Elég szégyen, hogy ilyen esetekre nincsen egy külön szoba a földszinten.:( Egyáltalán, rokkant embereket vizsgálnak, és ehhez emeletre kell felmászni? A lift olyan, ami el is romolhat. Akkor azon a napon nincsen vizsgálat? Szolnokon földszinten vannak a vizsgálók, de a folyosó , váró olyan zsúfolt, hogyha valakit hordágyon kellene bevinni, a fele betegnek ki kellene menni az utcára.
Miért nem tekintik végleges állapotúnak, vagy ha ez nem lehetséges, miért nem vizsgálják papír alapon, a dokumentáció, szakvélemények alapján? Ez érthetetlen.
Szia. Ezt még olvasni is szörnyű, hát mi ez, koncentrációs tábor, Dr. Mengele? Meg kellene osztani a médiával, mi megy ebben az országban, hogy alázzák porig a beteg embereket ezek a "Dr-ok". Szándékosan idézőjeles, én ezeket nem nevezem már orvosnak, embertelenül viselkedő bürokraták, amire felesküdtek, rég elfelejtették. Arra azért kiváncsi lennék, mennyit tesznek zsebre ezért, hónapról hónapra, miközben emberek tízezreit döntik a nyomorba a nyomorult százalékaikkal.:(
Csak szörnyülködök! Borzasztó, hogy ilyen emberféléket alkalmaznak, akiknek feladatuk a beteg, súlyos beteg emberekkel való foglalkozás! Nagyon sajnálom, erre nem számítottam.
Nem is értem, miért vagyunk elégedetlenek, hiszen olyan flottul, olajozottan, humánusan megy az ügyintézés. Tekintettel vannak a súlyos állapotra, körülményekre...
Nagyon sajnálom, nem számítottam erre, hogy ismételni kell. :(
AmazingGecko! Ez téged érint,mint EGYT-kapó személyt. Hogy miért nem volt Erzsébet utalványotok,mert nem kértétek,nem volt rá igény az Emberi Erőforrás Minisztériuma szerint,ez a válaszuk!
Tisztelt Uram!
Tízezer forint összegű Erzsébet utalvány” a jogosultsági köre bővítésének vonatkozásábanÖn megkereste aKormányszóvivői Irodát, illetve Minisztériumunk Segélyek és Támogatások Főosztályát is.
A 2017 évi juttatásról szóló kormányrendelet tervezete még szakmai egyeztetés alatt áll ezért megkereséseit továbbítottam a jogalkotást koordináló
Miniszterelnöki Kabinetiroda
Gazdasági és Magánjogi ügyekért felelős helyettes államtitkársága
részére, jelezve az Ön és a lakosság ilyen irányú igényét.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Erzsébet utalványok juttatásában hatáskörrel és forrással nem rendelkezik, tehát ilyet nem tudunk juttatni.
Szívesen. Azért vagyunk, hogy segítsünk! A megváltozott munkaképességűek minősítését egyre kevesebben vállalják -úgy tűnik. Reméljük, a helyére nem egy hasonló szemléletű került...
Köszönjük, hogy megosztottad Velünk. Megnézem majd régebbi határozataimat, mert így egyik név sem mond semmit. Ja, de igen! Nem találtam köztük Dr. Jancsó Gábort, aki 3 méter távolságból, semmi vizsgálattal visszaminősített, amit II. fokon megnyertem.
Szívesen. Évente aktualizálhatják az adatokat? Ez nem a legfrissebb. Kerülhetnek ki is a listából, jöhetnek újak is. Reméljük a lehetséges legjobbakat!
Szorítok a beteghez méltó orvosi vizsgálatért, és a Nektek legkedvezőbb határozatért! Majd írd meg tapasztalatod a vizsgálatról, ha lesz rálátásod. (Lehet, hogy nem tartózkodhatsz bent a vizsgálat alatt. (?) )
"Mi a betegszállítás és milyen esetekben vehető igénybe?
A betegszállítás célja, hogy biztosítsa az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést abban az esetben, ha mentőápolói felügyeletet nem igényel az eset, és az egészségügyi ellátás elérhetősége másként nem biztosítható.
Azt, hogy az egészségügyi ellátás elérhetősége nem biztosítható másként, akkor lehet megállapítani, ha a beteg
szállításra szorul, de egészségi állapota nem indokolja mentés igénybevételét, vagy
csak speciális testhelyzetben szállítható, vagy
mozgásában korlátozott, járóképtelen, vagy egészségi állapota nem teszi lehetővé tömegközlekedési vagy más szokásos közlekedési eszköz használatát, vagy
fertőzésveszély vagy kóros magatartása miatt közforgalmú járművet nem vehet igénybe, vagy
ellátásának eredményességét tömegközlekedési vagy más szokásos közlekedési eszköz hiánya vagy annak igénybevételéből eredő késedelem vagy más tényező veszélyeztetné.
Az egészségbiztosítás keretében orvosi vizsgálatra vagy gyógykezelésre, illetve egészségügyi intézményből a beteg otthonába szállítás céljából vehető igénybe a betegszállítás.
a beutalása szerinti intézményben elvégzendő ellátásra – az egészségi állapota miatti – szállítása másként nem oldható meg,
a szállítás művesekezelés, sugárterápiás kezelés, vagy kemoterápiás kúraszerű kezelés céljából történik.
Fontos! A betegszállítás a beutalásra jogosult orvos betegszállítási utalványon való beutalása alapján térítésmentes, de SZÜKSÉG SZERINT TÉRÍTÉS ELLENÉBEN BÁRKI JOGOSULT BETEGSZÁLLÍTÁST RENDELNI. A betegszállítást végző szolgáltató csak akkor vállalhatja el a térítésköteles betegszállítást, ha az nem akadályozza az orvos által megrendelt szállítások teljesítését."