A véleményem? A Len Cacutt-os inkább amolyan gerillakiképzőkönyv harcstratégiai útmutatók nélkül. Ebben sok olyan dolog van ami újdonság volt nékem. Tartalékos katona szívemnek nagyon tetszik, bár lehet soha nem lesz alkalmam kipróbálni ezeket a fortélyokat. Főleg nem az Alföldön.

A Stilwell-es könyv pedig szerintem inkább túrázók kézikönyve. De így is elég érdekes.

Előzmény: Sense (179)
Sense Creative Commons License 2002.12.19 0 0 189
Nah pont erre akartam válaszolni, hogy valóban kéne egy kicsit bővíteni, jó lenne, ha egy térképészetben jártasabb ember írna a térképekről, készítésükről, használatukról, stb :)
Előzmény: kiskorúbézoltán (188)
kiskorúbézoltán Creative Commons License 2002.12.19 0 0 188
Na , csak megérkezett , teljes lett a reg . :)))
Amit írtam azzal nem kritizálni akartam az általad írt fejezetet , inkább csak felhívni a figyelmet arra , hogy a téma , szerintem , megéri , hogy bővebben is foglalkozzon vele az oldal .
Előzmény: Sense (187)
Sense Creative Commons License 2002.12.19 0 0 187
Hmm, te legalább már hozzá tudtál szólni, nekem még nem sikerült vmiért, pedig regisztrálódtam és válaszolni akartam neked :(
Előzmény: kiskorúbézoltán (186)
kiskorúbézoltán Creative Commons License 2002.12.19 0 0 186
Ha egyszer megérkezne a mailra a jelszó...
Jó címet adtam meg !
( Bár hallottam már panaszokat a freemail-ra , hogy lassú , de még nem tapasztaltam eddig .)
Előzmény: Gue (184)
golbat Creative Commons License 2002.12.19 0 0 185
100%-ig egyetertek! Jopar olyan infot olvastam, amit mashonnan eleg nehezen lehetne osszekapargatni...

Golbat.

Előzmény: Fieldtracer (181)
Gue Creative Commons License 2002.12.19 0 0 184
A bárki alatt azt értem, aki regisztrálta magát. A regisztráció azonban nem áll másból, mint egy nick név, és az e-mail cím megadásából.

Guerilla

Gue Creative Commons License 2002.12.19 0 0 183
Uff Sense!

E-mailt megkaptam... Fórum témát bárki nyithat az oldalon.

Guerilla

Sense Creative Commons License 2002.12.19 0 0 182
Uff!

Írtam neked emilt, szerintem se szüntesd meg, jó lenne, ha spec témákról, mint pl. a tűzgyújtás lennének külön fórumok a lapodon.
A gyér forgalomnak szerintem az az oka, hogy egyszerűen kevesen vagyunk.

Más: tavasszal szervezhetnénk egy egynapos kirándulást (topictali), pl. egy erdei sütögetéssel összekötve :)

Sense

Előzmény: Gue (180)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!