Keresés

Részletes keresés

kensai of origo Creative Commons License 2018.09.14 0 0 13

Szandi. Írd be ide és átmásolom majd mindig oda Alkinak!
Jövőre, ha ez itt beválik, akkor az is átkerülhet ide.

Megyesa is megjött.
Scholesy és TSZA tegnap regisztrált, ma már tudnak írni szerencsére.

Jimbo végig követte a fórumot, de összejöttek a dolgai, úgyhogy csak ma hajnalban tudott regisztrálni, így értelemszerűen itt nem fog tudni csapatszámot beírni. Hogyan tudunk segíteni Neki Alki?

1. Beírja a tapatalkra és az ottani idő számít itt is ( ezzel az a probléma, hogy nem feltétlenül egyezik a két fórum órája; pontos adatokat Zsguti tudna prezentálni szerintem :D).

 

2. Beírja a tapatalkra vagy e-mailben küldi valakinek, aki beírja ide helyette. Eddig darftnál volt engedélyezve, hogy más beírhassa, csapatnál szerintem nem, azért kérdezem (persze Szandi és Black, hogy ne kelljen ki és bejelentkezniük a másik nickkel). Kis átfutási idő lenne, de akkor minden itt megjelenne. Szerintem ezt vállalná Jimbo. A kérdés, hogy a nagy csapat- és játékosböngészés közben ki tud erre figyelni? Én ha végeztem, segítek, de párhuzamosan nem megy szerintem. Esetleg Alki Te tudnád nézni a tapatalkot (úgyis mindig kivárod az első rohamot) és beírni, könyvelni ide?

Előzmény: azaszandi (10)
megyesa81 Creative Commons License 2018.09.14 0 0 12

Hello, megyesa indahouse :)

gepesz Creative Commons License 2018.09.14 0 0 11

bnn

Előzmény: azaszandi (10)
azaszandi Creative Commons License 2018.09.13 0 0 10

Ne haragudjatok, de én ezt nem bírom idegekkel. Mármint a tapatalkot. Bírom nagy nehezen a tippjeit és nem tudom elküldeni. Azt írja, regisztráljak, miközben be vagyok lépve. Aztán nem engedi elküldeni. Ráadásul én angolul sem tudok. Pedig én pont a tippelősbe rész, amit imádok. Innen másolat i hülyeség. Ha mindenkinek jó az a szár, akkor maradjon nyugodtan, én meg továbbra is lesétálok a lottózóba. 

 

kensai of origo Creative Commons License 2018.09.13 0 0 9

Atomóra beállítva Mester? :D

Előzmény: Zsguti (5)
kensai of origo Creative Commons License 2018.09.13 0 0 8

Köszi Alki a válaszokat.

Nekem bármelyik verzió (A vagy B) jó.

Scholes18/Scholesy és a többiek.
Egy napot várnotok kell, hogy ide írhassatok a regisztráció után. Ezért kértük mindenkitől, hogy csütörtökig ezt tegye meg, hogy pénteken tudjon már ide írni.

"A sportfogadás topikjait a friss nick 1 napig csak olvashatja." (Ez az általános információ van a sportfogadás topikjai fölött leírásként.) Alki ezt jelezte és e-mailben, fb-n írtam én is az emlékeztetőben.

Holnap már fogsz tudni ideírni scholesy!:)

Előzmény: Alki_o (6)
Csincka Creative Commons License 2018.09.13 0 1 7

A modsegben tipródik egy játszani kívánó júzer, nem tud ide írni.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036543

scholesy nick.

 

Segítenétek neki?

Köszi.

Előzmény: Alki_o (6)
Alki_o Creative Commons License 2018.09.13 0 0 6

Jók a kérdések :)

 

1. Elnézést, kimaradt, hogy 1995. július 1-jénél húztam meg a határt.

 

2. Jogos a felvetés. A felzárkóztatási draft miatt nem lesz "zárlat", mert a draft elhúzódása aránytalanul gátolná az egyéb ügyleteket. Az igénybejelentés lehetőségét azért írtam, mert éppen az a félelmem, hogy a soros választó nem nyilatkozik (ezzel a kötött sorrend miatt blokkolja a többieket), majd az utolsó napon választ, amikor esetleg nem tud már minden mögötte álló reagálni. De teljesen igaz, hogy a listákkal/igényekkel való tippadás nem lenne szerencsés.

 

Megoldás lehet, ha (A) privátban helyezhető letétbe az igény (pl. Daisynél, mert én is játszom), esetleg az, hogy (B) ha a soros választó 24 órán belül nem nyilatkozik, akkor egyidejűleg megnyílik a következő játékos lehetősége is, és így tovább. Ezzel a késő csak annyit veszít, hogy valaki(k) megelőzi(k), de a szabad igazolás joga megmarad. A 24 órás követéssel biztosan lefut a folyamat két forduló között.

 

Ha valaki a draft során választ (és ő a soros), akkor az azonnal könyvelődik, ezután a játékost 10/15 pontért más nem viheti.

 

3. 15 pont. Ha szó szerint értelmezzük, az alapcsapatból került oda, csak kerülőúton. Egyébként a világbajnoksághoz viszonyított nagyobb meccsszám miatt alakultak át a szabad keretes pontszámok.

Előzmény: kensai of origo (3)
Zsguti Creative Commons License 2018.09.13 0 0 5

Működik! És mi ez az időkorlát, hogy nem szólhatok hozzá egyből? :)

Amúgy Kensai jók a kérdések!

Zsguti Creative Commons License 2018.09.13 0 0 4

No lássuk működik-e? :) 

kensai of origo Creative Commons License 2018.09.13 0 0 3

Szia Alki!

Három nagy kérdésköröm lenne.

1: A fiatal játékosoknál a vb-hez hasonlóan csak az életkor fog számítani vagy a BL-ben alkalmazott B-lista?A pontos életkori határ hol lesz meghúzva (VB-s játékban 1995.01.01. volt, a BL-ben 1997.01.01. a B-Listán)?

2. A felzárkóztatási draft és a sima, szabad keretbe került alapcsapatok játékosainak 15 pontos vásárlása között lesz átmenet vagy valamilyen zárás?     

       Szeptember 14-én 21.00-tól kiválaszhatjuk a csapatot és 24 óránként 1 játékost igazolhatunk 10 pontért.
     
       Szeptember 17-én 21.00-kor a megmaradt alapcsapatok játékosai bekerülnek a szabad keretbe és 15 pontért vásárolhatóak. (Az eredetileg ott lévők még mindig 10 pontért, ugye?)
     

       Az első csoportkör után (szeptember 19-én kb. 23.00 után), de még a 2. csoportkör előtti vasárnapig (szeptember 29. szombat 24.00-ig, hogy vasárnap is megmaradjon neked könyvelni) kérek egy játékost ingyen a felzárkóztatási draft keretében, de más lecsaphat-e addig rá 10/15 pontért, amíg elkönyvelődik?
Tehát ha én jelzem már szeptember 20-án, hogy szeretném majd ingyen XY-t, más a pontok átutalásával megveheti előlem? Mert a listát mindig a csoportkör előtti vasárnap rögzíted és könyveled. Ráadásul ha én leadtam a nevet és hátradőlök, valaki meg pont elviszi pontokért azt az embert, akkor olyan helyzetbe kerülök, mintha nem kértem volna senkit ingyen (mégha három embert is lehet megjelölni, lehet utolsóként rangsorolva senki sem jut már). Én nem azt feltételezem, hogy kibaltázni akar velem az illető, csak rájött, hogy ez a játékos bőven megéri még pontokért is, nemhogy ingyen?

 

3. Ha valaki lead egy játékost a szabad keretbe (pl. mert hosszú időre sérült), az mennyiért vehető meg?
Nem az eredeti szabad keretben szerepelt, tehát nem 10 pont.
Nem is igazán az alapcsapatokból a szabad keretbe került játékos, hiszen valaki elvitte azt az alapcsapatot és aztán Ő maga adta le a játékost (tehát "vándorúton" került oda).

Előre is köszönöm a válaszokat. Remélem érthető volt.

Előzmény: Alki_o (2)
Alki_o Creative Commons License 2018.09.13 0 0 2

Köszi! Remélhetőleg mindenki tud ma regisztrálni. Hoztam a szabályokat. Nézzétek át a változó részeket (szabad keretes ügyletek pontszámai; csere; felzárkóztatási draft).

 

BL-JÁTÉK SZABÁLYAI

 

Alapcsapatok közzététele szeptember 14. (péntek) 21 óra után. A szeptember 17. (hétfő) 21 óráig megmaradt csapatok játékosai a szabad keretbe kerülnek.

 

Az alapcsapat kiválasztását követően mindenki szabadon alakíthatja a saját csapatát az alábbi lehetőségek szerint:
- játékoseladás egy másik versenyzőnek (közösen kialkudott pontért),
- játékosvétel egy másik versenyzőtől (közösen kialkudott pontért)
- játékoscsere egy másik versenyzővel (esetleg pontkülönbözet "átutalásával"),
- játékosigazolás a szabad keretből (0 vagy 10 vagy 15 pont kiadás/játékos [lásd lent], 21:00 és másnap 20:59 között max. 1 játékos ),
- játékoseladás a szabad keretbe (0-5 pont bevétel/játékos [lásd lent], 21:00 és másnap 20:59 között max. 1 játékos),
- fiatal játékos átirányítása egyéb csapatrészbe (ellentétes irányú mozgás nem lehetséges),
- sérülés miatti csere a szabad kerettel [lásd lent]

- változtatás nélkül az eredeti játékoskerettel történő pontgyűjtés.

A szabad keretből igazolás ellenértéke:
10 pont: az eredeti szabad keretben szereplő játékos esetében,
15 pont: az alapcsapatokból a szabad keretbe került játékos esetében,
0 pont: a felzárkóztatási draft [lásd lent] keretében igazolt játékos esetében.

A szabad keretnek történő átadás bevétele:
5 pont: az első csoportkör kezdete előtt,
3 pont: az első csoportkör kezdete és a második csoportkör kezdete között,
2 pont: a második csoportkör kezdete és a negyedik csoportkör kezdete között,
1 pont: a negyedik csoportkör kezdete és a hatodik csoportkör kezdete között,

0 pont: a hatodik csoportkör kezdete után.

Egy üzlet azonnal életbe lép, ha a topikban minden érintett fél megerősítette azt. Azonban ha az üzlettel érintett játékos csapata éppen játszik, az üzlet csak a mérkőzés befejezésekor lesz érvényes.

A csapatmenedzselés korlátai

Az alapcsapatok 25 tagúak, összetételük 1 vezetőedző, 2 kapus, 6 védő, 7 középpályás, 4 csatár, 5 fiatal.
A csapat minimális összetétele: 1 szövetségi kapitány, 1 kapus, 5 védő, 6 középpályás, 3 csatár, 4 fiatal. Ha egy eladással ez a feltétel sérülne, az eladás (és minden kapcsolódó ügylet) érvénytelen.
A csapat maximális létszáma 30. Ha egy vásárlással ez a feltétel sérülne, a vásárlás (és minden kapcsolódó ügylet) érvénytelen.
A kiesett csapatok játékosai is beleszámítandók a csapatlétszámba.

 

Sérülés miatti csere

 

Hivatkozással alátámasztott sérülés esetén a sérült játékos lecserélhető a szabad keretből ugyanazon klub azonos posztra sorolt játékosára vagy – az első csoportkör után – ha nincs ilyen játékos a szabad keretben, akkor azonos poszton olyan játékos is választható, akinek klubja csoporthelyezésben és pontszámban sem áll jobban, mint a lecserélendő játékos klubja. A csere ingyenes és végleges.

 

Felzárkóztatási draft

 

Minden csoportkör után ingyenesen igazolható egy játékos a szabad keretből (ha az igazolással a csapatlétszám 30 fölé növekedne, egyidejűleg egy játékost át kell adni a szabad keretbe). Az igazolási igényt (listát) legkésőbb a következő mérkőzés előtti vasárnapig közölni kell. Az igazolás sorrendjét a csapatok korrigált pontszáma határozza meg (értelemszerűen az alacsonyabbtól indulva). A korrigált pontszám számítása: a csapat szerzett pontjai (üzletelések egyenlege nélkül) – (üzletelésekre költött pont × szorzószám). A szorzószám értéke az egyes csoportkörök után rendre: 1/8, 2/8, 3/8, 4/8, 5/8, 6/8.


Pontozás

A csapatmenedzselés bevételeinek és kiadásainak elszámolása a versenyző pontszámában történik. Ez a pontszám negatív értékűre is csökkenhet!

Minden játékos az alábbiak szerint gazdagíthatja pontokkal gazdáját:

Pályára lép egy győztes meccsen: 3 pont
Pályára lép egy döntetlenre végződött meccsen: 1 pont
Fiatal játékos pályára lép (kivéve ha más csapatrészbe lett áthelyezve): 2 pont (a fentieken túl)
Gólt szerez (kapus vagy védő): 4 pont
Gólt szerez (középpályás): 3 pont
Gólt szerez (csatár): 2 pont
Gólpasszt ad: 2 pont
Tizenegyest értékesít büntetőpárbajban: 1 pont
Tizenegyest hibáz (büntetőpárbajban is): -1 pont
Sárga lapot kap (és nem kap piros lapot): -1 pont
Piros lapot kap: -3 pont
Pályára lép, nem kap gólt és legalább egy félidőt végigjátszik (kapus): 3 pont
Pályára lép, nem kap gólt és egy félidőnél kevesebbet játszik (kapus): 1 pont
Tizenegyest véd (büntetőpárbajban is): 1 pont
Csapata nem kap gólt és legalább egy félidőt végigjátszik (védő): 2 pont
Csapata nem kap gólt és egy félidőnél kevesebbet játszik (védő): 1 pont

Vezetőedző pontok:
Győztes meccs: 3 pont
Döntetlen: 1 pont
Kiállítás: -3 pont

A kieséses szakaszban a rendes játékidő eredménye számít a győzelemért, döntetlenért, 0-ás védelemért járó pontoknál. A hosszabbításban és a büntetőpárbajban csak a gól, a gólpassz, a sárga lap, a piros lap, a fiatal játékos pályára lépése, továbbá az értékesített, kihagyott, illetve kivédett tizenegyes pontozása számít.

A posztok, a gólok, gólpasszok, lapok és játékpercek tekintetében a soccerway.com az irányadó. Az egyéb vitás kérdésekben a játékszervező dönt.

azaszandi Creative Commons License 2018.09.11 0 0 1

Jelen

kensai of origo Creative Commons License 2018.09.11 0 0 0

2018 VB eredmények plusz a szabad keret állása 2018. 07. 07-én.

367 [34/64; 6] [313; -71] KENSAI03
 
szövetségi kapitány: Nishino (ja, 4)
kapusok (+2): Alisson (br, 19), Courtois (be, 27), Rui Patrício (po, 8)
védők (+2): Azpilicueta (sp), Danilo (br, 1), Godín (ur, 18), P. Jones (an), Mina (kol, 23), Pepe (po, 11), Thiago Silva (br, 20), Vertonghen (be, 21)
középpályások (+1): Carrasco (be, 9), David Silva (sp, 6), Dirar (ma, 1), Gallardo (me, 5), Mohamed Elneny (egy), Carlos Andrés Sánchez (ur, 13), Shaqiri (svá, 9), Tadic (szer, 5)
csatárok (+2): Falcao (kol, 9), Mario Gómez (né, 5), Guerrero (pe, 6), Poulsen (dá, 5), Sakho (szen), Urena (co)
fiatalok (+3): D. Sánchez (V, kol, 19), Alli (KP, an, 21), Lo Celso (KP, ar), Anton Miranchuk (KP, or), Skhiri (KP, tu, 9), Mbappé (CS, fr, 39)
 
 
328 [31/64; 5] [256; -46] JIMBOOO71
 
szövetségi kapitány: Krstajic (szer, 3)
kapusok (+1): Ochoa (me, 9), ter Stegen (né)
védők (0): Augustinsson (své, 19), Cáceres (ur, 18, ebből 5 a szabad keretben), Degenek (au), Gassama (szen), Ignashevich (or, 12), Vestergaard (dá)
középpályások (0): Abdalla El Said (egy, 2), Brozovic (ho, 11), T. Hazard (be, 6), Joao Mário (po, 5), Philippe Coutinho (br, 19), Quintero (kol, 14), Traustason (iz)
csatárok (+1): Messi (ar, 8), Okazaki (ja, 4), Seferovic (svá, 4), Sterling (an, 13), Thauvin (fr, 3)
fiatalok (+6): Alexander-Arnold (V, an, 2), Hernández (V, fr, 43, ebből 5 a szabad keretben), Kimmich (V, né, 9), Pavard (V, fr, 39), Smith (V, co, 3), Süle (V, né, 2), Linetty (KP, le), Marco Asensio (KP, sp, 11), Maximiliano Gómez (CS, ur, 7)
 
 
301 [31/64; 8] [202; -28] SCHOLES18
 
szövetségi kapitány: Southgate (an, 11)
kapusok (0): Cáceda (pe)
védők (0): Glik (le, 5), M. Jorgensen (dá, 10), Makino (ja, -1), Marquinhos (br, 4), Pouraliganji (ir, 6), Vermaelen (be, 13)
középpályások (+2): Biglia (ar, 1), Bolanos (co), Cheryshev (or, 21, ebből 9 a szabad keretben), Fernandinho (br, 9), Fred (br), Perisic (ho, 23), Samedov (or, 8), Sergio Busquets (sp, 7)
csatárok (+1): Cristiano Ronaldo (po, 10), Griezmann (fr, 31), Kim Shin-Wook (kor, -1), Marwan Mohsen (egy), Vela (me, 8)
fiatalok (+2): Ebuehi (V, ni, 7), S. Amrabat (KP, ma, 2), Torreira (KP, ur, 22), Brandt (CS, né, 9), Pjaca (CS, ho, 11, ebből 5 a szabad keretben),
 
 
300 [31/56; 5] [206; -19] KALOCSA
 
szövetségi kapitány: Pekerman (kol, 7)
kapusok (+1): Muslera (ur, 21), Subasic (ho, 19)
védők (0): Alderweireld (be, 19), Gamboa (co), Lee Yong (kor, 2), Márquez (me, 7), R. Rodríguez (svá, 5), Rüdiger (né, 3)
középpályások (+3): Eriksen (dá, 10), Fellaini (be, 15), Forsberg (své, 12), Isco (sp, 9), Joao Moutinho (po, 7), Koke (sp, 4), Matic (szer, 1), Özil (né), Taison (br), Yamaguchi (ja, 3)
csatárok (+1): Badri (tu, 2), Dzyuba (or, 18), Fekir (fr, 13), Nwankwo (ni), Teodorczyk (le, 3)
fiatalok (0): Wagué (V, szen, 14), Grujic (KP, szer), Pavón (CS, ar, 12)
 
 
297 [35/64; 6] [198; -35] ALKI
 
szövetségi kapitány: Nawalka (le, 3)
kapusok (+2): Caballero (ar, 1), Kawashima (ja, 3), Neuer (né, 3)
védők (+3): Joao Miranda (br, 16), Lustig (své, 13), Meunier (be, 25), Nagatomo (ja, 6), Ramos (pe, 5), Semenov (or), Stones (an, 20), Tagliafico (ar, 3), Yasir Al Shahrani (sza, 3),
középpályások (0): Chalali (tu, 2), Godoy (pa, -1), Gündogan (né, 3), Hasebe (ja, 3), Milivojevic (szer, 2), A. N’Diaye (szen, 4), Ziyech (ma, 1)
csatárok (0): N. Amrabat (ma), Gavranovic (svá, 6), Grosicki (le, 5), Ljajic (szer, 2)
fiatalok (+4): Akanji (V, svá, 13), Hakimi (V, ma, 6), P. Aquino (KP, pe, 8), Milinkovic-Savic (KP, szer, 8), Ndidi (KP, ni, 9), Hwang Hee-Chan (CS, kor, 8), Lozano (CS, me, 18)
 
 
294 [31/64; 7] [172; -4] PETÍ
 
szövetségi kapitány: Hareide (dá, 6)
kapusok (0): Gallese (pe, 6)
védők (+1): Boateng (né), Daniel Carvajal (sp, 9), Kompany (be, 15), Magnússon (iz, 1), Nagguez (tu, 5), Shehu (ni), Young (an, 15)
középpályások (+2): J. Gudmundsson (iz, 1), Hiljemark (své, 6), Juan Cuadrado (kol, 12), Jung Woo-Young (kor, 1), Pogba (fr, 20), Ricardo Quaresma (po, 4), Salvio (ar, 1), Torabi (ir), Venegas (co)
csatárok (+1): Juric (au, 1), Neymar (br, 15), Ruidíaz (pe), Sow (szen), Thelin (své, 9)
fiatalok (+2): Rajkovic (K, szer), Giménez (V, ur, 25), Lemar (KP, fr, 3), Loftus-Cheek (KP, an, 15), I. Díaz (CS, pa, 2)
 
 
280 [31/63; 5] [160; 0] NIGELMANSELL
 
szövetségi kapitány: Tite (br, 10)
kapusok (+1): Anthony Lopes (po), Pickford (an, 15)
védők (+1): Coates (ur, 5), Corzo (pe), Hummels (né, -1), Rukavina (szer, 4), H. Sakai (ja, 4), Sané (szen, 3), A. Skúlason (iz, 1),
középpályások (+1): Badelj (ho, 7), J. dos Santos (me), Dzemaili (svá, 8), Ekdal (své, 8), Jedinak (au, 6), Sliti (tu, 3), Witsel (be, 14), Zhirkov (or, 7)
csatárok (+1): Agüero (ar, 8), Braithwaite (dá, 6), Ghoochannajhad (ir), Giroud (fr, 20), Iago Aspas (sp, 4)
fiatalok (+1): Bednarek (V, le, 14), Escobar (V, pa, 5), Abdullah Alkhaibari (KP, sza), Iheanacho (CS, ni, 9)
 
 
278 [27/64; 3] [182; 0] DAISY1
 
szövetségi kapitány: Löw (né, 3)
kapusok (+1): Halldórsson (iz, 2), Mathlouthi (tu, 3)
védők (+1): Djourou (svá), Granqvist (své, 23), Maguire (an, 17), Omar Gaber (egy), A. Rodríguez (pe), G. Silva (ur), Vida (ho, 19)
középpályások (+1): Di María (ar, 7), Erokhin (or, 1), Fischer (dá, 1), Haraguchi (ja, 7), Kanté (fr, 17), Kouyaté (szen, 4), Saúl (sp), Shojaei (ir, 2)
csatárok (+1): G. dos Santos (me, 3), Izquierdo (kol), Lukaku (be, 25), MacLaren (au), Tejada (pa, -1)
fiatalok (+1): Uzoho (K, ni, 12), Ait Bennasser (KP, ma), Goncalo Guedes (KP, po, 15), Gabriel Jesus (CS, br, 22)
 
 
261 [31/63; 1] [191; -35] ARSENALKOHOLISTA
 
szövetségi kapitány: Roberto Martínez (be, 18)
kapusok (+1): Essam El Hadary (egy, 1), Kim Seung-Gyu (kor)
védők (+1): Echiejile (ni), Granat (or, 1), Jedrzejczyk (le, 5), Jordi Alba (sp, 8), Mário Rui (po), Schar (svá, 3), Zapata (kol)
középpályások (+1): Bárcenas (pa, -1), Gueye (szen, 3), Guzmán (co), Irvine (au, 1), Lingard (an, 15), Modric (ho, 21), N’Zonzi (fr, 10), Renato Augusto (br, 7)
csatárok (+1): Acuna (ar, -1), Cavani (ur, 18), Kramaric (ho, 13), Müller (né, 2), Toivonen (své, 13)
fiatalok (+3): Christensen (V, dá, 18), Hosseini (V, ir, 10), Harit (KP, ma, 2), Khaoui (KP, tu, 2), Sarr (CS, szen, 10), Sisto (CS, dá, 12)
 
 
256 [28/64; 2] [168; -6] ZSGUTI
 
szövetségi kapitány: Sampaoli (ar, 4)
kapusok (0): Ryan (au, 1)
védők (+1): Arias (kol, 10), S. Ben Youssef (tu), G. Cahill (an), Cédric Soares (po, 6), Kolarov (szer, 9), Sidibé (fr, 3), Vrsaljko (ho, 13)
középpályások (0): Banega (ar, 6), Cueva (pe, 2), Hajsafi (ir, 3), Koo Ja-Cheol (kor, 3), Rakitic (ho, 16), Saiss (ma, 1), Vecino (ur, 12)
csatárok (+1): Diego Costa (sp, 12), Ighalo (ni, 3), Kruse (au, 1), Mandzukic (ho, 15), Smolov (or, 7)
fiatalok (+3): Álvarez (V, me, 14), Elvedi (V, svá, 2), Fridjónsson (KP, iz), André Silva (CS, po, 8), Kownacki (CS, le, 4), Werner (CS, né, 9)
 
 
255 [31/64; 5] [188; -46] TSZAPONTCOM
 
szövetségi kapitány: Deschamps (fr, 19)
kapusok (0): Akinfeev (or, 14, ebből 9 a szabad keretben), Beiranvand (ir, 8)
védők (0): Benatia (ma, -1), Dalsgaard (dá, 10), Lichtsteiner (svá, 3), Rojo (ar, 7), Varela (ur, 10, ebből 5 a szabad keretben), Walker (an, 11),
középpályások (+2): Aguilar (kol, 3), Chadli (be, 20), Douglas Costa (br, 5), Khedira (né), Matuidi (fr, 13), N’Doye (szen, 3), Rudy (né, 3), G. Sigurdsson (iz, 3), Thiago Alcantara (sp, 2)
csatárok (0): Jesús Corona (me, 3), Guidetti (své, -1), Reus (né, 7), Welbeck (an)
fiatalok (+1): Milenkovic (V, szer, 11), Etebo (KP, ni, 9), Bentancur (KP, ur, 22, ebből 5 a szabad keretben), Golovin (KP, or, 23)
 
 
240 [24/42; 6] [149; 1] MEGYESA
 
szövetségi kapitány: Andersson (své, 9)
kapusok (0): Penedo (pa)
védők (0): Fazio (ar), Ivanovic (szer, 4), Layún (me, 7), Mohamad Abdul Shafy (egy), R. Torres (pa), Varane (fr, 31)
középpályások (+2): Amiri (ir, 3), Dier (an, 8), Gunnarsson (iz, 1), Hector (né, 3), Iniesta (sp, 9), Meriah (tu, 3), Moses (ni, 8), Svensson (své, 9), Zobnin (or, 9)
csatárok (+1): Bacca (kol, 2), T. Cahill (au), Campbell (co, 2), Kane (an, 24), Mané (szen, 6)
fiatalok (+2): Nakamura (K, ja), Tagnaouti (K, ma), Caleta-Car (V, ho, 5), Jedvaj (V, ho, 4), Lee Seung-Woo (kor, 3)
 
 
236 [31/64; 2] [173; -47] HIGHVOLTAGE74
 
szövetségi kapitány: Fernando Santos (po, 5)
kapusok (0): Schmeichel (dá, 15, ebből 6 a szabad keretben)
védők (+2): Kutepov (or, 11), Larsen (dá, 9), Lovren (ho, 15), Marcelo (br, 11), Mascherano (ar, 2), Nacho (sp, 6), Piszczek (le), Rezaeian (ir, 6)
középpályások (+2): Blaszczykowski (le), Casemiro (br, 8), De Bruyne (be, 21), Draxler (né, 3), Freuler (svá), Krychowiak (le, 5), Sam Morsy (egy, -1), Wallace (co, 1), Zielinski (le, 3)
csatárok (0): Batshuayi (be, 8), E. Hazard (be, 24), Mertens (be, 19), Milik (le)
fiatalok (0): Hassen (K, tu, 2), Kimpembe (V, fr, 5), Albert Gudmundsson (CS, iz, 2)
 
 
211 [19/42; 5] [148; -10] GOLEEWARE
 
szövetségi kapitány: Gareca (pe, 3)
kapusok (+2): David de Gea (sp, 9), Lloris (fr, 27), Sommer (svá, 5)
védők (+1): Bereszynski (le, 5), Calvo (co, -1), Fágner (br, 14), Koulibaly (szen, 4), Mendy (fr, 2), Omar Hawsawi (sza), Plattenhardt (né)
középpályások (+1): Árnason (iz, 1), Kim Min-Woo (kor), Larsson (své, 3), Luongo (au), Meza (ar, 4), Onazi (ni), C. Rodríguez (ur, 11), J. Rodríguez (kol, 9)
csatárok (+1): Mitrovic (szer, 3), Peralta (me), Rebic (ho, 9), G. Torres (pa), Vardy (an, 4)
fiatalok (+1): Mendyl (V, ma, 2), Tielemans (KP, be, 23), Gelson Martins (CS, po, 5), Ramadan Sobhi (CS, egy, 6)
 
 
205 [27/64; 7] [114; -22] AZASZANDI
 
szövetségi kapitány: Rohr (ni, 3)
kapusok (+2): Pope (an), Szczesny (le)
védők (0): Bruno Alves (po), Filipe Luis (br, 9), Kjaer (dá, 11), Moubandje (svá), Rami (fr), Saevarsson (iz)
középpályások (+1): Badou N’Diaye (szen, 1), M. Dembélé (be, 9), Ebrahimi (ir, 3), Fabián (me), Kagawa (ja, 9), Kovacic (ho, 12), Kroos (né, 6), Lucas Vázquez (sp, 4, ebből 1 a szabad keretben)
csatárok (+1): Higuaín (ar, 4), Javier Hernández (me, 10, ebből 10 a szabad keretben), Mohamed Salah (egy, 4), Roberto Firmino (br, 9), Stuani (ur, 3)
fiatalok (0): Álvaro Odriozola (V, sp), Januzaj (KP, be, 8), Rashford (CS, an, 20)
 
 
204 [18/46; 2] [136; 0] CITYZEN
 
szövetségi kapitány: Petkovic (svá, 5)
kapusok (+1): Stojkovic (szer, 6), Yasser Al Mosailem (sza, 3)
védők (+1): Balogun (ni, 4), Ginter (né), Ingason (iz), Nacho Monreal (sp), Otamendi (ar, 2), Strinic (ho, 12), Trippier (an, 20)
középpályások (+1): Bernardo Silva (po, 5), Boussoufa (ma), Cooper (pa, -2), Dejagah (ir), Guardado (me, 5), Kahraba (egy), Leckie (au), Uribe (kol, 6)
csatárok (+1): Berg (své, 9), N. Jorgensen (dá, 6), Lewandowski (le, 3), B. Ruiz (co), Suárez (ur, 18)
fiatalok (+1): Bronn (V, tu, 8), Aleksey Miranchuk (KP, or, 2), Tapia (KP, pe, 6), O. Dembélé (CS, fr, 18)
 
 
191 [22/60; 5] [140; -36] FLEYYY
 
szövetségi kapitány: Hallgrímsson (iz, 1)
kapusok (+1): Beto (po), Diallo (szen)
védők (0): Corluka (ho, 6), F. Díaz (kol), Pazdan (le), Piqué (sp, 8), Sergio Ramos (sp, 9), Umtiti (fr, 28)
középpályások (0): Bradaric (ho, 3), Dzagoev (or, 6), Henderson (an, 9), Herrera (me, 4), Hurtado (pe, 2), Paulinho (br, 13, ebből 4: zsguti), Trézéguet (egy, -1), William Carvalho (po, 5, ebből 1 a szabad keretben)
csatárok (+1): Bödvarsson (iz), Dybala (ar), Khazri (tu, 11), Prijovic (szer, 2), Willian (br, 12)
fiatalok (0): Nández (KP, ur, 22), Goretzka (KP, né, 2), En-Nesyri (CS, ma, 5)

SZABAD KERET:
 
Szövetségi kapitányok: Carlos Queiroz (ir, 4), Cherchesov (or, 8), Cissé (szen, 4), Cúper (egy), Dalic (ho, 11), H. Gómez (pa), Lopetegui (sp, -5: Fleyyy), N. Maaloul (tu, 3), Osorio (me, 6), Pizzi (sza, 3), Ramírez (co, 1), Renard (ma, 1), Shin Tea-Yong (kor, 3), Tabárez (ur, 12), van Marwijk (au, 1)
 
Kapusok: Abdullah Al Maiouf (sza), Abedzadeh (ir), Akpeyi (ni), Areola (fr), Armani (ar, 3), Ben Mustapha (tu), Bialkowski (le), Bounou (ma), Butland (an), Bürki (svá), Calderón (pa), Campana (ur), Carvallo (pe), Cássio (br), Casteels (be), Cho Hyun-Woo (kor, 6), Dmitrovic (szer), Duarte (co), Ederson Moraes (br), Ezenwa (ni), Fabianski (le, 6), Gabulov (or), Gomis (szen), Guzmán (ar), Higashiguchi (ja), Johnsson (své), B. Jones (au), José Corona (me), José Cuadrado (kol), L. Kalinic (ho, 3), Kepa (sp), Kim Jin-Hyeon (kor), Lössl (dá), Lunev (or), Mandanda (fr, 4), Mazaheri (ir), Mignolet (be), Mohamed El Shenawy (egy), Mohammed Al Owais (sza), Moreira (co), Munir (ma), Mvogo (svá), Navas (co, 1), K. N’Diaye (szen, 4), Nordfeldt (své), Olsen (své, 18), Ospina (kol, 14), Oviedo (co, 1), Pemberton (co), Pepe Reina (sp), A. Rodríguez (pa), Ronnow (dá), Schram (iz), Sherif Ekramy (egy), M. Silva (ur), Talavera (me), Trapp (né), Vargas (kol), Vukovic (au)
 
Védők: Acosta (co), Advíncula (pe, 5), Ahmed Fathy (egy, -1), Ahmed Hegazi (egy), Ali Albulayhi (sza), Ali Gabr (egy, -1), Ansaldi (ar), Araujo (pe), Ayala (me, 5), Ayman Ashraf (egy), Baloy (pa, 4), Bedoui (tu, 3), Behich (au), Benalouane (tu), Boyata (be, 13), Cheshmi (ir, 5), Cionek (le), Ciss (szen), Cummings (pa), da Costa (ma), Davis (pa, -1), Endo (ja), Eyjólfsson (iz), M. Fernandes (or, 15), González (co, 1), Haddadi (tu, 5), Helander (své), Hong Chul (kor, 5), Idowu (ni, 4), Jang Hyun-Soo (kor, 5), Jansson (své, 5), Jung Seung-Hyeon (kor), José Fonte (po, 7), Jurman (au), Khanzadeh (ir), Kim Young-Gwon (kor, 8), Knudsen (dá, 1), Krafth (své, 4), Kudryashov (or, 5), Lang (svá, -1), Lindelöf (své, 10), Loyola (pe), A. Maaloul (tu), Machado (pa), Mansour Al Harbi (sza), Martin Olsson (své, 4), Matarrita (co), Mercado (ar, 8), Meredith (au), Milad Mohammadi (ir, 1), Mohammed Al Burayk (sza, 3), Mojica (kol, 10), Montazeri (ir), Moreno (me, 6), Motaz Hawsawi (sza, 3), O. Murillo (kol), Oh Ban-Suk (kor), Omerou (ni, 7), Osama Hawsawi (sza, 3), Ovalle (pa), Park Joo-Ho (kor), Pedro Geromel (br), Pereira (ur), Pivaric (ho, 3), Raphael Guerreiro (po, 8), Reyes (me), Ricardo Pereira (po), Risdon (au), Rodic (szer), Rose (an, 3), Saad Samir (egy), Sabaly (szen, 3), Sainsbury (au, 1), Salcedo (me, 7), G. Sakai (ja), Santamaría (pe, 5), Shoji (ja, 4), R. Sigurdsson (iz, 1), Smolnikov (or, -3), Spajic (szer), Taisir Al Jassim (sza, -1: megyesa), Tosic (szer, 5), Trauco (pe, 5), Troost-Ekong (ni, 4), Ueda (ja), Yoshida (ja, 4), Yun Young-Sun (kor, 5), Waston (co, 4)
 
Középpályások: Abdullah Otayf (sza, 5), Abdulmalek Al Khaibri (sza), Adrien Silva (po, 5), Ahmed El Mohamady (egy), Amr Warda (egy), Aquino (me), Azofeifa (co, 1), Barrios (kol, 2, ebből -1: HighVoltage74), Behrami (svá, 3), Belhanda (ma, 1), Ben Amor (tu), Bjarnason (iz, 1), Borges (co, 1), Bruno Fernandes (po, 3), Carcela (ma), Cartagena (pe, 2), Claesson (své, 12), De Arrescaeta (ur, 6), Delaney (dá, 7), Delph (an, 6), Durmaz (své), El Ahmadi (ma, -1), Fajr (ma, 3), G. Fernandes (svá), Flores (pe, 3), Gazinskiy (or, 8), G. Gómez (pa, -1), Góralski (le, 2), Hallfredsson (iz), Hattan Babhir (sza, 3), Honda (ja, 9), Hussain Al Mogawhi (sza, 3), Inui (ja, 11), Ju Se-Jong (kor, 5), Khalil (tu, 3), Ki Sung-Yeong (kor), Ko Yo-Han (kor, 3), Kostic (szer, 3), Krohn-Dehli (dá, 1), Kurzawa (le, 5), Kuzyaev (or, 9), Kvist (dá, 3: Fleyyy), Laxalt (ur, 9), Lee Jae-Sung II (kor, 4), Lerager (dá, 1), Lerma (kol, 7), Manuel Fernandes (po), Mbodji (szen), Milligan (au), Mohammed Kanoo (sza), Moon Seon-Min (kor, 2), Mooy (au, 1), Nabbout (au, 1), J. Obi (ni), Obi Mikel (ni, 2), Ogu (ni), Oshima (ja), Peszko (le, 3), Pimentel (pa), Rogic (au), Rohdén (své), Rybus (le), Salem Al Dawsari (sza, 6), Salman Al Faraj (sza, 6), Carlos Alberto Sánchez (kol), Sassi (tu, 4), Schöne (dá, 4), Shibasaki (ja, 5), Shikabala (egy), Ó. Skúlason (iz), Tarek Hamed (egy), Tejeda (co), Tolisso (fr, 10), Urretaviscaya (ur), Usami (ja, 1), Xhaka (svá, 7), Yehya Al Shehri (sza, 3), Yotún (pe, 2), Zuber (svá, 7)
 
Csatárok: Ansarifard (ir, 5), Arroyo (pa), F. Ben Youssef (tu, 5), Borja (kol, 3), Bouhaddouz (ma, 1), Boutaib (ma, 3), Carrillo (pe, 5), Colindres (co, 1), Cornelius (dá, 3), Diouf (szen, 4), Drmic (svá, 6), El Kaabi (ma), Fahad Al Muwallad (sza, 2), Farfán (pe), Finnbogason (iz, 2), Ghoddos (ir, 4), Gíslason (iz, 1), Jahanbakhsh (ir, 3), Jiménez (me, 3), N. Kalinic (ho), Khalifa (tu), Konaté (szen, 3), Mohammad Al Sahlawi (sza), Mohanda Aseri (sza, 3), Muriel (kol, 5), Musa (ni, 7), Muto (ja), Niang (szen, 6), Osako (ja, 6), Pérez (pa), Petratos (au), Polo (pe), Rodrigo (sp, 4), Sigurdarson (iz, 1), Son Heung-Min (kor, 6), Taremi (ir, 4)
 
Fiatalok: Livakovic (K, ho), Rúnarsson (K, iz), Avila (V, pa, 7), Awaziem (V, ni), Mahmoud Hamdi El Wensh (V, egy), M. Murillo (V, pa, 2), Rúben Dias (V, po), Veljkovic (V, szer, 2), Arzani (KP, au, 6), Dendoncker (KP, be, 4), Ezatolahi (KP, ir, 5), Iwobi (KP, ni, 9), José Rodríguez (KP, pa, 6), Srarfi (KP, tu, 5), Zakaria (KP, svá, 9), Zivkovic (KP, szer, 2), Azmoun (CS, ir, 9), Baldé (CS, szen, 2), Dolberg (CS, dá, 3), Embolo (CS, svá, 15), Jovic (CS, szer, 2), Radonjic (CS, szer, 4)

kensai of origo Creative Commons License 2018.09.11 0 0 topiknyitó

Nyitó üzenetként a 2018-as VB csapatmenedzselésre vonatkozó szabályai.

2. CSAPATMENEDZSELÉS

Minden tippelő választhat a felkínált alapcsapatok közül. A június 13. (szerda) 21:00 óráig megmaradt csapatok játékosai a szabad keretbe kerülnek. Ezt követően mindenki szabadon alakíthatja a saját csapatát az alábbi lehetőségek szerint:
- játékoseladás egy másik tippelőnek (közösen kialkudott pontért, de legfeljebb 15 pontért),
- játékosvétel egy másik tippelőtől (közösen kialkudott pontért, de legfeljebb 15 pontért)
- játékoscsere egy másik tippelővel (esetleg pontkülönbözet "átutalásával", a pontkülönbözet nem lehet több, mint 15 pont),
- játékosigazolás a szabad keretből (7 vagy 10 pont kiadás/játékos [lásd lent], 21:00 és másnap 20:59 között max. 1 játékos ),
- játékoseladás a szabad keretbe (0-3 pont bevétel/játékos [lásd lent], 21:00 és másnap 20:59 között max. 1 játékos),
- fiatal játékos átirányítása egyéb csapatrészbe (ellentétes irányú mozgás nem lehetséges),
- változtatás nélkül az eredeti játékoskerettel történő pontgyűjtés.

A szabad keretből vásárlás ellenértéke:
7 pont: az eredeti szabad keretben szereplő játékos esetében,
10 pont: az alapcsapatokból a szabad keretbe került játékos esetében,


A szabad keretnek történő eladás bevétele:
3 pont: ha a játékos válogatottja még egy mérkőzést sem játszott,
2 pont: ha a játékos válogatottja már elkezdte az első csoportmeccsét,
1 pont: ha a játékos válogatottja már elkezdte a második csoportmeccsét,
0 pont: ha a játékos válogatottja már biztosan nem lép pályára.


Egy üzlet azonnal életbe lép, ha a topikban minden érintett fél megerősítette azt. Azonban ha az üzlettel érintett játékos válogatottja éppen játszik, az üzlet csak a mérkőzés befejezésekor lesz érvényes.

A csapatmenedzselés korlátai

Az alapcsapatok 31 tagúak, összetételük 1 szövetségi kapitány, 3 kapus, 8 védő, 9 középpályás, 6 csatár, 4 fiatal.
A csapat minimális összetétele: 1 szövetségi kapitány, 2 kapus, 7 védő, 8 középpályás, 5 csatár, 3 fiatal. Ha egy eladással ez a feltétel sérülne, az eladás (és minden kapcsolódó ügylet) érvénytelen.
A csapat maximális létszáma 36. Ha egy vásárlással ez a feltétel sérülne, a vásárlás (és minden kapcsolódó ügylet) érvénytelen.
A kiesett válogatottak játékosai is beleszámítandók a csapatlétszámba.

Pontozás

A csapatmenedzselés bevételeinek és kiadásainak elszámolása a tippelő által szerzett pontokban történik. Ez a pontszám negatív értékűre is csökkenhet!

Minden játékos az alábbiak szerint gazdagíthatja pontokkal gazdáját:

Pályára lép egy győztes meccsen: 3 pont
Pályára lép egy döntetlenre végződött meccsen: 1 pont
Fiatal játékos pályára lép (kivéve ha más csapatrészbe lett áthelyezve): 2 pont (a fentieken túl)
Gólt szerez (kapus vagy védő): 4 pont
Gólt szerez (középpályás): 3 pont
Gólt szerez (csatár): 2 pont
Gólpasszt ad: 2 pont
Tizenegyest értékesít büntetőpárbajban: 1 pont
Tizenegyest hibáz (büntetőpárbajban is): -1 pont
Sárga lapot kap (és nem kap piros lapot): -1 pont
Piros lapot kap: -3 pont
Pályára lép, nem kap gólt és legalább egy félidőt végigjátszik (kapus): 3 pont
Pályára lép, nem kap gólt és egy félidőnél kevesebbet játszik (kapus): 1 pont
Tizenegyest véd (büntetőpárbajban is): 1 pont
Csapata nem kap gólt és legalább egy félidőt végigjátszik (védő): 2 pont
Csapata nem kap gólt és egy félidőnél kevesebbet játszik (védő): 1 pont

Szövetségi kapitányi pontok:
Győztes meccs: 3 pont
Döntetlen: 1 pont
Kiállítás: -3 pont
A csapata kiesése előtt leváltják: -5 pont

A kieséses szakaszban a rendes játékidő eredménye számít a győzelemért, döntetlenért, 0-ás védelemért járó pontoknál. A hosszabbításban és a büntetőpárbajban csak a gól, a gólpassz, a sárga lap, a piros lap, a fiatal játékos pályára lépése, továbbá az értékesített, kihagyott, illetve kivédett tizenegyes pontozása számít.

A posztok, a gólok, gólpasszok, lapok és játékpercek tekintetében a soccerway.com az irányadó. Az egyéb vitás kérdésekben a játékszervező dönt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!