Marhák. :) Nyilván nem a rákkal kell összehasonlítani a dolgot, hanem egy a sérvhez hasonlóan kevésbé akut betegséggel. De lényeg a lényeg: ez a sérv alaposan ráhozza a frászt mindenkire akkor is, miután már megoperálták.
Múltkor az egyik fórumon panaszkodtam, hogy megütöttem a sípcsontomat és bedagadt, de nem kékült meg, noha ha valamit térdelve szerelek vagy csinálok, két nap múlva olyan szilváim vannak, hogy öröm nézni. KÖzben korábban is írtam, hogy fáj a fejem meg hasonlók. Erre azt írta az egyik illető: "mennyi bajod van, Landsmann... ha kutya lennél, már rég elaltatott volna a gazdád"
Hát valahogy így gondolnám kiújult vastagbélrák esetén. Na persze vannak még szép számmal betegségek amiknél nem biztos hogy megvárnám míg szép lassan elfogyok. DE egy sérvműtét speciel nem iylen. Kivéve, ha valami szövődményt össze nem szednék és hasonló sorsra jutnék. Akkor inkább lgyek kutya, amit elaltat a gazdája. :)
Egyébként szerintem egy ilyen sérvműtét után mindenki sokkal jobban izgul a lehetséges szövődmények miatt, mint valóban kellene... szar helyzetben vagyunk, mert mondjuk egy vakbél nem nő vissza, a sérvnél viszont mindig ott a fenyegető rémkép, hogy újra előjön, ezért szerintem mi sokkal parásabbak vagyunk, mint az átlagos operáltak, nem? :)
hát remek...most ha gyulladás és felírnak egy rakat antibiotikumot, had szedjem majd elmúlik címszóval, megint károsítom csak magam a sok gyógyszerrel és ha még kiis derül hogy nem gyulladás hanem sérv... Ma voltam vérvételen, és semmi elváltozás nincs...egyedül valami P-LCR szintem magasabb 11%-al. De hogy az mi azt nemtudom... Holnap tuti elküld a francba megint a háziorvos...majd tudósítok hogy mivolt...
Na kíváncsi vagyok a másfél órás sóder lapátolás és talicskázás hogy tetszik a volt sérveimnek. Azt tudom előre, hogy az izületeim kézzel lábbal tiltakoznak a munkálatok miatt. Majd holnap lesz nagyon keserves napom, már tudom előre. De remélem legalább a hasfalam nem fog panaszkodni.
Annak idején a háziorvosom nekem is valami gyulladást diagnosztizált, hiába erőltettem, hogy nekem sérvem van. Elküldött urológushoz, aki megállapította a sérvet, majd átküldött a sebészetre, ahol megint nem sérvet mondtak (SZTK volt mind). Végül egy magánrendelésen mondta ki egyértelműen a sebész, hogy sérvem van, aztán egy másik kórházban egy másik sebész szintén. Szóval azért az orvosok sem mind tudnak felismerni egy ilyen nyilvánvaló dolgot sem.
Hát én nem tudom hogy a háziorvosom mennyire jön rá erre tapintásból, mert mint említettem lesem szarta a fejemet, alig kérdezett valamit, mondani csak annyit mondott h nyirokcsomó gyulladás és kér egy teljes vérképet. A köhögés tesztet el sem végezte amikor ott feküdtem. Most értem haza a munkából mert időnként eléggé belenyilallt a fájdalom a lágyékomba amikor nehéz dolgokat cipeltem, pl literes italokat, tányérstócokat, és had ne soroljam. Aztán egy enyhe kis hasi görcsöm is volt, valamint húzó fájdalom. Főnök hazaengedett hogy pihenjek. Most lefeküdtem és sokkal jobb!!! Az oldal az iwiw-en az a paksi SZTK mert felismertem!!! Szal maradt az SZTK :D de azért köszi! és azért tényleg nem kell fizetni mert TB-s. Reggel visszanézek és írok még majd! Nagyon jó hogy ennyi tanáccsal elláttok! Köszönöm!!! Olyan jó megnyugtató. Magamtól nem mentem volna sokra
A lágyéksérvet amúgy sem vérvételből állapítják meg, az már csak az aneszteziológusnak kell a többi laborcuccal együtt. Egy jó sebész már ránézésre megmondja, mi a helyzet, de tapintásra ezer százalék.
Ha hanyatt fekve is van dudor, akkor az nem lágyéksérv, vagy már kizáródott. Utóbbi esetben tuti nem ülsz a számítógép előtt, de lakodalomban sem vagy. Ha hanyatt fekve köhécselés közben dudorodik, akkor helyben vagyunk. Mehetsz a kés alá, nem kell hozzá vérvétel és egyéb ceremónia, mert tuti hogy lágyéksérv.