Keresés

Részletes keresés

Róna Tas Ákos Creative Commons License 2018.09.29 0 0 118517

A más hotelben való fogyasztásra jó az arany ill platina Mahara Club kártya ill. az érkezéskor kapott erre vonatkozó karszalag.

Előzmény: pumukli8271 (118515)
Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.09.29 0 1 118516

Teljesen igazad van.

Tavaly decemberben Post Ghalib Palace-ban voltunk.

Tenger kb 22C volt.

A fűtött medence 27C.

Iden Ugyanide megyünk a Resort-ba,de ott is van fűtött medence.

Januárban a Grand Hotelből átjártunk a Grand Resort-ba.

Előzmény: magamis (118514)
pumukli8271 Creative Commons License 2018.09.29 0 1 118515

A Makadi Palace-ban hatalmas medencék vannak, mig a Sunwing-nak kisebbek a medencéi. A makadis medencékkel nem volt semmi problémám, viszont a Sunwingben nekem nagyon tetszett a hullám medence és a felette lévő medence is hangulatos, szép kilátással. Csúzdázni nem voltunk, mert fizetős lett volna, meg nem igazán vonzott.Állítólag 10 dollárért lehet venni egy egész napos belépőjegyet.  Amikor mi voltunk, akkor nagyon nyüzsgős volt a hotel és a partja is, de egész nap kibirtuk volna nézni a vizalatti élővilágot, ha nem égett volna le a hátunk :D Arra vigyázni kell, hogy fogyasztani nem szabad más hotel partján, mert kifizettetik. Figyelik is a karszalagokat. Egyszer már nagyon szomjasak voltunk és kértünk a Sunwing előtt egy pohár sört. Először nem szólt senki semmit, másnap megint megpróbáltuk, de akkor észrevették a karszalagunkat és ki kellett fizetni. Jó drága sör volt :D

magamis Creative Commons License 2018.09.27 0 0 118514

  Szia!

Csak annyit szólnák hozzá, hogy mi 2-szer is voltunk decemberben. És lehetett fürödni a tengerben is. De, nem árt olyan hotelt választani, ahol van fűtött medence. 

Kellemes nyaralást kívánok! 

Előzmény: anidew (118511)
Roland1991 Creative Commons License 2018.09.27 0 0 118513

Azaz a hőmérséklet,vacakol a telefonom bocsi .

Roland1991 Creative Commons License 2018.09.27 0 0 118512

Tavalyi adatok szerint 27-30fok körül mozog a hömérhőmérs,mi nov.4én megyünk,azért én is nézelödök milyen idő lesz.többiek szerint még jó idő,lehet fürödni,és naptejet sem ért vinni😄

anidew Creative Commons License 2018.09.27 0 0 118511

Nagyon köszönöm a hasznos élménybeszámolót. Sajnálom, hogy ennyi negatívum van a palace-ban. Ezekszerint akkor át tudtatok járni a sunwing-ba? És ahogy a szavadból kivettem az mindenképp jobb választás lett volna. Ha voltatok fürdeni ott akkor esetleg onnan van valami tapasztalat? :)

Előzmény: pumukli8271 (118509)
Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.09.27 0 0 118510

mi okt 17-én megyünk

tavaly is akkor mentünk s 30C volt éjjel hidegebb 20C

egyébként érdemes megkeresni a neten a tavalyi meteorológiai adatokat

Napra megvannak.

Persze nincs garancia,h ugyanolyan lesz,de irányadónak jók.

Előzmény: airwent (118508)
pumukli8271 Creative Commons License 2018.09.27 0 2 118509

Makadi Palace élmények 2018 augusztus

 

Először voltunk a Makadi öbölben. Én eredetileg a Sunwing-be akartam menni, de sajnos már teltház volt náluk, így aztán maradt a Palace.  Tavaly a Hurghadai Siva Grand Beach hotelben töltöttünk egy hetet, ami nagyon szép emlékeket hagyott bennünk. Tudtam, hogy visszamegyünk még Egyiptomba.  A repülőtéren vettünk internet kártyát, nagyon megérte, mert mindig tudtunk a szobán internetezni.

Amikor megérkeztünk a Palace-ba leültettek bennünket és hibiszkusz teával kináltak, amit mondanom sem kell élveztünk a repülés után.  A szoba, amit kaptunk rendben volt, csak a kilátás volt nulla. Nem a belső kertre nézett, hanem valami raktár, vagy hátsó személyzeti bejáratra, ahol napjában megállás nélkül jöttek mentek az autók és hozták vitték a hotelbe a holmikat.  Jól van mondtuk a párommal, oké, nem gond. Első este, elmúlott 10 óra, elkezdtek fúrni. Mintha felettünk dolgoztak volna :D Volt egy olyan este is, amikor gondolom én szúnyog irtás volt és amit szétfújtak kint, az a szúnyogirtó vagy nem tudom mi még a szobába is fojtogatott olyan büdös irritáló szaga volt - ez este 6 körül lehetett.

A szomszédos Grand Makadiba, Sunwingba át lehet menni. Fürdöttünk a Sunwing medencéiben is, csak fogyasztani nem lehet náluk.

A hotel kertje - a medence rész- mondanom sem kell gyönyöru. Nagyon sok a munkás, mindig takarit valaki.  Egy dolog nem tetszett, hogy nincs sosem üres napozóágy. Már  reggel 7 előtt az emberek leviszik a törölközőiket és elfoglalják a napozóágyakat. Egy nap találtunk két üreset egymás mellett, mondtam, hogy csoda történt, de hát nem sokáig tartott, mert elmentünk fürdeni, amire visszajöttünk ledobták a törölközőinket és a hotel által adott táskát  oldalra. Szépen a helyünkre pakoltak. Nem hittem el, hogy ilyen létezik. 

A tengerpart számomra nem jött be. Cipőben alig lehetett bemenni a vizbe, már ahol volt viz egyáltalán. Nagyon sokáig alig ér bokáig a viz és korallos. Ez nem lett volna gond, csak egyszer be tudtam volna menni :D Na szóval feljebb kell sétálni a Palace-tól a Sunwing- ig, mert ott homokosabb a part és könnyen be lehet menni sznorkelezni. A viz alatti élővilág gyönyöru. A Grand Makadi mólóján is be lehet menni, ott mégszebb. A Makadi Spa elott a tengerpart szintén nem nagyszám, nem is volt ott ember végképp. A Palace-nál is kevés, de a többinél még kevesebb. Egyedül a Sunwing partja volt tele. Az volt az egyetlen normális rész.

Az ételek terén nem tökéletes a Palace. A Dome étteremben végképp nincs választék. Sötét van bent, nem látod, mit eszel. Gondolom okkal, mert általában alulsült volt minden hús étel. Tavaly a Siva Hurghadan ehez képest tökéletes volt. Nem is értem, pedig az csak 4 csillagos. Hiányoltam a szalvétát is. Nincsenek az asztalokon kitéve.

Vásárolni lehet szuvenireket a hotel területén is és kint is. A kinti üzletekről csak annyit, hogy Hurghadán sokkal sokkal olcsóbb minden. A németek fizetéséhez szabják a makadin az árakat :D

A hotelből jár Shuttle bus napjában ha jól emlékszem 3 szor is Hurghadába, persze nem ingyenes - 8 euró körül volt az ára - 4 órát voltunk. Bevásárolni remek alkalom. Mi mindent Hurghadában vettünk meg az itthoniaknak.

A hotelben nagyon sok a német, de idén rengeteg magyar is volt. Mindenhol magyarokat lehetett hallani.

Nagyjából ennyi lenne, amit le akartam irni. Hazafelé minden rendben volt a repülőtéren. Számomra jó kirándulás volt, de legközelebb inkább visszatérünk Hurghadába nem a Makadi öbölbe. Hát a Palace jóval drágább volt a Sivánál, mégis a Siva jobb volt.Nagyjából ennyi jutott eszembe...

 

airwent Creative Commons License 2018.09.27 0 0 118508

Sziasztok.

Kérdeznék..
kb meddig van jó idő Hurgadán?

5-6 évvel ezelőtt okt. 04én indultunk és simán jó idő volt..
idén szóba került hogy kimennénk, de mivel munka miatt csak később, október vége felé van lehetőségünk, nem tudom hogy akkor milyen kint az ídőjárás érdemes e még akkor neki indulni.


-és igen.. tisztában vagyok hogy az időjárás kiszámíthatatlan és 2 napnál elöbbre csak saccolni lehet azt is csak kis százalékban, mégis a tapasztaltabbak véleményére lennék kíváncsi.

1-2 hét nyár Creative Commons License 2018.09.27 0 0 118507

Értem-értem. Nagyon köszönöm a konkrét infót, így aztán nem lehet gond megtalálni a drosztot. Igazából csak szóvicceltem, az irány taxival a Meki jól hangzott ;) Nem vagyok perfekt, de bírom az angolt, szóval megleszünk. Mégegyszer nagyon köszönöm!

Előzmény: Sharm.El.Sheikh (118504)
Vén Halász Creative Commons License 2018.09.27 0 1 118506

A FB-on a Red Sea hotelek csoportban sok infót találhatsz, ha az ETI-vel akarsz utazni. 

Előzmény: anidew (118505)
anidew Creative Commons License 2018.09.27 0 0 118505

Sziasztok!

Baráti társasággal (kb. 13-15 fő) szeretnénk április elején Egyiptomba utazni. Elsődleges célpont a Makadi Bay lenne, azt halottam ott nagyon szép a víz(korallok terén). 
Hotelek közöl két lehetséges van az egyik a Sunwing Waterworld a másik a Makadi Palace. Esetleg tapasztalatok ezekkel a hotelekkel kapcsolatban? 
Illetve azt halottam, hogy itt szabad az átjárás a hotelek között, ez mit jelent? Fürödhetünk a szomszédos hotel medencéjében? Fogyasztani pedig gondolom csak a "saját" hotelünkben tudunk.
Valamint olvastam, hogy 22 óra után átterelnek a Mol-ba. Ott mit lehet csinálni? Ott is korlátlan fogyasztás van az all inclusive-vendégeknek?


Előre is köszi mindenkinek a segítséget!

Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.09.27 0 0 118504

az "irány taxival a Meki" ill. az "iránytaxival a Meki" között óriási a különbség!

Iránytaxihoz : kilépve a hotelből balra indulunk majd 4 perc múlva az első utcánál jobbra, a Carrefour mellett elmenve érünk ki arra az útra , ahol iránytaxik járnak Tegyük hozzá elég nagy sebességgel!

Integetés után szinte mindegyik megáll,amelyikben van hely.

A Meki szó számukra értelmezhetetlen így marad a McDonald"s szó.

Ami a Grand hotel ingyen buszát illeti

onnan ahol megáll a városban - aki először van ott - csak eltévedni lehet.

Mivel fix időpontban indul vissza , aki ezt választja - lehetőleg nem menjen 3 üzletnél messzebb!

Egyébként onnan is el lehet jutni gyalog a "Meki"-hez csak némi helyismeret meg nyelvtudás szükségeltetik.

A "Meki"-nél van az iránytaxik központi állomása így onnan 5 percenként mennek a furgonok azaz ahogy megtelnek.

Minden konkrét kérdésre konkrét választ írok.

Előzmény: VBné (118503)
VBné Creative Commons License 2018.09.27 0 1 118503

Köszi,és azt tanácsolom mindenkinek,akinek pénze,ideje van,menjen,mert valóban derült égből villámcsapásként jön a baj,semmi előjel nélkül.Mindenkinek kívánok vagyon sok szép élményt.

Előzmény: 1-2 hét nyár (118501)
1-2 hét nyár Creative Commons License 2018.09.27 0 0 118502

Nagyon köszönöm az értékes hozzászólást! Meg sem fordult a fejemben, hogy a transzfer nem A központi helyre visz, hanem kicsit máshová!!! Őrület, de értem!

Akkor megfogadva a jótanácsot: irány taxival a Meki :)  Szuper! Ott meg majd kinyitjuk a csipánkat! Ha van még jótanácsod szívesen veszem.

Köszi!!

Előzmény: Sharm.El.Sheikh (118500)
1-2 hét nyár Creative Commons License 2018.09.27 0 0 118501

Sajnálom amit írsz, és azt hiszem bármelyikünk, bármikor hasonló helyzetben találhatja magát.... Annyira kiszámíthatatlan az élet. Akik nagy utazók voltak, azoknak különösen nehéz lehet lemondani erről az élményről. Gondolom az itteni írásokat olvasgatva korábbi utazásaitok szép emlékei jönnek elő. Minden jót kívánok Nektek!

Előzmény: VBné (118499)
Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.09.26 0 0 118500

A Grand Hotel ingyen transfere (10-11h között szokott indulni) a város olyan helyére visz ,ami messze van Hurghada központjától (McDonald's).Ahol letesz azzal a bolttal vannak leszerződve!

Semmi sincs ingyen!Az ingyen transfer meg pláne nem!

 

Szerintem egyszerűnn iránytaxival menni fejenként 1-2EGP ( 15-30Ft) és az oda fog vinni,de előbb meg kell kérdezni. Nem kell szuper arab v angol nyelvtudás(bár az sosem hátrány) .Elég annyit kérdezni,h "McDonald's?

Iránytaxik a hotellel párhuzamos főúton járnak.A hotel előtt csak fehér hollóként vö.ott egyirányú a forgalom!

Előzmény: 1-2 hét nyár (118498)
VBné Creative Commons License 2018.09.26 0 1 118499

Én megértem,olyan jó hónapokkal előbb már nézelődni készülődni.Sajna mi már nem nagyon tudunk menni,a párom lebetegedett.Én itt utazok és olvasom a beszámolókat.

Előzmény: 1-2 hét nyár (118498)
1-2 hét nyár Creative Commons License 2018.09.26 0 0 118498

Köszönöm. Nem akarunk nagy bevásárlást rendezni, mégis érdekelt hogyan lehetnek nyitva az üzletek.

Úgy általában érdekesnek találom az ottani vásárlást. Picit (vagy inkább nagyon) tartok az alkudozástól, én abban nagyon nem vagyok jó! Azt hiszem inkább megpróbálom megtalálni a fix áras boltokat a Grand Hotel környékén, meg a Hotel transzferével a városba jutva is szét tudunk nézni. Gondolok már a barátoknak valókra. A hűtőmágnesen kívül, - ami ha ciki, ha nem valakinek nagy kedvence :)  -  remélem találok Lokumot, vagy hogy is hívják azt a magos-zselés édességet, meg ahogy tudom a baklava nagy divat, nos akkor remélem vannak magvak ( pisztácia, mogyoró, ilyenek ) amiket lehet venni; halva?? Szóval csupa mihasznaság, épp csak egy kis figyelmesség. Esetleg valakinek van valami jó ötlete ajándék fronton? Mondjuk bőr áruval mi a helyzet? Gondolok itt valami táska/szatyor féleségre, övre. Na meg az olajok, "parfümök". Nem értek hozzá, nekem eladhatnak bármit... Érdemes ilyenre vadászni, és ha igen merre keressem?

A SIM kártyával kapcsolatban kérdeztem a telefonálási lehetőségről. Aztán azon gondolkodtam, hogy hívókártya - vagy mi a csuda az amivel szoktak még külföldről telefonálni - nem divat Egyiptomban? Vagy olyan áron van, hogy érdemesebb egy netes SIM-et venni? 

Sokat kérdezek tudom. De az, hogy már előre foglalkozom a nyaralással nekem meghosszabbítja a nyaralást. Remélem van, aki megérti ezt. Köszönöm :)

Előzmény: gizmo71 (118495)
wongkok Creative Commons License 2018.09.25 0 1 118497

Senkinek nem ajánlom, hogy megelőzésképpen antibiotikumot szedjen (antinal)!! Továbbá a betegség esetén fontos betartani az előirt mennyiséget!

 

Előzmény: gizmo71 (118496)
gizmo71 Creative Commons License 2018.09.25 0 0 118496

Szia!!! Na ez a jó hozzáállás!!!! Ne foglalkozz ennyit ezzel mert bevonzod a bajt...! Viszont mondom hogy mi, hogy csináltuk... Utazás előtt 2 nappal elkezdtük a normalfor "kúrát"! Napi egy fiola normalfor fejenként a nyaralás végéig! Illetve mikor megérkeztünk az első utunk egy helyi patikába vezetett! Még meg sem kaptuk a szobánkat de a kint ajánlott gyógyszerből bevettünk egy szemet! A gyógyszer neve Diax (ugyan az a hatóanyaga mint az Antinel-nek) Tehát napi szinten egy normalfor és egy szem Diax. Ettünk, ittunk mindent!!! Az ég világon semmi bajunk sem volt - pedig páromnak igen érzékeny a gyomra! Persze a szokásos dolgokra azért figyeltünk! Minden nap végén jól lakottan feküdtünk le de nem ettünk össze vissza mindent! Nálunk pl. a bároknál a mosogatást is ballonos vízzel végezték!

Előzmény: Roli! (118491)
gizmo71 Creative Commons License 2018.09.25 0 0 118495

Szia! Még egy nap sem telt el, hogy haza értünk a nyarból a télbe.... Tegnap reggel 8-kor indult a gép Hughadaból. 5:30-kor már a Tax Freebe nézelődtünk! Sok van belőlük! Minden nyitva volt!!! Viszont baromi drágák!!! Egyedül egy 1l Jamesont vettem,19 USD. A cigi drágább mint Hurghadában!!! Én egy csík Marlborot-t vettem a Pharaous fix áras boltban 21 USD-ért!

Előzmény: 1-2 hét nyár (118493)
saválló Creative Commons License 2018.09.24 0 0 118494

Néhány évvel ezelőttig a reptéren minden éjjel-nappal nyitva volt....tehát minden....

Előzmény: 1-2 hét nyár (118493)
1-2 hét nyár Creative Commons License 2018.09.24 0 0 118493

Sziasztok! Lassan-lassan utazunk, de azért kell még párat aludni ;)  Most Tax Free ügyben érdeklődnék. Hogyan működik Hurghadában? Induláskor szokott lehetőség lenni vásárlásra, viszont a tervezett hazautazás kora hajnalban lesz. Biztos nincs nyitva. Mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy van vámmentes bolt a városban és ott lehet vásárolni. Így van? Általában parfümöt, alkoholt, cigarettát,... szokás ilyen helyeken; Egyiptomban is érdemes?

Más. Aki "SIM-kártyázott", annak a már említett 7/12/20 GB jól működött? Vagyis gond nélkül tudott netezni, de mennyi hazatelefonálás fér bele ezekbe ez egységekbe? Én ugyanis főként telefonon szeretnék kapcsolatot tartani. Mondjuk azt gondolnám 7 GB nekem elég is lenne, mert nem vagyok net-függő, de az "okos" ára húzósnak tűnik. No mindegy, majd kiderül mit tudok venni odakint, a lényeg, hogy legyen egy kártyafüggetlen telefon velünk! ;)

Örülök, ha tudtok kis útmutatást adni.

Zsófi

saválló Creative Commons License 2018.09.24 0 0 118492

Nekem meg Tunéziában semmi bajom sem volt.

Előzmény: magamis (118489)
Roli! Creative Commons License 2018.09.24 0 1 118491

Szia! De jó!!! Jó ilyet olvasni. 😄 Már én sem agyalok ezen annyit, mert a végén még bevonzom... :-)

Előzmény: Pernilla (118486)
Róna Tas Ákos Creative Commons License 2018.09.24 0 0 118490

Persze értelmes dolog kivinni a cigarettát hiszen itthon 1000-1200Ft/doboz=19 szál míg kint ennek a negyede s ráadásul 20 szál.

Egyéb kérdés?

Előzmény: Borsmustár (118487)
magamis Creative Commons License 2018.09.24 0 0 118489

   Sziasztok!

Már annyiszor olvasom a ,, Fáraó átkát", hogy írnom kell. Nagyon sokszor voltunk már kint, soha semmi baj nem történt velünk! 

Viszont Tunéziába annál inkább elkaptam! 2 éjszaka csak a teraszon voltam, mert, ha lefeküdtem baj volt. Végül a férjem hívta az orvost, fél nap alatt rendbe jöttem. De mint később kiderült Morfium injekciót kaptam!!! Két hét mulva tüdő gyulladással a László korházba kerültem. Ott érdeklődtek nem-e voltam külföldön, mert valami különleges gyulladás volt, ritkán találkoznak vele az orvosok! Akkor mutattam a papírt amit kaptam és oda volt írva, Morfium"-ot adtak be! 

Nem kell annyira parázni, más országba is kaphat az utazó fertőzést. 

 

  Jó nyaralást mindenkinek! 

Előzmény: Pernilla (118486)
wongkok Creative Commons License 2018.09.24 0 0 118488

Cigit lehet kivinni. Senki nem nézi, mivel kint jóval olcsóbb.... Ha kint veszel akkor a reptéren vedd meg, max. a városban valami üzletben. Aki utcán árul attól ne vegyél!!

Előzmény: Borsmustár (118487)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!