Ezt csak azért linkeltem be, mert szerintem ez az egyik legjobb CB felvétel. Ha a lemez jó állapotban van, lopás megvenni ennyiért! Egy sajtburger ára. Nehogy ne érjen meg ennyit!
Viszont igen sok nem túl értékes (főleg hazai) kiadvány jelentősen túl van árazva, sztem csak azért mert megpróbálja meglovagolni az MM-kínálat árait (láthatóan azok sem igazán fogynak - legalábbis Szegeden), pedig itt még az ingyenes letöltésre sem lehet fogni!
Igaza van biginek annyiban, hogy nem túl értékes használt kiadványok sokszor érthetetlenül túlárazva!
Első körben felteszik ennyiért, aztán ami nem megy el leárazzák. Én sem tennék másképp. Cseh lemezek nem rosszak szerintem, de melodiaból is hallottam már jót.
Amúgy persze nem adunk 1500-at egy komolyzenei lemezért, de nem mindenki járkál bolhapiacokra, vagy bányássza a netet egy-egy darab miatt. Nekik egyszerűbb 1500-ért megvenni azt az 1-2 darabot ami kell.
.....persze ha kissé kreatívabb emberpéldány lennél, lenne megoldás, megcsippented a cicidudort és kiemeled az egészet a dobozból. így ez a "szilárd" szilikongél csupán 3-4 mm magas.....
No igen, csak honnan szedek én a Goldringbe új tűt, amikor eleve a hangszedőt sem lehet itthon kapni, tűt meg még külföldi oldalakon sem nagyon látok külön.
A Goldring már kopóban van, az egész cucc átkerülne máshová.
Az a baj, hogy nézegettem a lehetőségeket, s persze vannak drágább/jobb lemezjátszók, de azokban meg a Goldringnél szerényebb képességű hangszedők üldögélnek. Ha meg nem, azok már súlyosan drágák.
Van még valakinek tippje a Regán kívül? És nem ártana olyan gép, aminél nem azzal kellene rögtön kezdeni, hogy cseréljem ki a kart/tűt.
Hm, a Goldring a 60-70 ezres kategóriában játszik. Ami ennél "jobb," az feltehetően drágább is.
Kérdés az, hogy egy "tök alap" Project-be érdemes-e egy ennél is drágább hangszedőt beletenni. Az a cocilizmusba volt divat, hogy egyszerű lemezjátszókba, például a Nadba méregdrága hangszedőket dugtunk, Ortofon MC-ket meg ilyeneket, de azt a helyzetet a szükség szülte.
Szerintem érdemes egy nagyot ugrani, és inkább egy komolyabb lemezjátszót venni.