Keresés

Részletes keresés

bandika Creative Commons License 2004.05.17 0 0 24146
Sziasztok!

Most tétrtem vissza egy sikeresnek bizonyult négyhetes vizsgaszabiról, és látom, hogy nagyfehér-talit szerveztek. Bocs, de nem volt időm visszaolvasni, hogy mi a limit (majd később), de szólok, hogy én igen nagyon szívsen részt vennék ismét, ha beférek.

Más: úgy emlékszem, megígértem valalkinek a toipikból, hogyha megyek a Gundel "bortanfolyamára", szólok neki, hátha velem tart, nos most szólok, hogy én május 26 és júni 23 között szerdánként megyek du 17 - 19.30-ig fog tartani kb.

Előzmény: csite (24144)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2004.05.17 0 0 24145
BZoli közlése szerint Miklós is jönne, majd egy pohárból isznak... :-)
Előzmény: csite (24144)
csite Creative Commons License 2004.05.17 0 0 24144
2004. június 18. NagyFehérborTali
------------
GLEVENTE
HSZ
BZoltán
csite
macmelon
cere +1
bor_kedvelő
Málna
Rosti
tomlaker

shiraz
pittman
kifli
knight bandit
Tybald
edrose
viktorinox
Borgyűjtő
-----------------
20fő!
(bocs, a törlésért!)
Előzmény: viktorinox (24143)
viktorinox Creative Commons License 2004.05.16 0 0 24143
ha beférek
Előzmény: viktorinox (24142)
viktorinox Creative Commons License 2004.05.16 0 0 24142
ott a helyem

2004. június 18. NagyFehérborTali
------------

GLEVENTE
HSZ
BZoltán
csite
macmelon (+1)
cere (+1)
bor_kedvelő
Málna (+1)
Rosti
tomlaker

shiraz
pittman
kifli
knight bandit
Tybald (+1?)
edrose
viktorinox

Bortárs Creative Commons License 2004.05.15 0 0 24141
Shiraz!
Köszi a korrekt választ.
Erről eszembe jut egy régi történet. Anno volt a Nektár sör (alkoholmentes magyar csoda). Az terjedt el róla, hogy be akartunk törni vele az arab piacra, de volt vele egy kis probléma....megkóstolták. :)
Én is várom a Rioja-i borokat. Hajrá!
Előzmény: shiraz (24128)
Csupka Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24140
Sziasztok borbarátok!

Bocsánat a beleszólásért (eddig csak szorgalmasan olvastam, most írni is merek :))) aztán majd olvasok megint) szóval a házi kapszulázásnál nagy segítség a hőlégfúvó, aminek van olyan kanyarodó rátétje (olyasmi, mint egy félbevágott henger). Ez 300 üveg móri ezerjó házi palackozásánál kiválóan működött. Egyre kell vigyázni, hogy a forró fém ne érjen hozzá a kapszulához, mert kilyukad tőle.

Előzmény: atp (24120)
edrose Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24139
Egész pontosan:

2004. június 18. NagyFehérborTali
--------------------------------
GLEVENTE
HSZ
BZoltán
csite
macmelon (+1)
cere (+1)
bor_kedvelő
Málna (+1)
Rosti
tomlaker

shiraz
pittman
kifli
knight bandit
Tybald (+1?)
edrose

knight bandit Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24138
FB 2003 juhfark már most is jó 5p de még nagyon fiatal, bivalyerős savakkal
ígéretes, úgy idővel lesz ez még több pötty is is :)


kifli Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24137
de rendesek a keolégáid!!! könnyek gyűltek a szemembe
Előzmény: shiraz (24128)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24136
Azaz, nagyjából rendben, hiszen az adott szekciókon belül sem árt, ha megvan a megfelelő sorrend (könnyedebbektől a komolyabbak felé – az persze időnként jó kérdés, hogy mi jöjjön mi után, illetve előtt).
Előzmény: Hatvani Szabolcs (24134)
csite Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24135
a sorrend jó lehetett
Előzmény: Málnapuding (24133)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24134
A sorrend legalább rendben volt. Vagy hogy értetted a fordítvát?
Előzmény: Málnapuding (24133)
Málnapuding Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24133
Most nem, de volt már az is :)). Névjegyet csak a főnöknek adott a kóstoltató, úgyhogy nem vagyok benne teljesen biztos: eu cave, cave vagy valami hasonló. Borhűtőik is vannak.

Fehér száraz borokkal indult, majd jöttek a vörösek (spanyol magyar vegyesen) majd legvégül édes borok. Nem értek hozzá, de nem fordítva kellene?

Én valahogy szeretnék eltűnődni ezeken a lényegtelenségeken :)))

Előzmény: csite (24132)
csite Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24132
ezek lényegtelen dolgok, nem? :))
amúgy publikus melyik cég kóstoltatott?
fánenberg?

Előzmény: Málnapuding (24131)
Málnapuding Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24131
Mér van olyan érzésem, hogy ezt azért a kóstoltatónak tundia kellett volna???
Előzmény: csite (24130)
csite Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24130
tempranillo a szőlőfajta
Rioja a borvidék
Előzmény: Málnapuding (24126)
aszokfa Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24129
A zsugorkupaknak kb 8e Ft körül kapható már kézi készülék. Ha az sok,- akkor tényleg egy bikásabb hajszárító, vagy ha akad egy hőlégfúvó a környéken.
Előzmény: atp (24120)
shiraz Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24128
a bort a Franica Borok Házától vettük kb 2 éve, szerettek volna kóstolót tartani klubtagjainkank , megtörtént, azóta nem nagyon vett senki belőle. nemrég megkóstoltam ismét hát nem lett fiatalabb és hát ugye 6k körül van. nem ér annyit. ezért nem ajánlják a kollégák a boltban. de nem akadályoznak meg senkit a megvásárlásában :) de ha már véleményüket kérdezik akkor olyat ajánlanak amit tényleg szívből tudnak ajánlani, és meg is éri az árát.

üdv

Előzmény: Bortárs (24108)
Málnapuding Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24127
Hömm... Egyszer nem megy el, azután meg kétszer is. Bocs
Málnapuding Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24126
Sziasztok!

Köszönöm a Tokaji tippet! Bevásároltam. Véletlenül egy üveggel többet vettünk, úgyhogy ( a korábban már részletezett tárolási nehézségek miatt) kénytelenek leszünk meginni ;-)

Újabb kérdéseim nőttek:
Céges borkóstolón felmerült probléma. A Tempranillo és a Rioja szőlőfajta, vagy termőterület? Az kóstoltató (üzletkötő?) nem tudott egyértelmű választ adni. Valamint arra sem, hogy mitől kastélybor egy kastélybor? Attól, hogy kastélyban van a pince, vagy valami speciális eljárástól? Segítség!

Málna

Málnapuding Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24125
Sziasztok!

Köszönöm a Tokaji tippet! Bevásároltam. Véletlenül egy üveggel többet vettünk, úgyhogy ( a korábban már részletezett tárolási nehézségek miatt) kénytelenek leszünk meginni ;-)

Újabb kérdéseim nőttek:
Céges borkóstolón felmerült probléma. A Tempranillo és a Rioja szőlőfajta, vagy termőterület? Az kóstoltató (üzletkötő?) nem tudott egyértelmű választ adni. Valamint arra sem, hogy mitől kastélybor egy kastélybor? Attól, hogy kastélyban van a pince, vagy valami speciális eljárástól? Segítség!

macmelon Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24124
Kisiparban hajszárító.
Előzmény: atp (24120)
cere Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24123
Van "kisüzemi" szerkezet is, de egy jobb hajszárítóval is megoldható.
Előzmény: atp (24120)
SCHIELE Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24122
Ha a kapszulára gondolsz: gyertya lángja felett kellő távolságban megforgatva működnie kell a dolognak.
Előzmény: atp (24120)
Bebe Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24121
Köszi a választ.
Azért szerintem a Lánchíd nem azonos a Rákóczi-val. Ez utóbbi számos versenyt nyert anno, még a franciák is azt mondták, hogy a legfinomabb konyak lenne, ha ők és ott gyártották volna.
sajnálnám, ha megszünt volna.

Bebe

Előzmény: VBL (24116)
atp Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24120
Uraim, tudja valaki, hogy a borospalack tetejére a zsugorfóliát hogyan lehet rá zsugorítani?
Hogy megy ez palackozó üzemben és van-e kistermelőknek való kis zsugorító szerkentyű ?
edrose Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24119
Estig eldől, tudok- e jönne (végre) a II. Nagytalira, kérek egy kis laufot!!!!!!!!! Bár nem áll jól a szénám...
Tegnap este egy könyvesbolt kirakatát nézegetve megakadt a szemem (és fenn is akadt a szemhéjam) egy új sorozaton, Magyar borászok címmel. Nem ám valami kis füzetek, rendes keményfedeles, fényesfotós borító, és nem is tizenkét oldal. Hát nem is tudom, mit gondoljak, biztos örülnöm kéne, hogy mi már itt tartunk, de én inkább túlbuzgóságnak, túllihegésnek érzem, sznobok által sznoboknak. Ott a helyük az "azértnemízlettmertnemriedelbőlkóstoltanaccsád" üzlet polcán. Én szívesen olvasok interjúkat, beszélgetéseket borászokkal, nagyon jó ötlet volt egy szép albumban egy csomó portrét együtt megjelentetni, na de egyenként egy egész könyvet sorban az év borászairól, akik közül egy-kettő amúgy is kakukktojás, de legalábbis ma már nem az és nem ott, aki és ahol valamikor volt.
Jelzem, mindezt úgy, hogy a tartalomról még semmit sem tudok, csak ilyenek jutottak eszembe a kirakat előtt. Mindenesetre tehát, aki akarja, mehet megvenni az első három kötetet Báthoriról, Geréről és Tiffánról.
csite Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24118
Pécsről 2 kép:

A Kutatóintézet ültetvényekkel

Domaine Rostás szőlőskertben a szőlő tavaszi indulása

és akit az összes kép érdekel (48MB!)

bor_kedvelő Creative Commons License 2004.05.14 0 0 24117
"In Vino Veritas-ban sikerült beszerezni"

Igen ettől féltem én is...Sajnos előfordulhat, hogy a tárolással volt baj, legalább már másfél éve tartják ezt a bort, ki tudja mekkora a forgalom belőlük, és mennyire cserélődik a polcokon.
Én egy Zwack-kostolón próbáltam!!!

Előzmény: perlasca (24090)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!