megvállnék egy Fuji GX 680S típusu kamera váztól és egy hozzá való gx125-ös objektívtől. Akumlátor nincs hozzá, se filmtartó. A kamera és az optika is szép állapotban vannak egyébként. Ára 38e ft. Alkuképes ár.
Napközben nem olvasok fórumot, így inkább telefonon keresenek.
Kiev 6C (ahogy Sándor is írja) aztán a Kiev 60 és a Kiev 88 CM. Ezek biztosan P6 bajonettesek. A Kiev 88, Zenith 80, Salyut ezek meg a nem P6 bajonettesek. :-)
u.i.: tényleg imádom az orosz technikát. azért akad itthon mamiya, fuji is, van hasonlítási alap, de nekem ad egy más érzést (nem a csapkodásra gondolok) amikor a Salyut (vagy kiev) van a kezemben. ízlések és pofonok.... :-)
Hali, eladó a képen látható mamiya rb67 pro S. Szuperül működik, a vázat szakember vizsgálta át a szigetelések ki vannak cserélve. 6x7es kazi. 90es obi. A kazetta könnyedén forog, semmi akadás nincs, felhúzáskor se..
A Hasselbladra hajazó Zenith, Saljut, Kiev (mindegyiket bitoroltam) szerintem elég vacak. Nyilván viszonyítás, elvárás, és tapasztalat kérdése minden, de, ha az ember finomabb gépekhez jut, nem sírja vissza az orosz technikát. Eddig rá lehetett fogni, hogy ennyi pénzért megéri, de most szinte ugyanazon az áron van jobb.
Ha mást nem veszünk figyelembe, csak az objektíveket, ami talán a leglényegesebb, akkor el is dőlt a kérdés. Ezek az orosz objektívek nem jók. Itt tényleg jobbak a kisfilmes cuccok.
A váz nagyot üt, nemcsak a tükör, hanem a zár is. Iszonyatos rugóerővel vágja be a fémredőnyt. Még az objektív blendemozgató rugója is olyan és akkora, mint a korabeli ébresztőórák spirál laprugója.
Az enyémeknek a zárjai nem mászkáltak el, igaz csak az elsőt használtam intenzívebben a Zenithet. A magazinoknál voltak fényzárási problémák, a tükröt nem lehet előzetetsen felcsapni.
A 645-ös Mamiya olyan kicsi, és olyan olcsó, hogy egy M, vagy J vázat be lehet fogni "csere magazinnak", és egy csapásra ott a tartalék gép.
A váz egy kazettával átszámítva 36 ezer forintomba kerülne (+ szállítási költség), 45 ezret szánnék rá.Megnyugtató számomra, hogy átnézték a gépet.Bízom benne, hogy ez így is van.:)Szerinted a fentebb leírt összeg reálisnak mondható?Előre is köszönöm a válaszod, további szép napot kívánok!
Alapvetően megbízhatatlan mechanika, nem tudom, hogy felújítással lehet-e megbízható cuccot gyártani belőle. Én pár tekercset ellőttem az enyémmel, amúgy jó gép lenne.
Ha reális áron találsz gépet és optikákat, akkor ár-érték arányban jó, páran irreálisan magas áron próbálják eladni, főleg itthon.
Sziasztok!Az interneten egészen jó árban találtam egy Hartblei shop által felújított Kiev88 márkájú vázat.Van valakinek tapasztalata ezzel a masinával?Előre is köszönöm, továbi szép napot kívánok!
Mit akarok... papírképet :-) Nagyítani még nem akarok (nincs is mivel), a negatív híváshoz is nehezen akarok visszatérni. Az a baj, hogy keveset fotózok (ingerszegény környezet) és a bekevert vegyszer megmacskásodik. A vége egyszer úgyis az lesz (remélem), hogy nagyítok, ha lesz hely és nagyítógép, és aki megtanít.
ha csak a koltseghatekonysag erdekel akkor ne vegyel. ha megfelel a laboros print akkor inkabb hasznald azt. a hazi nyomda se nem ocso se nem ecceru. nyilvan az eredmeny is lehet franko (vagy nem annyira franko), de a tinta egyikhez se olcso. papir se, de a tinta viszi a lovet. az epson fele k3 nem annyira hajlamos a beszaradasra, ha be is szarad eleg konnyen kitisztul, de az biztos hogy allandoan tisztogatja a fejet. az kulon jo (legalabbis az enyimben, mostanaban nem tom mi a modi) hogy a mattfekete es fenyesfekete patron egymast kizarja, vagy egyik vagy masik van benne (ennek megfelelo papirhoz). ez azert jo (nekik) mert patron valtasnal lenyel egy csomo tintat amit kifuj a semmibe, mondavan hogy ez masik patron gyorsan fujjuk ki a csobol ami benne van. de akkor mar a tobbibol is, igy lekop egy csomot minden tintabol. ha azt veszem hogy egy tenta 4e ft, es van belole 9db az mar eleg jo osszeg. raadasul mivel nem egyforman fogynak igy ha valamelyiket cserelni kell akkor csere utan lefujja az osszeset mert hat miert ne szopojon csak a tulaj... szoval jol gondold at mit akarsz;)
A minőségi papír és gyári tinta az oké, csak nem tudom, hogy heti 1-2-szeri használatnál nem szárad-e be, vagy a tisztításnál nem használ el sok tintát stb. Nem lenne csúcsra járatva, havonta néhány A4-es vagy 13x18as sztem.
oft. Az ár/érték arány kölcséghatékony jelzők nehezen egyeztethetők össze otthoni fotónyomtatás témakörben. Epson sylusphoto nyomtatókkal van tapasztalatom, egy A3+os példányt használok. Tudnod kell hogy a komolyabb nyomtatókhoz NEM érdemes utántöltött tintákat használni több okból kifolyólag. Garanciavesztés egy kommersz nyomtatónál is fájdalmas, egy drága profi esetében méginkább. Az egésznek csak akkor van értelme ha valóban a magasabb minőség a cél, akkor meg nem lehet figyelmen kívül hagyni hogy a profi papírokat csak a gyári festékellel tesztelik, azokhoz van kalibrálva. Pl a hahna&muhle papírokhoz saját spec színprofil kell, akkor lesznek olyanok a színek amilyennek lenniük kell. Végül de nem utolsó sorban a nagyon spec pigment eljárások miatt a gyári festékekkel garantálható a színtartóság. Drágák de érdemes megfontolni hogy komolyabb galériák is ilyeneket használnak, és gyakran csak ilyen nyomatokat fogadnak el... Ha meg csak kisérletezésről van szó, akkor persze jó az akciós áruházi, de akkor nem szabad komoly minőséget elvárni. ont.
Ha már középformátum, akko mégis inkább a hagyományos nagyítás az autentikusabb ;-)
Tudtok olyan jó ár/érték arányú fotónyomtatót, amivel költséghatékonyan lehet A4-es nyomatokat kilőni? Olvasgatok a neten, ezt a felbontást sem értem, 9600 meg ilyenek, a lényeg hogy a 300dpi amit a vegyszeres labor tud, az meglegyen.
A vasárnapi ferencvárosi fotóbörzére kiviszek egy Mamiya RB Pro SD szetet: váz, négyzethálós és sima mattüveg, 50-es, 180-as objektív, a két közgyűrű, 3 6x7-es magazin, kézifogó, polaroid kazetta P-adapterrel, Arca-Swiss kétexpós polaroid kazetta, 5 doboz Fuji "pola" (3xff, 2xc), Mamiya koffer (a koffert nem szívesen adom...). Minden nagyon szép, újszerű állapotban van. Lehet nézegetni, mértékkel fogdozni, esetleg árról beszélgetni.
Használt valaki Mamiya Presshez közgyűrűt? Vak vagyok hogy nem látom, nem jövök rá hogyan lehet az optikát rögzíteni a közgyűrűben? Nem akad meg, fókuszáláskor elmozdul az optika.
1 db Pentacon six-EOS AF II chipes adapter, jó minőségű,masszív csak kipróbált,dobozában: ára 9000 Ft
egy mamyia 645 secor 80 mm f 2.8 objektív, makulátlan állapotú, tökéletesen rajzol akár canon ,nikon,sony nex, M4/3 vázakra is feltehető megfelelő adapter segítségével, ára:25.000 Ft
1 db PENTAX 67 objektív adapter NIKON vázhoz, segítségével 6X7-cm-eres filmre dolgozó pentax 67 objektíveket használhatunk nikon vázon ár:14000 Ft, köszönöm az érdeklődést
Érdeklődés mailben (publikus) vagy húsz négykilencháromegynégyhetvenkettő
Az oldal közepe alatt kicsivel keresd Leningrad Space FAS-1 névvel. Érdekes egy konstrukció, igazi orosz cucc ránézésre. Kíváncsi vagyok, hogy a "All parts of the camera are made to the highest quality standards" milyen szintű minőséget is jelenthet pontosan...
Eladó: FUJI (FUJICA) GS645S gép. (EBC Fujinon W 4/60) Használati nyomok nélkül, eredeti tokkal, objektívsapkával, gyári leírással, illetve egy doboz 4,5x6-os, üveges Gepe kerettel. A távmérő néha egy kicsit lusta, de az már akkor is az volt amikor vettem, viszont így használtam évekig. A kényesebb szituációkhoz adok mellé egy külön távmérőt is. Olyan 110e körül gondoltam. Akit érdekel: rollei kukac vipmél...
Remélem nem haragszanak azok, akik az előző adagból is vettek, hogy kétszer kell találkozniuk velem, ha ff filmet is akarnak. :P Mindegyik hűtőben volt tárolva, de minőségbiztosítást nem adhatok. Magam is használtam őket, nekem nem volt bajom egyikkel sem.
A papírokat jó lenne, ha egyben vinné valaki, az árat nem igazán tudtam megadni hozzájuk!
Roll:
Ilford PAN 100 2003 3 roll (ebből egy bontott csomagolású) 800 forint/ roll
Ilford FP4 2006 4 roll 900 forint/ roll
Ilford HP5 2013 1 roll 1400 forint/ roll
Kodak Technical Pan ? lejárat és bontott a csomagolás, de ritka, úgyhogy: 1000 forint
Kodak T-Max 100 1996 1 roll 800 forint/ roll
Kodak T-Max 400 2007 5 roll 900 forint/ roll
Agfa APX 25 2005 5 roll 1800 forint/ roll
ORWO NP 15 1991 4 roll 400 forint/ roll
ORWO NP 20 1991 1 roll 400 forint/ roll
Fujichrome Provia 100F 2009 1 roll 900 forint/ roll
Fujichrome Provia 400 2001 1 roll 800 forint/ roll
Kodak Ektar 25 1998 1 roll 900 forint/ roll
Agfachrome 50 1993 1 roll 600 forint
Agfachrome 100 1993 2 roll 600 forint
Kisfilm:
Ilford PAN 100 2007 2 darab 800 forint/ darab
EFKE 50 2010 1 darab 900 forint
Solaris 200 2012 7 darab 250 forint/ darab
Kodak Ultramax 400 2012 4 darab 350 forint/ darab
Kodak Colorplus 200 2013 1 darab 350 forint/ darab
Fuji Superia X-tra 400 1 darab 500 forint/ darab
Kodak Profoto 100 2013 1 darab 600 forint/ darab
Rossmann 400 2014 1 darab 400 forint/ darab
Papírok:
Forte BN0 13X18 25 lapos normál 2 csomag
Forte BN0 9X12 100 lapos normál 1 csomag + 2 bontott (a kettő kb egy egész dobozt tesz ki)
Forte BN4 18X25 10 lapos normál 2 csomag, de bontott
Forte BN4 10,5X14,8 100 lapos normál 1 csomag
Forte BN4 6,5X9,5 100 lapos normál
Forte BN4 13X18 körüli méret, 100 lapos, de bontott, ez grátisz, ha valaki egybe viszi őket
A bontott is olyan, hogy csak pár lap hiányzik belőlük, legalábbis érzésre nem tűntek kevésre, nem számoltam meg őket.
Üdv! Érdekelne az Agfacolor Portrait 160,de nem 800.-Ft-ért,ezt soknak tartom egy 12 éve lejárt film esetében,hűtés ellenére,a napokban vettem 2006-os lejáratút 300 -ért
tekercsét,max.400.-Ft /db áron szívesen megvenném. Amennyiben úgy gondolja meg tudunk egyezni, legyen kedves üzenjen. T: 06-30-515-0876 vagy foto.hrmagazin@gmail.com
hat nem tom mennyi a posta, ha gondolod kuldok egyet, talan valami levelfelebe belefer de nem nagyon vagyok kepben ezekben a postai dolgokban.
igaz hogy olcso, de annak ara van, szemcsben. inkabb adok par szaz ft-al tobet de ne legyen ilyen krumpli. persze biztos lehet varialni a hivoval, meg biztos nem 400 a valos erzekenysege, de nekem ehhez nincs turelmem;) a bw400cn is jo film, azt c41-ben lehet hivatni laborban, viszont ketszer annyi mint a foma 400.
Azt én nem tudom meghatározni mekkora a különbség, fogalmazzunk úgy, hogy látható a különbség, és akkor az már lényeges.
Amúgy nem értelek, megvetted azt a príma Mamiyát, akkor miért sajnálod belőle a filmet? A Foma és a Kodak között nincs akkora árkülönbség, hogy ezen érdemes legyen spórolni. Nyilván azért vetted a jó gépet, jó objektívet, hogy minél jobb képet kapj. Ráadásul viszonylag kevés anyagot használsz, akkor nem érdemes spórolni vele. Egyébként minél közelebb vagyunk a csúcshoz technikai értelemben annál drágább javítani a minőséget.
A postázás többe kerül mint egy tekercs. A 100-as filmet jobban szeretem, de ma is 1/15-öt mutatott a fénymérő. Gondoltam a kicsit szemcsés jobb, mint a bemozdult. Portra 400-at és XP2 400-at terveztem, mert azt helyben olcsón lehívják, de a Foma olcsósága miatt bekerült a képbe.
en most par teki erejeig kiprobaltam de nem jo. a 100-as jo azt szeretem de a 400-as szemcses. at[vissza]terek a trix/xtol kombohoz telire (nyaron marad a 100-as foma+R09).
Elhiszem, de amit én művelek filmre, tegyük fel elő is hivatom 8x10" méretben (ugye az fér rá a 8x12"-es szabvány méretre), azon mekkora hátrány a gyengébb minőség, a jóval olcsóbb ár előnyével szemben.
Köszi szépen! Ekkora nagyításnál (35 megapixeles kép) már van "némi" különbség, de ha én max négyszeresére (A4-es) nagyítom a negát papíron, ott nem hiszem hogy ekkora különbség kijön. Bár itt két különböző fotót nézünk, különböző fényviszonyokkal, akkoris, kép magáért beszél :-)
Befűzöl a gépbe egy üres védőpapírt, B időre teszed, és minden kockánál berajzolod a képszéleket, aztán egyből látod a kiosztást. Arra viszont nincs garancia, hogy a 3. tekercsnél ne húzzon egymásra. A Kiev 6C jobb gép.
A zar leggyakoribb bajat konnyen ki lehet deriteni, film nelkul is. 1/125-os idonel a masodik redony szokott elakadni.
Filmtovabbitasnal pedig alternativakent merul fel rendorsegi levetett gep. A zsaruk a megbizhatatlan filmtovabbitas miatt atalakitottak, es a (hatulrol nezve) jobb also talp tekeresevel lehet a filmet manualisan tovabbitani. Egyetlen baj az ilyen gepekkel (legalabbis amivel en talalkoztam), az az, hogy 4.5x6-osra van atalakitva, igy az ablak is ott van. Nem egy nagy muveszet atalakitani, egy furo, 10 perc, illetve egy fel centis fenyzaro muanyag lapka kell hozza (az ablak eredeti helyere).
Akkor elmegyunk a leher terhez vagy valahova ahol van azonnali/1oras/express kidolgozas es megnezem a negat mennyire pontatlan a zar megakkor mar ugy a tovabbitas is kiderul :) .......majd.
Gondolom annak is van valami adat arra, hogy mennyi a kulcsszáma bizonyos látószögben (ahogy teríti a fényt :-)
Szerintem mindegy a formátum, van az obinak a látószöge, van a vakunak is, ami jó ha állítható, és a kulcsszám, ami ISO 100-ra van. Amúgy énis elgondolkodtam belső térben a vakuzáson, mert attól többe kerül a film, a hívás és főleg a élmény, minthogy egy bemozdult szar legyen a negán.
Hali, eladó a képen látható mamiya rb67 pro S. Szuperül működik, a vázat szakember vizsgálta át. 6x7es kazi. 90es obi. A kazetta könnyedén forog, semmi akadás nincs, felhúzáskor se..
Eladó kis- és rollfilmek (csere érdekel ff filmre). Mindegyik hűtőben volt tárolva, de minőségbiztosítást nem adhatok. Magam is használtam őket, nekem nem volt bajom egyikkel sem.
Roll:
Kodak E100VS 2001 1 roll 600 forint
Kodak Ectachrome E200 2003 1 roll 700 forint
Fujichrome 400 2001 3 roll 900 forint/ roll
Fuji Super HG 400 1991 6 roll 700 forint/ roll
Fuji Reala 100 1991-2001 3 roll 700 forint/ roll
Agfa Ultra 50 2001 5 roll 600 forint/ roll
Ilford XP2 2000 3 roll 500 forint/ roll
Fuji NHGII 800 2001 2 roll 500 forint/ roll
Agfacolor Portrait 160 2001 2 roll 600 forint/ roll
Kodak Ektar 25 1996-1998 2 roll 900 forint/ roll
Agfachrome 50 1993 1 roll 700 forint