Borzalmas dolgok ezek, es az igazan gonosz ebben az, hogy meg fogjuk elni, hogy nagy baj lesz. Persze valahol a mi, illetve az elözö generacio sara is ez, hogy a fiatalok ilyenne valtak.
A lanyaim mondjak (akiket en lehetöseg szerint hagyomanyos, tisztelet alapu, ertekekkel feltöltött nevelesben reszesitettem), hogy az osztalytarsaik reggel amikor bejönnek az osztalyba, nem köszönnek. Ha valaki elkesik, bejön, es leül. Nem köszön, nem ker elnezest, nem magyarazkodik.
Es ezek meg csak a kisebbik bajok. De mondjuk ha lesz MadMax, mi legalabb tudjuk mi a teendö, ezek meg csak allnak majd, mint az aram nelkül maradt droidok...
Én azért egy XC90-nel is megelégednék... :) A mai fiatalság nem tudom miből fog élni? Milyen erkölcsi értékeik lesznek? Ahogy aFB-on is mondják, műköröm, műcici, műhaj, festék, és ezek keresik az igazi férfit? :) Lányom is állandóan a telefonját prütyköli, de hogy beszélgetne, vagy játszana a gyerekekkel??? Szóval nem értem én sem, hogy lesz ebből nekem nyugdíjam... De én még félre teszem a magunkét, de velük mi lesz? Armageddon?
Az is ledöbbentő volt számomra, ahogy a kocsival csajozás átalakult. Mondjuk én sosem csajoztam kocsival. (Fiat Unoval nehéz lett volna.)
Szóval haverjaim anno kocsival lassan mentek lehúzott ablak, tücc tücc zene. Megálltak minden bár előtt összefutottak haverokkal beültek utána a kocsit támasztva szólogatták le a csajokat.
Egyik rokon gyerekkel pont a facebook miatt beszélgettem. Szánt rám kb 25 mp -et az életéből két üzi között. XDDD
Mondom neki akkor ti már nem is csajoztok kocsival mi? Elkezdi dehogynem felrakják a facere minden értékűket, így a kocsit is ha az nívósabb. A csajok írogatnak rájuk. A mai csajnak az kell (persze tisztelet a kivételnek, bár kevesen vannak), hogy folyamatosan bárokból, szórakozóhelyről szelfizz, legyen kényelmes nívós kocsid, lakásod és minél több helyről bejelentkezz facebookra. Pl németország, anglia, olasz stb. Már repül is rád a szilikon barbi. Látszat világ. :)
Szóval ezek szerint ilyen manapság fiatalnak lenni.
Igen, jó példa volt most a karácsony is. Rokonságban mindenki összejött, kaja nagy beszélgetések. A 25 év alattiak ültek a sarokban és facebookon csevegtek a barátaikkal. Le se szarták a rokonságot meg egymást sem.
Utcán is azt látom fel sem néznek. Egyik haver öccsére is ráköszöntem a minap felnézett a telefonból azt se tudta ki vagyok. Majd körülnézett, mert szerintem azt sem hogy hol van.
Ezek a mai fiatalok be vannak drótozva ott élnek fent a világhálón. Sógorom taxizik és jól keres azt mondja rengeteg fiatal van. Taxiban is facebookoznak.
Magyarul minek kocsi nekik? Alig lehet parkolni, sok a fenntartási költség, nem lehet közben facebookozni. Kb így gondolkodnak.
Zárógondolatként, mi arra használjuk a kocsit, hogy haverozzunk meki, park center, dunapart, jó beszélgetések, grillezések. A mai fiatal nem mozdul ki mert neten beszélget. Arra a pár alkalomra mikor elmegy diszkóban és kiüti magát piával vagy droggal úgysem éri meg a kocsi, meg haza se tudna vele menni. A poén az hogy most ünnepek alatt végig délelőttös vagyok és a gyár bejáratánál van egy diszkó. Most reggel 20 db taxi volt ott. Tegnap is vagy 15. Ezek szerint ma már diszkóban karácsonyoznak a fiatalok nem otthon családdal.
Persze mondod te aki követed a BMW híreket és aki otthon vagy ebben.
De ennek van egy másik oldala. Sógoromnak e46 318i-je van. Anno én ajánlottam neki és nagyon bejött neki. Német Svájc határra jár dolgozni vele. Tudni kell róla nem ért a BMW-hez és nem is tudd a sor 6 fetisizmusról, amiben BMW-sek szenvedünk. Ő egy átlagember ahogy írtad. Vett egy BMW-t, mert mondtam neki az jó lesz és jó lett.
Na ő mesélte, hogy kifele menet látott egy 114i BMW-t, hogy a srác ráragasztotta? Van ilyen kocsi? 4 hengeres?
Mondtam neki ez 3 hengeres, első kerekes és létezik.
Erre mondta, hogy akkor most a BMW Fiatot árul duplán árazva?
Na erre nem tudtam mit mondani, mert ugye vezetési élményt hagyjuk az új 1-es első kerekes. Ergonómiát belső külső szépséget hagyjuk, mert belépő modell. Szóval igaza van az ő szemszögéből. Őt a teljesítmény nem érdekli, a műszaki tartalom sem.
Mondjuk én is úgy vagyok vele hogy új autóban vagy egy x5 kellene vagy audi, abból bármi jöhetne.
Bizony, bizony. :-) Lassan úgy veszünk autót (veszünk... vesznek) mint mobil "telefont". Az, hogy egy készülékkel hogyan lehet telefonálni, egyre kevésbé fontos.
Meg régen ha kijött egy új motor, akkor mindenki libabőrös lett, hogy még erősebb, még jobb hangú, még jobb fogyasztású, még nyomatékosabb, mégstb.
Most kijön egy új motor, rögtön az jut mindenki eszébe, hogy szarabb lett, mint a korábbi volt, pedig már az is mélypont volt.
A 4 hengeres Focus ST tesztjén döbbentem meg, hogy bent az utastérben van valami zajkeltő doboz, ami a korábbi 5 hengeres ST vad hangját igyekszik utánozni - sikertelenül. Pedig a számok alapján a 4 hengeres többet tud.
De már rég nem csak a Ford szar, hanem gyakorlatilag bármi, amit most gyártanak. De ha azt nézzük, melyik zuhant nagyobbat, akkor a BMW toronymagasan vezet.
Egy ma gyártott autóért hogyan lelkesedhetne egy fiatal? Kirakná a 3 hengeres turbómotoros poszterét az ágya fölé, hogy hű, de király? Aligha...
Nekem még volt E31 poszterem, meg valami 1 órás német nyelvű videokazetta, amin kockáról kockára csodáltuk a haverokkal, ahogy felnyitja a bukólámpáit, 12 henger, 250 vmax, le is fostuk a bokánkat tőle. Komolyan szar lehet ma fiatalnak lenni.
Azt kell hogy mondjam, mára ott tart a BMW, hogy az új autóik annyira elszigetelnek az utastéren kívüli dolgoktól (motor, futómű, út, külvilág), annyira szintetikus és steril lett, hogy már tökmindegy, hány henger és milyen üzemanyag, amíg a teljesítmény megvan. Hozzáadnak egy jó nagy számot a típusjelzésbe, hogy ne legyen túl ciki, és kész. A széles tömegeket ezzel hibátlanul kiszolgálják, a keményvonalas hívők meg kit érdekelnek, egyre kevesebben vannak, és már az elmúlt 5 évben sem volt szignifikáns a mennyiségük.
Az más kérdés, hogy mi fogja őket megkülönböztetni a többi márkától 20 év múlva. Akkor lesz majd nagy a baj, amikor egy lesz a sok újkorában jó, kényelmes, szép autó közül.
Nem all jol facelift elöttin. Nekem volt a bordon, kb. 1 hetig. Akkoriban ugye volt a faceliftes il-em, azon volt styling 60, meg volt a facelift elötti bordo, styling 15-tel. Probakepp megcsereltem öket, hat nagyon szarul nezett ki mindkettö.
Nem fog jól állni neki. Buzis lesz vele. (Tapasztalat) Az a felni faceliftesnek áll jól. Amúgy nekem is a kedvenc 16-os garnitúrám. De facelift előtti a styling 15-tel a legszebb 16ban, amivel adtam.
Valahogy nem jön be a 18-as keréknél nagyobb az e38-on. Minden bizonnyal lehet kivétel és lehet remek képeket is csinálni nagy kerekekkel, de valahogy mégsem látom igazán szépnek....
Mindenesetre ezen felbuzdulva rákerestem a felnikre és most teljesen szerelmes lettem a styling61-be. :-)
Tekintsünk el attol, hogy a Mercedest egy hasznaltauto-kereskedö vezette, az audit egy raliversenyzö (aki egyebkent ennel sokkal de sokkal jobban szokott menni), a BMWt meg egy felprofi palyaversenyzö. Tekintsünk el attol is, hogy nem egy arfekvesü a harom auto.
Ami elvitathatatlan teny, hogy jelenleg ezek az egyes markak legnagyobb teljesitmenyü, legdragabb sportos modelljei. Nezzetek rajuk, mar allo helyzetben is latszik, hogy a BMW inkabb luxuslimo, mint sportgep.
W124: 93 után legalább annyira rohad, mint a W210-es. Nekem 94-es van, aggódom is miatta. Most még egy csepp rozsda sincs rajta, de csodálkoznak is a Mercisek, hogy lehet. Állítólag akkor tértek át a vízbázisú festésre, és még nem volt kiforrott technológia.
Az Audikat ón fürdőbe mártják, azért nem rohadnak. Ha rohad, akkor az sérült volt, és szarul javították.
A BMW meg mindig is nagyon rohadós volt. Egyszer majdnem vettem egy 1602-est. Az volt a szerencsém, hogy mielőtt megvettem voltam (értsd kifizettem volna) már három hónapja használtam, aztán jött az ősz, a sok eső, és rendszeresen vizes lett az utasok lába a tócsák átszelésekor. Gyakorlatilag nem volt alja a hat (!) éves autónak. Jobban rohadt, mint a zsiguli.
Sokkal nagyobb regado van az osztrakoknal, es 2015-ig a hasznalt nagy fogyasztasu autokra (magas CO2) ordenare büntiado volt kivetve. A 750-emet 15ezer euroert tudtam volna honositani. Ez nyilvan torzitja a piacot, es meg mindig kevesen tudjak, hogy most mar "csak" regadot kell fizetni az öregebb hasznaltakra.
... és milyen drágák... Amikor jó pár éve normalizálták a regadót, azt hittem, legfeljebb néhányszor autózom párszáz km-t feleslegesen, de lesz egy fasza osztrák kocsim.
Ehhez képest mellebevágott, hogy alig van kínálat, és az is drága. Azt hittem, ausztria egy kis németország... Hát nagyon nem.
En arra a kerdesre varnek elsösorban valaszt, hogy lehet-e nagyot kanyarodni vele? Ha igen, akkor mi a f@sznak van az összes sportkcsin szeles gumi, ha az i8 virslivel is megoldja?
Az i3 eleg jot kanyarodott, mondjuk a hatarokat nem feszegettem vele. Az a törpe nagyon meggyözött, most arra gyurok.
Ja, ha olajat ereszt az auto, mar bukta a vizsga. Ha koppan egy lengökar, szinten. Nekem azert szoltak, hogy kezd elöregedni a müanyag a xenon allito potinal a hatso futomüben. Most meg oke, de a következö vizsgaig csereljem ki.
Evente van müszaki vizsga, es az elö faba is belekötnek. A vizsgabiztos teljes vagyonaval es büntetöjogilag is felelös, es behajthato. Nem mondom, hogy egy jol karban tartott auto nem rohadhat le, de nyilvan kisebb az esely.
Évi 40 euro évi egy lerobbanással már nem éri meg nekik. Vagy statisztikailag átlagban több ezer ügyféllel plusszban jönnek ki? A mercisek 3 napos szállást ígérnek meg 150 euróig állják a javítást meg a trélert is fizetik. Nyilván a 30 év alatt amit a kocsira költenél náluk szervízre több millió forint abba simán belefér. Viszont a kocsidban is eredeti alkatrészek lesznek. Ilyen kocsit érdemes megvenni, kár hogy csak 2008 óta működik. Szintén kár, hogy magyarországon évi 12 ezerért nincs ilyen.
eh, na utananeztem, bagy marketing-bullshit az egesz. GYakorlatilag Assistance-t kapsz amig Mercedes szervizbe hordod rendszeresen az autot. Manapsag (legalabbis itt) evi 40 euroert kapok ugyanilyen szolgaltatast a kötelezö biztositasomhoz, ennek a többszöröse terül emg az elsö nem Mercedes szervizlatogatasnal...
Ezt kerdem en is. Ugy emlekszem, az A-merci megjelenesevel egy idöben jött. 30 ev mobilitas garancia. Barmit jelentsen is ez. De gondolom nem azt, hogy rendben van, ha 6 ev utan kirohad alolam az auto.
Pedig már a W211 is sokkal jobb lett a tragikus W210-nél...
Mellesleg rozsdavédelemben kb 30 éve az Audi van toronymagasan az élen. Volt a családban vagy 4, volt ami 18 éves koráig maradt, de rozsdát én rajtuk egy pöttyöt nem láttam.
Egyre több ilyen elpártolót hallok. Most nem ránk gondolok akik 2-3 kézből veszik a bmw-ket, hanem akik újonnan vagy így 1-2 évesen veszik, mint az illető. Bár statisztikában még mindig a bmw az első eladásokban.
Igen, én is így tesztelem. Amúgy, ha jó a termosztát, simán mehet állandóan is, nem lesz tőle baja, szerintem. Ugye túl nem hűti magát, mert a jó termosztát lezár, amúgy meg úgyis pörög rendületlenül.
Egyetértek, nagyon bazári. Valószínűleg rendelhető anélkül is, de ha nem, akkor megoldanám, hogy ne legyen rajta. SZVSZ jobban sikerült kocsi (formára) mint az F01-es. Olyan tömör hatást kelt, mintha egy tömbből faragták volna ki. Kéne, persze benzines motorral. De mostanában nincs "kedvem" ilyet kocsit venni. :D Meg ha lenne "kedvem" akkor meg másra költeném. És valóban, ezekből nem lesz 10+ éves javítgatós / bütykölgetős hobbi autó.
Az mindenképpen szomorú, hogy értéktartás szempontjából sikerült önmagát is alulmúlni a BMW-nek:
Ez eredetileg egy kb. 70 - 75 ezer Eurós kocsi. Nem egészen egy év és 20 ezer km alatt elvesztette az értéke egyharmadát. Úgy, hogy még vastagon garanciális, és nem ez a legolcsóbb 730D, valszeg kis utánajárással 40 ezer környékén is lehetne már találni. Az cirka 13 milla mire magyar rendszám van rajta, és ennyiért már elgondolkodtató.
Az a króm bajusz oltári bazári. A sárvédőn levő M badge-ről meg az a szegedi peugeot 405 taxi jut önkéntelen eszembe, amit tizensok éve láttam egyszer egy ilyen M-blémával a hátán.
Szoktam cserélni ismerősöknek bmwbe is meg mercibe is ugye ez van. Elhozom a bárdiból felszerelem mind össze van zárva. Ami 5 perc után is úgy marad már viszem is vissza. Fene se érti mert ugye elvileg hidegben mindíg nyitva kellene lenni. Én azt mondom ha hidegen 5 perc után az összetekert újságpapír nem állítja meg az kuka. Behr vagy sachs bevált az összes többi márkából küldtem már vissza. Csodálkozom hogy az x5 ben még van és nem ment ki a jó öreg viszkó a "divatból". De ha leszeded sem történik semmi mert van klímaventid ami vész esetén bekapcsol. Pénz vagy/és igény telen ismerős 30d ken egyiken sincs már rajt.
Eredetileg nem oda tervezték az olajbeöntőt, a korai M70eseken legalábbis nem ott van. Később költözött oda, gondolom ezért ilyen fura, hogy onnan csak lefolyik az olaj, de magától vissza nem jut. Azt a lerakódást viszont érdemes lenne valahogy óvatosan, hogy ne jusson a motorba eltávolítani.
Ma cseréltünk Oberkellnerrel termosztátot, de csak félig sikerült a mutatvány, mert valami buzi köcsög a BMWnél úgy döntött, hogy inverz torx rögzítő csavarokat alkalmaz a termosztáthoz 6lap fej helyett, és 9-es pont nem volt a baumarktban, csak 8as meg 10es.
Szóval csak az egrt tudtuk kicserélni. Viszont diagnosztizáltuk, hogy a viszkó fixen megy. Nyilván ez is belejátszik.
Most 84 fok a maximum, amit ki bírtam hozni, hosszú lejtőn komoly motorfekkel visszahűl 72re (gondolom, tovább is, de véget ért a lejtő). Országúton 80-81. Javul, de messze még a cél.
Az autó előtt állva a hűtő jobb oldalából megy egy cső (meleg) egy szelephez, innen cső (hideg) megy egy elágazáshoz, ahonnan megy az állófűtéshez, meg a motorhoz.(meleg). Normális az, hogy van benne a hideg szakasz?
Én Tokai Aszút preferálom. 3800ft-ért szoktam venni én meg vagyok elégedve vele. Persze abból is van 5-6 ezer ft-ért még sima, de a 3800ft-os már jó belépő szint.
Nem, nem félreértettél. Csak írtad 12 ezerért vetted én meg nem akartam pofátlanul rárepülni 5 ezerért.
De ha adod én örülök neki és hálásan köszönöm. Előbb is meglesz és itthonról küldve pont jobb. Mint írtam azért is jan 15-e után gondolkoztam mert most nem bíznék hogy ideérne a ferdeszemüektől. :)) Akkor írtam az itt publikus email címedre a részletekért.
Sziasztok! Ha van valakinek 18-as M parallel kereke vagy BBS RC 17-18 méretben és el szeretné adni földi áron szívesen meg hallgatnám az ajánlatát ! vaskobela@gmail.com
Nekem te nem tudsz rosszat tenni :) Oda adom én 1 fasza üveg vörös borért is :) Mint mondtam, nekem nem kell. De tök mind1, rendeld meg e-bayről. Az a megbízható forrás ;)
Azért nem rendeltem meg mert nem akarom hogy elkeveredjen a karácsonyi forgatagba. Majd január 10-e után akartam innen. De a tiéd is jöhet, ha gondolod.
Az a baj, hogy 5 ezer ft-ért itt van. Ennél többet neked sem tudok ajánlani. :( Szerinted tedd el polcra ez személyes tanács. Vagy ha gondolod 5 ezerért jöhet, de nem akarok neked rosszat. :(
Mint azt korabban nem gyöztem hangsulyozni, a nyomvalyuzas attol függ, hogy szemböl nezve mennyire szögletes a gumi. Minel ivesebben megy at a futofelület az oldalfalba, annal kevesbe nyomvalyuzik.
A 255 tenyleg eleg soknak tünik 8 collra, da ha a gyar igy adta meg, akkor annak nyilvan oka volt, en nem bantanam. Igy raadasul meg gömbölyübb lesz a gumi.
Lassan szeretném megrendelni a gumikat az XJR-re, de nem tudok dönteni:
Adott 4 db 18x8" gyári Jaguar Asteroid felni, amit szeretnék feltenni a gyári XJR "Penta" felnik helyett (méret ugyanaz: 18x8").
A gyári gumiméret elvileg 255/40/R18. Ez szerintem önmagában hülyeség a 8"-es felnire. Most 245/45/R18-asok vannak fent.
A kérdés: mind a négy kerékre rakjak 245-ösöket vagy 235-ösöket? Esetleg hátulra 245, előre 235-öst? Azt vettem észre, hogy a 245-össel nyomvályúzás van néha, ami kicsit zavar... ugyanakkor finomabb gázadásra is el tud pörögni (dolgozik a kipörgésgátló masszívan) a 245-ös, szóval félek, hogy a 235 meg vékony lesz ehhez a teljesítményhez.
A kínai másolat elvileg működik, csak arra kell vigyázni, hogy a hozzáadott meghekkelt kínai szoftverrel kell használni. Ha beindítod az eredeti orosz szoftvert, az szétveri az interfészt.
egyébként érdekes hogy nem a csatlakozásnál folyott sehol hanem a gyári illesztésnél magán a csőszakaszon belül. vagy a műanyag elágazás vagy ilyenek..
azt kéne. csak már tele vagyok vele... lehet hogy megnézem. most letakartam a motort és elölről hátulról átnyomtam magasnyomásúval persze nem szúró állásban. olyan mocsok jött hogy nem igaz. biztos még több jönne.. nem akartam megbontani a többi csövet biztos utána folyni fog... :-) de lehet hogy megpróbálom legfeljebb veszek hozzá új gumikarikát belülre. az is baj hogy csillaggarázs tehát hideg van. várok egy jó időt majd akkor. persze akkor meg megint le kéne szedni a csöveket.... :-/
Szia. Én használom a code-ot majdnem mindig ha utcán hagyom huzamosabb ideig. Lehet semmit nem ér de ha fél perccel tovább kell tökölnie a tolvajnak akkor már megérheti. A riasztó valóban úgy van hogy kulccsal is aktiválódik és deaktiválódik is. Biztos úgy gondolkodtak hogy ha lemerül és kulcsolni kell akkor ne riasszon. Érdekes hogy pont távval nyitáskor fordult elő hogy elkezdett vijjogni, és nem hagyta abba míg újra nem zártam-nyitottam. Kérdések felvetődtek bennem hogy tuti vijjogni kell? e34 még dudált úgy emlékszem, a másik érdekes hogy esküdni mernék hogy valahol hátul a csomagtartó felöl vijjogott. De nem ástam magam bele a témába. Van belső ultrahangos izém a plafonon, és egyszer inpa-val rá is néztem annó.
Egyebkent nagyon egyszeru csekkolni: bezarod a kocsit kulccsal, es figyeled, hogy villog-e a szelvedo alatti kis piros led, vagy sem. Ha villog, akkor aktivalva van a riaszto (vagy jelzi, hogy valaki probalkozott a nyitassal (suru villogas).
Ha e38-ról beszélünk, akkor ez programozható. Gyárilag általában az ajtózárás nyitás és a távvez is kapcsolja a riasztót. Na ezért lehet könnyen ellopni egy e38-ast. A tolvaj elfordítja a zárat, riasztó kikapcsolva.
Minden megvan, amiért manapság rajong a vásárló: a név, a fullextra, a minőség, az alulról érkező nyomatékhullám. És ennyi. A BMW, amely mercedesebb a Mercedesnél. Tovább »
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy alapból kulcsos zárással riasztóra teszi e a kocsit vagy csak a gombos zárással? Illetve ez állítható dis-ben? Valamint valaki használja a code funkciót?
Sziasztok lenne egy kérdésem. Ha kulccsal zárom a kocsit nincs riasztó? Ha gombbal zárom akkor aktiválódik a riasztó? Vagy a kulcsosnál is. Valamint valaki használja a code funkciót?
Azon gondolkoztam, hogy ha már úgyis új felnit rakok fel, lehet, hogy vennék új gumikat is. Most 245/45/18-asok vannak fent, de baromira idegesít a nyomvályúzás, és arra gondoltam, hogy 235/45/R18-asokat vennék.
Márkát nem tudom... Nagyon jókat olvastam a Kumho-ról... 740-esre is olyat vettem annak idején, és meg voltam elégedve velük. Vagy esetleg van más, amit javasoltok?
Az e32 m60b30 manuál váltás érzete egy cseppet sem volt rosszabb, mint az új rudazatos kulisszás e36-nak. Szerintem nagyon jó váltási érzete van. Ebből kifolyólag nem gondolom, hogy egy valóban JÓ állapotú manuál e38-nak pocséknak kell lenni. Azért a kuplung is sokat számít, vagy gyári vagy gyári beszállítós tárcsa szerkezet stb kell meg egy jó kettőstömegű. Ennyi a titka. És igen ez egy legalább fél milliós kiadás. Tegyétek szívetekre a kezeteket, hány magyar hetesen vállalják be ezt a költséget???
Az automaták azért nem estek még itthon szét, mert elég jó cuccok, de egy lelkiismeretes olajcserét se csinálnak meg bennük. Pedig a technika a megfelelő törődéssel örök, mint a nyomorúság.
Az e28-am automataváltóját sem babrálták még az elmúlt 32 év alatt, a feleségem ezt tekinti sztenderdnek és legutóbb valami taxissal veszett össze, hogy egy automata nem válthat ilyen szarul, mert a 32 éves BMW-n bezzeg nem érezni semmit...
Üdv Urak. Van első két féktárcsám E38 735i, 740i típusokhoz (illetve ugyanezen motoros 5-er) gyári újak. BMW listaár: 53000/db, kevesebb mint a feléért odaadom.
Miért? Szerinted ma egy átlagos magyar E38 nem szar?
Nincs azzal baj, hogy leírtad a véleményed, ezért van a fórum. Én csak attól intettem óva a kollégát, hogy egy esetből, ahol nem tudtuk az autó állapotát, messzemenő következtetéseket vonjon le a típusra vonatkozóan.
Dehogy ugyanaz. A tds 5-ös titánszinkron. A 40i sima 6 sebességes.
Én arra utaltam, hogy a 40i a 750i alatt volt pozicionálva, tele extrákkal, nem hinném hogy oda egy rossz váltót raknának. Amúgy a szomszéd lépcsőházban egy srácnak van 6 seb 740i-je teljesen oké a váltója.
Persze kérdés a mihez képest. A honda nsx és a honda s2000-es váltóit isteníti az autós szakma. Ahhoz képest tuti rosszabb.
Annyira bírom, amikor valaki a karosszékből jobban tudja, mit látott valaki más:) Ugye nem gondolod, hogy a tds váltó meg a V8 benzines váltó ugyanaz? De ha akarod, szívesen megnézem a te váltódat is, hogy teljesebb képem legyen a világról....bár azt a fajtát ismerem, olyan volt a turbós hármasban is.
Simán lehet, hogy nem volt már jó állapotban a váltókulissza, nem fiatal autók ezek. (Meddig volt elérhető V8-as hetesben kéziváltó gyárilag? M60-ig? Vagy M62-höz is adták még?)
A pedálérzet, a fogáspont szintén állapot kérdése, egy öreg kupplungszerkezet is ront az érzeten.
A pedálút viszont adottság, nem tudom milyen, lehet, hogy nekem túl hosszú.
Pontosan. Te vezetted is az én 725tds kézimet. Semmi gond a pedál úttal és a váltókar feszességgel.
A kolléga egy lefingott v8-as váltóját próbálta. Azért hetesbe nem raknak szar váltót.
Én nem mondanám maximalistának magam, hozzátok képest, de most fogom lecserélni a váltóolajat. Szerintem sosem cseréltek benne 370 ezer km van benne. Hidegen reggel mintha más érzete lenne mint nyáron vagy 5-10 perc után. Volt már ilyen gondom e36-ban olaj csere után télen nyáron tuti volt. itt is lesz minden olaj csere 1 hónapon belül. fék, váltó, difi, szervo olajok. motorolaj februárban esedékes. :)
Időveszteség. Automata kézi. Anno versenyeztem drag OB-n. Pont fordítva van. Az automata még sport módban is meghatározott fordulatnál vált. Kéziben csak a tiltás szól közbe. Volt egy versenyem ahol én 325i vanos kézi és egy 328i automata ellen mentem. Az automata 4-ig felváltott míg én 3-ikban beértem. Régi váltóknál azt mondom ha odafigyelsz versenyen egyszerre tudsz váltani. Ez az újabb váltókra nem igaz, mert bekészíti előre a sebességet.
Én nagy ellenzője vagyok a kézi váltónak luxusautóban, de nem hiszem, hogy az E38 kézi váltója eredetileg szar lett volna. Azt kézséggel elhiszem, hogy egy lefingott E38nak lehet szar a váltója, de ez ugye nem attól függ, hogy automata, vagy kézi. Egy esetből ne csináljunk statisztikát.
Néha eltűnődök, milyen jó lenne, ha kéziváltós lenne a kocsim. Csak rakosgatnám könnyedén ide-oda a fokozatokat, úgy suhannék.
Vezetek néha egy jó állapotú szivar-Audit. Nagyon hangulatos, szép a hangja is (5h), jól is megy, fürge, de a hosszú kuplungpedálút és a kóválygós váltókar miatt elvesztett tizedmásodpercek zavarnak (a városi igyekezetben pláne).
Most, hogy tudom, ilyen a kézis e38-as is, már nem tűnődök rajta többet. Köszönöm.
Tegnap megnéztem egy kéziváltós V8-as E38-at. Már értem, miért vesz inkább mindenki automatát...vagy talán ez valami egyedi konstrukció, mindenesetre a kuplungpedál olyan hosszú úton mozog, mintha az lenne a célja, hogy a sofőrt tornáztassa. A váltókar is elég kóválygós. Se nem sportos, se nem kellemes.
Húúú!! Nem hiszem el, hogy mekkora szerencsém volt :)
Lőttem ma 4 db ilyen felnit:
A hirdetés képei alapján hibátlan esztétikai állapotban, és csak 60k volt a 4 db postával. Amióta megvettem az autót, azóta vadászom, de csak nagy ritkán tűnik fel egy-egy az ebayen is, 1000 euró környékén...
Én évente cseréltem a kocsijaimat, mert sajna úgy állok és panelben lakom. Így helyem és pénzem sincs több autóra. Így csak cserével tudtam többet kipróbálni. Család mellett meg le kellett állni.
Az biztos egy 8-ast én sem adnék el, amíg fent tudom tartani. Kevés is van belőle. Az egyik legszebb bmw.
Dehogy is. A legjobb felállás. Ha azt mondja adjuk el a bmw-t vagy egy kocsidat te is mondod, hogy adj el 10 pár cipőt és akkor nincs gond.
Nálam nincs gyűjtőszenvedélye az asszonynak sajna. Most rendeltem 3000ft-ért a laptopba 1 gb ramot IBM T30-ba. Erre az meg minek. Hát diagnosztikára. Majd mondja, de hát ez meg az sem költ a kocsira mégis megy a kocsijuk.
Szereti(te) a hetest. Bár Krisztián mióta vitt minket az X5-el és rájött, hogy az tágasabb mint az e38, azóta csak megfelelő a hetes. :)) mindig morog, hogy havonta költök rá.
Igen, sajnos ez nálam beteges. Olyan, mint egyes nőknél a cipő vásárlás, vagy junkienak az újabb lövés. Fizikailag rosszul vagyok, ha már egy ideje nem vettem autót. Időnként meg el kell adni őket, mert nagyon véges a hely. Le kéne szoknom valahogy.
De a 850i marad, amíg ilyen elégedett vagyok vele.
Nem ezzel. :) Amióta az Asszonynak ezek tetszenek azóta nézegetem csak őket. Eddig még soha. Az is lehet,hogy lesz egy faceliftes E65 a mini helyett. Meglátjuk....
Az még E65 facelift amire gondoltam,hogy mekkora nagy különbség van a kettő között. E65 sok esetben csúf,a facelift meg teljesen jó bárhonnan is nézi az ember. :)
Az e66 tényleg a hosszított. Sajna sok helyen azt hiszik az e66 a facelift ezért írta ő is így, mert pár helyen már így utalgatnak rá. Te most itt pont jól tudtad. :)
De nekem az nem fér a fejembe, h ki az aki megvesz:
- egy olyan autót amit amikor D-be húzol üresből.... akkor..... váááááársz....vááááársz..... váááársz.... és megjön a nyomaték a hajtásra. R-be rakva pedig akkorát ránt, h majdnem kiestem az ablakon.
- egy olyan autót amiben hidegen olyan kopogást és csattogást művel a motor, h szívsajdító. aztán ahogy kicsit megmelegszik, már csak kopog. De nagyon.
Ez a nagy magyar valóság. Képről, meg elmondás alapján szép. Aztán személyesen meg kalap szar... Nekem többek között a pixel hibás kijelzőre is azt mondta az eladó, hogy hibátlan :-)
Gondoltam beszámolok az elmúlt hetekben lezajlott E38 vadászatom eredményéről.
Megnéztem kettő 740-est és egy 750-est. A kettő 740-es gyalázat volt, ami azért is vicces mert azóta mindkettőt elvitték, lekerültek a hahuról. (az egyiknek fos volt a váltója, a másiknak úgy zakatolt a motorja, h az már több volt mint kicsi vanos probléma.
A 750-es még fent van de eszébe ne jusson senkinek megnézni. Ezüst szín, 94, 1m. Linkelni nem tudom. A bódé kaka, a mocinak szép hangja volt. Nem mentem vele mert az ár/állapot arány nagyon nem találkozott és miután az eladónak szóvá tettem, h azt mondta néhány tecsós sérülésen kívül sérülésmentes, ezzel szemben repedt a gitt a motorháztetőn, hullámos volt minden oldala, rohadt a sárvédője, csálán állt a csomesze, jól meg is sértődött.
Sziasztok!kis segítséget szeretnék kérni a fórum tagjaitól.E 65 vásárlásán töröm a fejem.Volt már e38 am régen.nagyon szerettem.Most e 61em van.jó kocsi csak szeretnék vmi nagyobbat :) de a márkánál szeretnék maradni.Engem igazából az érdekelne h mik azok a dolgok amiket vásárlásnál nem árt megnézni ezeknél a típusnál? esetleges tipushibák?2006-07-08 évjárat körüliben gondolkodom. Előre is köszi a segítséget!! üdv
Tegyel bele egy jo akksit. Ha akkor is sötet van, akkor raersz keresni a bajt. Siman lehet, hogy csak vege lett az aksidnak, es amig a bikapontra teszed a masik autot, nem jut at eleg szufla, a zarlatos akksi beleszol.
A következő történt. Pár hete a E38 740d-ben lemerült az akkumulátor (rajtafelejtett világítás miatt). Teljesen nem halt meg, csak indítani nem lehetett már. Ma megpróbáltam bikázni másik autóról. Rákötöttem a kábeleket, gyújtást ráadtam akkor még volt műszerfalvilágítás stb. Amikor ráindítóztam katt és sötétség. A biztosítékokat megnéztem (motortérben és csomagtartóban is), úgy láttam mindegyik jó. Azóta is teljes sötétség. Ha rá van kötve a bikakábellel a másik autó akkor sincs villany az egész autóban.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a 750-est jóval nyugisabban vezettem, és kicsit más körülmények között. A 750-essel autópályán általában 145-150 körül mentem (valahogy nem éreztem késztetést, hogy nyomjam neki), nagyon durva dugóban pedig nem jártam vele soha a városban. Ezzel szemben az XJR-rel autópályán azért 150-160 alatt ritkán megyek (természetesen itt most csak füllentek, és 130-nál többel soha sem megyek ;)). Városban pedig, ha munkába megyek vele, akkor a legdurvább budapesti csúcsforgalomban (2x10 km - Buda és Pest között) teszem azt, szóval ebben a kontextusban teljesen más a 12-18 l/100 km.
Amúgy a 750-nel 140 körül 10,5-11 literrel beérte.
Ja, és most láttam csak, hogy hülyeséget írtam a váltóval kapcsolatban, mert pont az a lényeg, hogy nem ZF váltó van benne, hanem Mercedes.
Majd lesznek azok is, vagy max belinkelem a hahu hirdetést, amikor felrakom :D Viccet félretéve, pár napja sikerült megsimogatni 40 cm magas követ, amit nem láttam. Szerencsére csak a lökhárítón van sérülés, és ott is csak felületi, festékkarc.
Azért a 750-es sem a magyar utakra volt kitalálva... de lényegesen komfortosabb volt, de az valószínű nem a futómű minőségének a hibája (a Jaguar futóművek azért legendásan jók amúgy), hanem inkább a sport vs sima és 18" vs 16" közötti különbség jön elő markánsan. Anno a W114 280CE Mercim simította ki legjobban az úthibákat, iazi hajó volt :) Ahhoz képest a 750 is Forma 1.
Volt ilyen igényem Ernő felé anno, de azt mondta, lehetetlen úgy megcsinálni, hogy ne csak szép, hanem elvezhető is legyen. Be kéne hegeszteni a Debrecen nyíregyháza vasútvonalat, hogy merev legyen, azt a súlyt meg nem lehet elmaszatolni. És az ilyen átépítésekről készült cikkek is ezt támasztották alá, valamint a BMW is állítólag ezért nem küldte gyártásba, pedig kiállítva volt prototípus.
Dupla kerekes? Azok jól néznek ki. Csak hajts be vele egy belvárosba eúrópában, tuti benne leszel a híradóban, hogy helikopterrel kellett kiemelni a beszorult csatahajót!
Ez mondjuk jól hangzik. Csak Z4 kizárt, az E90 meg nagyon műanyag nekem belül valahogy. Legalábbis az E36 E46 után. Az az érzés fog el benne, mintha azt üzenné direkt, hogy te hülye csóró, miért nem vettél 5-öst(E60). Nem mintha az kevésbé lenne műanyag, de valahogy annyira nem tűnik gagyinak az E90hez képest (pedig abszolút értelemben az).
Köszönjük a beszámolót, kérnénk képeket is. Megnyugtató, hogy komfort és minőség (anyag, összeszerelés) szempontjából a 750 viszi a pálmát, pláne ugye a hazai utakon. De lényegében ezt vártam ;-)
Én meg 197 vagyok, így a Z4ben előre nem látok, csak lefelé, kb 10 méterrel a kocsi elé. Nem férek a Z3ba sem, sajnos a Z3 kupéba sem, pedig az nagyon tetszik. Érdekes módon a Z1be beférek, jól kilátok, csak a ki és beszállás, különösen csukott tetővel egy burleszk. Meg hát nagyon nem 10ezer.
De a fő baj az, hogy a szélvédő felső kerete szerény testmagasságom miatt pont szemmagasságban van.
Ez a legtöbb kupé-kabriónál így lesz...
Ezért szálltam ki a 5 perc után csüggedten egyszer egy Jaguar XJR-ből, egyszerűen nem tudtam úgy beállítani az ülést a 185 centimhez, hogy kényelmesen ki is lássak. (A Z4 még jobb ennél)
Amúgy tetszik, hogy más is határoz meg egymásnak ellentmondó kritériumot autóvásárlásnál :-)))
Tetszik, bár rendes motorral ennyiért nincs szerintem. De a fő baj az, hogy a szélvédő felső kerete szerény testmagasságom miatt pont szemmagasságban van.
A héten voltam vele egy kisebb "túrán", Sárváron (a korábban már említett Spirit-ben, amit én is csak ajánlani tudok). Az autóról annyit, hogy ez már a Ford égisze alatt tervezett X300-nak a faceliftes változata, tehát már a V8-as XJ, abból is az XJR változat, ami ugyanaz, mint a sima XJ8, csak a 4.0 literes motort megtoldották egy Eaton kompresszorral, amivel a teljesítmény max valahol 370 lónál van (a sima 290 LE-jéhez képest) a nyomaték meg 525 Nm, ezért az MB W140 600SE/L vagy S600-ból származik az 5 sebességes ZF váltó. Ezen kívül a sima XJ-hez képest erősebb fékeket (de még így sem túl erősek) valamint keményebb fűtómű és nagyobb (16" helyett 18") felni. Lehet rendelni még CATS futóművet is, ami kb ugyanaz, mint az EDC a BMW-nél, de szerencsére az enyémben a sima sport futómű van.
és akkor elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ami talán az egyik legjobban zavar az autóban (igazából nem az autó hibája, hanem a hazai viszonyoké): brutál kemény a magyar utakhoz. Minden kis aszfaltvarrat, kátyú, kutyaszar nagyon durván érződik az autóban. Egy rosszabb minőségű úton úgy megy át az ember, hogy már azt várja, hogy mikor esik atomjaira a futómű. Néztem hozzá 17"-es XJ Sport felnit, de egyszerűen nincs, ráadásul az XJ-nek baromi spéci az osztóköre, ezért BBS felnit se nagyon lehet találni hozzá, pedig azzal baromi jól néz ki. A nyomvályúzás külön öröm vele... :)
Az autó viszont baromi közvetlennek hat a 750-es után, sokkal inkább érezni a nyers, gépies viselkedést. A menetteljesítménye is összehasonlíthatatlanul jobb, mint a 750-é volt. Igazi élményautó. Viszont, sajnos el kell ismerni, hogy minőségben sehol nincs az E38-hoz képest. Minden porcikáján érezni, hogy a brit szórakozottságot nem nagyon tudta kordában tartani a Ford ostorcsapkodása. A belsejében azért lehet hallani a nyöszörgéseket, a műanyagok elég szar minőségűek, és szarul illeszkednek, a tetőkárpit idővel elengedi magát, mert a britek olyan ragasztót választottak, ami a nagy meleg hatására egyszerűen elenged... mivel az autóm fekete, ezért én halmozottan hátrányos helyzetben vagyok. Meg van egy rakás olyan megoldás/megvalósítás, ami nem egy egykoron 30 milliós autó szintjét tükrözi.
Fogyasztásban valamivel jobb, mint a 750-es: 12-18 körül eszik (autópálya-város), és ebben azért bőven van haladós használat is. Elég könnyű vele gyorsan menni, mert észre se veszed és már rég nem a megengedett tartományban vagy. Kívánja, hogy odalépj :)
Most ott vagyok, hogy nem tudom, mi lesz a sorsa az autónak. Mert amennyire szeretem a külsejét, az erejét, és a hangulatát, annyira idegesít a "rossz" minősége. Ha marad, akkor a télen valószínűleg kicseréltetem a futóművet, és a sport lengéscsillapítók helyett comfortot (még ez is elég kemény) fogok berakni. Ezen kívül a belsejét kéne kicsit rendberakni (tetőkárpit, szőnyegek, műszerfal-világítás, stb. Itthon horror áron mérik hozzá az alkatrészt, de szerencsére a briteknél elég jó áron van minden.
A kabrió igazából azért, mert olyanom még soha nem volt. És az E36nak kifejezetten jól áll. Meg hátha kivédem a midlife chrisist, vagy enyhébb lefolyású lesz (és nem akarok mindenféle piros motorokat gyűjteni:-)).
Ha tényleg rendes vezetési élményről beszélünk, a kabrió soha nem jó egy kupéhoz képest, kivétel, ha annak építették, pl. MX5, Alfa Spider. A kabrióba szerelmesedés heves és forró. Ez utóbbi arról a tapasztalatról szól, amikor 40 fokban ülünk a szerelmünkben, és ezerre süti a nap a tarkónkat. Klima ide vagy oda.
Ez a triturbo ez tolt mindenhol, minimalis kesedelemmel, laikus eszre nem veszi a turbolyukat. Csak en azt hittem, beszaras lesz, de csodak nincsenek, amennyivel erösebb, mint az iS volt, annyival nehezebb is, ugyhogy nem ment jobban.
Erdekes egyebkent, hogy miert vesznek kögazdag emberek dizelt. Merthogy a tulajnak (aki frankfurti, es nalunk van hetvegi haza) a napi hasznalos autoja egy uj Bentley 4 ajtos W12 Biturbo, nevet nem tudom, de a kisebbik, a Continental GT szedanja. A hetvegi autoja egy 599 GTB, plusz neha nem kocsival jön, hanem a helikopterevel. Szoval miert vesz egy olyan ember dizel autot, akinek nem megelhetesi gondjai annak? Ezt meg is kerdeztem töle.
A valasz a hatotav. A Bentleyvel meg a Ferrarival ut közben meg kell allni tankolni, a dizel X6 meg lazan eljön.
Gondolom, ugy volt vele, hogy ez az 50d mar nem megy feltünöen rosszul abban a hasznalati modban, ahogy egy 70 eves üzletember hasznalja, es neki megerte venni szazXezer euroert egy autot, amivel nem kell ut közben tankolnia.
Én nemrég egy 2012-es 530d xdrive Touring-ot próbáltam ki. Én is nagyobb menésre számítottam. Ezek a dízel lóerők valahogy nem az igaziak. Alul tologat, de amikor odalépsz neki, nem az a cunami érkezik, amit elvársz. A 750i-t autópályán meggyőzőbbnek érzem valahogy.
Azt gondoltam, ezeket az újkori ficsúrságokat kiszűri az ár és a teljesítmény igény. CLKbol egyedül a GTR lenne elfogadható, de 3 milláért hamarabb vennék egy P1et meg egy F40et az tuti.
Segítsetek légyszíves, hogy a WDS-ben milyen címszó alatt találom meg azt a kapcsolási rajzot, ami alapján ki tudom mérni az állófűtés kályhának a 6 pólusú csatlakozó vezetékeit Hova kell menniük, és hogy nem szakadtak-e? 2000.10 hó 730D M57 193 Le. Adjak alvázszámot? köszönöm
Előlkaparósból legfeljebb a GTV és a mini jöhetne szóba, de ezeknél sokkal jobban kéne E36 vagy E46. A mercedesről meg el nem tudom képzelni, hogy ebben az árkategóriában labdába tudjon rúgni ellenük. Meg nem is tetszik. Egyedül az E500 vagy a 190E, esetleg /8, de azok több szempontot nem teljesítenek.
Kínomban már azt is. Nem akarom elhinni, hogy a 200 ló körüli, benzines, élmény vezetni - tehát könnyű, jól néz ki, nem drága (10ezer Euro alatt), 4 személy szükség esetén belefér halmazok metszete kizárólag BMWt tartalmaz. Egyelőre nem sikerült megdöntenem az axiómát, de szívesen fogadok javaslatokat.
Ma egy 10km erejéig volt alkalmam megkóstolni egy X6M50d-t. Falu, országút. Igazából kimentem vele a faluból, hogy nyomjak egy-két kövéret országúton. A váltó nagyon kéne, a motortól nagyobb menésre számítottam.
Amúgy a tulajnak ez a második, mert az elsővel annyi bajuk volt, hogy azt visszaadták.
Kormányoszlop alatti burkolatot, kormányt, kis kesztyűtartót, műszercsoportot le kell szedni. Több bontást nem igényel.
Bajuszkapcsolók csatijait kikötöd, lefűzöd, azokat simán átrakod a másik oszlopra. Az oszlopot gyakorlatilag 3 db csavar fogja. 2 db fogja felülről, a műszercsoport irányából tudod betámadni, torx csavarok. A harmadik csavar pedig a pedálkonzolhoz fogja. Ez egy gyárilag leharapott fejű csavar, azért hogy ne tudd piszkálni. Hidegvágóval, vésővel lehet megindítani. Én 3 órát szoptam a csavar kiszedésével. Nincs hely, nem férsz hozzá, nagyon kemény anyagból van, fúrni nem lehet, hiszen kúpos a teteje, a hidegvágót rendszeresen köszörülni kell. A végén felszívtam magam, beöltöztem, letakartam mindent és egy kopott flexkoronggal szétflexeltem aprólékosan a g.cibe :)
A kormányrudat a kormányhardinál oldod, 2db 13-as kulcsnyílású önzáró anyával. Aztán jöhet is ki a bazár. A neten van leírás, hogy hogy jön ki a zárbetét. A pici lyukon 2 cm mélyen be kell tolni egy méretnek megfelelő tűt (én apró imbuszkulcsot használtam) a rádióállás és gyújtás között, majd kipattan. El lehet vele játszani, nem mindig sikerül elsőre. A manuális oszlopot tartja felülről két vas, csúszkán keresztül támasztják az oszlopot, miközben állítod. Azt ki kell venni, nincs szükség rá.
Visszafele minden fordított sorrendben. Az elharapott fejű csavar helyett simán be tudsz tenni egy normál csavart egy vastag alátéttel.
Nekem ki volt kábelezve az elektromos bekötés. Egyébként 2 vezeték kell neki, plusz-minusz. Amit tudni kell, hogy kétfajta kormányoszlop létezik: motoros, és motoros memóriás. A motorosat simán 4 pólusú csatival ( de csak két pin aktiv benne) összedugod, a memóriás oszlopot viszont a memóriamodulig kell madzagolni. Nekem szerencsém volt, én egy sportsitze-s 740i-ből kukáztam az oszlopot. A memória utolsó helyét lefoglalja a combtámasz, így már az oszlopnak nem marad hely benne, úgyhogy az nem memós. Semmi kedvem nem lett volna szőnyeg alatt madzagolni, megjöttem én már ezekből. Ennyit tudok elmondani a témáról, ha kérdésed van, akkor nyugodtan :) Aprólékosan szétszedve, elpucolva, eltakarítva minden 2 kényelmes nap volt. Ha az elnyalt csavar könnyebben jön, akkor megvan másfél nap alatt. Én nem siettem.....
Illetve van még egy pár éves hibátlan nissens hûtõ V8-ba, a mûanyag keret is ép. 540i elsõ fékek ala komplett. Továbbá V8 alsó mûanyag motorburkolat, a bölcsõre kell csavarozni. pistabacsi1986@freemail.hu
köszi g4400
nem kifejezetten neked szólt a kérdés csak ha már válaszban voltam :-) de valóban lehet benne valami. megnézem computer mit mond először is :-)
szépen muzsikál csendben. melegítettem, kapott új fagyállót.
nagyon remélem hogy mostmár nem fogy el a víz sehol...
és maradt 3 műanyagba való csavarom... majd rá kell jönnöm honnan hiányzik... :-)
viszont a rádió még tavaly behalt.
most meg hogy állt 1 hónapot, elindult a rádió is, szólt rendesen, majd ahogy 1 éve is, pár perc után ugyanúgy elkezdett recsegni és kész, sistergés csak. cd tár megy.
mi lehet ez? lehetséges hogy az antenna vacak tényleg?
Egy óra alapján nehéz volt mindent kipróbálni, de az tuti, hogy amikor ez 10 éves lesz akkor a szerelők már gondokkal fognak küzdeni... gazdagon...
A Head-up kijelzője fantasztikus, minden érintés vezérelt, nem csak a központi kijelző (+ persze megmaradt a touchpados idrive tekerenytű is) , de pl a középső légbefújók állítása is
A futómű egész finom, a kormányzás és persze a fék is.
Azt éreztem, hogy kevés a 265 paci a súlyhoz és az xdrive-hoz és a 20-as kerekekhez amikor lepadlóztam, de ránéztem a sebmérőre...:)
Mondjuk olyan 150-től már tényleg nem olyan fickós...
A lézer lámpát csak sötétben tudtam volna megitélni, de jól néz ki :) (mondjuk egy millát kiadni érte...)
Kicsit fura érzés volt az is, hogy a házam értékében ültem...:)
Neztem amugy en is ezeket. Az elsö giga messze van (nem mintha a mostanit nem onnan hoztam volna, de egyszer eleg volt).
A masodikban rögtön foliazni kene a fat a belterben, mielött retinarakot kapok, de amugy szep.
Az alsonak egyebkent tökeletes a szinkomboja napi hasznalatra, sajnos nincs tetöablak, ami nalam kizaro ok.
Ezt a Maritimet azert kergetem gondolati sikon, mert kerülni akarom a feltünest. Ez elsöre hülyen hangzik egy ilyen autonal, de ha erre cserelem a mostanit, akkor kutyanak nem tünne fel, hogy mar megint autot csereltem, a szemfülesebbje legfeljebb azt gondolja, hogy tettem ala egy morcosabb kipufogot, meg par spoilert.
Kaptam kepet a vezetöülesröl, hat nem tul szep. Nyilvan, ha valaki nem ert hozza, akkor is lehet ilyen ez a vilagos bör, es helyre lehet hozni mindent, csak nem tudom eldönteni, hogy trehanysagbol olyan, vagy hozza nem ertesböl. Azt irta a csavo, hogy egyetlen hiba egy PDC szenzor. Namost en mar nem bizom senkiben, mert ez lehet az, hoghy tenyleg ez az egyetlen hiba (nem hiszem), meg az is, hogy egy A4-es jegyzetfüzetet teleirok, ha odamegyek megnezni. Es az egy 1000Km-s tura.
Mar van egy 22-es garnituram ami a kutyanak nem kell, nem vennek a nyakamba megegyet, ha nem muszaj, meg akkor sem, ha Alpina.
Lampat tudok cserelni, a ferde kpufogo meg par euro. En jobban tartok attol, ami nem latszik. A mostaninak a feke, futomüve, valtoja nagyon egyben van, tenyleg hibatlan, es ez nagy szo nalam.
Nem a telefonomat nyomkodtam hanem a klaviatúrámat masszíroztam :)
Amikor írtam már az asztalomnál ültem és tértem magamhoz...:)
Még jó, hogy az árát csak a végén tudtam meg :)
De nagyon fura érzés volt, ahogy helyettem vezetett, tartotta a sávban az autót, fordult, fékezett, gyorsított helyettem, figyelembe vette a táblákat, stb
Mattnak tűnik az első lámpája, ferde a kipufogó, a felni nem szép, a szélvédő matrica, a hátsó lámpa. Ezeken kívül semmi. Ha ezt a belső+külső szín kombót keresed akkor jó lehet, egy megnézést megér és ha nincs lelakva jó lehet.
Ez is meseszép ezen csak a kipufogó meg a hátsó matricák csúnyák azonkívül nagyon szép. De pont az ellenkezője a szín belül sötét kívül világos de csak 125 ezer km van benne.
Nekem egy Toyota akksi volt a kocsiban, 60 Ah-s, kisakksi, szóval kaphatta a kiképzést rendesen. Nem tudom, mikori, annyira nem néztem meg (azzal vettem az autót), de a külsejéből ítelve ez is volt vagy 5 éves.
Ezt a Vartát 31k-ért vettem, 85 Ah / 800 A. Ennyit nekem megért, de 70ért tuti nem vettem volna akksit, mégha 10 évig is bírja... Addigra meg se lesz a Jaguar kb...
Olvasva az akksis eszmecserét, lefotóztam az enyémet, mivel azóta mellette volt a garancialevele, bizonyíték gyanánt azt is.
Áprilisban 10 éves lesz a Perion, a kezdetektől fogva napi használatban. Mostanában nem sokat megy, legutóbb 2 hetet állt az udavaron, de most hétvégén arrébb kellett gurulni vele, simán indította a kocsit.
Szóval egyáltalán nem biztos, hogy annyival jobb a drágább akksi.
Az a kérdés, hogy a mostani tulaj mennyire lakta le. Kis szerencsével nem nagyon, és akkor nagyon jó autót lehetne csinálni belőle. A felniken, a hátsó lámpán és a szélvédő matricán kívül van gondod vele amúgy?
Ugyanakkor meg kell mondanom, igazságtalan voltam a mostanival. Ma azzal jártam keltem, és leszámítva, hogy nem melegszik, nagyon egyben van ám. De ma elhoztam a BMWtől a két termosztátot, nem is volt drága. Pedig itt nincs is kedvezményem.
Ha mégis lenne úgy utad, hogy vállalható kerülővel belefér, akkor szólj légyszi! Költségeidet természetesen térítem. Csak meg kéne nézni ezt, aztán ha vállalható, akkor elmegyek én érte:
ami érdekes, hogy az autó öregebb lett (2000/9 => 1999/11), meg a km-ek is csökkentek benn (239e-ről 235e-re) Ez annyira jelentéktelen, hogy nem is értem mi szükség volt rá. Vagy véletlenül többet írt a hahura? Mert ilyet még nem hallottam...
Kicsit húzósnak találtam az árát (meg nem is találtam boltot a közelben, ahol tudtam volna venni), úgyhogy végül vettem egy Varta Silver Dynamic-ot 85 Ah 800A indítóáram. 31k volt, ez szerintem nem rossz ár.
Gyorsan kellett, mert holnap utazom, és csak ma tudtam elmenni érte. Bírja, ameddig bírja. 8 év múlva azt se tudom, hogy velem mi lesz, nem hogy a Jaguarral :)
e38 740d-ben Naviban kellene egy kis segitség,Mk2-es 16:9 szofverfrissités érdekelne +key program hol lehet szerezni vagy letölteni,nem tudom a magyarositást azt a program tudja-e? Szeged környékén van -e valaki aki foglalkozik ilyennel.
az valami német akku, másba vettem. Az Exide Dunakesziről származik, talán Lesti Akku - nem esküszöm meg - a főutcán, oda szoktam átszaladni, ha valami akkus herótom van.
Beszélgettünk itt nem kevés iróniával a 2020-ra várható 5 turbós, 3 hengeres 712i ről, amit majd persze 750inek hívnak majd, hisz teljesítményben annyi lesz, igaz max 80ezret bír majd, de addigra úgyis szétesik a belső tér is.
Szóval jövőre jön a 4 turbós 5-ös. Pár hete láttam álcázva, fotót is lőttem, de szar lett, bemozdult, mert annyira röhögtem, hogy az agyon álcázott, de hibrid feliratot viselő tesztautó kipufogója olyan kormos, mint egy háztáji okosba tuningolt TDInek.
Azaz már tegnap igyekeztem tisztázni, hogy a fűtőbetét, (izzító stift) a kályhában van, ezért nem található az ETK-ban. A WDS-ben látszódik, de nem tudni, hogyan lehet hozzáférni. Már ha konkrétan az a baja, ami nem biztos. ""
Te fűtőbetétnek hívod, az izzító stiftet. Ez egy izzító gyertya végül is, ami be gyújtja a go-t.:)
No, akkor most közös erővel átvágjuk ezt a gordiuszi csomót. Ugyanis a kieg fűtés megy, legalábbis forró. Én azt hittem, hogy ezen kívül van egy elektromos fűtőszál, és azt kerestem. Szóval akkor termosz.
Igen, ez így nekem is logikusabb. Ugye itt kijön a magyar nyelv furcsasága is:
at high degrees - szó szerint magas foknál, fokon (és nem magas fokú). Amely fok lehet a fokozás szóból, vagy lehetne a hőmérsékletből is. A félreérthetőséget el lehetett volna kerülni, ha pl. így, kevésbé cirkalmasan írja a germán: heat loss of engine's high effiency.
Mentségemre szolgáljon, én soha nem tanultam angolul.
Most felhívtam K. Gabit, és mondta, hogy minden e53-ban van Webasto, és ott az csinálja ezt a funkciót, pontosabban az abban lévő betét. Na, valszeg ezért nem lehet megtalálni az ETK-ban.
Azaz már tegnap igyekeztem tisztázni, hogy a fűtőbetét, (izzító stift) a kályhában van, ezért nem található az ETK-ban. A WDS-ben látszódik, de nem tudni, hogyan lehet hozzáférni. Már ha konkrétan az a baja, ami nem biztos.
Másrészről nem azért nincs az E53-ban nagy telj. elektr. fűtőtest. mert nem rönci, hanem azért, mert van benne rendes olajkályha. Az e46-ban pl. van, pedig emlékeim szerint az sem rönci, és az én Téglámban is volt, pedig határozottan emléxem, hogy az sem volt rönci. :-)
Valszeg azokban a röncikben sincs nagy telj. elektr. fűtőtest, amiben van olajkályha (állófűtés, amiben persze kell egy hogy legyen egy 5-600 wattos fűtőbetét) és nem azért, mert hirtelen BMW lett, ugye. :D
Az lesz az, amit Bala izzító stiftnek hív. A BMW szépen leírja a WDS-ben, hogy a kieg. fűtést (webastot) arra IS használja, hogy a motor hőfokát egyenletesen tartani tudja. De ez logikus, hiszen ha nincs benne egy olyan cucc, mint az állófűtéssel nem rendelkező kocsikban, pl. e46 dízelek, akkor valami kell, ami ugyanezt a funkciót ellátja. Most már nem tudom hanyadszor írom le, minden korszerű dízelben van kieg. fűtés, pont.
Azonban a kérdés túl lett bonyolítva és feleslegesen odáig jutunk már, hogy kezdjük csavarokra szedni a keg. fűtésrendszert. Én azt vetettem fel, hogy a viselkedése alapján Peti kocsijában vagy a fő termosztát, vagy a kiegészítő fűtés nem megy, és én inkább az utóbbira szavaznék. Az, hogy nekem pont nem volt lövésem arról, hogy ez a kiegészítő fűtés most éppen nem egy 2 KW-os elektromos fűtőtest, hanem egy olajkályha (amiben benne van egy elektromos fűtőtest) annak olyan szempontból nincs lehetősége, hogy azt állítottam, és továbbra is azt állítom, hogy ha kiegészítő fűtés nem megy egy dízelben, akkor az nem fog rendesen felmelegedni. Magyarul mindegy, hogy az a kiegészítő fűtés most éppen elektromos, vagy gázolajos, az eredmény ugyanaz.
Hogy lényegre törők legyünk, Peti kocsijában - szerencsére - nagyon egyszerűen el lehet dönteni, hogy a termosztát vagy a kieg fűtés miatt nem melegszik fel rendesen. Be kel kapcsolni azt a kibaszott állófűtést, ha megy, akkor a termosztáttal lesz a gond, ha nem megy, AKKOR BIZTOSAN NEM FOG A KOCSI FELMELEGEDNI RENDESEN (a BMW ezt írja, hogy nem tudja pótolni semmi a magas hőfokon keletkező veszteséget) - tehát akkor lehet keresgélni, hogy miért nem megy. És ekkor visszatérhetünk arra, hogy talán a benne lévő fűtőtest (izzító stift) nem megy, mert azok olyanok, hogy akár ki is éghetnek, de lehet elektromos baja, bármi, mivel ez egy BMW.