Most tétrtem vissza egy sikeresnek bizonyult négyhetes vizsgaszabiról, és látom, hogy nagyfehér-talit szerveztek. Bocs, de nem volt időm visszaolvasni, hogy mi a limit (majd később), de szólok, hogy én igen nagyon szívsen részt vennék ismét, ha beférek.
Más: úgy emlékszem, megígértem valalkinek a toipikból, hogyha megyek a Gundel "bortanfolyamára", szólok neki, hátha velem tart, nos most szólok, hogy én május 26 és júni 23 között szerdánként megyek du 17 - 19.30-ig fog tartani kb.
Shiraz!
Köszi a korrekt választ.
Erről eszembe jut egy régi történet. Anno volt a Nektár sör (alkoholmentes magyar csoda). Az terjedt el róla, hogy be akartunk törni vele az arab piacra, de volt vele egy kis probléma....megkóstolták. :)
Én is várom a Rioja-i borokat. Hajrá!
Bocsánat a beleszólásért (eddig csak szorgalmasan olvastam, most írni is merek :))) aztán majd olvasok megint) szóval a házi kapszulázásnál nagy segítség a hőlégfúvó, aminek van olyan kanyarodó rátétje (olyasmi, mint egy félbevágott henger). Ez 300 üveg móri ezerjó házi palackozásánál kiválóan működött. Egyre kell vigyázni, hogy a forró fém ne érjen hozzá a kapszulához, mert kilyukad tőle.
Azaz, nagyjából rendben, hiszen az adott szekciókon belül sem árt, ha megvan a megfelelő sorrend (könnyedebbektől a komolyabbak felé – az persze időnként jó kérdés, hogy mi jöjjön mi után, illetve előtt).
Most nem, de volt már az is :)). Névjegyet csak a főnöknek adott a kóstoltató, úgyhogy nem vagyok benne teljesen biztos: eu cave, cave vagy valami hasonló. Borhűtőik is vannak.
Fehér száraz borokkal indult, majd jöttek a vörösek (spanyol magyar vegyesen) majd legvégül édes borok. Nem értek hozzá, de nem fordítva kellene?
Én valahogy szeretnék eltűnődni ezeken a lényegtelenségeken :)))
a bort a Franica Borok Házától vettük kb 2 éve, szerettek volna kóstolót tartani klubtagjainkank , megtörtént, azóta nem nagyon vett senki belőle. nemrég megkóstoltam ismét hát nem lett fiatalabb és hát ugye 6k körül van. nem ér annyit. ezért nem ajánlják a kollégák a boltban. de nem akadályoznak meg senkit a megvásárlásában :) de ha már véleményüket kérdezik akkor olyat ajánlanak amit tényleg szívből tudnak ajánlani, és meg is éri az árát.
Köszönöm a Tokaji tippet! Bevásároltam. Véletlenül egy üveggel többet vettünk, úgyhogy ( a korábban már részletezett tárolási nehézségek miatt) kénytelenek leszünk meginni ;-)
Újabb kérdéseim nőttek:
Céges borkóstolón felmerült probléma. A Tempranillo és a Rioja szőlőfajta, vagy termőterület? Az kóstoltató (üzletkötő?) nem tudott egyértelmű választ adni. Valamint arra sem, hogy mitől kastélybor egy kastélybor? Attól, hogy kastélyban van a pince, vagy valami speciális eljárástól? Segítség!
Köszönöm a Tokaji tippet! Bevásároltam. Véletlenül egy üveggel többet vettünk, úgyhogy ( a korábban már részletezett tárolási nehézségek miatt) kénytelenek leszünk meginni ;-)
Újabb kérdéseim nőttek:
Céges borkóstolón felmerült probléma. A Tempranillo és a Rioja szőlőfajta, vagy termőterület? Az kóstoltató (üzletkötő?) nem tudott egyértelmű választ adni. Valamint arra sem, hogy mitől kastélybor egy kastélybor? Attól, hogy kastélyban van a pince, vagy valami speciális eljárástól? Segítség!
Köszi a választ.
Azért szerintem a Lánchíd nem azonos a Rákóczi-val. Ez utóbbi számos versenyt nyert anno, még a franciák is azt mondták, hogy a legfinomabb konyak lenne, ha ők és ott gyártották volna.
sajnálnám, ha megszünt volna.
Uraim, tudja valaki, hogy a borospalack tetejére a zsugorfóliát hogyan lehet rá zsugorítani?
Hogy megy ez palackozó üzemben és van-e kistermelőknek való kis zsugorító szerkentyű ?
Estig eldől, tudok- e jönne (végre) a II. Nagytalira, kérek egy kis laufot!!!!!!!!! Bár nem áll jól a szénám...
Tegnap este egy könyvesbolt kirakatát nézegetve megakadt a szemem (és fenn is akadt a szemhéjam) egy új sorozaton, Magyar borászok címmel. Nem ám valami kis füzetek, rendes keményfedeles, fényesfotós borító, és nem is tizenkét oldal. Hát nem is tudom, mit gondoljak, biztos örülnöm kéne, hogy mi már itt tartunk, de én inkább túlbuzgóságnak, túllihegésnek érzem, sznobok által sznoboknak. Ott a helyük az "azértnemízlettmertnemriedelbőlkóstoltanaccsád" üzlet polcán. Én szívesen olvasok interjúkat, beszélgetéseket borászokkal, nagyon jó ötlet volt egy szép albumban egy csomó portrét együtt megjelentetni, na de egyenként egy egész könyvet sorban az év borászairól, akik közül egy-kettő amúgy is kakukktojás, de legalábbis ma már nem az és nem ott, aki és ahol valamikor volt.
Jelzem, mindezt úgy, hogy a tartalomról még semmit sem tudok, csak ilyenek jutottak eszembe a kirakat előtt. Mindenesetre tehát, aki akarja, mehet megvenni az első három kötetet Báthoriról, Geréről és Tiffánról.
Igen ettől féltem én is...Sajnos előfordulhat, hogy a tárolással volt baj, legalább már másfél éve tartják ezt a bort, ki tudja mekkora a forgalom belőlük, és mennyire cserélődik a polcokon.
Én egy Zwack-kostolón próbáltam!!!