Egyébként szerintem egy ilyen sérvműtét után mindenki sokkal jobban izgul a lehetséges szövődmények miatt, mint valóban kellene... szar helyzetben vagyunk, mert mondjuk egy vakbél nem nő vissza, a sérvnél viszont mindig ott a fenyegető rémkép, hogy újra előjön, ezért szerintem mi sokkal parásabbak vagyunk, mint az átlagos operáltak, nem? :)
hát remek...most ha gyulladás és felírnak egy rakat antibiotikumot, had szedjem majd elmúlik címszóval, megint károsítom csak magam a sok gyógyszerrel és ha még kiis derül hogy nem gyulladás hanem sérv... Ma voltam vérvételen, és semmi elváltozás nincs...egyedül valami P-LCR szintem magasabb 11%-al. De hogy az mi azt nemtudom... Holnap tuti elküld a francba megint a háziorvos...majd tudósítok hogy mivolt...
Na kíváncsi vagyok a másfél órás sóder lapátolás és talicskázás hogy tetszik a volt sérveimnek. Azt tudom előre, hogy az izületeim kézzel lábbal tiltakoznak a munkálatok miatt. Majd holnap lesz nagyon keserves napom, már tudom előre. De remélem legalább a hasfalam nem fog panaszkodni.
Annak idején a háziorvosom nekem is valami gyulladást diagnosztizált, hiába erőltettem, hogy nekem sérvem van. Elküldött urológushoz, aki megállapította a sérvet, majd átküldött a sebészetre, ahol megint nem sérvet mondtak (SZTK volt mind). Végül egy magánrendelésen mondta ki egyértelműen a sebész, hogy sérvem van, aztán egy másik kórházban egy másik sebész szintén. Szóval azért az orvosok sem mind tudnak felismerni egy ilyen nyilvánvaló dolgot sem.
Hát én nem tudom hogy a háziorvosom mennyire jön rá erre tapintásból, mert mint említettem lesem szarta a fejemet, alig kérdezett valamit, mondani csak annyit mondott h nyirokcsomó gyulladás és kér egy teljes vérképet. A köhögés tesztet el sem végezte amikor ott feküdtem. Most értem haza a munkából mert időnként eléggé belenyilallt a fájdalom a lágyékomba amikor nehéz dolgokat cipeltem, pl literes italokat, tányérstócokat, és had ne soroljam. Aztán egy enyhe kis hasi görcsöm is volt, valamint húzó fájdalom. Főnök hazaengedett hogy pihenjek. Most lefeküdtem és sokkal jobb!!! Az oldal az iwiw-en az a paksi SZTK mert felismertem!!! Szal maradt az SZTK :D de azért köszi! és azért tényleg nem kell fizetni mert TB-s. Reggel visszanézek és írok még majd! Nagyon jó hogy ennyi tanáccsal elláttok! Köszönöm!!! Olyan jó megnyugtató. Magamtól nem mentem volna sokra
A lágyéksérvet amúgy sem vérvételből állapítják meg, az már csak az aneszteziológusnak kell a többi laborcuccal együtt. Egy jó sebész már ránézésre megmondja, mi a helyzet, de tapintásra ezer százalék.
Ha hanyatt fekve is van dudor, akkor az nem lágyéksérv, vagy már kizáródott. Utóbbi esetben tuti nem ülsz a számítógép előtt, de lakodalomban sem vagy. Ha hanyatt fekve köhécselés közben dudorodik, akkor helyben vagyunk. Mehetsz a kés alá, nem kell hozzá vérvétel és egyéb ceremónia, mert tuti hogy lágyéksérv.
Valaki mintha írta volna itt régebben hogy Pakson van valami jó hely és ott műtötték meg,próbálj visszanézegetni.Ha sérv és hagyod a fenébe akkor kizáródhat egyszer csak és akkor az marhára fáj és azonnal műteni kell.Ezt nem akartam megvárni én se.
Köszi! akkor valószínűleg sebészet lesz...de lehet vérvétel előtt kéne elmennem, mert a sebész is tutira elfog küldeni és nem akarom h 1 litert lecsapoljanak. Már csak az a baj h itt a környéken csak durva sebészek vannak. Vakbél gyanúnál úgy megkínzott azthittem odacsinálok az asztalra...:S de ha igy kiderül h mi bajom akkor bevállaom! Hát köszi tényleg, amint megtudok valamit írok!
Hát nagyon gyanus hogy az lehet ami nekünk is(( Menj el sebészetre ahova tartozol minél hamarabb ezt háziorvos nem tudja megnézni tutira.Köhögésre nekem is kiugrott kicsit úgy ahogy leírtad.Viszont nekem csak menet közben fájt de a végén már annyira hogy 5 km után is.Az a legjobb ha több sebész is megnézi szerintem.
Nekem úgy 3 napja kezdett el fájni a lágyékom, és csomót is kilehet tapintani ami kb 20 Ft-os nagyságú. Elmentem háziorvoshoz, aki alig vizsgált meg, köbö annyi volt hogy megnyomkodott, elbambult közben, és utána közölte hogy nyirokcsomó gyulladás. Körül néztem neten, és a panaszaim alapján lágyéksérvre tippeltem volna. Azonban nyirokcsomóhoz sem beteg nem vagyok, fertőzésem sincs, lázas sem voltam. Elküldött a doki vérvételre. Sajnos csak hétfőn tudok bemenni ugyhogy addig a hétvégét valahogy átkell vészelnem. Az a pláne benne hogy pincér vagyok és holnap lakodalomban dolgozok ami elég megterhelő főleg hogy 13-15 órákat kell állnom, és 5 percre nem ülhetek le. Megvizsgáltam magam, ha hanyatt fekszek érzem a kis puklit a lágyékomon, és ha köhögök oylan mintha valamivel egy pillanatra megtöltődne a dudorom, és megnövekszik. Ezt igy a doki megsem nézte. Néha amikor ülök belenyilal egy percre a fájdalom az alhasamba, meg a dudorba. Néha húzó fájdalmat is észlelek. Emelni nem nagyon merek, nehogy lerokkanjak egyik pillanatrol a másikra. Viszont trüsszentésnél érzem hogy húz. Kérdem én, ez tényleg egy sima kis nyirokcsomógyulladás lesz, vagy keressek fel sebészt, vagy nem tudom más orvost? Mert a háziorvosom már nem egyszer diagnosztizált félre. Félek hogy ez nem sima gyulladás. Kérlek titeket mihamarabb irjatok nekem!