Még annyi, hogy a hőfokmutatóm az elmúlt 3 évben 75 felett nem volt. Egyszer volt, hogy egy órát járt alapjáraton nyáron, akkor ment fel 90-re, de azóta se.
pug206 1.4hdi a napokban azt produkálja, hogy indítást követően kijelzi a víz hiányt és villog a stop felirat. Felnyitom a motorház tetőt, azt látom, hogy a kiegyenlítő tartályban alacsony a vízszint, a min környékén van. 15-20 másodperc múlva visszaáll a vízszint és megszűnik a hiba kijelzése is. Ezt általában a nap első indításakor csinálja, aztán nem jön elő ez a hiba. Mi lehet a gond? Vízpumpa? Termosztát? Napokban elviszem hibakód olvasásra, hátha eltárolt valamit.
Talán segíthet az is, hogy kell lenni a rugón színjelölésnek, ami segíthet mondjuk bontóban a beazonosításban. Az általam említett öt különböző rugó cikkszámai és színei a következők a peugeot alkatrész katalógus szerint: (Ez mind 1,9D-re vonatkozik!!)
5002 RO: 1 fehér+ 2 narancs
5002 X3: 1 kék + 2 fehér
5002R1: 1 fehér + 2 vörös
5002P4: 1 fehér + 2 kék
5002PV: 1 kék + 1 fehér +1 sárga
Első körben tehát keress rajta szín jelöléseket. Alvázszám alapján azt is megtudom mondani, hogy gyárilag mi a cikkszáma és a színjele a rugónak.
Peugeotnál én sem hallottam ilyenről, viszont Ford Fiesta (2006-os) ugyanilyet produkált. A lányom hazahozta a gyerekeket, beállt vele az udvarra gond nélkül. Azután egy negyed óra múlva rájött, hogy nem jó helyen áll. Odább akart menni, csakhogy nem ment az autó, mintha ráhúznád a kéziféket az első kerékre. Megnéztük és konstatáltuk, hogy a rugó beleér a gumiba és fogja a kereket. Tréler vitte a szerelőhöz az autót.
Én is ugyanarra gondoltam amire Te: Mi van, ha 80-al kanyarban? de a jelek szerint ezek az udvarban törnek. Ha meg nem, ki mondja meg, hogy mi volt előbb, a borulás, vagy a törés?
Egyébként rákerestem akkor a neten, és azt találtam, hogy a Fiestánál az első rugótörés elég gyakori.
Emlékeim szerint ha új fékdobot veszek, a csomagban bent is van a csavar. Ha a videóban kicsit tompább vésőt használt volna, nem is repedne el az anya pereme.
Senki nem állítja, hogy tudatlan vagy. A lényeg, hogy meg tudod csinálni. Egy-két pumpálás egyébként tényleg nem elég, én nem is ezt írtam. A gyári szerelési utasítás konkrétan -járó motornál- 20-30 fokozatos, de erőteljes pedál benyomást javasol. Az én tapasztalatom szerint ez kevesebb. Egyéni döntés, hogy ki-ki melyik módszert alkalmazza. Ami az általad belinkelt videot illeti: azt a már százszor leszedett tengelycsonk anyát én biztosan nem kalapáltam volna vissza. (Mindíg cserélem!!!) Egyrészt mert azt nem szabad újra felhasználni (tudom, tudom, legtöbbször a szervizben is visszarakják), másrészt mégis csak egy bemutató videoról van szó. Itt nagyon nem illik!
Tudom, hogy automata. Új dobbal és új pofával összerakva nagyon be kell tekerni, hogy egyáltalán össze lehessen rakni.
Ekkor előfordulhat, hogy nem egy-két pumpálás kell a féknek. Sokkal biztosabb, ha kézzel ez be van állítva. Szerintem. De lehet, én vagyok tudatlan. Mindegy, én így csinálom.
"Elég hálátlan egy munka ezt "felhúzni" összerakás után,"
Miért is kell ezt "felhúzni" összerakás után? Ez egy önbeálló fékszerkezet, teljesen felesleges amit írsz. Összerakás után néhányszor rápumpálsz -ha szerencséd van még hallod is ahogy kerreg- és már be is állt.
A kerékcsavar helyén akkor célszerű csavarhúzóval benyúlni, ha nem jön le a fékdob.
Az a link, amit megadtál az pont a másik fajta, a Lucas rendszerhez való. (Nézd meg figyelmesen a képet, egész más!) Abból két féle van, 431080 illetve 431081 a cikkszámok. Tehát ott kell az alvázszám is a kiválasztáshoz!!
Amit a fórumtárs feltett, az a 180 mm-es Bosch rendszeré, abból egy féle van (nincs külön jobbos-balos), a cikkszáma 431076. Az Unix-nál párban olyan 18 000 Ft körül van, de a kereskedőnél, ahol én törzsvásárló vagyok ez kb. 11000 Ft.