Keresés

Részletes keresés

Zete Creative Commons License 2003.04.03 0 0 2982
"Ha már elkezdtük... "
Akkor folytassuk is:

A megoldás lehet az "autós turizmus" de azért szvsz igy sem valószinű, hogy mindenhová újra elhajt az ember. Inkább azt lehetne csinálni, hogy minimum 2 napos túrákat kell szervezni, ha ilyen távolságra utazik el az ember. Akkor juthat idő megnézni néhány alaposan kiválasztott látványosságot. Ha 1x elkezdem a DDP-t, csak igy tudom elképzelni a bejárást.

"Csodás tájak és van egy nagy előnye. "Csak" 300 kilométer. "

Más nagy előnye is lehet: pl. gyakorlatilag turistamentes övezetnek tűnik, igazi "felfedező" jellegű túrákat lehet csinálni - mármint annak, aki ezt kedveli.

Előzmény: Güsziológus (2978)
cserlaci Creative Commons License 2003.04.03 0 0 2981
Kérheted! Van még: -Baranyai Várak
-Mecsek Turistája
-Mecseki barangolások
háztól-házig
-A Mecsek csúcsai
-Kincses Baranya
Az összekovácsolási, tűzvezetési gyakorlaton
/ Éjszakai Mecsek begyűjtöttem minden mozdíthatót /
Mátrabérc, PVV kimarad idén, a gyereknek meg lett igérve a Tenkes / egy mártir vagyok /
K-Bakony tervezve
Előzmény: Güsziológus (2980)
Güsziológus Creative Commons License 2003.04.03 0 0 2980
Ha kérhetem?

PVV-re jösz?
Ott biztosan összefutunk.

Ezt követően Keleti Bakony a tuti. Minden más bizonytalan.

Előzmény: cserlaci (2979)
cserlaci Creative Commons License 2003.04.03 0 0 2979
Csak 300 km meg egy pici.
Van D-Zselic turistája igazoló füzetem. Fénymásoljak Neked is?
Előzmény: Güsziológus (2978)
Güsziológus Creative Commons License 2003.04.03 0 0 2978
Ha már elkezdtük...

Biztos ismered Forrest Gump történetét. Addig kell futni, amíg késztetés van. Így vagyok én a túrázással. Rohadtam fél évet az íróasztalom előtt, szerződések, feljegyzések, emlékeztetők társaságában. Naponta tucatnyi e-mail, értekezletek szervezése, hét végén szakmai felkészülés, hisz akkori szakterületem nekem új volt. Csak álmodoztam arról, hogy valaha még túrázhatok.
Ennek a korszaknak a visszahatása a jelen állapot. Míg a koalíciós partnerek vitatkoznak és csak abban értenek egyet, hogy az előző időszak szar volt, több a szabadidő. Hogy ez meddig tart, nem tudom, de már azt rebesgetik, jön a következő vezető váltás. Ez a harmadik, 2 éven belül.
Elnézést az offért.

Ami a rohanást illeti.
Nálam a túrázás kicsit speciális. Asszonykám sokszor velem tartana, de a max. 10-12 kilométer ekkora távolságoknál nem gazdaságos. Utazni 400 kilomért és túrázni 10-et!!! Ritka kivétel volt a Mindszent-Ópusztaszer szakasz. Nagyon jól sikerült, de rohadt sokba került. A megoldás az autós turizmus lesz. Hogy a konkrét példánál maradjunk. Beülünk az autóba, felkeressük azokat a helyeket, melyek kimaradtak és helyreáll az egyensúly. Belefér pl. egy kis séta az erdőben, de ezért nem kell 10 kilométeren keresztül rúgni a port. Persze lesz kivétel is. De az előbb már írtam, hogy babonás vagyok. Ha összejön, beszámolok erről is.
A DDP-s megjegyzésednek örülök. Csodás tájak és van egy nagy előnye. "Csak" 300 kilométer. Nagyon sok a 800.

Előzmény: Zete (2977)
Zete Creative Commons License 2003.04.03 0 0 2977
Güszi!
Örülök, hogy ennyi lehetőséged van túrázni! Igazából azt furcsállom csak egy kicsit, hogy a beszámolóid alapján pl. az AK útvonala mentén nagyon kevés időt szánsz arra, hogy az útba eső látnivalókat is megnézd. Persze, tudom, hogy az 1 napos túrák alatt, a 30-35 km lenyomása mellett nem nagyon férhet bele az időbe a nézelődés a falvakban. Ez sajnos olyan szempontból nagy kár, hogy rengeteg helyre valszeg nem megy az ember többet vissza, igy véglegesen kimarad a táj/községek valódi megismerése, ami pedig a túra alapvető célja kellene hogy legyen! Zárójelben: az OKT edig teljesitett 3/4 részét én is ilyen módon csináltam meg - ez az egy dolog, amit fájlalok a teljesités mellett.
Nehéz ügy. Bár még nem számlotam ki sosem (nincs túrnaplóm sem) én évente átlagban kb. minden harmadik hétvégén tudok menni túrázni. És ennyi tul. képpen elég is, hiszen igy bőven marad idő másra is. Ebből 5-6 ttúra ugye, alapos válogatást követően, a maradék nagyrészt OKT, a többi pedig egyéb, pl. börzsönyi várazás. Egy ideje gondolkodom azon, hogyan is tudnám úgy szervezni a túrákat, hogy több idő jusson a "járulékos" dolgokra. Valszeg az lesz, hogy az OKT teljesitése után a következő nagy túramozgalmat majd már ilyen formában csinálom. Hogy ez mi lesz, az persze még kérdéses, bár a beszámolóid alapján a DDP nagyon bejön, de nemrég olvastam a neten egy bizonyos "Bükk forrásai"-ról és az sem akármilyen élményekkel kecsgtet...

Nagyon jó dolog túrázni, de még jobb feltöltődni /a sör mellett:)/ minél többféle élménnyel.

Előzmény: Güsziológus (2974)
Múzsla Creative Commons License 2003.04.03 0 0 2976
Tényleg nem volt keserűség.

Szóval babonás vagy? Az nem könnyű dolog. Nekem is idő kellett hozzá mire leszoktam róla.

Sokszor én is csak az utolsó pillanatban tudom eldönteni, hogy hová megyek vagy nem megyek éppen. Ám ettől még nem esem kétségbe. Mindíg is tervezek. Tervek nélkül nem tudok élni. Ettől függetlenül jól esik nagyon az is, amikor valamilyen tervet sikerül abszolválnom. A nagyságától, nehézségétől, hosszától(idő és/vagy táv) függően egy egészséges "jóllakottság" van utána rajtam.

Én idén biztosan nem megyek még RP-DDK-t járni. Azért érdekel a jövő év, mert akkor folytatnám (1998 után)és beszélgettünk különböző megoldásokról is. (Szekszárról...)
A tempód, a stílusod és az érdeklődésed után úgy érzem hogy jó utitárs lehetsz. Bár még csak bringával követtelek és a beszámolóid alapján ismerem a hozzáálásodat, de úgy érzem nem lehetek messze az igazságtól.
Sajnos a címem még mindíg nem működik csak az ideiglenes. kohaszkek@harmonia.hu
Ám a választások miatt egy pár hétig a Net is el lesz véve. :(

GRATULÁLOK A CSONGRÁDI AK TELJESÍTÉSÉHEZ!

Előzmény: Güsziológus (2975)
Güsziológus Creative Commons License 2003.04.03 0 0 2975
Nincs gond, én éreztem úgy, hogy keserűség van a "hangodban".
Borzasztó nehéz dolog következetesnek lenni, pláne, ha az ember babonás. Eddigi még egy túrám sem hiúsult meg és csak egyszer fordult elő, hogy elszámítottam magam. Igyekszem rugalmasan alkazmakodni a körülményekhez, ezért több variáció van, véletlenek döntik el, hogy elindulok-e vagy nem. Meg aztán az előre bejelentésnek számomra legalábbis van egy hivalkodásnak tűnő olvasata. A tény az más. Nyitott vagyok a tervezés fázisában, főleg Zala déli része és Somogy a fehér folt. Zalalövőig kész tervek vannak (már egy éve) és Tolna is családi túrának igérkezik. Jó már a címed?

Zete!
Egy gondolat a végéről lemaradt.
Homokról, ha lehet, egy ideig most ne beszéljünk:o) Ismerem a Kiskunságot, ott voltam katona. De bakancsban más volt. Na és szeles időben, már-már homokviharban egy liter vizzel 21 km! Nem volt annyi nyálam, hogy köphessek:o) Na és a vége! Minden zárva, víz sehol.
Ne tartsunk panasznapot, de mivel a beszámolót amennyire lehet objektívnek tervezem, inkább kisebb adagokban írok a kísérő jelenségekről. Meg aztán ami megtörtént, az megtörtént. Kemény küzdelem volt és nem maradtam alul. De egy szép hólyagot sikerült összeszedni.

Előzmény: Múzsla (2967)
Güsziológus Creative Commons License 2003.04.03 0 0 2974
Segítek.
Sátoraljaújhely és Szekszárd között járok:o)

Néha nekem is nehéz követni, de hidd el, nem egyszerű a szervező munka. Tavaly ugyebár adott volt a szabadság, mely a szakvizsga miatt át nem vihető státusú volt, azaz vagy kiveszem, vagy elvész. Mivel tanulnom is kellett, az egy napos túrákat részesítettem előnybe, így ui. a vonaton oda-vissza készülhettem a vizsgára. Ennek a következménye a sok hézagpótlás.
Igyekszem koncentrálni de hamarosan tapasztalhatod, hogy ennek ára van. Nem is csekély.

Készülőfélben van a tegnapi túrámról (Bordány - Petróczi iskola) egy beszámoló. Ha valaki fel akar készülni, akkor annyit előzetesként, hogy Csongrád megyében jártam és ezzel a túrával befejeztem ezt a megyét (Gádoros - Petróczi iskola). Ha időm engedi, a megyei szakaszról írok egy kis összefoglalót is azoknak, akik esetleg vállalkoznak egy megye bejárására és az éppen Csongrád.

Ha Koós Jani lennék, akkor ezt énekelném:
Leckét kaptam homokból.

Más szavakkal:
Elől homok, hátul nyomok, nyomok a homokban, homok a nyomokban.

Előzmény: Zete (2968)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2003.04.02 0 0 2973
Úgy tudom, hogy már villamosították a vonalat. Tavaly még Bzmot járt arra (láttam), idén már lehet, hogy nem.
Előzmény: lükepék (2953)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2003.04.02 0 0 2972
Egyelőre csak a topicból, de szerintem előbb-utóbb személyesen is megismerjük egymást (azonos érdeklődés). Ha korábban nem is, május 17-én szerintem élőben is találkozunk.
Előzmény: Váci (2951)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.04.02 0 0 2971
Na, ezt tele van helyesírási hibával, meg elütéssel. Bocs!
Előzmény: www.arvai.hu (2969)
Váci Creative Commons License 2003.04.02 0 0 2970
Ez egyszerűen borzasztó!!!

De nehéz megállni politikai szinezetű megjegyzés nélkül...
Persze aztán megint kapnék...

Előzmény: www.arvai.hu (2969)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.04.02 0 0 2969
Sziasztok!
Korábban stewesként irogattam néha a túrázós topicokba. 2001 októberétôl mostanáig én szerkesztettem a Turista Magazin honlapját. Ha mostanában jártatok arra, láthattátok, hogy egy ideje nincs semmi változás.
Mint nyomdász is írta, új kiadóhoz kerül a magazin. A honlap sorsa még nem dôlt el. Én legalábbis nem tudom, mi lesz vele. Ma már nem is férek hozzá az ftp szerverhez.
Pedig szerettem volna elköszönni az olvasóktól! Így ezt msot itt teszem meg.
A honlapnak eddig közel húszezer látogatója volt, a letöltött oldalak száma 50 feletti.
A Turista Magazin munkatársaként több olvasóval személyesen is megismerkedtem. Elmondhatom, hogy többnyire dícsérô szavakat kaptam. A kritikai észrevételekbôl nemegy megszívlelendô volt. Amit lehetett megvalósítottam. Köszönöm mindenkinek a bizalmat, a bíztatást!
Bár a magazinhoz a jövôben nem kött a munkám, azért én megmaradok természetjáró, természet szeretô ember lenni.
Szeretnélek meghívni benneteket személyes honlapomra, melyett néhány napja indítottam (www.arvai.hu) Itt gyalogos és kerékpáros túráimról, teljesítménytúrimról olvashattok beszámolókat. Elég nagy tárterület áll rendelkezésemre. Így sok-sok fotó is lesz.

Mindenkinek jó egészséget, kellemes túraidôt kívánok

Árvai István (alias stewes)
a Turista Magazin volt webmestere

Zete Creative Commons License 2003.04.02 0 0 2968
Güszi!
Bár néha kicsit nehéz követni, hogy épp hol s merre jársz a kies Alföldön :), azért csak igy tovább! - HAJRÁ!

"Szeretem a síkvidéket. "

"Közben itt a dilemma. Ttúra, vagy hosszú távú túra? "

Erre is van megoldás: pl. 2 x 50 km a Kiskunságban ttúra...

Előzmény: Güsziológus (2950)
Múzsla Creative Commons License 2003.04.02 0 0 2967
Remélem, hogy nem értettél félre. Abszolút nem kritikaként szólítottalak meg. Ellenkezőleg!

Tudod, 2004 már másról fog szólni!
Igen, emlékszem a korábbi beszélgetésre. Ezt mikor fogod ismertetni?

Előzmény: Güsziológus (2963)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2966
:-))))))))

Valójában a harmadik az igaz:
A környéken volt Pátfalva (más néven Pátfölde), amelyet az ott lelhető földpátról neveztek el. Egy kissé sznob utazó, midőn a helyiek megvendégelték, franciás műveltségét fitogtatva így kiáltott fel: "Jaj, de finom ez a perkelt á la Pátfalva!" A falu bölcse vette a lapot, s tettetett szigorúsággal rászólt: "Aki A la Pátfalvát mond, mondjon Bélapátfalvát is!" Így hát mondott. Pátfalvát a törökök elpusztították, de Bélapátfalva a felszabadulás után újratelepült.

Előzmény: nagypapi (2965)
nagypapi Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2965
Ismét felfedeztem egy rendkívül súlyos hiányosságot a Kéktúra Atlaszban!!
A településismertetők igen hasznos része a név eredetének leírása. Több esetben ez sajnos elmarad, pedig nemegyszer igen érdekes, sőt olykor két igen tanulságos néveredet is fellelhető. Íme erre egy példa:
1.
Volt egyszer egy pék, és annak egy segédje. A falut, ők látták el kenyérrel, ezért nagyon lelkiismeretesen kellett elvégezni a munkájukat. Hogy semmi fennakadás ne legyen, két fa sütőlapátot szereztek be, „A” lapátot és „B” lapátot. Mindig az „A” lapátot használták, „B” volt a tartalék. Egy napon eltörött „A” lapát. Rohant is a pékinas a kamrába a tartalék sütőlapátért, de látta ám, hogy „B” lapátot igencsak megrágták az egerek. Ki is kiáltott a péknek: „B” lapát falva!!

2.
A múlt század elején magyar szerzetes indult téríteni Afrikába. Nemsok sikerrel járt, a kannibálok egykettőre megették. Néhány évtizeddel később ugyanebbe a faluba egy néprajzkutató érkezett, hogy megismerje a helyi életmódot, szokásokat. Megkérdezte a törzsfőnököt, hogy mi a kedvenc ételük:
-Hát bizony, nagyon szeretjük a főtt strucctojást maniókagyökérrel, a kókuszpálmalevélbe csavart zsiráfnyakat is, de a legeslegjobb Béla apát falva!!!

Ki-ki döntse el, melyik lehet az igaz történet!

2003. április 1.

lükepék Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2964
nem hiszem. én gyönyörűen felfestett kékek mellett ballagtam a sínek mellett. de amúgy is az atlasz szerint menterm volna, az meg még a régi.
Előzmény: Güsziológus (2955)
Güsziológus Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2963
Kicsit nehezen szokom a netes kommunikációt, de talán nem vagyok fejlődésképtelen.

Az ominózus hozzászólás pénteken született, de csak hétfőn jutott eszembe, hogy a többit is kitettem, tehát erre is ez a sor vár. Ma kedd van, én meg már az RP-DDK első szakaszával vagyok elfoglalva. Ha minden összejön, egy héten belül realizálom a Szombathely - Egyházasrádóc szakaszt.

Hasonlóan a netes kommunikációhoz a fogalmazást sem ártana megtanulni. Egy dolog, hogy mi van az én fejemben és egy másik, hogy mit írok. Amikor a hezitálásig eljutottam, akkor az AK és az RP-DDK egyként jelent meg előttem, az október 31. tehát a kettőre együtt vonatkozik.
Tudod, 2004 már másról fog szólni!
Az AK a Gemenc miatt vélelmezhetően csak ősszel fog befejeződni, az őszi erdőt ui. nem szívesen hagyom ki. De az is lehet, hogy májusban, ha nem lesz nagy víz, akkor leköltözünk Mórágyra és onnan bejárjuk a Tolna megyei szakaszt (RP-DDK és AK).

Előzmény: Múzsla (2962)
Múzsla Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2962
Izgalmas az összefoglalód. Nagyon tetszett.
Na ezeket látnák a barátaim, biztosan nem neveznének utána engem "datamasternek".

A befejezés határideje: 2003. október 31.
Ez viszont meglepett. Valahogy korábbra számítottam. Tudom ez egy határidő, de az eddigi tempódból azt gondoltam, hogy mire mi belevágung (augusztus) addigra már Neked meglesz.

Előzmény: Güsziológus (2950)
Güsziológus Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2961
Jó az a menetrend, csak figyelembe kell venni, hogy a VOLÁN menetrend közigazgatási egység szemléletű. Márpedig Dobogókő Pilisszentkereszthez tartozik.
A program beveszi a Dobogókőt, de úgy értelmezi, mint Pilisszentkereszt. Ennek megfelelően gyűjt.
Ha a részletezést is megnézed, akkor ott óra 5 van.
Előzmény: csacsana (2960)
csacsana Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2960
Sziasztok, 1 kérdés:
Tud vki ennél jobb busz menetrendet?
http://www.menetrendek.hu/cgi-bin/menetrend/html.cgi
Szombaton Dobogókőről terveztem Pomázra buszozni. E szerint óra 12-kor indulnak, a valóságban óra 5-kor! Nem volt gáz, mert óra 25-kor értünk föl és végeztünk a pecsételéssel, csak bosszantó.
Cs
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2959
A manó egy olyan kis mesebeli élőlény...
((C) fatáv tudakozó reklám :-))
Előzmény: Zolcsi67 (2957)
Zolcsi67 Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2958
Váci:
Ha már Te nem írtad be, én beírom:
A térkép rossz helyre jelöli a kék + kiágazását Városlőd előtt (előtt: ha "fentről" jöttök).
:-)
Zolcsi67 Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2957
Mi a manó?
Gyuri erdélyi barlangfotói (személyes érintettség, bocsi...) megmaradnak, vagy teljes "sorcsere" lesz, mint a jéghokiban?
Előzmény: nyomdász (2954)
Múzsla Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2956
A hangonyi paptól tudom a rövid történetet.
Szőnyi Mártonék az 1944-es német megszállás idején próbáltak meg egy partizán akciót végrehajtani. Mintegy 10 ejtőernyős az éjszaka leple alatt kísérelt meg Hangony közelébe férkőzni, ahonnan foglyokat szerettek volna kiszabadítani. Ám valaki elárulta őket és a Hangonyi-tótól dél-keletre nagy tűzharcba keveredtek, rögtön a földet érés után. Valamennyien életüket veszítették.

A mozgalom az Ő és csapata hősies viselkedésére emlékeztet és a kitűzőn is látható az ejtőernyő, mint az akció egyik szimbóluma.

Igen Zete, egy ízben volt szerencsém végigjárni, méghozzá szűz hóban.
Gyönyörű útvonal!

Előzmény: Zete (2947)
Güsziológus Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2955
Érdekelne az első szakasz (Bögötig).

Tavaly azt az infót kaptam, hogy az erdőben fog menni a jelzett út, nem a vasút mellett. Megvalósult az áthelyezés?

Előzmény: lükepék (2953)
nyomdász Creative Commons License 2003.04.01 0 0 2954
Ma reggel beírom a TM áprilisi lapelőzetesét. Az utolsó lapszám lesz a Timp Kiadóban. Egy másik kiadó fogja májustól megjelentetni a Turista Magazint.
Vegyetek a lapból, hogy majd össze tudjátok hasonlítani a másikkal.
-nyomdász-
lükepék Creative Commons License 2003.03.31 0 0 2953
Ölbő-Alsószeleste vá.-Sárvár vá.

kellemes kis túra, néha egy-egy kanyar, őzek, fácánok, nyulak ezerrel. finom zsemle kakaó Bögötön, csomó helyes kutya Csényén. na jó volt.

Budai-HG! a bzmotos mozgalom: másodszor mentem a szombathely-soproni viszonylaton, és megint nem bzmottal!! brühü. már van két szép körbélyegzőm Sz.helyről, de Sopronban sosem kellett.. :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!