Keresés

Részletes keresés

nagypapi Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3702
A napi 110-es átlag elég húzósnak tűnik. Ugyan még nem jártam az Alföldi Kéken, de az itteni leírások alapján - főként a homok miatt - ez elég nehezen megvalósítható. Azért sok sikert!
Előzmény: polaris2003 (3701)
polaris2003 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3701
Üdv mindenkinek!

Mivel a hivatalos kiirásban engedélyezett, szeretném kerékpárral teljesiteni az alföldi kéktúrát. A problémám, hogy akivel mentem volna, családi ügyek miatt lemondta a dolgot.Keresek tehát olyan elvetemült 1-3 embert akit érdekel a dolog. A túra nyolc napos lenne napi kb. 110km. A terv szerint indulás július 18-án reggel Szekszárdról. Ha valkit érdekel, jelentkezzen, és a részleteket megküldöm.

Wst Creative Commons License 2003.06.14 0 0 3700
Köszi a segítséget!
Előzmény: nyomdász (3696)
d_laci Creative Commons License 2003.06.14 0 0 3699
Most voltunk 5napot az alföldi kéken a barátnőmmel.Csak egy csúzlink volt és elég volt,csak megmutatni a kutyáknak, már álltak is odébb
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.06.14 0 0 3698
Valaha volt 63 megye is... :-)))))))
Előzmény: Güsziológus (3686)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.06.14 0 0 3697
Elolvastam, köszi!
Előzmény: nyomdász (3684)
nyomdász Creative Commons License 2003.06.13 0 0 3696
Próbáljátok meg az iskolát.
Valamikor az egyik tanárnő előfizetője volt, s még talán az is a lapnak. Akkor beszéltem vele, nagyon szimpatikus volt a telefonban. Hátha van ismerőse, vagy tud máshogy segíteni.
-ny-
Előzmény: Wst (3695)
Wst Creative Commons License 2003.06.13 0 0 3695
sétáLós bácsi!

Mi is kb. 1 hónapja jártunk a Kőszegi hegységben, de én sem emléxem a Jurisics-forrás leágazására. Igazából nem nagyon szomorkodtunk miatta, mert mire arra a részre értünk, már kicsit sietnünk kellett, másrészt a Hörmann- és a Hétvezér forrás pótolta az élményt.

A másik dolog, amiről akartalak is faggatni:
A közeljövőben tervezzük lenyomni a Tömörd-Sárvár szakaszt. Szeleste ideális szunyókálóhely lenne, mivel délutánra ott az arborétum is. Csakhogy semmilyen szállást nem tudtam ott felhajtani, csak a kastélyszállót meg a hozzá tartozó (majdnem azonos árkategóriájú) panziót. A polgármesteri hivatalban sem tudtak semmi bíztatót mondani, és az online tudakozó sem hozott ki találatot a *plébánia* szóra.

Nincs semmilyen ház, ahol meg lehetne szállni? Ennyire reménytelen? Csak Szombathely a megoldás?

Köszi!

Előzmény: sétáLós bácsi (3649)
nyomdász Creative Commons License 2003.06.13 0 0 3694
Az említett kiadványt most ismertetjük a Turista Magazinban.
Kezemben van a 10 megye 100 nevezetessége is. Arról később adunk hírt, mert Nyíregyházán kaptam meg Georgiades túratárstól.
Mindazoknak, akiknek nincs net elérhetősége, illetve a nyomtatott betűt is olvassák.
-ny-
Előzmény: Güsziológus (3690)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2003.06.13 0 0 3693
Ez csekély fantáziám találmánya.
Előzmény: Váci (3666)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2003.06.13 0 0 3692
LP szerintem nem, viszont ifj. Esti Kornél (a Gödöllői Kék szülőatyja), valamint én (a Bz-motorvonattal Magyarországon "feltalálója") IGEN!
Ja, meg Nehéz Mokaszin is, de ő mostanában nem szokott jelentkezni a topicban, és ő amúgy sem "vasútcukrásznak" készül.
Előzmény: Váci (3680)
burnie Creative Commons License 2003.06.13 0 0 3691
Tegnap beszéltem egy olyan illetővel, aki az Ormánságban jelzésfestést végez. Ő mondta, hogy a Villányvá.-ról induló kék jelzés a tervek szerint Szigetvárig fog eljutni és igazolófüzet és jelvény is lesz róla. Majlátpusztáig már fel is festették a jeleket. Ha minden igaz, akkor nyáron arrafelé túrázunk, rögtön le is ellenörzöm.
Güsziológus Creative Commons License 2003.06.13 0 0 3690
Azért nem írtam részleteket, mert azt hittem, hogy már ismert mozgalomról van szó.

Az "irányító" a Pest Megyei Természetbarát Szövetség (Georgiades Gábor).
A 9 megye a dunántúli 9 megye, Pest megye nincs közöttük.
Minden megyében van 11 látnivaló, 9x11 az 99.

A 10 megyében 100 nevezetesség esetében azt hiszem 10 látnivaló/megye:o)

A kitűzőhöz 40 hely kell, minden megyéből legalább 3.
99 esetén ajándék CD, mely tartalmazza a füzet anyagát.
A CD megvásárolható.
Az első 1000 teljesítőt - sorszámmal - nyilvántartják.

Érdekes, hogy Fejér esetében a pontok teljes egészében azonosak, a pázmándi helyett a sukorói ingóköveket kel felkeresni.

A nevezetességekről színes fénykép van!!!
Minden nevezetességről van pár mondatos ismertető.

Szép munka.

Épp jókor jött, mert az RP-DDK öt megyét érint és sok a közös pont.
Lehet tervezgetni!!!

Előzmény: nagypapi (3689)
nagypapi Creative Commons License 2003.06.13 0 0 3689
És melyik az a megye, amelynek csak 1 nevezetessége van? :-)))
Egyébként gondolom, hogy jelen esetben a Nyugat-Magyarország a Dunántúlt jelöli.
Örülök, hogy ismét van egy túramozgalom, szívesen megtudnék róla többet is; de azért nem várom el, hogy felsorold a 99 nevezetességet (+1-et!)!
Zete Creative Commons License 2003.06.13 0 0 3688
Tavaly mi sem láttunk leágazó jelzést, igaz, nem is nagyon kerestük. Nekem úgy rémlik, már jóval előtte is írta vki a topikban, hogy nincs jelzés a forráshoz.

Az Ablánc-malommal kapcsolatban viszont megemlíteném, hogy mi nem találtuk drágának, pl. ha jól emlékszem, a babgulyás kb. 600 HUF volt, ráadásul igen-igen kiváló minőségűt hoztak. Szóval, nem kell úgy elriadni attól, hogy egyen ott valamit a magunkfajta. (Ha drága helyről van szó, sokkal inkább a Gyöngyösi-csárda ugrik be, itt tényleg nagyon óvatosnak kell lenni a rendelésnél...)

Előzmény: Güsziológus (3685)
cserlaci Creative Commons License 2003.06.13 0 0 3687
A túramozgalom minket is érdekelne, ha tudnál felvilágosítással szolgálni a Szervezőkről, megköszönném!
Güsziológus Creative Commons License 2003.06.13 0 0 3686
Kicsit leült a topic!

Jó hírem van. Ma reggel kaptam egy e-mailt, melyben az áll, hogy a több, mint egy évvel ezelőtt megrendelt könyvet beszerezték. Lassú víz, partot mos.
A könyvet 1964-ben adta ki a Sport kiadó és a Kéktúra útvonalának leírása van benne.

Az országos kék-túra útvonala mentén.
Ez a címe.

Ha sikerül átvenni hétfőn, akkor kedden már beszámolhatok az útvonal módosulásokról. Remélem más is örül.

Más.
Reggel a postaládámban (az igaziban) találtam egy füzetet.
9 megye 99 nevezetessége,
jelvényszerző túra
Nyugat-Magyarországon

Állítólag van 10 megye 100 nevezetessége is.

Güsziológus Creative Commons License 2003.06.13 0 0 3685
Úgy látszik, hogy a rosszat senki sem szereti leírni. Úgy emlékszem, nincs jelzés, vagy ha van, akkor forrás nincs.

Jó egy évvel ezelőtt jártam arra, én nem találtam jelzést, igaz, nem is kerestem. Abban az időben volt téma a topicban és többen azt írták, nincs meg a forrás.

Nincs különösebb jelentősége, mert Kőszegtől nincs messze és a malomnál van vízcsap. Ha elég pénzed van, fogyaszthatsz is. Drága hely.
A patakvölgy (patak helyének völgye), mely a malomig tart, igen szép. Esős időben csúszós, nehezen járható.

Előzmény: sétáLós bácsi (3683)
nyomdász Creative Commons License 2003.06.13 0 0 3684
SK!!!
Nézd privátban a világot, az itteni mélcímeden.
-ny-
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (3678)
sétáLós bácsi Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3683
HELP!
Válaszoljatok az "előzményre" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: sétáLós bácsi (3649)
lükepék Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3682
ja, és helyesen 'nnnnnu' lenne a formája.. :))
Előzmény: Váci (3677)
lükepék Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3681
nem.
lsd email-cím
Előzmény: Váci (3680)
Váci Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3680
Te is Közlekkaros vagy?
Előzmény: lükepék (3679)
lükepék Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3679
egy régi matektanárom mondogatta mindig a 'no' és a 'na' helykitöltő szavacskák népies ferdítéseként..
:)
Előzmény: Váci (3677)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3678
És ezért kirúgták a titkár elvtársat? Jani bácsi nem volt humoránál. :-) Valami azért nem stimmel a kronológiában, mert amikor Borbély Sándor a Munkásőrség parancsnoka lett, még nem volt olyan nagy düledezés, emlékeim szerint...
Előzmény: Zolcsi67 (3673)
Váci Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3677
Biztos? :-)

És az mit jelent, hogy "nu"?

Előzmény: lükepék (3676)
lükepék Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3676
szerintem magára gondolt meg ifj. Esti Kornélra..
BudaiHG a Bzmotos mozgalmat csinálja, Kornél meg a Gödöllői kéket reklámozta nemrégiben.. a Közlekkar pedig... nu... az a Műegyetem.. :)))
Előzmény: Váci (3666)
Güsziológus Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3675
"kettesben"

Ha a két lábamra gondolsz, akkor kettesben járjuk, de leginkább egyedül megyek.

Gyermekkoromban sok kutyával barátkoztam és megtanultam, hogy a kutyát nem szabad hergelni. Nyugtatni kell!
Ha elkezd utánam futni, akkor lassítok, vagy megállok, felé fordulok és bíztatom. Jól van kutya! A gazdád örül annak, hogy ilyen éber vagy, de én nem vagyok az ellenséged!

Titokba persze a pokolba kívánom, de általában megegyezünk. Eddig még nem volt affér.

Két személy esetén más a helyzet. A kutya ui. két embertől már fél.

A baj akkor van, amikor falkában vannak a kutyák. Ilyenkor a leghatásosabb a fohász:o)

Azért egy kis homoktúra próba nem árt, mielőtt belevágsz. Mondjuk egy Kincsem 40 száraz időben, mint pl. 2003-ban. Ha ezek után is úgy érzed, hogy a homok nem probléma, akkor irány Bács-Kiskun megye. Ajánlom a bakancsot.

Előzmény: mosomedve (3672)
Güsziológus Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3674
A Miklós utcán mentem, megbámultam a templomot (azt hiszem, hogy szerb), majd a Jelky András szobornál, a már ismerős uton jutottam el a buszvégállomásig. Elégedetten konstatáltam, hogy a reggeli tikkasztó meleget nem kell újra "élveznem".

Meglepően gyorsan odaértem.
Lehet, hogy voltak jelek, de akkor már csak az járt az eszembe, hogy a feltankolt borocskát milyen jó lesz elszopogatni a vonaton:o)

Én már csak ilyen turista vagyok.

Előzmény: cserlaci (3671)
Zolcsi67 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 3673
OFF, de kérdezted:
A csepeli Lenin-szobor kinyújtott kezébe egy hatalmas karéj zsíroskenyeret raktak ismeretlen személyek az éj leple alatt, a 80-as években valamikor. Igaz, már düledezett a rendszer, de azért elég nagy felzúdulás kísérte.
ON
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (3670)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!