Kiderültek a VOX árai! A külföldön 2000 és 2200$-os 5 illetve 6 oktávos verziók idehaza br. 650 és 700e. Ft-os "álom áron" nyitnak majd és az októberi Hungexpón már ki is lesznek állítva.
A soundcloud demóit végighallgatva, zongorákban, rhodesokban nem szól ám borzasztóan! Tökre hallani hogy újabb Korg cuccok hangmintáit ültették át, s még a templomi presetek is szépek!
6 oktáv, hmmm... szerintem valami megmozdult azért. A drawbar imitációja is elmés, de a B3 modul nagyon sovány CX3 másolat csak szegénykében. :(
Sziasztok! Ugyan nem Hammond, de gondoltam megpróbálok kérdezni. Vásároltam egy Weltmeister Claviset 400-at. Azonban két db "kalapács", vagy "pengető" el van törve. Kérdésem hogy esetleg valakinek van e elfekvőben? Illetve hogy tudtok e ajánlani olyat aki újított már fel ilyen hangszert és nem horror áron dolgozik? Köszi előre is!
Köszönöm a tippeket! Közben eszembe jutott, hogy a Zeppelinnek is van egy ilyen száma. Szerintem ebben is lezli effektet használnak, és ez elég régi nóta :-)
Ha rosszul tudom, javítsatok ki, de ez autotune, az a hangkorrekciós effekt, amivel az énekelni nem tudó "művészek" hamis hangjait igazítják a hozzárendelt hangszer (gitár, szinti) harmóniáihoz. Mondjuk Cher tud énekelni, itt a hangszín miatt kellett, csak teljesen ki van hajtva.
Ez ugyanolyan, mint ami az Echolette-hez van. Ha a félholdba egy gitár pick-up váltót teszel, azzal meg lehet csinálni, mert megvan a szükséges többlet kontaktuspár...
Ez kicsit arra emlékeztet mikor először hallottam szájharmónikát Marshall csöves gitárfejbe beküldve mikrofonon megtorzítani. A kreativitás határtalan. :)
De néhol gitárra is bevett a leslie nem csak énekre.
A Nordban meg ez is egy jó húzás, hogy laci effektet ugyanúgy küldhetek az epianokra vagy a Farfisa/Vox modellekre ahogy az nem szokványos.
Ma hallgattam a rádiót kaja közben. Az énekes effekten keresztül énekelt. Aztán eszembe jutott, hogy megvan még a Line6-os lezlipedálom. Volt már rá példa, hogy valaki lezli effektet használt énekléshez, vagy flangert? Van valakinek infója erről? :-)
Maradandót alkotott. Mondjuk csak ha a Collegium Musicumot nézzük, azért a megfelelő zenésztársak is megvoltak hozzá. Sokadszorra is ugyanazt az élményt tudja adni. Nekem a saját szerzemények is nagyon tetszenek, de nagyon jó ízzel dolgozta fel a klasszikus darabokat is. Igaz a későbbi énekes dalok kevésbé tetszettek, mint az instrumentális darabok. Furcsa, mert pl az SBB számokban soha nem zavart, hogy lengyelül énekel Józef Skrzek. De a Collegium Musicumban nem jött be annyira a szlovák ének, lehet, csak az instrumentális előzmények miatt. Nagyon sokat adott, meghatározta a zenei érdeklődésemet, tágította a látókörömet, nagy veszteség!