Lehet rosszabb üzemanyag. Nekem is volt, kijártam egy tank jobb benzint és elaludt. Aztán tankoltam a gyanús kúton és ismét megjelent. Azóta kerülöm ezt a kutat és semmi gond. Nem mondom, hogy nálad is ez lehet, csak egy ötlet. Az is lehet, hogy kicsit alkoholosabb a benzin.
A beszálláskor a küszöbfényezés vasig le szokott kopni bármely autónál, ide érdemes küszöbvédőt tenni, ill. a hátsó lökhárítóra. Egy kormányvédő feledteti a megtett kilométereket...
A pedálok alatti kárpíthoz, rögzíthető szőnyeget tegyél!
2004-es diesel Suzuki Ignis-nél villog töltésjelző lámpa 2 napja, (akku piktogram) s ma menet közben le is állt az autó. Pár perc után újraindult, de a villogás továbbra is meg van.
Lehet szilentezni, nekem is úgy lett cserélve a szilent. Viszont ha csináltatod, jó tanács, mind a két oldali lengőkart szilentezzék. Nem szeretik csak szilentezni, mert sokkal több munka és meghajolhat a lengőkar, ráadásul arra készülj, hogy szó szerint bele vannak rohadva a lengőkarokba a szilentek (nekem is 2003-as és mindegyik fémpereme bele volt gyógyulva, ezért nem akarják így)
Megkeresném első körben AKH szervizek egyikét, én bennük még nem csalódtam, ha jól emlékszem tudnak szilentezni is, bár lehet csak a Fehérvári úton, ezt nem tudom. Soroksárira járok, ottaniak normálisak és nem drágák munkadíjban (sajnos alkatrészben listaáron hozzák a cuccokat, ez a fájóbb :D), futóműállítás kell majd a végén, ezt helyben megoldják. Ha meg nem megoldható megmondják miért nem, felesleges dolgokat nem cserélnek (ami sajnos ritkaság).
Ne olcsó szilentet tegyél bele, vagy gyárit vagy nagyon jó minőségűt, ha nem akarod két év múlva megint csináltatni.
(nem nekik dolgozom, csak pozitív csalódás, egyedül a listaáron lévő alkatrészek a fájóak, azt nem tudom, hogy vitt alkatrészt mennyire szeretik)
Voltam futómű állításon, és a szervízben felfedeztek pár hibát. Jobb hátsó lengőkarban repedt a szilent. Az első két torony meg "billeg". Kaptam árajánlatot, hogy megcsinálják: lengőkar csere (szilentet külön nem lehet?), + 2 toronycsapágy csere 90 ezer forint. Ez mennyire reális ár?
Továbbá jelezték hogy a 2 ékszíjat is ki kellene cserélni, még nem volt. (2003-as, 1.3-as 116000 km-t futott) Gyertyákat, olajat most cseréltem. (Eneos 5w30)
Mire érdemes még figyelni ennyit futott ignisben? Köszi.
mikor voltak gyertyák cserélve?
milyen olaj van benne? Bízom benne 5w-s
Amit írsz nekem a vvt hibája jut eszembe elsőre, az meg a túl "vastag" olajtól szokott leragadni, pl 10w-stől
Gyertyákat is meg kéne lesni, esetleg gyújtó trafó, bár annál nem lehetne terheléshez kötni, gyertya viszont nem kizárható.
A testkábelre is nézzél rá, váltóházon, de attól más érdekesség szokott kijönni.
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy az 1.3-as benzinesem (2004-es, 255.000km) mostanában elkezdett rángatni. 100km/órás sebességnél kb 2300-as fordulaton kezdi, nem is kimondott rángatás, úgy érzem a motor kihagy. Inkább gázelvételnél csinálja, főleg amikor csak visszaveszek a gázból, de akkor nagyon érezhetően. Ha növelem a sebességet 120 fölé, olyan 3500-as fordulat felett (van hogy csak 4000-nél) leáll a motor. Ha azonnal kiveszem üresbe, akkor a következő indításnál köszörülni kell egy percig mire beindul, de ha gurulok vele néhány száz métert, akkor pöccre visszaindul. Intenzív terhelésnél gyorsításkor is csak akkor csinálja ha eléri a 3500-4000-es fordulatot, de ugyanez a jelenség, a motor leáll.
Ennek megfelelően a harmadik ilyen eset után a motor piktogram kigyulladt, majd kiolvasásnál a következő hibákat közölte a gép (németből fordítva):
- nincs fordulatszám jel (olvastunk akkor is amikor ment az autó, ezt a hibát rendszerint csak a motor leállásakor dobta ki),
- Bank1-es szenzor értékei nem megfelelőek,
- illetve emlékszem egy P0420-as hibakódra is, de lehet hogy ez a fentiek valamelyike.
Ezek tudatában valamelyik dolog lehet a megoldás (vagy nem):
- főtengely jeladó csere,
- Bank1-es szenzor csere,
- katalizátortisztítás vagy csere,
- üzemanyagszűrő és üzemanyagtartály takarítás.
Kérdésem arra irányul hogy volt-e már valakinek ilyen problémája, mi lehet a megoldás, illetve hogy mivel kezdjek?
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy a 1.5-ős Ignisbe az 1.3-as km órája bele passzol-e? Illetve van valakinek Budapesten 1,5-be való eladó km órája? Holnap derül ki, hogy az enyém valóban zárlatos-e..
Ha tud valaki segíteni, előre is ezer köszönet!! :)
Nem egészen. Ez a pillanatnyilag forgalmazott legjobb olaj márkától függetlenül. Bármijén legalább API SJ től jób olaj használható. Sebváltót a GL 5 tönkreteheti hosszabb távon, kivéve a GL 4 nek és 5 nek is megfelelő olajat.