Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kukucs33 Creative Commons License 2002.12.18 0 0 2306
Üdv és gratula Ironmen!
Nekem annyi volt csak, hogy az egyik ködlámpa párásodott, de azt hiszem, hogy ilyen időjárási viszonyok mellett ez nem fordulhat elő. Azért érdemes körbenézni alaposan, nincs-e megkarcolva valahol, meg összevetni a számokat (alváz, motor) a forgalmival + csekkolni a tartozékokat, más nemigen jut eszembe. Ja, és nézzétek / kérdezzétek meg, milyen ablakmosót tettek bele, nehogy valami nyárias lötyi legyen, mert az simán belefagy ilyenkor!
üdv,
kukucs
Előzmény: ironmen (2305)
ironmen Creative Commons License 2002.12.18 0 0 2305
Ha minden igaz hamarosan átvehetem már végre az én kis Thalicskámat. Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy átvételtnél ki milyen hibával találkozott, mit érdemes tüzetesebben szemrevételezni?
Snatch02 Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2304
En nem akarok graviroztatni, mint mondottam nekem van, es valsz az alvazszam lehet az, mert nem hasonlit a rendszamra :))). En is igy kaptam mar atvetelkor az autot.
Előzmény: inglisvumenke (2301)
krike Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2303
Persze, nem esünk bele.De az értesítésről kételyeim vannak, mert amikor a szelepekkel volt a baj, akkor sem szóltak, és nem volt náluk az alvázszámom a leadottak között, viszont a szelepek eresztettek :((
Előzmény: inglisvumenke (2302)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2302
Én nem is féltem, hogy beleesek :-))
Előzmény: Köny (2299)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2301
Ha már nagyon gravíroztatni akartok, akkor az alvázszámot érdemes, az a fix az autón, a rendszám változhat bármikor. Nekünk az előző autón az átvételnél már bele volt gravíroztatva az alvázszám, nem is kérdezték előre, hogy kell-e. Tényleg nem nagy összeg, 2-3 ezer Ft összesen, és mégiscsak biztonsági elem.
Előzmény: Snatch02 (2300)
Snatch02 Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2300
Biztos hogy van ertelme a rendszam gravirozasanak? Mert nekem is van gravirozva valami, de az nem a rendszam. Sztem is er valami a gravirozas, de sztem manapsag mar nem a rendszamot gravirozzak, ha jol belegondolunk akkor ertheto is, hiszen mi van akkor, ha elhagyod a rendszamot vagy barmi tortenik vele es ujat kapsz, akkor mellegraviroztatod az ujat?
Előzmény: KISPIPI (2294)
Köny Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2299
Vumenke, ez Rád és rám nem vonatkozik, mert a miénket 2002 június után vettük, na meg klímás is. Krike, szerintem Te sem vagy veszélyben, a klíma miatt.
Előzmény: inglisvumenke (2298)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2298
A Tietek is klímás, nem, azokra nem vonatkozik. Meg akkor már küldtek volna levelet a Renaulttól (múlt időben írja: kiküldték az értesítést)
Előzmény: krike (2297)
krike Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2297
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20021217arenault.html

158 000 dCi Clio-t hívnak vissza :((
Bár lehet hogy ez minket nem érint.

iMre Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2296
Koszonom szepen a jokivansagokat; viszont kivanok sok-sok balesetmentes kilometert minden Thaliasnak (es mas autosnak is :)

Gravirozas:
1. nalunk - Romaniaban - bemesz a legalis autobontoba es szamlaval vasarolhatsz szetbontott autokbol szarmazo gravirozott ablakokat. Ismerosom R21-en ket oldalso ablak van kicserelve ket kulombozo gravirozasu ablakkal. Elment az autoval Nemetorszagba es soha senki meg nem kerdezte, hogy mi is van azokkal az ablakokkal.
2. eleg sok polgartars kulfoldon vasarol maganak autot amire az ottani rendszam be van gravirozva. Hivatalosan forgalomba iratjak es zavartalanul kozlekednek.
Oszinten, nem hiszem, hogy a vamosok figyelnek-e arra, hasonlitgatjak-e a rendszamot a gravirozassal.

dCi Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2295
Hali,

Tegnap kihasználva a friss havat elmentem "csúszkálni" az Infoparkba. Elbírta a 4500-as fordulatot, de 15 perc kemény nyúzás után reklamált a kormányszervó és az ABS visszajelzője. Némi pihenés után elaludtak.

Ma reggel kaptam egy jobb hátsó defektet a kis körúton, de 10 perc alatt kényelmesen ki lehetett cserélni a hó és hideg ellenére is. Sokkal jobb a készlet mint a Suzukiban volt :-)

KISPIPI Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2294
Mindenkinek!
Az ablaküvegbe és a lámpákba való rendszám gravirozás eléggé olcsó (pár ezer ft), és komoly védelmet ad a kocsilopások ellen, mert nem tudják kivinni az országból a kocsit. Érdemes ennyit rákölteni. Ez is egy védelem.... És minél több védelem van alkalmazva, annál inkább lemond az autótolvaj a kocsidról.
KISPIPI Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2293
Köszi az infókért....
KISPIPI
Előzmény: Z-M-an (2279)
KISPIPI Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2292
http://www.mul-t-lock.hu/
Ezen a cimen az ország összes szakszervizének listája rajta van. Rá kell klikkelni a lap alján a KAPCSOLAT szóra, erre az összes megye kirajzolódik. Ráklikkelsz valamelyikre, és egyből mindent látsz. Sok biztonságot a Tháliádhoz!

Előzmény: circum (2286)
krike Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2291
circum: ajánlom a veboldalukon található Irinyi J. u-i központot a 16. ker-ben, jól dolgoznak, és lehet hogy most akcióznak, nézd meg az árlistájukat.

Más: én most fogok áttérni Aral-ról az ÖMV-re ( másra nem tudok mert routex kártyám van), de az ÖMV üzemanyagait sokan dícsérik, és kultúrált a kiszolgálás is.Eddig Aral-nál tankoltam 4 éve folyamatosan, csak nehéz normális kutat találni, már volt rossz tapasztalatom velük :((

Gyap Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2290
Harrypoti!

Köszi kicsit megnyugodtam, bár forcsállom a dolgot! Felmerült bennem nincs beépítve mégis egy mikro kapcsoló amit az első szervíznél szednek ki, bár miért a kuplungon lenne! Ha a gázon még meg is érteném!
A féket illetően azt elfelejtettem, csak a havas úton csinálja a jelenséget!!!!! Száraz vagy akár vizes úton még blokkalhatok is nincs semmi ilyen jellegű hang!
Rendszeresen a Shellnél tankolok, igaz az utobbi időben volt pld ARAL is! Molnál és egyébb kutaknál nem tankolok. Van a benzinesnél valami jelentössége???
A nem húz az autó rendesen, inkább csak az én érzésemnek tudható, hiszen elötte Skoda Favoritom volt! Egy hete M7-esen 175-el ereszkedtem és még volt a pedálban bőven!!!!

Balesetmentes közlekedést Mindenkinek!

Üdv: Gyapi

harrypoti Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2289
:))))))
Előzmény: FIFTY (2285)
v__tibor Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2288
Kiegészíteném még FIFTY "mentegetőzését" az olajjal kapcsolatban azzal, hogy ezt a témát (OIL OK felirat és a típus+felszereltség összefüggései) már jóval korábban tisztáztuk itt a fórumon. Imre kérdéséhez az inkompetenciám arra vonatkozott, hogy náluk egyéb más eltérések is voltak/vannak a magyarországi felszereltségekhez képest. A témaismétlés elkerülésére a fórum moderátorainak javaslata a régebbi hozzászólások ismerete.
Előzmény: Köny (2284)
harrypoti Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2287
Szia Gyapi!
Az a kuplungos kattogás nálam is hallatszik (melegben is).
Az is teljesen "normális", hogy szivacsok lógnak ki pedál mögötti részen, hiszen az a zajszigetelő réteg. Az más kérdés, hogy esztétikailag igényesebben is megoldhatták volna, de ez van. Hasonló jelenség felfedezhető, a Fiatnál, az Opelnél és Suzukinál is.
A féket nézesd meg!!

Erőtlen a gép? Milyen kútnál tankolsz?

Az ERŐ legyen veled! :))

Harry

Előzmény: Gyap (2283)
circum Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2286
Sziasztok!

Nemsokára átveszem (immár második) Thalicskámat. Ez most tele lesz pakolva mindenféle finomsággal (ha már karácsony van :) a tolvajok ellen; és érdeklődöm, hogy milyen szakszervizt tudtok ajánlani a mul-t-lock váltózár beszerelésére? Nem akarom ott beszereltetni, ahol megveszem.

Köszi:
Circum

FIFTY Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2285
Köny (ű) Neked!

Ez pl. az egyik - de nem egyetlen - különbség a coolerrel + turbózott 80 lovas Clió és a Thalics között. De >>>> Nekünk a Thalics 1,5 dCi is NAGYON KEDVES!!!!!!!!!!!! Még akkor is, ha az olajszintet pálcázni kell!!!

Előzmény: Köny (2284)
Köny Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2284
vtibor, szerinted a dCi-ben nincs motorolaj????
Nekem egy 82lovas dCi Cliom van, de az kijelzi a műszerfalon, hogy OIL OK.
Előzmény: v__tibor (2273)
Gyap Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2283
Üdv Mindenkinek!

Hát azért szép lassan jönnek az apró gondok!Bár olyan autót még nem csináltak amin akár apró gondok nem jönnek elő! Igaz lehet csak nekem!
Amióta megjött a hideg érdekes kattogás jelentkezik a kuplung felől ha felengedem.Olyan mint egy mikrokapcsoló lenne!Ez csak nálam jelentkezik vagy már másnál is jelentkezett??? És benézve a pedál mögé azt hittem káprázik a szemem, a pedálok mögött szivacsok lógnak kifelé! Normális ez??
Ma pedig az infarktus keringetett! Fékezésnél mert én mindig kipróbálom miként reagál az autó, a jobb oldalnál éles határozott koppanás hallatszik, mintha befogna a fék és nem engedne időben!
Ne de ezt leszámítva más gondom nincs ha csak az, hogy valami miatt gyengének érzem az autót! A 16 szelepest csak 98LE-be adták ki, 75-ben nem , vagy tévedek???

Balesetmentes közlekedést!!

Üdv: Gyapi

Futóhomok Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2282
Sziasztok!

Végre! szerdán (18-án) délután én is át tudom venni a Tháliámat (1.4/75LE Expression).
Amint tudok beszámolok a tapasztalatokról.

Balesetmente közlekedést kívánok mindenkinek.

harrypoti Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2281
Nagy-nagy GRATULA iMre!
Használd egészséggel a thalicskát sokáig!

Üdv:
Harry

Előzmény: iMre (2272)
v__tibor Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2280
Igen, igen, láttam azóta már! Bocsánat, nem köszöntem még meg. Most megteszem. Köszi!
Előzmény: FIFTY (2277)
Z-M-an Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2279
M-L-ő :-) tartozék, jár a kocsihoz.
Mentőláda, 3szög, izzókészlet: kapod, de az üzembehelyezési költség tartalmazza ezek árát, így te ezt kifizeted.
Teli tank: tapasztalatom szerint nem tankolják tele az autót a kereskedők, gyárilag 5-10l benzin van benne.
Előzmény: KISPIPI (2278)
KISPIPI Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2278
Februárban kapom meg a Tháliámat. Nem tudjátok, hogy az alábbiak közül mi az ami JÁR ingyen a kocsihoz:
mentődoboz
emelő
izzókészlet
telitank
elakadást jelző háromszög
FIFTY Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2277
Üdv Mindenkinek!

No most lehet tesztelni a dCi-ket, meg a téligumikat!

v_tibor! Nézd meg a freemailedet!

Múlt szerdán láttam egy Thalicsot autómentőre pakolva Dormánd környékén! Jobbúlást Neki!!!

Előzmény: v__tibor (2261)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!