Keresés

Részletes keresés

Geőcze Zoárd Creative Commons License 1999.07.07 0 0 90
Szasz Mage és All!

Köszönöm a választ, meg a könyvcímet is, én aki vagyok kissé felician.
Igazából, a kérdések attól lettek, hogy nem látom tisztán a modellt, amit (eddig) a "renegát" tudósok alkottak. Nem azt kérdőjelzem meg, h. a zpe létezik, de megpróbálok valamit megérteni abból, amit mostanra megtudtunk róla. (Ja, a fogalmazási pontosság miatti para nem genyózás, csak kérdés volt, és köszi a választ.)
Azért elég fura egy jószág lehet ez a zpe, eddig csak extrém helyzetekben "jött elő" (bungee jumping közben is van ? :-) ) és nem valami barátságos vele dolgozni, nemigen mutassa az orczáját. Jól látom?
Ha igen, az a kérdésem, hogy hogyan tovább: Igazábul az izgat, amire a zpe mélyebben fekvésével utaltam, t.i., miért "nyomja el" a hagyományos energia (hatása) a zpe-t? Meg mégegy, miért pont azokon a bizonyos részecskéken fejt ki hatást, amiken?

Túl azon, hogy fizikailag érdekes a kérdés, az a gynúm, hogy ennek a dolognak a mélyén valami sokkal nagyobb horderejű történet lakik (mongyuk a csillagászat, vagy az egyesített térelméletek szempontjából), mint ahogy az most láccik. Vagy nem? ()Nem emlékeztet Téged ez a dolog az Aether meg a mindenféle fluidumok elméletére? Tudod, nagy homogén katyvaszba mártott világegyetem.)

Köszi,

G. Zoárd

Előzmény: egaMage (89)
egaMage Creative Commons License 1999.07.07 0 0 89
Szasz again.
És szasz G.Zoárd aki felician is 1ben :)
Régi ismeretségünktől eltekintve azért válaszolok itt , mert olyan kérdéseket tettél fel ami a leírásom hiányosságaira és/vagy nyelvtani fogalmazási froblémákra mutat.Emiatt másnak is gondjai lehetnek a zpe "elfogadásával".
Szóval a zpe nincs mélyebben mint a többi , csak azon a szinten vették észre előszőr mérhetően ! Nagyon fontos itt kitérnem rá , hogy az emberi mérőmüszerek elnyomó része nem az energiát magát , hanem annak HATÁSÁT méri a müszer kalibrált hitelesített egységén.A zpe-vel az most a gond , hogy nincs olyan eljárás amivel meg tudod figyelni öt magát , csak mizonyos extrém fizikai és kvantum feltételek mellet a töltéssel rendelkező részecskékre kifejtett hatását lehet észlelni.Tehát eddig még senki nem mondta , hogy emberek ott a zpe a dobozban.A villámmal kapcsolatban pedig annyit , hogy azért merült fel a zpe-vel való kapcsolata ,mert eddigi mérések és tapasztalatok és kisérletek ( ez nem valami sok...) aztmutatják , hogy csak a töltéssel rendelkező részecskék ill mágnenses terek óriási gyorsitásakor (töltött terek gyorsulása...) keletkezhet kicsatolás a zpe-ből.
...
Úgy döntöttem reklámot csinálok 1 cégnek.
Szóval go el az AQUAPOL kft.-hez a damjanich u. 28 szám alá , és ott meg lehet venni 2000-3000 Ft. ért a "Bevezetés a Tértechnológiába" címü iszonyatot. Ezt Egely és Boday írta akkor amikor még nem parázott :))
és még a kutatási vágy fűtötte és nem a kerekei.Ezért ez a könyv egy fizikai és technológiai adatgyűjtemény és nem az Egely bibapp...
Na ennyi. Ha kérdés van tedd fel.Maximum nem válaszolok.
vomit Creative Commons License 1999.07.06 0 0 88
elôre fuss
(pompom, a készülék elég ígéretes, de még élni szeretnék egy ideig :-)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 1999.07.06 0 0 87
Mage,

Még 1 dolog.

" a RITKA anyag "úszik" a SŰRŰ energiában és nem pedig fordítva ahogy most tudja mindenki"

Most is így tuggyuk, az univerzum átlagos energiasürűsége nagyobb, mint a (hagyományos) anyag sürűsége. Vagy nem?

Geőcze Zoárd

Előzmény: egaMage (85)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 1999.07.06 0 0 86
Hali Mage,

Azt írod:

"zpe energiája.adatokkal kifelyezve 10^18 erg/cm^3 (hogy képben legyetek
a nap magjában 10^8 erg/cm^3 az energia). Na ezaz egyik ok ami miatt a zpe a tudósok nagy körében baromságnak számít , mert ez azt jelenti
fizikailag, hogy a RITKA anyag "úszik" a SŰRŰ energiában és nem pedig fordítva ahogy most tudja mindenki."

1. Ugye itt energia sürűségről beszélünk? Nem mindegy. ( az erg SI mértékegység?)
2. Mihez képest? T.i. valamilyen megjelenési formája kell, hogy legyen, mert ha nincs neki, akkor honnan tudjuk, hogy a zpe mégis létezik? Pontosabban: energiáról általában úgy szokunk beszélni, hogy az valamilyen testnek az állapotváltoztató képessége (eddig OK), de a zpe nyilván NEM helyzeti energia, mivel az csak valamihez képest értelmezhető (és ugye a zpe, mint a neve is mutassa "mélyebben" van mindenkinél, ->max. hozzá képest lehet valaminek helyzeti energiálya); NEM mozgási energia, mert olyan csak valami test-szerű dolognak van (részecske, bolygó, Zsiguli); nem hő, vagy valami sugárzás, mert azt elég közvetlenül ki lehetne mutatni (na, meg a terjedését is, ld. termodinamika II. főtt étele!).
A mai fizikai fülnek furán hangzik, hogy mindenütt ugyannannyi van belőle (izoterm, izokrón(????) és irányfüggetlen ????), persze ettől még ilyen állat létezhet.
3. A zpe kicsatolással azt állítjuk, hogy egy mélyebben fekvő energiaszintű "dolog" hirtelen "magától" magasabb energiaszintre kerül, ami kb. a hő a hidegebb helyről a melegebb felé áramlik mondással egyenértékű. Eccerűbben: mi a bánattől adott át energiát a zpe a villámnak (ha Ő vót) ? Nem mondom, hogy nem csinált ilyent, de mééééér?

Geőcze Zoárd

Előzmény: egaMage (85)
egaMage Creative Commons License 1999.07.06 0 0 85
Na itt újra és itt a folytatás is.

Szóval ott tartottunk, hogy van zpe.Jött a köv. kérdés a tudos uraknál (Planck , Tesla), hogy mekkora is a zpe átlagos energiája. Hát elkezdték figyelni a dolgot és arra jöttek rá főleg elméleti és nem mérési úton , hogy baromi nagy a zpe energiája.adatokkal kifelyezve 10^18 erg/cm^3 (hogy képben legyetek a nap magjában 10^8 erg/cm^3 az energia). Na ezaz egyik ok ami miatt a zpe a tudósok nagy körében baromságnak számít , mert ez azt jelenti fizikailag, hogy a RITKA anyag "úszik" a SŰRŰ energiában és nem pedig fordítva ahogy most tudja mindenki.És külömben is ,ha ilyen sok energia van a vaakumban , akkor miért nem látunk iszonyatos robbanásokat a tér külömböző pontjain? Azért nem ,mondta erre TESLA, mert MINDENHOL jelen van , és mindenhol ugyanannyi van belőle. Tehát nincs olyan térrész az univerzumban ALAPBOL ahol több vagy éppen kevesebb lenne a zpe-böl mint egy kicsivel arréb (homogén),és lorencz invariáns , és nem komprimálható, és random energia.Vegyünk be új szavakat a beszélgetésünkbe mert sokat segít "furcsán" gondolkodni. A villanykörte (izzólámpa)=fotonreaktor .Azért hoztuk létre , hogy elektromos energiából fényt állítson elő (15-30%-os hatásfokkal teszi ).A vizierőmű= Helyzeti energia konverter v. helyzeti energia KICSATOLÓ. Mert a magassabban lévő víz alacsonyabbra jutásakor munkát végez a turbina lapátokon ,ami generátort hajt és áramot termel.Tehát a zpe kicsatolót nyugodtan hívhatjuk
nullponti erőmünek is v. zpe reaktor ... A mai ember energia-termelő egységeinek alapja az , hogy ha van valamink amiből az "A" helyen több van mint a "B" helyen , akkor a két pont között áramoltatva a valamit munkát végeztethetünk vele. A lényeg a hatásfokon és a számunkra szükséges energia fajtáján(mozgási ,helyzeti,hő,dinamikai,elektromos,sugárzási, GRAVITÁCIÓS(!),VIRTUÁLIS(?),TELEPORTÁCIÓS(?),LÉTEZÉSI (?)) van.
A zpe kicsatoló (erőmü).: Tételezzük fel , hogy amit eddig leirtam az megálja a helyét (többé-kevésbé).A zpe kicsatolásával NEM az a probléma , hogy nagyon nagy energiákrol van szó , hanem az , hogy iszonyatossan nehéz a zpe-t inhomogénné tenni ( a fekete lyuknál vanik ilyen).Akkor mást kell kitalálni.A lényeg.Nekünk elektromos energia kell mert azt tudjuka legjobban konvertálni és felhasználni. Ekkor kezdték figyelni , hogy a nagy gyorsulásoknak kitett TÖLTÉSSEL rendelkező részecskék (proton ,elektron) és ELEKTROMÁGNESES TÉR( dipolus) többlet energiát nyer.Nagyon keveset. Annyira keveset , hogy legtöbb esetben a veszteségek el is fedik a többletet(magy.:kimérhetetlen). Az első mindennapi életben megfigyelhető zpe kicsatoló a VILLÁM. 1995-97 között amerikában a ZEUS rendszerrel kisérleti villámokat generáltak ( drótót húzó rakéta :)) ) és megmérték a villám energiáját (már amit bírtak belőle) és utána kiszámolták , hogy a föld-levegő-felhő rendszernek mint kondenzátornak az adott villám keletkezésekor mekkora lehetett az átütési feszültsége.AZT kapták , hogy egyes esetekben a villám NAGYOBB energiát tartalmazott mint amit számoltak(+25-85% !!!!!). mér;mér;mér->számol;számol;számol-> ua.ua.ua. Arra jöttek rá , hogy ha nem a kábeles rakétát , hanem a fémporosat használták , és a villám képe a fényképen "töréses"(a villám útja során möbbszőr 90 fok feletti szögekben fordul valamely síkban, akkor nő az energí jól.Képzeljétek el. A fény sebességével haladó baz nagy töltésű elektron nyom 1 110 fokos fordulót. Na ott a gyorsulás ami üti a zpe-t és kicsatol belőle frankón.
Hát ennyi. majd még folyt köv.

PomPom Creative Commons License 1999.07.05 0 0 84
Hali!

Ezek azok a talalmanyok, amelyek kozul valamelyiket meg szeretnem epiteni, bocsi hogy megint ezzel jovok, de ez a link tuti mukodik, kiprobaltam.
http://www.patents.ibm.com/details?pn10=US03980053
http://www.patents.ibm.com/details?pn10=US04107008
Ha valakit erdekel, elsosorban a kivitelezesre, nem pedig a felhasznalasara gondolok :) , akkor minden segitseget szivesen veszek. Es megegyszer bocsi az offtopicert.
PomPom

Alfred Creative Commons License 1999.07.05 0 0 83
egaMage:
Szerintem nem elöször magyarázod... :-)
Tehát, ezt az energiát fölhasználni kb akkora felkészüléssel jár, mint az atom energiát. Kicsit nehezen tudom ez szerint elképzelni, hogy sufniban, kvalifikált géplakatos vákuumenergiával hajtott Moszkvicsot fabrikáljon. Akkor most ez hogy' van?
Előzmény: egaMage (82)
egaMage Creative Commons License 1999.07.05 0 0 82
Na üdvözlet mindenkinek.

Én aki Vagyok az EgaMagE.
Először akkor írtam a törzsasztalra,amikor 1996-ban (ha jól emlékszem 2. vagy 3. on-line internettos hozzászolás volt lehetséges) meghívták Egelyéket (3 ember) és hívtak a MÁSIK táborból is 3 embert. Vita ezerrel közben a "NÉP" oszthatja a halált a neten keresztűl.A második hozzászolásom már nem jelent meg az internettón... EZ NEM VICC
Azóta sok idő telt el és sokat tanultam is ,meg gondolkodtam sokat a dolgon.Elmondom hát az én tapasztalataimat ezen a téren. Előre le szeretném szögezni , hogy 26 éves vagyok KKMF hallgató , idiot"computer-őrűlt" és amit leírok az vélemény és nem tétel értékű megállapítás. A OPapával együtt találtuk ki a topicot de ő bátrabb... :)
Asszem az alapoknák kezdem (hosszú lesz :) ) :
szóval a nullpontenergia (ZPE)=Vákuumenergia. Ez a név a körűlmények előállításából jön mert.: Vegyünk egy tök átlagos lakótelepi szobát (ablak ajtó).Bemegyünk és befalazzuk.->Lefessük full feketére majd vaslemezekkel beborítjuk a felületeket(padló-plafon falak)=NO FÉNY-> Elektromos rács(faraday kalitka).Most már elektromágneses hullámok se nincsenek->kiszittyózzuk az air-t jól(minden atomot).most már anyag sincs(mi is csak úgy KVÁZI :)) ) ->most pedig lehűtjük 0K (kelvin) -ra. EKKOR ha feltételezzük , hogy nincsenek a közelben mezo-szintü(neutrino) vagy annál kissebb részecskék, akkor a "szobában baromira nincsen semmi. Mondták az elméleti fizikusok.Jött a gyakorlat és kiderült ,hogy VAN MÉG VALAMENNYI ENERGIA. Hát ezért nullponti , vagy vakuum(itt a világűr mindentől nagyon messzelévő térrészére gondolnak a népek)-energia.
Hogy milyen energia van? Hát ez a genyó a dologban , hogy full homogén(mindenhol ugyanannyi van belőle);Lorencz-invaráns(nem hatnak rá a Lorencz-i törvények alap rendszerekben); nem komprimálható(nem süríthető mint a gáz vagy az elektromágneses hullámok vagy a hang DOPPLER EFFECT); full random (1 adott térrészben 1 adott pillanatban minden frekvencián jelen van).Hát ezért gecosz a ZPE.
Casimir effect.: Asszongya a fizika. Az elektron emisszió jó közelítéssel azt jelenti , hogy ha közlök az atommal energit(megfelelően sokat), akkor az elektron ami kering az magassab e pályára lép.Ha a betáp megszűnik , akkor az elektron emittálja az energáját , de ehhez kell valami vivőhullám.
Casimir bácsi aszonta ,hogy csináljuk meg a szobás bulit (lásd fenn) , mert akkor elvileg az e nem tudja leadni. Megcsinálta és az e leadta az energiáját.Leült gondolkodott és rájött , hogy a spontán emisszió esetével találta szemben magát amit már más is jelzett előre. (ez azt mondja , hogy a gerjesztett atom a rá jellemző módon adja le legszívesebben az energit , mert... baromi sok képlet)Itt jön a furfang. Asszongya erre Casimir : Akkor zárjuk az atomot két olyan félgömb közé aminek a sugara kisseb mint a gerjesztett atom spontán emissziós freki 1 teljes hullámának (more info: hullám fizika) hossza.Minezt nullponti körülmények között mert akkor vicces a buli. Elvárás : Semmi esélye az atomnak az energia leadására. Mérési eredmény.: A GENYÓ LEADTA VALAKINEK ! De kinek? Hát 1 vivő hullámnak. Nullponti térben nincs vivőhullám hiszen kizártuk őket? Akkor rosszul zártuk ki őket.->mérés,mérés,mérés->ua.ua.ua.-> AKKOR A NULLPONTI TÉR NEM ÜRES ->ZPE :)
Hát ennyi. Majd még irok a kicsatolás (?) problémáiról , gépekről , Energiamennyiségről , élettani problémákrol...
ui.: 1992 óta van könyvem (300 oldal) a dologról MAGYAR nyelven.Elöször 7 hónapig tartott az első 200 oldal. Hajrá urak-hölgyek

Geőcze Zoárd Creative Commons License 1999.07.05 0 0 81
Kedves All,

Végigolvasván a topicot, a következőkben tudnám összegezni a bennem felmerült kérdéseket (én is laikus, nekem sincs "perpetuum mobile" receptem), és nem gúnyolódni akarok:
1. Mi is az a nullponti energia? (definició szerűen!)
2. Mitől keletkezik (ha keletkezik egyáltalán, nemcsak úgy van)
3. Honnan _tudjuk_ hogy van ilyen állat?
4. Ha ő egy energia, akkor munkát/kölcsönhatást képes végezni/előidézni anyagon. Megfigyeltek-e ilyet, és pontosan mi történt?
5. Fizikai értelemben mit jelent, hogy kicsatoljuk (és honnan!)
6. Összeegyeztethető-e a nullponti E léte a jelenlegi fizikai világképünkkel és hanem, miért nem?
7. _FIZIKAI_ szempontból miért tapasztalható ellenállás vele szemben? (Pls, hagyjuk most az olajvállalkozókat, maraggyunk a szájensz-nél)
8. Miért lenne jó, ha minkára tudnánk fogni a nullponti E-t? Miért lenne ő olcsóbb (hiszen elő kell állítani vhonnan!) mint a mostanában ismeretes energia?
9. Ha nem tudjuk, hogy hogyan "lesz", honnan tudjuk, hogy nem sül-e el rosszul az alkalmazása?
10. Mi az a Casimir (?) erő?

Köszönettel,

Geőcze Zoárd

vomit Creative Commons License 1999.07.05 0 0 80
a rossz link problémát az ie sem hágja át.
inkább 2.02-es netscape, azzal szöget is lehet a falba verni :-)
Előzmény: topp (76)
PomPom Creative Commons License 1999.07.04 0 0 79
Ja, ezt elfelejtettem, egy erdekes oldal tele kellemes kis kutyukkel :) Mindenkinek a figyelmebe ajanlom!
http://members.aol.com/JNaudin509/
PomPom
PomPom Creative Commons License 1999.07.04 0 0 78
Rip!
Nagyon nehez dolgot kersz, nem mintha nem letezne fizikai alapja ill. megkozelitese a dolgnak, csak hat kisse terjedelmesebb annal, hogy egy ilyen forumon ezt el lehetne magyarazni, esetleg folytatasokban, de akkor olyan lenne ez a forum mint 1 szappanopera :))))) (csak poennak szantam)!
Kezdeteknek azert annyit elmondanek, hogy attol nullponti energia elnevezest kapta, mert egy bizonyos elektromagneses sugarzas akkor is megmarad, ha a rendszer le van hutve abszolult nulla fokra. Ennek az energianak a letet eloszor elmeleti uton bizonyitottak, (M.Planck:Theory of Heat Radiation; Dover PublicationsInc., New York, 1959.) a kvantumelmelet kidolgozasa kozben. A kvantummechanikaban egy "jelentektelen" effektuskent kezeltek a nullponti energiat (T.H.Boyer:Derivation of Blackbody Radiation Spectrum without Quantum Assumption; Physical Rewiev, Vol. 182, N5,pp,1374-1383, 1969). En egyebkent egyaltalan nem az elmelettel foglalkozok, ismereteimet masok jegyzeteibol meritem, a dolgokat gyakorlati szempontbol kozelitem meg, elsosorban felhasznalhatosaguk szempontjabol. Remelem nem voltam tul hosszu.
PomPom
RIPityom Creative Commons License 1999.07.04 0 0 77
Mély tisztelettel üdvözlök Mindenkit!

Végig olvastam a hozzászólásokat, voltam néhány linknél (vizautó&vomitnál) de be kell vallanom nem sikerült felfognom a null-energia/vácum energia lényegét. Valószinüleg az értelmi képességemmel s szerénynek sem nevezhetö angol nyelvtudásommal lehet a gond. Kellö tisztelettel szeretnék azokhoz fordulni, akik értik ezt a jelenséget, legyenek olyan kedvesek -tudom nehéz dolgot kérek- amennyire csak lehet egyszerüen összefoglalni dióhéjban miröl is van szó. Nagyon-nagyon megköszönném, mert sajnos semmiféle magyarnyelvü, világos és közérthetö elmélet nem áll a rendelkezésemre. Nagyön örülnék, ha körülbelül egy átlagos IQ100as emberre méreteznék az eszmefuttatást. Mégegyszer: tisztelettem megköszönöm elöre a fáradozást.

Azonban felmerült bennem egy régi emlék: nagyon régen, kb.: 20-30évvel ezelött élt egy nagyon ügyes szakember, aki (sajnos nem emlékszem pontosan mi is volt az elméletének a neve) valamiféle "harmonikus-energia" segitségével próbálta meggyözni a befektetöi/pénzügyi csoportot olyanformán, miszerint nekiállt hegedülni, s a pohár vizböl a rezgö hanghullámok segitségével nyerte ki az energiát, hajtva meg ezáltal különbözö vastagságú fémcsöveket. Igazából csak egy kedves milliomos özvegyasszony finanszirozta meg a kutatásokat; miután azonban a feltatáló hirtelen halála után megnézték a kulisszatitkokat, jöttek rá, hogy visszaéltek a gazdag özvegy jószándékával és pénzével - mert gözhidraulika hajtogatta meg a bemutatón a fémcsöveket.

Ezt csak azért emlitettem meg, hogy
nagyon sokat segitene az ügynek, ha valamilyen hivatalos fórumnál is utánna lehetne nézni, megerösitésként vagy referenciaként.

Köszönöttel:
RiP

topp Creative Commons License 1999.07.04 0 0 76
Nem gondoltam, hogy egy rossz link kifog rajtatok... :))


netscape-pel nem ment, ie-vel igen...

PomPom Creative Commons License 1999.07.04 0 0 75
Hali!
Feltettem a http://www.nexus.hu/pompom oldalra, ez amolyan raktárféle, ott a vizautot valasszatok, asszem teljesen egyértelmü minden, de ha megsem lenne az, akkor csak kerdezzetek nyugodtan! :)
PomPom
vomit Creative Commons License 1999.07.04 0 0 74
PomPom, feszülten figyelünk :-)
Előzmény: PomPom (73)
PomPom Creative Commons License 1999.07.04 0 0 73
Bocsi hogy csak most jovok ujra. Utana nezek, hogy miert nem megy a ibm server, legfeljebb felrakom egy magyar serverre a letoltott dokumentaciot, 1 kis turelmet, holnapra meglesz.
PomPom
Cactus Creative Commons License 1999.06.25 0 0 72
Na megnéztem azt a vomit-féle linket, hát kellően zavaros, kellően nem mond semmit, és kellően tele van tűzdelve mindenféle bonyolult hivatkozási kódokkal ahhoz, hogy a nép ránézésre biztos lehessen abban, hogy ez a csodálatos valami működik is. Azokon a rajzokon egy egyszerű áramkör van bonyolultan lerajzolva. Ezeknek a működése elég jól ismert, tehát egy szakember kis munka után pontosan meg tudná mondani, hgy mit csinál az az izé, megépítés nélkül is. Csak az a baj, hogy Nostradamus-szerű az egész, tehát ha valaki megépítené, az azért nem működne, mert félreértette a rajzokat, vagy éppen nem volt a kegyelem állapotában, vagy bármi.
Cactus Creative Commons License 1999.06.25 0 0 71
PomPom, az IBM szervernek is eltört a főtengelye?
Előzmény: PomPom (66)
Alfred Creative Commons License 1999.06.25 0 0 70
PomPom:
Csak mert látom, hogy itt mozogsz...
Előzmény: Alfred (69)
Alfred Creative Commons License 1999.06.23 0 0 69
PomPom:
Nem nagyon működik azaz IBM szerver, pedig megnéztem volna mire adtad a fejed. Leírnád, hogy milyen lesz a szerkezet? Úgy szeretnék már olyan emberrel beszélni, aki higgadtan, misztifikálás nélkül, magáról a technikai berendezésről képes mesélni.
Előzmény: PomPom (66)
vomit Creative Commons License 1999.06.23 0 0 68
PomPom, a cím amit megadtál, nem vezet el a találmányig.
bár lehet valamit rosszul nyomkodtam
nincs közvetlen linked, vagy saját másolatod a leírásról?
mi ez a kütyü? szeretnénk ha jól menne a sorod ezután is, de azért elmondhatnád.
Előzmény: PomPom (66)
vomit Creative Commons License 1999.06.23 0 0 67
Oltran: vomitnál a link, tessék oda elmenni, lécci. Utánna beszélünk.:)

köszönöm, köszönöm. a virágokat az öltözőmbe kérem :-)

Előzmény: Törölt nick (64)
PomPom Creative Commons License 1999.06.23 0 0 66
Hali mindenkinek!
Gyakorlati muszaki eredeklodesu vagyok es regota foglalkoztat a szabad energia kicsatolasanak a lehetosege, meg a gombvillamokkal ill. para jelensegekkel kapcsolatban sikerult Egely-rol hirt kapnom, rola es tevekenysegerol nem kivanok szolni, de az altala felvetett problemak es a tole szarmazo informaciok miatt kezdtem el foglalkozni a dologgal. Gyorsan kijelentem, hogy nekem sincsen mukodo ingyen energiat termelo ketyerem! De mindenkinek a figyelmebe ajanlom az USA szabadalmi taraban 3980053 szamon Horvath neven 1976.09.14.-i datummal bejegyzett talalmanyt, melynek tudtommal mar lejart a szabadalmi ideje, azaz barki hasznosithatja. Ennek a szerkezetnek a megepitesere adtam a fejem, remelem, szamithatok masok segitsegere, kozosen talan konnyebben megy. A talalmany az IBM Patent Server-rol letoltheto
http://www.englib.cornell.edu/instruction/chemengr462/ibm1.html
Nem vagyok paranoias, eppen ezert remelem hogy nem ez volt az utolso hozzaszolasom a forumhoz :)
Udv. PomPom
Karcsu Creative Commons License 1999.06.23 0 0 65
Kedves bnoplwk2!
Amit a topic elején leírtál, az nagyjából igaz. Viszont nem írtál a dolog okáról, illetve arról, amit a tudósok oknak feltételeznek: a Heisenberg féle határozatlansági reláció és a vákuum-fluktuáció.
Bizonyos értelmezések pontosan ebben a jelenségben látják a legnyilvánvalóbb bizonyítékát a vákuum-energia létének.
Az angolszász irodalomban a "zero point energy" és a "vacuum energy" szinonímák.
Szóval ezért szól ez a topic a vákuumenergiáról.

Karcsú

Előzmény: bnoplwk2 (57)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.23 0 0 64
Emberkék, vomitnál a link, tessék oda elmenni, lécci. Utánna beszélünk.:)
(Tessék az elozményre kattintani, majd arra a szövegre, hogy ide nyomuljatok)
Előzmény: vomit (48)
Alfred Creative Commons License 1999.06.23 0 0 63
Orltran
"Én ezt nem próbáltam ki, nem tom mükszik e"
Én ha rájönnék, hogy hogyan kell vízzel hajani autót (főleg, hogy beleölöm a fél életemet, és mindem pénzemet) azért nehezen állnám meg, hogy ki ne próbáljam.
Egyébként ez az egész, így kívülről nézve inkább hitvita. Olyan mint a "létezik-e Isten?". Sok millióan hisznek benne, a világ egyik legszervezettebb, leggazdagabb állama a létére alapult, és mégis, a bizonyítékok a létezésére csak a hívők számára bizonyítanak bármit is.
A víz, mint gázolajadalék már szabadalmaztatva van, most tesztelik, a feltalálók élnek.
Az atomenergiát sem gazdaságos otthon kistételben gyártani, valószínűleg a nullponti energia elvét használó erőművet is mondjuk az áramszolgáltató üzemeltetné, csak éppen a zöldeknek kell majd valami új félelmet kitalálniuk. Ja, és az áram persze semmivel nem lesz olcsóbb...
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.23 0 0 62
Persze, értem én kedves Alfred. Csak ezt mondom, az alábbi linken ott vannak az alapok leírva. Még az is, hogy hajtsd a kocsit vízzel. Csak az a furi, hogy mindegyiknél ez van: "Én ezt nem próbáltam ki, nem tom mükszik e". Igaz, ez szerintem még nem ad elég okot arra, hogy meg se próbáljam. Meg kell próbálni, akkor beleugrik amajom a vízbe.
Alfred Creative Commons License 1999.06.23 0 0 61
Orltran:
Magamra vettem, de én nem fikáztam, illetve csak kicsit. Az az igazság, hogy baromi kiváncsi vagyok évek óta, de ködös elméleteknél sokkal többet tényleg nem nagyon lát az az érdeklődő, de teljesen laikus köznép, ami én is vagyok. És az is igaz, hogy hiába a nyitott gondolkodásom, olyan bemutatók nehezen győznek meg, mint amit a tévében láttam, pl az anti-gravitációs berendezés, ami egy söprünyélre volt akasztva, de olyan trehányul, hogy két átbillenés után az egész szétesett.
Meg emlegették a Moszkvicsot, amiben egy vákuumenergiagép vizet bontott, és az így nyert hidrogénnel hajtatott, de nem lehet bemutatni, mert eltört a főtengelye. Egy Moszkvics motorgenerál néhány tízezer forint. Ha ez akkora találmány, és már a gyakorlatban működik, így már nem sok választja el a gyárthatóságtól, én bármikor megfinanszírozom a generált! Ezen már ne múljon!
Ha ez egy működő szerkezet, és még mindig él a feltaláló, akkor csak duma, hogy a félelem tartja vissza a publikálástól (főleg, mert már nem titok a Moszkovita).
Ha viszont az ilyen jellegű találmányok attyjait általában kinyírják, akkor ez a Moszkvics soha nem ment a találmány segítségével.
Értitek a kételyeimet?
Előzmény: Törölt nick (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!