Keresés

Részletes keresés

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.10.05 0 0 752
, ahol ambléme = embléma
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (751)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.10.05 0 0 751
Ilyen élményeim nekem is voltak. Erdélyből jövet (biciklitúra) Lökösházán benyomtam a túrajelentést a vasúti pénztár ablakán, erre kaptam rá egy kerékpáros bélyegzőt. Valami Két keréken Békés megyében vagy milyen mozgalom. Múltkoriban pedig a nadapi kocsmárosnénak tettem le a Fejér megye turistája mozgalom igazolólapját, erre nem Fejér megye turistája bélyegzőt nyom bele? Szövege ugyan nincs, de ugyanaz az ambléme, mint a lapon. Meg is lepődtem rendesen.
Előzmény: ifj. Esti Kornél (746)
pavarotti Creative Commons License 2001.10.05 0 0 750
Mit szólnál hétfőhöz?
Sajnos legkésőbb 1/2 5 re Pesten kell lennem de egy "Hűvösvölgy-ameddig jutunk" szakasz talán belefér.
Előzmény: pataporc (747)
pavarotti Creative Commons License 2001.10.05 0 0 749
Mindig ez a rohanás...:))
Előzmény: rohamcsiga (748)
rohamcsiga Creative Commons License 2001.10.05 0 0 748
PP ha mentek a Huvosvolgy -Piliscsaba tavra figyeld meg legyszives mennyire szintes a terep!
En a Teryrol ugy emlekszem egy ket huzosabb emelkedot leszamitva eleg egyenes Egyik kedvenc utan itt pest kornyeken es szivesen lefutnam egyszer
Előzmény: pataporc (747)
pataporc Creative Commons License 2001.10.04 0 0 747
Jovo heten szabin leszek (ahh!), ezalatt ket KT szakaszt all szandekomban bejarni.
1. Cserhat masik fele (?)
2. Huvosvolgy-Piliscsaba
Ha valaki raer es van kedve jonni, szoljon!
ifj. Esti Kornél Creative Commons License 2001.10.04 0 0 746
Ohlállá, igazán gratulálok, ezt a szakaszt nekünk csak 2*-re sikerült abszolválnunk, idén júliusban: Katalinpuszta-Felsőpetény, ill. Felsőpetény-Becske.
Ősagárdra persze úgy 1/2 2 körül értünk oda, kocsma zárva, de éppen kitört egy nagy vihar, beültünk egy aut. vt-be, s jött haza egy idősebb fazon, aki megkérdezte, hogy pecsét kellene-e, mondtuk neki, mire ő megkérdezte, hogy SPORTBÉLYEGZŐ jó-e. Mondtuk neki, erre kihozott egy 'Ősagárd, Sport Egyesület' feliratú, kb. 20 éves bélyegzőt :))
Előzmény: pavarotti (744)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.10.03 0 0 745
A Cserhátban én is szenvedtem és mástól is hallottam panaszt a jelzésekre. Az alapprobléma, hogy tele van akácossal, amit nehéz jelezni. Meg jó nagy rétekkel. Azért az emberi leleményesség itt is nyilván szerepet játszik az eltolásban. :-)
Előzmény: pavarotti (744)
pavarotti Creative Commons License 2001.10.03 0 0 744
Hétvégén jártam a Cserhátban (Katalinpuszta-Becske).

Katalinpusztától nem messze van egy "átmászandó" vadkerítés. Ha itt balra fordultok, pár méter után feltűnik a Rockenbauer kopjafa, ne hagyjátok ki! A Naszályra vezető út nagyon hosszú, és van majdnem 1 km ahol az ösvényt akár 20-30m-re kerülni kell a kidőlt fák miatt (a hegyoldalban).
Számítsatok a lassú haladásra. Lefelé kellemes,
a piros bejövetele után több helyen nagyon hiányos a jelzés, figyelni kell, ha viszont sokáig nincs akkor rossz helyen vagyunk. Beérünk

Ősagárdra. Itt a kocsma 11ig és 3tól van nyitva, állítólag adnak pecsétet a plébánián is (ennek nem jártunk utána). A patak hídján átkelve jobbra fordulunk, majd az út szinte teljesen visszafordulva kezd el emelkedni. Itt nagyon susnyás minden, jelzés nagyon kevés. Arra kell vigyázni, hogy azon a vonulaton kell végig felmenni, amin elindulunk - sem jobbra fel, sem balra át (le) egy másik völgyecskébe. Ha jól csináltuk, kibukunk egy helyre, ahol hívogat minket egy kapuszerű jelzés. Nemsokára van egy hívogató út jobbra lefelé, de nem szabad azt választani, a következő elágazáson (kis szögű elágazás) viszont jobbra kell menni. Itt egyébként újra van jelzés. Sokáig megyünk, kiérünk egy rétre, azon is megyünk, majd egy derékszögű jobbkanyart vesz az út -> Ha figyelünk, akkor láthatjuk a kéket is nem olyan messze, amint hív be az erdőbe. Egy ligetes-bokros szakasz következik, ahol mindig a lefelé (jobbra) tartó utat válasszuk, különben úgy járunk mint mi jártunk:)... Beérünk

Felsőpetényre, pecsét a kocsmában. Hosszú aszfalt, majd fel az anyagbánya útján. Figyeljünk, egy majdnem 180-as balkanyarnál a kék egyenesen megy tovább. Jó a jelzés, egészen addig, amíg fel nem érünk egy - nagyjából vízszintes - szekérútra. Itt semmi nincs, induljunk balra, a tarvágáson, amikor az út visszakanyarodik az erdőbe, megint van jelzés. Lesz sokára egy óriási pocsolya, ezt BALRÓL kerüljük meg, mert az út pont ott balra fordul. Figyeljünk, hogy a jól jelzett szekérúton ne bambuljunk el, jobbra kell fordulni. Ezek után szinte egyértelmű, ne lepődjünk meg, hogy az út utolsó 2 km-én már szinte egyáltalán nincs jelzés

Romhányig. Innen egyértelmű

Kétbodony, aszfaltútról valahogyan balra át kell keveredni egy majorsági épületig, ahonnan a középső horhosban indul felfele az onnan nagyon jól jelzett kék. Becske előtt a vasúti átkelés után nem találtuk meg a kéket, a régi kéken (a Júlia-major mellett-térképen szekérút) kimentünk az országútra.

Becskén jó a pecséthely.

Általánosan elmondható, hogy sajnos a 2 kmes osztatú Cserhát térkép gyakran inkább csak tájékoztató jellegű, az újonnan kiadott Kéktúra atlasz viszont sokat segít.
Összefoglalva: Lehetőleg olyannal indulj ezen a szakaszon, aki már ismeri!

pataporc Creative Commons License 2001.10.01 0 0 743
Koszi, kijavitottam az ominozus gomba nevet.
A Zavaros Fa (es ez csak az also resze, mert a teteje is tele van tablakkal! :)) valoban Mindszentpuszta elott, illetve utan van, a haladasi iranytol fuggoen.
Egyebkent Gant es kornyeke elegge meglodult fejlodesugyileg Orban papa kavicsbanyaja okan, mint ezt megtudtuk egy hihetetlen jo fej verteskozmai csaladtol (akikhez behuzodtunk a fagyos ejszaka elol).
Előzmény: Ermak (742)
Ermak Creative Commons License 2001.10.01 0 0 742
Biza jók!

A kérdezett izé valószínűleg (bár nem tutira) valamelyik korallgomba, a 'gyilkos' galóca viszont nem az, hanem légyölő.
A jelzésdús fa meg a fémjelzés Mindszentpuszta után van egy picivel? (Mekkorát kevertem ott egyszer, jajjaj, mekkorát!)

Előzmény: P-ista (741)
P-ista Creative Commons License 2001.09.30 0 0 741
Egész jók lettek a képek. ;-)
Előzmény: pataporc (740)
pataporc Creative Commons License 2001.09.30 0 0 740
Sziasztok,
szombati vertesi (Gant-Verteskozma, bar oda nem megy a kek :)) turank kisse bo lere eresztett kepes naploja megtekintheto itt: http://kep.tar.hu/pataporc/index.phtml?aid=27508588
Roviden osszefoglalva:
1. Majdnem beragadtunk a Vertesbe, mentoexpedicio hozott minket haza Verteskozmarol, ami valoszinuleg az egyetlen olyan magyar falu, ahol nincs kocsma, viszont vannak kocsog nemet vadaszok (hamis) vadaszkurtokkel es (hamis) harsonakkal :). Brr.
2. A jelzesek jok. Nappal. Bebuktuk, hogy ejszaka a kek tok ugy nez ki, mint a zold. :(
3. Mindszentpusztan fembelyegzo van, eselytelen, de semmi gond, mert potolhato Kohanyaspusztan, ahol rendes gumis Mindszentpuszta-belyegzo van a turistahazban.
Roviden ennyi.
Joker Karakter Creative Commons License 2001.09.27 0 0 739
Hát, ha be lenne szkennelve az egész, én ki tudnám tenni a cég honlapjára, de valami ingyenes is biztos megtenné. De ha most szkennelni akarnék, akkor a másik épületben egy kollégámat kéne lerugdosni a gépéről, és az már egy kicsit macerás. Ráadásul nem vagyunk egy hálón tehát floppyzni kéne. Brrr.....

Azt hittem, a korábbi ajánlatomra nagyobb lesz a tolongás :-( Mindegy, még van idő.

Előzmény: Jó Ember (738)
Jó Ember Creative Commons License 2001.09.26 0 0 738
Egyébként szkenneremet és gépemet szívesen rendelkezésére bocsájtanám egyeztetendő időpontban annak, aki a lent említett füzetecskét közkinccsé szeretné tenni, és van ideje-ereje ennek érdekében Zuglóba eljönni (itt nincs Kék jelzés, de pár troli és egy zöld park akad).

Olyan írjon, akinek megvan a keresett füzet is, meg ért a "kihelyezéshez" is, mert ebben viszont nincs gyakorlatom.

Jó ügy érdekében, jó szándékkal - Jó Ember.

Jó Ember Creative Commons License 2001.09.26 0 0 737
Joker Karakter érdemeinek elismerése mellett azért jelezném, hogy a "Jó Ember" én volnék.... de szerintem aki ezt a topikot egyáltalán kinyitja, az mindenki az, aki a hegyeket - akár a Kék jelzésen, akár "csak úgy", mint én is - jó szándékkal járja, az mindenki jó ember.

Ha pedig tesz is érte, mint Joker, vagy a jelzések felfestői, az utak karbantartói, azoknak külön is köszönet. Egy olyan koca részéről is, akinek a kedvenc helye akkor is a Hegyestető, ha ez (az alábbiak szerint) egy kicsit "snassz". Én ott először kb. 33 éve jártam, 2 éve a gyerekeimet is felvittem, ők most idősebbek, mint én annakidején voltam. Nem láttam rajtuk, hogy úgy megfogta volna őket az érzés, a látvány, a siker, a jó levegő, a természet, ... amiért a többiek a lentiek szerint napokat töltenek a hegyekben.

Változik a világ, ezért csökkent így le a szervezett túrázok tagsága is - én is jobban szeretem útközben a kényelmet, mint cipelni sátrat meg hátizsákot.

SZVSZ a hozzám hasonlóak igényeire is lehetne számítani, kényelmesebb szállásokkal, vendéglőkkel...

Jó Ember

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (733)
PolluX Creative Commons License 2001.09.26 0 0 736
Bezárták...
Aki az OKT kék jelzésén megy, délről kerültetik meg vele az Őserdőt. Sajnos a zöldön gyaloglókkal is. Pedig ez az északi kerítés mellett sokkal logikusabb lenne. Végre megint egy kerítés ez erdőben.
A hét végén leküzdöttem a pici fiammal ( 4 éves ) hat 900 méterest, és a legnagyobb gondunk a felhagyott drótkerítésekkel volt. A síma vashuzal még csak elmegy, de pl a Pipis hegyi fonott drótkerítés, a 40 cm magas fű alatt megbújva már-már otromba dolog. Aztán ha a Pipis hegynél maradok, miért kellett vajon több 100 (!) 1-2.5 m magas fenyőt kifürészelni, és otthagyni?
Egyébként üdv. az Északerdő erdészeinek. A Faktor-réten az "Erdei Szolgálat" feliratú 600-s Polskival lopták a faszenet.
PLX
Előzmény: Zolcsi67 (655)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.09.26 0 0 735
No várjál, Larzen meg biciklitúrát szervez a Gerecsébe, most egymás ellen dolgoztok, én meg menjek kétfelé? :-)
Előzmény: pataporc (734)
pataporc Creative Commons License 2001.09.26 0 0 734
Erdekel valaki szombaton egy kis Kektura a Vertesben?
Csodaszep lesz, azt garantalhatom! :)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.09.24 0 0 733
Te jó ember vagy. :-)
Előzmény: Joker Karakter (732)
Joker Karakter Creative Commons License 2001.09.24 0 0 732
Szevasztok.

Szombathelyi vagyok, és szándékozom indulni az Írottkő70-en. Néhány fő szállása és utazása megoldható lenne nálam, sporttársi (vagyis ingyenes) alapon.
Ezen kívül van otthon, ha jól emlékszem, két OKT túrafüzetem, az egyikben lehet, hogy van egy-két pecsét, de a másik még üres. Fénymásolni tudok belőle, de akinek nagyon kell, esetleg el is viheti. Rohamcsigának prioritása van ebben, mert ő szólt először.
Most döglődik a szkennerem, de esetleg emilben is megoldható a dolog. Tényleg, nincs kedve valakinek az egészet beszkennelni és kirakni?

pataporc Creative Commons License 2001.09.24 0 0 731
Hangyanyit felresikerult cserhati kekturank (Szanda-Romhany) kepei megtekinthetoek itt:
http://kep.tar.hu/pataporc/index.phtml?aid=27508283
Beszamolo kesobb (esetleg Ember a Holdon tollabol).
pavarotti Creative Commons License 2001.09.24 0 0 730
Szisztok!
Szombaton jártam a Bükkben, és immár bizonyosságot nyert: Az Őserdő pedig körbe van kerítve, új kék van felfestve ami délről kerüli meg a körbekerített területet. :(((((((

// Azért a kerítésben nincs áram, és a tetején sem szögesdrót, tehát csak a zsákok átcipelése lehet nehézkes... :) //

Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.09.21 0 0 729
Szerintem a térkép és a tájoló/iránytű mindenhol alapkellék.

Nem biztos. Én pl. 3 éve kaptam meg életem első iránytű/tájolóját a feleségemtől. Addig csak a jelzés és térkép alapján nyomultam. Vannak jól jelzett utak is. Az Országos Kéket ilyennek tartom.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (726)
larzen Creative Commons License 2001.09.21 0 0 728
Most jöttem a térképboltból. Már ott sincs. Csak DDK, de gondolom az van az MTSZ-ben is, mivel nemrég jelent meg újra.
Előzmény: Fat of the Earth (723)
__PT Creative Commons License 2001.09.20 0 0 727
tesztuzenet. bocs.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.09.20 0 0 726
Szerintem a térkép és a tájoló/iránytű mindenhol alapkellék. Kivéve, ha 100%-ra fejből tudod az utat.
Előzmény: Vaskalap kartárs (725)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.09.20 0 0 725
Sajnos a jelzést hosszú, türelmes keresés árán sem tudtam követni, így aztán iránytű segítségével vágtam át az erdőn a Jaba-völgyben meghúzódó Ali-réti erdészházig.

Ezt bizony sajnálhatod, mert a jelzés a Flóra-hegyen át vezet, ahol szintén egy geodéziai (kilátó)torony áll és a Dékány-hegyivel ellentétben megvannak a létrái. Pazar a kilátás a Balatonra.
Vigasztalásul elmondom, hogy én sem találtam a környéken jelzést csak a torony oldalán, amit talán autóból festhettek.
Aki arra vállalkozik, hogy a Kaposvár-Siófok (de különösen a Szorosad-Ali-rét) szakaszt megteszi; okvetlen vigyen magával térképet és tájolót. Komolyan!

Előzmény: burnie (711)
pavarotti Creative Commons License 2001.09.20 0 0 724
+ (ezt elfelejtettem az előbb pedig végülis összetartozó infókról van szó) azt mondták neki, hogy
a) kifénymásolhatja magának akár ott helyben akár ismerősétől azokat a lapokat ahova most akar menni azokra pecsétel és majd beragasztja a majdani füzetbe
b) fénykép (a Kéktúra pontjainak teljesítését igazolni lehet olyan fényképpel, amin egyértelműen látszik a teljesítő és a helyszín.)
Előzmény: rohamcsiga (722)
Fat of the Earth Creative Commons License 2001.09.20 0 0 723
Nem valószínű. Mintha azt mondték volna, hogy a Bajcsyn a térképboltban is kapható. (Elvileg.)
Előzmény: rohamcsiga (722)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!