Ja, és az 1.2-es TSI is csak hengerenként kétszelepes. Viszont közvetlen befecskendezésű, igaz az is az ötvenes években jelent meg. :-))
A lényeg. Az 1.4-es kigyorsításnál (mondjuk rákanyarodva egy 70 km/h sebességű főútra), könnyedén beilleszkedik a forgalomba. Nem kell hat másodperc, hogy elérje a hetvenet. Azonban a DSG-nek kell egy másodperc, ha átemeled a lábad a fékről és megnyomod a gázt, hogy történjen valami. Előre kell gondolkodni. Ha érkezik a szabad hely, akkor már az utolsó autó előtt fel kell emelni a fékről a lábad, úgy sem fog elindulni, míg az utolsó kocsi el nem halad. Ellenkező esetben mindég plusz 15-20 méter (amit a manuálisnál megszoktál) hagy rá a szabad helyekre két kocsi között kifordulásnál. Utána viszont kick-down-nál, visszahoz valamit ebből. Mint egy villanyautó! Csak nyomod a gázt. Még egy gyengeképességű is képes a maximális gyorsításra. Ráadásul még hajtásbefolyások sem nagyon érezhetőek. Jó, csak 86 Le. :-) A fogyasztás. A gyári adat 7.7 l/100km városban. Azt nem tudom melyik város volt a példa, de nem Budapest. Bár csak a fedélzeti számítógép adatai alapján, ráadásul fele-fele Bp. és országút, de 8.6 litert mutat. Csak városban az első 200 kilométernél 9 liter volt az átlag, viszont akkor még nem volt igazán hideg, sem hó. Ehhez hozzátartozik, hogy szinte a főváros közepén lakunk, azaz éppen elindulunk és már álunk is a dugóban. A saját autóm szinte pontosan ennyit fogyaszt, csak az egy 1.9-es dízel, és kb.1300kg. Néhányan arra is azt gondolnák, hogy az sok, mivel hasonló autójuk 7 litert eszik. Sajnálom, de az nem városi fogyasztás, hogy elindul valaki Bp. határától és már 7-10 kilométert autózott, mire az első komolyabb dugót eléri. Addigra már meleg a motor Nekik az átlagba beleszámít a viszonylag kedvező 6-7 liter legalább a távolság felének erejéig, majd a kedvezőtlen 9-10 liter, valószínűleg kisebb távolságra.
"Na es akkor nem is beszeltem az 1.6 8V technikarol ez nem a Polora igaz...
hanem a tobbi VW technikara...
vagy halovany 75LE 1.4 motorokrol... "
Nem vitás a VW több részletnél is elmarad a legmodernebb megoldásoktól. Nem tisztem Őket védeni. De…
Már jó pár éve nem szerelnek autókét az öreg 1.4-es és 1.6-os 8V motorokkal, csak 16V-vel.
Nem beszélve arról, hogy a hengerenkénti két szelep, továbbra sem elavult technika, mivel viszonylag alacsonyban fordulaton ébredhet a maximális nyomatéka, és van ilyen motor a Hondának is kisebb autóiban, vagy a Fiatnak, stb. Az 1.4-es 86 LE teljesítményű, és 132 Nm a forgatónyomatéka. Az első érték sem kevés, pl. a Ford csak most emelte 80-ról, 96-ra a maga 1.4-esénél. De a második érték az kifejezetten magas egy 1.4-es motortól. Ez meg is látszik, a Fiesta 1.4 96LE lassabban gyorsul 100-ra, mint a Polo, legalábbis a gyári számok alapján. A lényeg, hogy egyáltalán nem gyenge, csak az erő nem igazán érkezik 2000 alatt. Ebben biztos jobb az 1.2 TSI.
1.4-es DSG váltóval. Még csak 1100 km van benne.
Szerethető kis szerkezet. Amiről esetleg írni érdemes:
Motor. Itt-ott olvastam, hogy minimálisan az 1.4-es szükséges hozzá. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy nem egy vérbő sportkocsi az értékelő szerint. Hát nem, de nem is arra tervezték! Egyébként teljesen elégséges, a teljesítmény. Autópályán is megfelelően mozgatható, az átlagból nem lóg ki. Majdnem százhatvanig van gyorsulás érzet (Bár ha valaki nem halotta volna, ez meghaladja a megengedett sebességet). Persze ez is, mint minden, ízlés kérdése.
Az ülések nekünk kényelmesek. Fékek erősek és jól adagolhatók. Csendes, még százharmincnál is. A futómű felöl sem hallani túl sok zajt, azt is csak finoman. Egyébként is finoman teszi a dolgát, ezeken a rossz utakon. Azért egyszer-kétszer már felütött. A kisautókorlátokon nehéz túllépni. Mindenesetre elégedettek vagyunk ezzel is. Se nem kemény, se nem imbolygósan lágy.
A lényeg, amiért tulajdonképpen az autót vettük. DSG autómat váltó. A váltó csendben és észrevehetetlenül teszi a dolgát. Ebben a tekintetben hozza az ígéreteket. A saját ízlésem és megszokásom alapján, mégis azt mondom, ha elsősorban olyan használja az autót, aki gyakorlott és egyébként sem tartotta fárasztónak a váltást, akkor nem biztos, hogy ez a megfelelő választás. Ha viszont, akár csak családunk esetében, segítséget jelent, hogy az elsődleges használónak a váltásra nem kell különösebb figyelmet fordítani akkor tökéletes társ. Mit hiányolok? A váltó nem képes előre látni a forgalmi szituációt (ez természetes). Ellenben, D állásban próbálja a lehető legalacsonyabban tartani a fordulatot. Városban 1000-2000 között, azaz ötvennél hetedikben (!). Ez talán jót tesz a fogyasztásnak, azonban mindenféle gyorsabb (érzékelhetőbb/szükséges) sebességnövelést ellehetetlenit. Személy szerint forgalomidegemnek érzem magam. Ha csak enyhén adok gázt, akkor a gyorsulás általában pici, ha kick-down (mert már tudom, hogy több kell és van is hely), akkor gondolkozik több mint egy másodpercig, mire visszavált és elkezd gyorsulni. Talán létezik köztes állása is a gázpedálnak, de miután nyomod-nyomod és még nem érzel semmit, rögtön ki akarod taposnia a belét. S állásban 2000-3000 között tartja a fordulatot, de állandósult helyzetben inkább az alsó határon. Mondanom sem kell, ez alig változtat valamin. Jeremy Clarkson találóan megmondta, az egész olyan, mint az egyszerűbb digitális fényképezőgép. Mire elkattan, addigra a téma odébb áll. Jó, azért nem olyan rossz, de tizenhat év vezetés után már egy kedves családtagként tekintek a hagyományos váltóra :-).Azért pontosítanom kell. Mondhatná valaki, ha váltani akarok, akkor miért nem váltok? Igaza van. Váltogattam manuálisan is (triptronic kulissza), és az már elég jó. Leállásnál automatikusan egyesbe vált, gyorsabban reagál, nem utolsó sorban, azért mert tudom, mit akarok. Összegezve, ez a váltó mindenféle (általános) igényeket magas szinten szolgál ki. Kár, hogy a Polohoz egyelőre nem lehet váltófüleket rendelni a kormány melle (ha már lúd, legyen kövér). Ezért is, ha valaki szeret váltani, és előreláthatólag hosszú éveken keresztül csak Ő fogja vezetni, akkor tökéletes az olcsóbb manuális.
Hali! mindenki! Segítséget szeretnék kérni mivel az 1984 es Polo GT-m nek eddig nem nagyon volt alapjárata melegen sem. Benzinszintet mindent beállítottam de még van egy olyan hiba, hogy amikor hidegen szivatóval járatom akkor beállítom 900 ra az alapjáratot és csak úgy magától néha felmegy 2000 re és utána visszaugrik. Mitől lehet ez? Gyújtást azért átnézzem?
üdv mindenkinek . kis segítséget kérnék 1.2 es 4es pólóm van . a hátsó ablak feletti féklámpa izzóit kellene cserélnem valaki tudja hogy lehet hozzáférni ? előre is köszi
Az emberek túlnyomó többsége (Magyarországon főleg) úgy vesz autót,hogy jó olcsó legyen, nagyon keveset fogyasszon, aztán ezután jöhet a többi nyalánkság!:)))
Én speciel elsőnek megnézem a formatervet.Ha tetszik akkor jöhet a többi.Így a második legfontosabb szempont a belső kialakítás.Csak ezek után jöhet a fogyasztás,árak ilyesmi.
Na már most szerintem az autó a formatervet illetően nagyon nagy előrelépés!(Ez a Silva gyerek az R8-as Audi megtervezése óta amúgy is belopta magát a szívembe:))Ennyire jó formatervet összehozni a VW csak a Touareg-nél és az új Scirocco-nál tudott az elmúlt években.A belseje első ránézésre igen jónak tűnik a 6-os Golfból ismerős anyagok formák jelennek,ha a minőség is olyan lesz és a zajszigetelés is olyan jó lesz akkor felőlem bele tehetik a jó régi PD TDi motorokat is!:)))))
Lényeg a lényeg,hogy ha jól emlékszem(ha nem majd kijavítottuk) volt a VW-nek pár jó és erős motorja a régi Polo-ban is.(1.9 PD TDi 136 LE) Csak az igazán jó motorokat ütős felszereléssel nem hozták be kis hazánkba.Most ebben a tekintetben nagy előre lépés várható!Több nyugati szaksajtóban azt írják,hogy a VW végleg száműzi a régi motorokat.Ha ez így lesz akkor én tutira veszek egyet!
Képet még senki nem tett be.Gondoltam bedobok egyet!:)))
Elkészült az ötödik Volkswagen Polo. Véleményem szerint a formája jól sikerült, tehát nem értek egyet a sajtó Golfozásával. Kétségtelenül jellemzően Volkswagenes formát láthatunk, viszont én az előző Polo finomítását látom. Az első fényszóró kifejezetten Audis stílust mutat, a lökhárító egyedi. A C oszlopon lévő üveg, bár eléggé kicsi lett, de dinamikusabb hatást kelt, és pont a "Golfosságot" oldja. A karosszéria méretét első ránézésre jól eltalálták. Csemege az új 1,2 TSI motor és a Blue Motion változat.
Nem értem miért divat a mai autós sajtóban a formákról írni, mikor abszolút szubjektív dologról van szó... A vásárlók így is túlzottan érzelmi alapon döntenek, nem elegáns szubjektív szempontokkal befolyásolni őket, pláne nem a szaksajtó részéről...