Keresés

Részletes keresés

larzen Creative Commons License 2001.08.27 0 0 686
Az első 5 perc benyomása:
- Az első, amit megnéztem, az a csereháti szakasz volt, ugyanis arról nincs Cartographia térkép. A Csereháti Településszövetség által kiadott térképnek más a stílusa. Az atlaszban viszont Cartographia stílusú térkép van. Jó pont.
- Utána a Zempléni szakaszba kukkantottam bele. Szépek a képek, de az Eszkáláról készült fotó vagy nagyon régi, vagy nagyon új, mert tavaly én ott egy kopottas, bedeszkázott ablakú vadászházat láttam, itt meg egy frissen festett szerepel.
- A Kéktúra emlékmű tudomásom szerint tavaly került át Hollóházára. A könyv már ott említi.
- Visszalapozás a Cserehátra. Az Abaújszolnoki utcakép c. fényképen a házaknak van fakerítése. A valóságban nincs. Az úton félméteres átmérőjű gödrök. Engem rablótanyára emlékeztetett. :-( Szóval ez nem mai fénykép.
Előzmény: Fat of the Earth (684)
larzen Creative Commons License 2001.08.27 0 0 685
A hétvégén a Vértes 50-et nyomtuk és úgy megkívántam egy kis kéktúrát. Azt hiszem, a következő szakaszt a keleti oldalra tervezem. Az is igaz, hogy nekem csak ott vannak teljesített szakaszaim (Pilis, Börzsöny, Aggtelek, Cserehát, Zemplén), így emlékezetből tudok lektorálni. Azt hiszem, veszek is egyet. :) A Bajcsy itt van 5 percre.
Előzmény: Fat of the Earth (684)
Fat of the Earth Creative Commons License 2001.08.27 0 0 684
A Bajcsy-n egész biztos lehet kapni, meg nagyobb könyvesboltban is, pl. Libri.
Első kötet: Hűvösvölgy-Hollóháza.
Szerintem nagyon jó (bár gyakorlatban még nem "vizsgázott"), sok fotóval, útleírással, történelmi, földrajzi jegyzetekkel, stb., jelzik a bélyegzőhelyeket (pl. Kevély-nyereg (kár)), közlekedési/útmegszakítási lehetőségeket, szálláshelyeket.
Előzmény: Labor (682)
larzen Creative Commons License 2001.08.27 0 0 683
Én általában a Bosnyák téri Cartographia boltban szoktam vásárolni, ott valószínűleg lesz. Tapasztalataim szerint ott többféle térkép van, mint a Bajcsy-Zs. úti boltban.
Azt hiszem, hazafele meg is nézem.
Előzmény: Labor (682)
Labor Creative Commons License 2001.08.27 0 0 682
Hol lehet kapni?
Előzmény: larzen (681)
larzen Creative Commons License 2001.08.27 0 0 681
Nemrég (?) megjelent a Kéktúra atlasz első kötete. Tapasztalatok?
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.08.27 0 0 680
A városból kifelé haladva, egy a tetején némileg meggörbült gyárkéményre csodálkoztunk rá.

Az egy téglagyári kémény, valóban érdekes látvány.
Letenye egyik "nevezetessége".

Előzmény: burnie (678)
ATW Creative Commons License 2001.08.23 0 0 679
Hali,

Kedvesemmel mi a Zalaszántó-Hévíz-Keszthely-Tapolca útvonalat teljesítettük 2 hete.
A tapasztalataink nagyjából tükrözi a KVTE honlapon lévő profi beszámolót.
Egy-két megjegyzés az ottani információkhoz:
- a Tátikán régészeti munkák folynak (legalábbis a figyelmezető tábla szerint) és így tilos a terület megközelítése, mi azért megközelítettük
- A Hévíz előtti ominózus embermagasságú csalánnal borított szakaszt leküzdöttük, de tényleg csak javasolni tudom, hogy ne térjetek le az egyenesen Hévízre tartó útról
- a Hévíz-Keszthely közötti úton szinte végig lekaszálták a korábbi hatalmas gazt a mezőgazdasági területen keresztülvezető szakaszokon, viszont nagyon rosszul volt jelölve az út, így szinte érzés után mentünk.
- Vállus előtt iszonyú bozótoson átvágva tudtunk csak felkapaszkodni a faluba bevezető útra. Majd félóráig kerestük a kéket, de nem találtuk...
- Lesenceistvánd előtt a szőlőhegyről szintén csak az orrunkat követve és egy szőlősgazdát megkérdezve ereszkedtünk le. Itt sem találtuk egy rövid szakaszon a jelzést. A forrást ne hagyjátok ki, nagyon kellemes a víze.
- A Tapolcára bevezető országúti szakaszt a legnagyobb hőségben tettük meg... embertelen volt...

Hát ennyi

ÜDv

Alan The Wild

Előzmény: kvte (677)
burnie Creative Commons License 2001.08.22 0 0 678
Még tavasszal írtam, hogy megyünk két hétre Zalába túrázni. Ez júliusban meg is történt, de sajnos csak mostanra sikerült egy épkézláb(???) beszámolót összeütnöm. Elöljáróban a túra vázlatos útvonala :

Július 13. Galambok - Nagybakónak
Július 14. Nagybakónak - Dióskál
Július 15. Dióskál - Tilajújhegy
Július 16. Tilajújhegy - Gyürüs
Július 17. Gyurüs - Zalaegerszeg
Július 18. Zalaegerszeg - Böde
Július 19. Böde - Szilvágy
Július 20. Szilvágy - Lenti
Július 21. Pihenonap
Július 22. Lenti - Kiscsehi
Július 23. Kiscsehi - Lasztonya
Július 24. Lasztonya - Pusztaszentlászló
Július 25. Pusztaszentlászló - Eszteregnye
Július 26. Eszteregnye - Belezna
Július 27. Belezna - Zákány

1. nap
Budapestről vonattal és busszal utaztunk az indulás helyére, Galambokra. A falu éttermében megtartott "kultúrabúcsuztatóéttermizabálás" után a Z jelzésen indultunk Nagybakónak felé. Először a hangulatos galamboki víztároló mellett haladtunk el, majd Csapi után a dombtetőre felkapaszkodva mezők és szántóföldek között jutottunk el Nagybakónakra. A jelzés végig követhető volt

2. nap
Reggel először a Dél-Dunántúli Kéken mentünk az Árpád-forrásig. Itt egymás közvetlen közelében, legalább három bővizű, klasszul kiépített forrás található. Innen felkapaszkodtunk a Kerülő-hegyre, majd a piros jelzésre áttérve elindultunk Orosztony irányába. Az út a domb gerincén vezetett, ahonnan szép kilátás nyílt a környékre. Orosztonyból a Z jelen (és aszfalton) felkapaszkodtunk a Szegfalusi-hegyre, ahol egy földmérő toronyból lehetett körbekémlelni. A csapat nagy része egyenesen Dióskálra (aznapi táborhelyünkre) ment, de én -továbbra is Z jelen- lementem a Kis-Balaton partjára. A jelet többször is sikerült elvétemen, de az újszabari étteremben, kövér német nyugdíjasok között elfogyasztott ebéd mindenért kárpótolt.

3. nap
Dióskál és a tilaji országút között a piros jel csupán papíron létezik, ezért ezen a napon kizárólag a térképre és az ösztöneinkre hagyatkozhattunk. Először Zalaszentmártonra sétáltunk át elobb mezei, majd egy erdei úton, onnan pedig az Esztergályi-patak völgyében indultunk el északi irányba. Itt egymás után több - a térképen nem jelölt - halastó is van, sok vizimadárral. Miután kereszteztük a 75-ös utat Gétyén keresztül Szentpéterúrig végig aszfalton kellett mennünk. A szentpéterúri kocsmában a nagy melegre való tekintettel hosszú fagyi/üdítő szünetet tartottunk. Innen a szőlőhegyen keresztül jutottunk el a tilaji országútig, ahol végre újra megjelent a piros. A Szent Györgyi erdőben megmászva egy 296 méter magas csúcsot értük el a Remetekertet. Sajnos elég sok volt az erdőirtás, így a térképpel ellentétben, a kápolna és a pihenőhely is néhány meghagyott fa tövében, egy irtáson fekszik. Azért a forrás megfontoltan csordogáló vize így is jól esett. Innen már csak rövid sétára volt aznapi szállásunk Tilajújhegy.

4. nap
Tilajújhegyrol -továbbra is a piroson- többnyire aszfalton, de szép erdőben haladva értük el első megállónkat; Szabad Nép Telepet (ízes szocialista név - nagyon tetszik). Itt megkerestük a Bezerédi kastélyt, ami az erdőben egy nagy rakás rom, viszont a kálvária kápolnája klasszul fel van újítva. Tovább haladva a P-n megnéztük a Szentlélek kápolnát is, majd szőlősök és erdők között haladva érkeztünk meg szálláshelyünkre; Gyűrüsre. A jelzés egész nap közepes volt, nem árt nagyon résen lenni.

5. nap
Gyűrüsről vigasztalanul szakadó esőben indultunk tovább a piroson. A jel nagyon gyöngus volt, de azért valahogy megérkeztünk Nemesapátiba. Itt megnéztük a templomot, majd nekivágtunk ismét a domboknak. Sajnos a jelet többször nem találtuk, de a vidék nagyon szép volt. A dombokról leérve kereszteztük a Felső-Válickát és már benn is voltunk Zalaegerszeg központjában. Innen busszal kizötykölodtünk a város szélén lévő táborunkba.

6. nap
Zalaegerszegről a PD-ön először felkapaszkodtunk a TV toronyhoz, ahonnan (250 Ft ellenében) csodálatos körpanoráma nyílott a göcseji dombokra. Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt minden harsogóan zöld volt. Továbbra is a PD-ön haladva jutottunk el szálláshelyünkre; Bödére. Az út többnyire szőlő-hegyeken és szántásokon át vezetett. Útközben érdemes felkapaszkodni a Kandikón álló kilátóba is. A panoráma nem olyan pazar, mint a TV toronyból, de ingyen van. A jelzés többnyire rendben volt (erre vezetnek a Göcsej teljesítmény túrák is)

7. nap
Ezen a napon (és még egy pár másikon) sajnos lázzal egybekötött hasmenés gyűrte le tápos városi szervezetem, így a gyaloglást kihagytam. A járóképes sporttársak a PD és K+ jelzéseken nyomultak Szilvágy községbe. Szerintük az út unalmas és jellegtelen volt, a jelzések pedig a földi lét végső határán vegetáltak.
Meg kell azonban emlékeznem Szilvágy községről és lakóiról. Az egész falu nagyon rendezett, takaros, a lakosok pedig nagyon vendégszeretőek. Csapatunkat babgulyással, pogácsával és borral látták vendégül (mindezt teljesen ingyen). Én egy csomag Albert keksz mögül, meglehetősen pesszimista hangulatban szemléltem, ahogy a helyiek és csapatunk egészséges tagjai versenyt lakomáznak. Ezután a falu kórusa előadott néhány helyi népdalt, majd az addigra már jól beivott pestiekkel kalákában hatalmasat nótáztak.

8. nap
Szilvágy után Lenti volt a következő célpont. Ide az erdőgazdasági kisvasút mentén jutottunk el. Szerencsére a sínek között a talpfákat már a legtöbb helyen beborította a föld, így normálisan lehetett haladni. Az út -az utolsó néhány kilométertől eltekintve- szép erdős vidéken haladt. A szállásunk a campingben volt, ahol rajtunk kívül kizárólag csak Németek voltak.

9. nap
A túra fénypontja; a pihenőnap. Sajnos egész nap esett az eső, így akik strandolni akartak, csúnyán alászaladtak. Azok is, akik nagymosást terveztek a pihenőnapra (voltak egy páran). Ok kénytelenek voltak a szennyeses zsák tartalmát visszacsoportosítani a tiszták közé. Végül is a nyílt természetben nem annyira zavaró a háromnapos póló.

10. nap
Reggel a P jelzésen indultunk el Lentiszombathely felé. Útközben megnéztük a Lenti várát, ami inkább egy nagy magtár, mint vár, de mindegy. Lentiszombathely vá.-ról a vasút mellett átgyalogoltunk Iklódbördöcére. Innen a P+-en értük el a P jelet. Először a Csokma nevű csúcsot érintettük (317 m), majd a Vétyemi ősbükköst tekintettük meg. Erről nem régen Vaskalap Kartárs is tett itt említést Innen egy jelzetlen aszfalt úton déli irányban átvágtunk a P jelzés (Olajos kőrút) egy másik szakaszára. Ezen értük el célunkat, Kiscsehit, ahol a polgármester pezsgővel fogadott minket. Ezek a Zalaiak azért tudják mi a vendéglátás.
A mai nap volt két hetes vándorlásunk egyik legszebb szakasza. Hatalmas bükkösök, Kiscsehi előtt hatalmas fenyvesek, meredek hegyoldalak. Ha az ember nem tudná, hogy hol jár, azt gondolná, hogy ez valami hegyvidék. Ráadásul a P jelet frissen újították fel, így igazán semmire nem lehetett panasz.

11. nap
Reggel néhányan bebuszoztunk Letenyére, ahonnan rövid városnézés után a Z jelzésen indultunk el. A városból kifelé haladva, egy a tetején némileg meggörbült gyárkéményre csodálkoztunk rá. Először szolos dombokon, majd Zajk után erdőben vitt az út. A Kozári-forrásnál értük el a Dunántúli-kéket, de mi a K+-en és a P-on jutottunk be Bázakerettyére. Itt a fantasztikusan olcsó Inci étteremben megebédeltünk, majd a K jelen gyalogoltunk aznapi szállásunkra; Lasztonyára. A jelzések ma is rendben voltak (talán a K+ kivételével) és a vidék is gyönyörű volt. (másik legszebb nap)

12. nap
Lasztonyáról a K-en indultunk el Szentpéterfölde irányába, kellemes erdős úton. Hamarosan eleredt az eső is. Szentpéterfölde előtt egy elképesztő magas színvonalon felújított vadászházat láttunk, majd a falu kocsmájában áztattuk magunkat, ezúttal belülről. Innen még mindig a kéken és még mindig esőben mentünk tovább, egészen a Mézes-hegyig, ahol a Z jelzésre tértünk át (ami elég lazán volt felfestve - boven bíztak a megérzéseinkre a jelzésfestok). Egy rövid Puszatedericsi pihenőt követően a Z+-en ill. a Z?-en jutottunk el Pusztaszentlászlóra, ott is a Horgász-tó melletti szabadidőkp.-ba, ahol aznap éjjel táboroztunk. Meg kell emlékezzek még a zalai sárról. Ebben a masszában enyhe emelkedőn is csak négykézláb lehet haladni, úgyis csak lassan. Ezen a napon bőven volt részünk benne.

13. nap
Reggel a Horgász-tó partján, a Z?-on végighaladva értünk be Pusztaszentlászló "központjába", ahonnan a Z jelzésen mentünk fel a Hahót-hegyre, ami kéthetes vándorlásunk legmagasabb pontja volt (333 m). Innentől egésznap a S jelzésen nyomultunk. A jelek frissen voltak felfestve és mindenhol jól követhető volt, annak ellenére, hogy sok volt az irtás, a nehezen jelezhető szakasz. Az utat sok helyen igyekeztek a szekérút melletti hangulatos ösvényeken vezetni, szóval minden elismerésem a jelzésfestőké. A vidékről annyit, hogy a Lent-Kicsehi szakasszal vállvetve ez volt a legszebb nap. Hatalmas bükkösök, a Börzöncei szőlőhegy (ahonnan láttuk a Nagybakónak fölötti TV tornyot, amit egy héttel ezelőtt érintettünk), nem esett az eső sem, szóval klassz volt. Szállásunk Eszteregnye iskolájában volt.

14. nap
Eszteregnyéről továbbra is a S jelzésen mentünk először Sormásra, majd aszfalt úton Szepetnekre. Ezután a Cerinai erdőben kanyargott az út, egészen Bajcsáig. Szerencsére a jelzés jó volt, mert a böglyök miatt, gyakorlatilag futottunk, tájolásra nem nagyon volt idő.
A Bajcsai halastavakat elhagyva értük el a P-jelet. Én innen a S+-en szándékoztam továbbmenni, de a térképen jelölt úton semmit nem találtam, így a tájolóra és a megérzéseimre hagyatkozva indultam tovább. A hangulatos erdőben aztán néhány ősöreg jelet is láttam. Nemsokára egy vadiúj kerítés állta az utamat. Kerülni nem akartam, ezért bemászva iránytartással mentem, egészen egy -a térképen is jelölt- erdészeti útig. Itt mivel a jelzéskeresést reménytelennek ítéltem, legyalogoltam az országútra, azon pedig be Surdra. Itt egy remek cukrászdában vigasztalódtam. Innen 5 km sétával értem el a célt; Beleznát. Itt két kellemes meglepetés is várt. Egyrészt Lenti óta először tudtam zuhanyozni (mondjuk csak hideg vízben - de ne legyünk maximalisták), másrészt a Polgármester gulyáslevessel, kaláccsal és borral vendégelt meg minket. Éljenek a Beleznaiak!

15. nap
Az utolsó napon a P+ indultunk el Belezna vm. felé. A jelzés halvány, de követhető volt, viszont az elmúlt egy évben senki nem járhatott erre, mert óriási szűz bozótoson kellett keresztülverekedni magunkat. Belezna vm.-tol a Z+-en indultunk tovább Szentmihályhegy felé, na ez az a jel, ami soha nem is létezett. Ismét tájoló és bozótharc. Innen 10 km könnyő, levezető aszfalt következett, az Ortilos-Zákány-Gyékényes vá. útvonalon. Ezután már csak
5 óra laza vonatozás és itthon is voltunk.

Összességében a jelzések várakozásomon felül rendben voltak. Nagy problémák csak néhány rövid szakaszon fordultak elő. A -számomra- legjobban tetsző vidék a Lenti - Eszteregnye szakasz volt, de a többi is nagyon klassz. Az időjárással nem volt túl nagy szerencsénk (az elején 35 fokos meleg, utána esős idő), de egy, két hetes túrán ez sajnos kivédhetetlen.
Mindenesetre már tervezem a következő zalai túrát.

kvte Creative Commons License 2001.08.15 0 0 677
Emberek,

rajtunk kívül SENKI sem járt a kéken egész nyáron?
Se egy leírás, se egy fotóalbum? Remélem csak a nyári szünetre szól ez a nagy csend! Grafománok, hajrá!

kvte

kvte Creative Commons License 2001.08.15 0 0 676
És végül egy kérdés:
Ki jön Budapestről a Mélyvádra?

FLZs

Én!

Kvte

Előzmény: felazso (675)
felazso Creative Commons License 2001.08.14 0 0 675
Üdv. mindenkinek!

Gondolom, már mindenki túl van a nagy nyári túrákon. Észrevételeket, tapasztalatokat, változásokat az OKT, RP-DDK, AK, DDP kapcsán továbbra is írjatok, hogy megjelenjen a www.nexus.hu/felazso oldalon összegyűjtve.

Feltettem pár képet az OKT általam bejárt feléről a kep.tar.hu/okt -ra.

A Túrista Magazinba a cikket nem én írtam, csak beletették a web oldalról, ami pozitív, mert ennek köszönhetően is kaptam már visszajelzéseket a teljesítők és a bélyegzők helye listák pontosításához.

Fidonak: frankók a képek, különös tekintettel a (Torgyánné Cseh) Máriára! :-)))

És végül egy kérdés:
Ki jön Budapestről a Mélyvádra?

FLZs

Zolcsi67 Creative Commons License 2001.08.10 0 0 674
Sziasztok!
Kezembe került az augusztusi Turista Magazin, felazso, gratula a cikkhez, remélem lesz folytatás is! :-)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.08.10 0 0 673
Akiket érdekelnek a várak (is), azoknak feltétlen ajánlom a VÁRAK-VÁRROMOK topicot.
kvte Creative Commons License 2001.08.09 0 0 672
Sziasztok,

a ket hete bejart Sarvar-Tapolca kozti Orszagos Kektura szakaszrol elkeszitettem a leirast, feltuntetve a valtozasokat, plusz 24 kepet.

Szerintem erdemes megnezni, visszajelzeseket varok:

http://www.c3.hu/~kvte/okt/index.htm

Vidovenyecz Zsolt, KVTE
Malyvad tura augusztus 25-en!

kvte Creative Commons License 2001.08.04 0 0 671
Röviden a jelekről: Sárvár-Ötvös-között elég jók, Ötvösnél alig néhány hete festhették újra. Onnan legjobb esetben is csak közepes, sok szakaszon zavaróan kopottak. Eltévedni mindezek ellenére általában nem lehet, de... Szóval Ötvös után ecsetért kiált az útvonal.

kvte

kvte Creative Commons License 2001.08.04 0 0 670
150 kép a Kéktúra Sárvár-Sümeg-Hévíz-Keszthely-Tapolca szakaszáról ITT!

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Üdv: kvte

(Felazsó, jó szórakozást...)

P-ista Creative Commons License 2001.07.28 0 0 669
Ez tök jó. Kár, hogy idén nyáron nem érek rá.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (668)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.27 0 0 668
A fene egye meg, most esett le, hogy kacsacsőrök között volt! Tehát 3. próbálkozás:

epenzes@almos.vein.hu

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (667)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.27 0 0 667
Valamiért a "fenti cím" kimaradt:
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (666)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.27 0 0 666
Bocs, ha valaki két helyen olvassa, a Túra listán kaptam:

From: Penzes Erzsebet
To: tura@iit.bme.hu
Subject: [Tura] Balaton-felvidék

Kedves lista, az alábbi kérdéssel fordulok minden listataghoz:

A tanszékünkön folyó kutatási munkához keresek segítséget, amelyben a
kellemeset a hasznossal... Ha valaki a Balaton-felvidék vagy a
Magas-Bakony Tájvédelmi Körzet erdőiben tervez túrát, biciklitúrát,
egyebet, és lenne kedve vagy ideje útközben a látottakat rögzíteni is
(térképen bejelölve és szöveges leírással is), úgymint turistajelzések és
információs táblák megléte, hány emberrel találkozott, milyen nagyvadat
látott, táborozó- ill. pihenőhelyek megléte, állapota, stb., akkor
jelentkezzen. Bárki által végezhető "munka", mi is szívesen végezzük, mert
csak kirándulgatni kell, csak mivel nagy területet kell alaposan bejárni,
ketten-hárman kevesek vagyunk. A segítség ellenében sajnos nem sokat,
útiköltséget (lakóhely-helyszín) és némi étkezési hozzájárulást tudunk
fizetni. Akit érdekel, a továbbiak felől érdeklődni a fenti email címen
(Cc-vel a +36209789283@sms.pgsm.hu-n), valamint a 20/9789-283- as
telefonszámon nálam lehet.

Köszönettel
Pénzes Erzsébet

ATW Creative Commons License 2001.07.27 0 0 665
Kék túra atlasz
1.800 Ft

Alan

Előzmény: lord (662)
Zolcsi67 Creative Commons License 2001.07.26 0 0 664
Akkor az életkor stimmel :-)) Majdnem, mint a bükki Őserdő. Ott se volt semmilyen erdőművelés az elmúlt 160 évben? A Bükkben pont az volt a poén, hogy a kidőlt fákat ott hagyták, ahova estek. Érdekes volt megnézegetni az elmúlt 7-8 év turistaösvényváltozásait :-)))
Előzmény: lord (663)
lord Creative Commons License 2001.07.26 0 0 663
Vétyemi Ősbükkösről (Olajos)vannak itt is térképek

http://www.fsz.bme.hu/mtsz/jelvszer/olajos.htm

továbbá azt írják 16 hektár és a fák kora meghaladja a 160 évet.

Előzmény: Vaskalap kartárs (660)
lord Creative Commons License 2001.07.26 0 0 662
ára?

Előzmény: ATW (661)
ATW Creative Commons License 2001.07.26 0 0 661
Megvettem tegnap a Kék túra atlaszt.
Csak átfutottam, de elég jók az első benyomásaim.
Nagyon részletes útileírást tartalmaz, szállás és étkezési helyek, utazási lehetőségek.

Majd terepen is tesztelem!!! :-))

Alan

Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.07.18 0 0 660
Az Őserdőn kívül van még ősbükkös Magyarországon. Igaz, hogy nem olyan érintetlen, de hatalmas fák állnak ott is. Ez a Vétyemi Ősbükkös, Zala megyében, az Olajos Körút útvonalán. Az új Dél-Zala térképen megtalálható.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (656)
napraforgo Creative Commons License 2001.07.18 0 0 659
Ide is lehet túrázni www.wds.hu/kobza- tanya
Ermak Creative Commons License 2001.07.18 0 0 658
Azért felhívnám a figyelmet a nem lehet és a nem szabad közti apró különbségre.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (656)
Zolcsi67 Creative Commons License 2001.07.18 0 0 657
Időpontot nem mondtak, sajnos.
Igen, rohanj oda, ahogy csak tudsz! Én 3 napja megtettem :-))
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (656)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!