Keresés

Részletes keresés

LVEmese Creative Commons License 2006.12.09 0 0 72269

ibeD!

Köszi a választ! Nekünk azért kell inszemináció, mert a férjem spermái közül sok az alaki hibás. Tehát sok a fejeltérés, farokeltérés és nyakeltérés. Ezt nem értettem és rá is kérdeztem a dokinál. Ő mondta, hogy ezek a hibás katonák nem képesek megtermékenyítésre. Átjárhatósági azért kell, ha jól értettem mert ....most már én sem értem. Valami olyasmit értettem, hogy speciális eljárással ugye az inszemnél kiválogatják a megfelelő normál spermákat és kell, hogy a petevezetők átjárhatók legyenek. UH-n semmit nem látott, sőt még kérdezte is , hogy mikor voltunk együtt utoljára, mert most van egy szép nagy tüszőm. Mivel férjem gyógyszert szed, el vagyunk tiltva egymástól. Szerintem karácsonyig elszedi a gyógyszereit és addigra elvileg mi is végzünk a vizsgálatokkal. Ezért reménykedem, ha minden ok, akkor esetleg januárban lehet inszem.

Előzmény: ibeD (72264)
muzsa Creative Commons License 2006.12.09 0 0 72268

Én azt hiszem, hogy az, hogy mennyivel magasabb valami a normálisnál, befolyásolhatja, hogy miből mekkora adagot adnak az illetőnek. Legalábbis szeretném remélni.

Mint ahogy a vérnyomás gyógyszerek adagolása sem ugyanaz minden egyes embernél, akinek magas, vagy legalábbis az egyéni kórtörténetet figyelembe kell(ene) venni. De javíts ki, ha nem így van konkrétan a hormonszinteknél.

A miómákra meg nem igazán lehet azt mondani, amit az orvos mondott, hogy majd ha túl vagyunk az elsőn, meg egy fagyin, akkor esetleg térjünk vissza rá. Én inkább előbb szeretnék rátérni, mert amikor ő akar, nekem nem lesz éppen egymillióm...

Az immunológiai vizsgálat szintén érdekelne. A genetikai tanácsadó megintcsak. Nem akkor, amikor már kimerítettem a lehetőségeim. Hanem még előtte.

De azt belátom, „szerencsés” vagyok, hogy még az első alkalom előtt meghiszteróztak:)

Előzmény: fr.uzsi (72265)
fr.uzsi Creative Commons License 2006.12.09 0 0 72267

Az oxytocint a hypofízis termeli. Nagy mennyiségben a szüléskor illetve orgazmuskor szabadul fel a szervezetben. Gondolom azért kérdezed, mert azt hallottad, hogy az oxytocin méhösszehúzódást okoz, és innen már csak egy gondolati ugrás kellett a vetélésig. :))  De ezt a hormont ne úgy képzeld el, mint általában a nemi hormonokat, hogy a ciklus bizonyos szakaszában jól behatárolt hatértékek között kell jelen lennie a szervezetben. Hanem inkább úgy mint az adrenalin, ami pl stressz helyzetben szabadul fel, akkor hirtelen baromi sok lesz belőle, de aztán ahogy elmúlik a vészhelyzet, akkor visszaesik a szintje. Na ugyanez van az oxytocinnal is.  Gyengédség, simogatás hatására nő a vér oxytocin szintje, de ennek inkább a társas kapcsolatokban van szerepe :), és nem a vetélésben.

Előzmény: Dongo75 (72266)
Dongo75 Creative Commons License 2006.12.09 0 0 72266
Tud vki vmit az oxytocin-ról és hogy okozhat-e korai vetélést? Nézik, mérik ezt egyáltalán?
fr.uzsi Creative Commons License 2006.12.09 0 0 72265

A labornál mire gondolsz? Hormontükörre? Ha alapból oké volt, bocs, nem emlékszem, csak az FSH-ra hogy az már egy kicsit magasabb az optimálisnál, akkor szvsz nincs értelme újat csináltatni. Hiszteroszkópián most voltál, ezt egyébként a harmadik kudarc után szokták javasolni. Ugye vacilláltál a miómáid miatt. Ha minden lehetséges akadályt ki akarsz totál szűrni illetve zárni, akkor viszont ne várj a műtéttel. Esetleg még elmehetsz genetikushoz. Bár valljuk meg őszintén, elég kicsi az esélye, hogy olyan rendellenességet találnának, ami bonyolítaná vagy befolyásolná a lombikot.

Előzmény: muzsa (72261)
ibeD Creative Commons License 2006.12.09 0 0 72264

Kedves LVEmese!

Csak a saját tapasztalataimról tudok beszélni, de azok alapján a kérdéseidre a válaszok a következők:

A vizsgálatok elvileg készen lehetnek egy hónap alatt, bár az átjárhatóságit egy inszem miatt nem igazán értem, hacsak nem lát valamit az orvos az UH-n.

Ha minden ok, szerintem kezdhetsz a következő ciklusban, bár a hormonlabor eredményére néha sokat kell várni.

A férjed problémájáról nem sok fogalmam van, de szerintem amig gyulladása van, addig nem nagyon fog tudni megfelelő "anyagot" adni.

Szerintem nem feltétlenül kell mindenkinek gyógyszer, ha tökéletesek a hormonszintjeid nem lesz rá szükséged!

Sok sikert!!!!

Előzmény: LVEmese (72263)
LVEmese Creative Commons License 2006.12.09 0 0 72263
Sziasztok! Remélem jó helyen járok. Dec 06-án voltam a Szabolcs u-i meddőségi centrumban Vajda doktornál. Inszeminációra lesz szükségünk. 2004 aug-tól szeretnénk babát, hiába. Férjem 1 éve jár vizsgálatokra, mindene gyulladt, gennyes. Most kap 3.alkalommal gyógyszeres kezelést streptococcus baci miatt. Kivették a nyáron a manduláit is. Kiskatonák alaki eltérése miatt kell az inszem. Az a bosszantó, hogy férjem orvosa ezt még januárban megállapította, de neki nem mondta, csak latinul rá lett írva a papírjaira. Jó, mi?Jövő héten megyek hormonvizsgálatra.Szóval az elején vagyok. A doki azt mondta egy hónap alatt készen lesznek a vizsgálatok, (hormon, uh, átjárhatósági). Ha minden ok, akkor vajon a következő ciklusban lehet inszem? A tüszőm 24 mm-es volt. Előtte mindenkinek kell gyógyszert szedni?
Dongo75 Creative Commons License 2006.12.09 0 0 72262

Szia Muzsa!

Én is hozzád hasonló megfontolásból, az első lombikom után megkértem az orvosomat, hogy ismételjünk meg mindent, amit lehet. Ő erre azt mondta, hogy ha ez engem megnyugtat, akkor legyen. Megvolt a hormon (3., 21.nap) HIV és társai és kenetvétel. Ezenkívül lapar és hisztero is. Asszem mostmár ennél többet nem tehetünk a siker érdekében. Beszélj az orvosoddal, biztosan megérti a kérésedet és ha teheti megismétli a vizsgálatokat.

Előzmény: muzsa (72261)
muzsa Creative Commons License 2006.12.09 0 0 72261
Nem tudjátok véletlenül, hogy mikor mondhatom azt, hogy ismételjék meg a laborvizsgálatainkat, illetve mikor mondja azt az orvos, hogy indokolt újra megcsinálni őket, mert túl régiek? Augusztus folyamán történtek a mi esetünkben, és legjobb esetben januárban kerül sor az első próbálkozásunkra. Most, hogy egyre inkább úgy tűnik, nagyon kevés alkalom áll a rendelkezésünkre, tegyük fel, hogy kettő, nem akarom az elsőt emiatt még kisebb eséllyel végigcsinálni. Így is azt hallom mindenhonnan, hogy az első alkalom totál lutri. Kísérleteznek veled, hogy vajon hogy reagálsz. És gyakorlatilag csodaszámba megy, ha elsőre sikerül. De eddig ugye megtehették, lehetett mondani, hogy na majd a következőnél. Vagy utána. Vagy majd a negyedik. De itt úgy néz ki nem lesz negyedik meg harmadik se:( Akkor viszont én nemcsakhogy az eddigi vizsgálati eredményeim "frissítését" kérném, de minden további olyan vizsgálatot is, még az első előtt, amit eddig csak több sikertelen lombik után végeztek el.
muzsa Creative Commons License 2006.12.09 0 0 72260

Eheti HVG, 142. oldal:

 

Ötről kettőre

VITA A LOMBIKPROGRAMOK FINANSZÍROZÁSÁRÓL

Csak két lombikprogram árát fedezné jövőre a társadalombiztosítás az egészségügyi tárca tervei szerint. Ma átlagosan a harmadik-negyedik próbálkozás jár sikerrel.

jim32 Creative Commons License 2006.12.08 0 0 72259
Nem szokásom itt bárminek is hírverést csinálni, de ma a kezemben volt az itt hirdetett könyvnek az egyik legelső példánya, és azt kell mondjam, nagyon szépen összeszedett mindent a szerző ebben a témában. (És ebben pl. a www.infertility.hu, a saját weboldalam is segített.)
Örülök, hogy végre van egy ilyen könyv nálunk is - remélem, sok félreértést el lehet majd oszlatni vele. Tény, hogy az ide írók többsége sokkal többet tud a kérdésről, de lehet, hogy a családtagoknak könyebb így elmagyarázni, mi is a helyzet, mi az a lombik, meg ilyenek.
Alma30 Creative Commons License 2006.12.08 0 0 72258
Sok sikert nektek!! :-))
Előzmény: kktt (72257)
kktt Creative Commons License 2006.12.08 0 0 72257

Csatlakozom a "Tapolcáról jó véleménnyel levők" táborához. :-))

 

Párom most van ott, beültetésen. 3 "gyerkőc" van.

Előzmény: Alma30 (72253)
jamelia Creative Commons License 2006.12.08 0 0 72256

én is ajánlom neked! Aztán év végén megünnepeljük az első jó híreket:) Én 19-énmegyek vérvételre, és 28-a körül UH-ra...

Tegnap volt transzfer, este még fájdogált a hasam, de nem volt vészes, és inkább még a punkció utóhatásának tudtam be... ma viszont semmi. Annyira jól vagyok! :) Csak tudnám, hogy ez most jó, vagy rossz....

Igyekszem egész nap feküdni, de azért néhányszor (pisilésen felül) 5-5 percekre felkelek, kifejezetten jól esik...

Nagyon drukkolok neked!!!!

 

Előzmény: krumplifejű (72255)
krumplifejű Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72255

Hahó, itt vagyok! Tegnap este annyira megfájdult a hasam a punkció után, hogy nem volt erőm leülni írni.

Jamelia, képzeld el pontosan ugyanúgy, mint nálad du 3 körül kezdtem érezni a hasamat, és estére már kellett a cataflám.

Szóval leszívtak 9 bogyót, ma beszéltem az illetékes lógussal, szépen (így mondta) megtermékenyült 5, kórosan 1 és a 3-at még meglátjuk.

Mint nálad is, lehet h nekem is lesz amelyik csak a második napon indul be. Holnap megyek visszaültetésre, szintén 2 napos transzfer.

Kedves Jamelia, mivel nagyon úgy néz ki, mintha utánoználak, ajánlom neked h ÚGYMARADJ:)))

Egyébként a Nyírő Gyulába járok, de nem tudom minősíteni, mert az inszeminációkat nem itt csinálták,tehát még nem ismerem őket.

 

Egy kis érdekesség, a mit ír ki vagy be a körzetiorvosunk- témához.

Az első két inszeminációm idején, naiv kis kezdőként, a beültetés után kiirattattam  magam betegállományba 3-3 napra. Legközelebb mikor elmentem hozzá azt mondja, hogy reklamált nála a TB, miszerint ezzel nem lehet senkit bállományba venni. Úgyhogy kénytelen volt az egészet átírni abortuszra!! Hihetetlen, nem?

Elképzelem, amint a társadalombiztosítónál összeérnek a szálak.:) És egymás után két hónapig:)

Előzmény: jamelia (72250)
Dongo75 Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72254
Szia! Én is Tapolcás vagyok, és nagyon jó  a véleményem mindenkiről! Sok sikert!
Előzmény: Alma30 (72253)
Alma30 Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72253

Nagyon örülök,hogy te is jó véleménnyel vagy Tapolcáról,köszönöm,hogy elmondtad a tapasztalataidat.

Előzmény: gaspoltshofen (72243)
jamelia Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72252
ha jól értettem, akkor úgy, hogy a leszívás utáni napra még 2 petesejt megérett!
Előzmény: szrjudit (72251)
szrjudit Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72251
Valaki segítsen? Mi az, hogy a 2. napon még kettőt tudtak megtermékenyíteni, van ilyen? Biztos én vagyok tudatlan....
Előzmény: jamelia (72250)
jamelia Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72250

Köszönöm szépen a válaszokat, most már képben vagyok:)

Megvolt az ET, előtte megnéztük a csemetéket... 2 db 4sejtest (kétnapos) kaptam vissza.

Jó hír,hogy ugye tegnapig 4-et sikerült megtermékenyíteni, de ma reggel plusz 2-t sikerült nekik! Úgyhogy elméletben még 4 tud menni a fagyiba.

 

Köszönöm szépen a válaszokat, és nagyon-nagyon drukkolok (magamon kívül) MINDENKINEK!

Előzmény: fr.uzsi (72229)
*LAra* Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72249
Köszi a válaszokat!
Miért nem írt beutalót? Hát igen, tényleg jó kérdés, ha nem tette, miért nem tette!!!
Amúgy a szegedi Kaáliban "meggyőztek" minket, hogy nem kell semmi-semmi beutaló. Jó módszer volt!???
Viszont a körzeti ezekszerint nem ért hozzá, mentségére legyen, hogy "friss" doki! Persze az én pénztárcám lett rövedebb! Majd legközelebb.... (remélem nem lesz legközelebb)! :-)
muzsa Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72248

Én augusztus elején végeztettem el a vizsgálatokat a BMC kérésére a János kórházban és nem kellett fizetnem értük. (Kivéve az Aids tesztet, azt a Mária utcában csinálták - szintén ingyen.) Hogy van az, hogy valahol így, máshol amúgy értelmezik az egészségügyi törvényt?

Meg tudnád esetleg mondani, hogy pontosan mit szigorítottak az egészségügyi törvényben? Hol találom meg én ezt? Mert keresgéltem az EÜM weboldalán, de nem találtam.

Előzmény: szrjudit (72247)
szrjudit Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72247
Nekem a hepatitisz B nem volt ingyen, (C-t nem is kértek a meddőségiben), pedig mindenféle beutalóm és miegyebem volt, július 1-től volt szigorítás az egészségügyi törvényben idén, és ettől kezdve kellett ezért fizetni, de a HÍVért nem, ha volt beutalód, de csak a meddőségit fogadták el. Férjemnek sikerült a Hep B-t is ingyen megcsináltatnia, de kicsit kerülő úton, és nem egészen szabályosan, ezért ezt most nem részletezném, max privátban. Mi két külön helyen lakunk és más megyébe tartozunk, és mindkét helyen mások a szabályok. Néhányat a kórház, labor stb. szabályoz egyénileg, és ez ellen nem tehetsz semmit, ha tetszik, ha nem. Max átjelentkezhetsz más lakcímre.:-(
Előzmény: muzsa (72245)
szrjudit Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72246
Igen, ezeket évente meg kell ismételni
Előzmény: *LAra* (72242)
muzsa Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72245

A beutalót nem kérik, hiszen anélkül is elvégezhetőek ezek a vizsgálatok - pénzért.

A körzeti orvosnak kellett volna adnia nektek beutalót, hogy ingyenes legyen a vizsgálat. Ha nem tette, kérdés, miért nem tette? Ha van biztosításotok és a vizsgálat nem azért kell nektek, mert ez a hobbitok, hanem azért, mert a meddőségi programba csak így lehet belefogni, akkor ennek ingyenesnek kell lennie. Remélem nem tévedek nagyot...

Előzmény: *LAra* (72242)
gaspoltshofen Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72244
Szuper, ugye mondtam, hogy Kaáli intézetek között nem kell papírt átkérni:)
Előzmény: ani0227 (72236)
gaspoltshofen Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72243

Én is csak csatlakozni tudok Fruzsihoz, maximálisan elégedett vagyok Tapolcával, úgy, hogy egyenlőre én sem büszkélkedhetek gyermekkel, bár volt egy terhességem. Korrektek, és emberségesek, bár szívből azt kívánom, hogy nem nagyon ismerd meg őket, hanem sikerüljön elsőre. Anno én is áprilisban voltam tavaly először, és júnusban volt az első beültetésem, bár akkor nem volt várólista.

 

Gaspi

 

 

Előzmény: Alma30 (72234)
*LAra* Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72242
Békés megyében nem kértek beutalót, a körzeti egyből az ÁNTSZ-hez irányított minket, ahol a következő vizsgálatokat végezték el: AIDS-szűrés + Hepatitis B és C .
Ezek "mindössze" 9700 Ft/fő, azaz 19 400 Ft-ba kerültek nekünk!
Cunka: Ezeket a vizsgálatokat ismételni kell majd bizonyos idő elteltével???
Alma30 Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72241
Köszi az infot,nagyon rendes vagy :-)
Előzmény: fr.uzsi (72238)
muzsa Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72240

Jó lenne tudni, hogy ez az egész hogy megy... én a helyedben megkérdeztem volna, hogy mire hivatkozva akarnának 8000 forintot legombolni.

Mindannyian tartunk tőle, hogy megszületik egy olyan rendelet, ami 5-ről 3-ra csökkenti a támogatott lombikok számát, de hol van az a rendelet? Mert ha a tervezőasztalon, akkor az édeskevés... Nem magánakciózhat egy közintézmény (vagy annak laborja) azzal kapcsolatban, hogy kitől szed be pénzt és kitől nem. Amennyiben nincsen olyan rendelet/törvény, ami azt mondja, hogy 3 lombik után fizetni kell, ő ezt a saját szakállára nem vezetheti be. Vagy igen??? Ha nem a minisztériumban vagy a parlament előtt dőlnek el ezek a dolgok, akkor az elég nagy gáz...

 

Azt sem értem, ki jogosult arra, hogy beutalót írjon, és ki nem? Pedig azt hittem, tudom. A barátnőm ugyanúgy, ahogy én is, a körzeti orvosától kért beutalót a BMC-be. Nem a kisujjából szopta ki, hanem ezt mondták neki telefonon a meddőségi központban, mint ahogy nekem is. Az én háziorvosom minden probléma nélkül adott beutalót. A barátnőm háziorvosa ezzel szemben kijelentette, hogy neki nincs joga ilyen beutalót kiállítani. Amikor "visszazavartam" a barátnőm hozzá, hogy ilyen nincsen, csapjon az asztalra, valahogy mégis lett hirtelen jogosultsága az illető háziorvosnak. Lehet, hogy addig is csak a kedv hiányzott. De ne feltételezzünk ilyet. Lehet, hogy csak nem tudja, hogy van. De ez mégis hogy lehet???????

 

 

 

Előzmény: cunka (72217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!