Keresés

Részletes keresés

kezman46 Creative Commons License 2018.03.15 0 0 58001

Üdv, megjött a medencém (merevfalu) telepitéssel kapcsolatba lenne kérdésem, mármint a homokszürövel kapcsolatba, ti hogy oldottátok meg, 3 méteres csöveket adtak hozzá, namármost ezekkel a csövekkel túl messze nem tehetem, mit javasoltok, tegyem mellé vagy vegyek hozzá hosszabb csövet és vigyem távolabb, alapozás áprisba készül, mert akkor az alappal együtt a homokszűrnek is megcsinálom az alapot?

Nyárimádó:) Creative Commons License 2018.03.14 -1 0 58000

Semmi baj nincs a homokkal, nekem 1-2 25 kg-os zsák ment el közel 10 év alatt. 

"Szűz" homokot érdemes kézzel átmosni, mielőtt bele tennétek a szűrőbe ( sok benne a por), szezon végén meg visszamosás funkcióval üríteni a medencét, így a homok is kitisztul a következő szezonig. 

Homok lassan kopik, szezonban a klór állandóan fertőtleníti ( sokkolás, és normál mennyiség esetén is). 

Előzmény: v.kovics (57999)
v.kovics Creative Commons License 2018.03.12 0 0 57999

Én is ilyen szűrőt vettem, megkérdeztem a barátaim akik forgalmazzák mit tegyek bele, homokot vagy üveget ?  Valami hasonló választ kaptam mint amit írtak, ha sok pénzem van üveget, ha azt szeretném hogy jó legyen homokot.

Amúgy pont ma mondták max félig töltsem homokkal mert nem szereti ha több van benne.

Előzmény: M Solar (57996)
Frank Zappa Creative Commons License 2018.03.11 0 0 57998

Üdvözlet a fórumozóknak! 

Használ valaki levegő-víz hőszivattyút a víz melegítésére?

Mi a vélemény róla? Esetleg tapasztalatok?

Ha van szívesen meghalgatom.

Egér Fogó Creative Commons License 2018.03.11 0 0 57997

Ha a pénz nem számít, akkor üveget. Lehet villogni vele. Ha zöld, akkor különösen környezetbarátnak is titulálhatod. Más előnyéről nem tudok.

Minden más esetben a homokot érdemes választani.

Előzmény: M Solar (57996)
M Solar Creative Commons License 2018.03.11 -1 0 57996

Sziasztok ! 
Sandy homokszűrőt szeretnék vásárolni.
Mit tegyek bele  : szűrőhomokot vagy pedig szűrőüveget ?
Köszönöm.

v.kovics Creative Commons License 2018.03.07 0 0 57995

Nagyon szépen köszönöm

Előzmény: tangerine (57992)
v.kovics Creative Commons License 2018.03.07 0 0 57994

Nem Debrecen, Salgótarján

Előzmény: Nyárimádó:) (57993)
Nyárimádó:) Creative Commons License 2018.03.07 0 0 57993

Debreceni vagy?

Beüzemelem Neked...

Előzmény: v.kovics (57991)
tangerine Creative Commons License 2018.03.06 0 0 57992

ok, elküldtem!

Előzmény: v.kovics (57991)
v.kovics Creative Commons License 2018.03.06 0 0 57991

Én Debrecenből rendeltem, amit megosztottam oldalt, igaz 63-ért hirdetik, de ismerem a tulajdonost így nekem is csak 49-volt.

Valami 2 lapos használati van benne, ami teljesen érthetetlen zagyvaság, persze a lényeg nincs benne, annyira nincs hogy kimaradt a leírásból mit hova csatlakoztass stb.........

A motornál nem is néztem hogy van vagy nincs.

Majd ha itt lesz az ideje, nekiülök összeszerelni, 2 pakli cigaretta és egy doboz xanax mellett csak fog sikerülni.

Homok még nekem sincs, talán a héten érkezik meg, szintúgy a barátaimtól rendeltem porszívófejjel és skimmerrel együtt.

Hálás lennék ha elküldenéd a te használataidat.

Küldtem neked e-mailt

Előzmény: tangerine (57990)
tangerine Creative Commons License 2018.03.06 0 0 57990

Van egy magyar nyelvű ami 3 db A4-es lap félbehajtva, ami így egy 12 oldalas A5-ös könyvecske lett.

Van egy angol is, ami szintén 3 lap de kétszer akkora (A3-as félbehajtva).

Az angol és a magyar nyelvű tartalma szinte teljesen más, tehát nem egy az egyben fordítás.

Ha neked ilyen nincs akkor elküldhetem őket.

A szivattyúban szintén van egy leírás azt meg sem nézetem, csak visszacsomagoltam.

Egyelőre nem szándékozom összerakni, még homokom sincs hozzá.

Pl. a magyar leírás szerint (3.old) a VHO 051-be 20 kg 0,5-0,8 mm-es homok kell, és a tartály maximum 2/3-ig lehet. Nem adtak ilyen kis könyvet hozzá neked?

Dunaharasztiból rendeltem, innen: https://medencefutar.hu/spd/VHO051/ECO-TOP-homokszuros-vizforgato-6m3-h-400W

Előzmény: v.kovics (57989)
v.kovics Creative Commons License 2018.03.06 0 0 57989

Igen, pontosan ilyen.

Én ennyire nem bontottam szét, csak kiszedtem mindent és megnéztem, de a zacskót nem nyitottam ki.

Ha majd rájössz az összeszerelésre mond el hogy kell.

A használatiból a beüzemelés nem tiszta nekem. Egy papírt adtak használatinak, ami olyan amilyen, ha neked normális van megosztatnád velem.

Alapvető dolgok nem derülnek ki belőle, pl : A tartályt meddig töltöm homokkal, a tartályt beüzemelés előtt föl kell e tölteni vízzel, a mérő mennyit kell hogy mutasson mikor kell tisztítani, stb......

Te honnét rendelted ?

Előzmény: tangerine (57988)
tangerine Creative Commons License 2018.03.06 0 0 57988

Nekem ma jött meg, a doboza szerint ez is Sandy.

Ilyen a tied is?

Előzmény: v.kovics (57976)
Nyárimádó:) Creative Commons License 2018.03.06 0 0 57987

Az nem gyenge projekt....

Ha 1 évre tervezed, akkor vízszintes / sík terep legyen, gaz, kavics és gyökerektől mentes. Lefelé szabad faragni a földből, de ne lazítsd föl, hanem szó szerint faragni kell lapáttal. Ráteszed a vakondhálót, pár centi homokot, meglocsolod, döngöld le, tegyél rá egy fóliát és mehet a medence. A talpak alá meg tényleg tegyél valamit.

Egy medence szezon kb 12 hét plusz fűtés nélkül...

Szerintem...a fejlécben ott a medencés honlap, azt is olvasd el !

Előzmény: v.kovics (57986)
v.kovics Creative Commons License 2018.03.06 0 0 57986

Betonozni azért nem szeretnék, mert jövőre tervezzük a leásott zsaluköves medence készítését

Előzmény: Nyárimádó:) (57984)
peti.olah Creative Commons License 2018.03.06 0 0 57985

Én OSB lapokat rakosgattam tavasszal, ősszel meg szedtem fel, 3 év után szétrohadt, szereztem másikat, az is elkezdett szétázni, na akkor lett egy 4x4 m-es betonplacc, ilyenkor oda van összehordva a darálásra váró gally. Én a földbefúrós napernyőtartót betonoztam le mellé. 

Előzmény: Nyárimádó:) (57984)
Nyárimádó:) Creative Commons License 2018.03.06 0 0 57984

Csővázasnak lábai vannak, azok pedig terhelés hatására süllyedni fognak. Lábak alá kell tenni valamit, én 40x40-es beton járdalapot tennék. Annak nagy a felülete, és arra is számolj, hogy medence töltéskor egy kicsit a láb elmegy valamerre ( mozog). Ezért nem ajánlanék sima térkövet vagy egy darab téglát.

Ha gyepre teszed, ősszel csúnya látvány lesz, mikor elpakolod egészen nyárig ( meg gazos lesz). Én vennék a helyedben 1m-es járdaszegélyeket, körbeszegném a medence területét, járdalap telibe ( esetleg egy napozóteraszt is beleszámolhatsz). Költséges, de ha homokot raksz mindenhova, akkor a lábatokkal könnyen beviszitek a medencébe ( rátapad). 

Anno 6x4m-es betonplaccot öntöttünk kb 80 eft-ért....ennyire meguntam, hogy minden évben szívok illetve tüzifát tároltunk rajta letakarva.

Előzmény: v.kovics (57983)
v.kovics Creative Commons License 2018.03.05 0 0 57983

Ami biztos hogy füves rész, természetesen vízszintbe hozva, így már fő annyira nem lesz, csak a föld.

A földre vettem vakondhálót és arra terveztem a 3 cm vastag finom homokot, majd a medence mellé kapott alátétfóliát.

Ez volt a terv.

Egy barátom mondta hogy tegyek alá lépésálló nikeccelt, na ezzel teljesen elbizonytalanított.

Ezért kérdezem hogy melyiket javasoljátok ?

Előzmény: Nyárimádó:) (57979)
cinyoka Creative Commons License 2018.03.05 0 0 57982

Ok, tudom és ismét köszi, csak nem értettem, h az időkapcsolót miért nekem írtad :/

Előzmény: Nyárimádó:) (57981)
Nyárimádó:) Creative Commons License 2018.03.05 0 0 57981

???

Az egyik hozzászólásnál linkeltem és írtam is, hogy 3600 ft a konnektoros fi relé ( már nem 2500 ft, mint anno).

Előzmény: cinyoka (57980)
cinyoka Creative Commons License 2018.03.05 0 0 57980

Hát ez ugyan nem fi relé, de azért köszi a linket :)

egyébként én is ilyent használtam tavaly a papírszűrőshöz, tökéletesen elég.....

Előzmény: Nyárimádó:) (57973)
Nyárimádó:) Creative Commons License 2018.03.04 0 0 57979

Mire szeretnéd rakni a medencét? 

Föld, beton ???

Valaki esküszik, hogy ha teszünk alá bármit is, akkor kényelmes és puha lesz rajta állni, vagy éppen ülni. Nem tudom, nekem betonon volt, és a beton- medence között sima geotextil volt. Vékony, műanyag szőtt anyag, mely átengedi a beton felé a vizet / párát és nem érintkezik az érdes betonnal a medence alja. Így a medence alja sima volt, nem gyűrődött....

Előzmény: v.kovics (57975)
zol37 Creative Commons License 2018.03.04 0 0 57978

Köszi. Könyököt nem használok a medence visszatérő ágán, simán befújja a vizet egyenesen. Ennyire azért nem optimalizáltam :). Amúgy is elég messze van a leeresztőtől ahonnan indul melegedni a víz. Viszont vettem párszáz forintért egy harmonika szerű fehér csövet, azt hiszem mosdó lefolyó lehet, az pont rászorul a vízbevezető műanyagcsonkjára (a medence belső felén a víz alatt, amúgy ide egy szűrőrács pattan eredetileg). Ezzel ki tudom hozni a visszatérő vizet a vízfelszín fölé, kicsit leállítva és újra bekapcsolva a fűtéskeringtetőt, lehet vételezni 40-50 fokos kellemes forró vizet így.

Ami a hátzuhanyt illeti, igen, eredetileg azt terveztem hogy a visszatérő meleg vizet átkapcsolhatóan odavezetem. De a keringető nem tudott elég vízhozamot biztosítani, úgyhogy elvetettem. Viszont a homokszűrőt át lehet kapcsolni, hogy hagyja ki a homokot és direktbe fograssa a vizet. Így brutál erővel tudja tolni, nagyon jól masszíroz. A megvalósítást illetően nem kell nagy dologra gondolni, KPE25 fel van kábelkötegelővel rögzítve a medence fémvázára, és egy 90 fokos könyök a végére. Aztán amit találtam otthon rápróbáltam, végül egy törött végű csapkifolyó adapter bizonyult a legjobbnak, pont jól töri a vizet. Képem sajnos nincs. De ezen még dolgozom, jó lenne eszkábálni egy lapított kifolyót valahogy. Lehet leütök még egy oszlopot a medence mellé és ahhoz csatolom a csövet. Nagyon budget módon gondolkodom, többszázezres rozsdamentes hattyúnyak kifolyó nem jöhet szóba :).

Előzmény: bipeti2 (57970)
jetkarcsi Creative Commons License 2018.03.04 0 0 57977

Ha nem is ugyanaz a termék, de az elv ugyanaz. nekem bevált 3.66 os puha falúhoz.

Előzmény: v.kovics (57801)
v.kovics Creative Commons License 2018.03.04 0 0 57976

Lehet hogy ugyanaz, kinézetre mindenképpen,

de én már megvettem a Sandy-t, igaz pont ezen az áron

Előzmény: tangerine (57959)
v.kovics Creative Commons License 2018.03.04 0 0 57975

Mit tegyek a medence alá ?

Lépésálló nikecelt vagy finom homokot ?

Nyárimádó:) Creative Commons License 2018.03.03 0 0 57974

Nekem föld volt az alja az aknának és azon kavics. Nálam az aknából vagy 30-40 cm föld felett volt, nem volt teljesen föld alatt. A lényeg, hogy a szivattyúra ráfolyjon a víz ( a medence vízszintje alatt legyen), így nem tud levegősödni a rendszer. A szivattyú üzemelés közben hőt termel, tudjon kicsit szellőzni az akna ( pl: tetejénél )

A medence vizét naponta min.kétszer kell megszűrni, azaz egy 8m3-es medencét 16m3-nek kell venni, 6m3/h homokszűrő 3 óra, 4 m3/h-s szűrőnek pedig napi 4 órát kell üzemelni. Ezeket a szűrőket 32 és 38 mm-es csonkkal árulják, a medence csatlakozás szokott lenni a a legszűkebb keresztmetszet ( belső átmérő 25-28 mm), de neked még nincs befúvód. A gégecső elég drága, lehet 32-es pvc csőben is vezetni a vizet. Lényeg még, hogy a medencéhez közel legyen az akna, azaz minél kevesebb csövezés legyen. 

Előzmény: vadasz70 (57965)
Nyárimádó:) Creative Commons License 2018.03.03 0 0 57973

Mechanikus időkapcsoló:

https://idokapcsolo-ora.arukereso.hu/steck/stm-240v-p353008855/

790 ft, tökéletes egy medencéhez, 15 perces időközök.

Előzmény: cinyoka (57964)
Egér Fogó Creative Commons License 2018.03.03 0 0 57972

Nem gond, ha légmentesek a csatlakozások. A fűtéskeringető szivattyú előtt nálam a perem fölé megy a cső, de a vége (és a visszavezetés is) víz alatt van. Amikor jár, a visszaágat akár ki is lehet emelni a vízből, de induláskor gondot jelenthet (kifolyik a víz, ami megnehezíti a dolgát).

A szűrés szivattyúja viszont károsodhat, ha levegőt is kell feldolgoznia. Főleg, ha szűk a beömlő nyílás, és kavitáció alakulhat ki.

Előzmény: bipeti2 (57971)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!