Egyszer volt, hol nem volt... volt egyszer egy ilyen szép, sötétkék színű kezelőpaneles, csillogó gombokkal ellátott BIO-Szuperautomata (707.2) a szegedi VIDIA Áruház kirakatában, 9.870,- Ft-ért (lassan már egy éve gyűjtöttek rá akkor). Megvették. Ráadásul egy százassal többet kellett odacsúsztatni, hogy a kirakati árut kapják, s ne egy 706-ost, amin még ajtózár sincs. Végül is, sikerült + 50,- Ft-ért hazavitték nekik (szerintem ez akkor is az áruház feladata lett volna, nem?).
- kb. 4 évente üstszájgumi-csere,
- szivattyú szimmering-csere kb. 6 évente
- CSAPÁGYAZVA MÉG NEM VOLT, A SZIMMERING IS AZ EREDETI NÉMET (VILÁGOSBARNA) (350 f/perc centri !!!)
- egy főkapcsoló csere,
- egy hátsó ellensúly (hajszálrepedésből) és nagy ékszíjtárcsa-csere (iszonyatos hanggal járt, történetesen tanúja voltam),
- programkapcsolója még eredeti,
- tápkábel cseréje Energosra,
- leeresztő cső cseréje a duplán hajlított Minimatosra, aztán kopásból eredően egy Lux-os gégecsőre.
2005-öt írunk: Folyás abból kifolyólag, hogy az előző javítás alkalmával csak F.BS-sel volt felragasztva a üst-szivattyú összekötő cső. BILINCS NUKU!!! ---> cső lecsúszott, spiater szivattyúház részben elporladt ---> a motor látszólag megmenekült (reméljük). Komplett hidraulika-rendszer-csere. Új szivattyúház, lapát, + 2 db M14-es szimmering. Mindösszesen 3.000,- Ft-ból.
... és boldogan él, míg Calgon úr meg nem látogatja, a motorja le nem ég, vagy a progija meg nem hal.
Ez nem is volna baj, mert akinek ez kell, kapja meg a pénzéért! De könyörgöm, miért nem lehet a TARTÓSSÁGRA is gondot fordítani? Miért "spórolják ki" a modern gépekből a szűrőt? Hány nadrággombot és egyforintost szedtem már ki a szivattyúból! :((( Az energomat-ok csapágyházain lévő két lyuk-at /amit lelkiismeretlen szerelők néha beragasztanak/, miért hagyták el? Mert ha az működik, akkor a simmering kismértékű kopása esetén, még működőképes marad a gép! A "modern" dobtengelyeket miért a legócskább "acélból" gyártják, hogy némelyiket meg sem lehet csapágyazni, mehet az egész gép a kukába?
Igazad van! A gyártók "betervezik" az elhasználódást! Vegyen újat a "kedves Vevő"!
Az új LG-t, amikor megláttam először, komolyan megijedtem, hogy mik ezek a hangjelzések, aztán később rájöttem, hogy a használó szórakoztatására készültek (program inzert, program vége, hibajelzés, stb.). Ma már az automata mosószertartón (Gorenje) meg sem lepődöm. Legközelebb a gép arrébb mászik, ha egyenetlen padlót észlel, vagy figyelmeztet, ha véletlenül összemosható ruhákat teszel be. Pityu
Vajon mikor érünk el odáig, hogy a mai gépeken (LG, Indesit, Bosch-Siemens stb.) csapdát kelljen tisztítani, esetleg motort csapágyazni, netán elöregedett csövet cserélni, stb? Szerintem, soha! A "tartós fogyasztási cikk"-ek kora LEJÁRT. Ezeket már "ideiglenes fogyasztási cikk"-eknek hívják, nem kevés valóságalappal! Ha már visszakanyarodtunk kicsit a HIM-ekhez, akkor ki tudja nekem megmondani, hogy a Jugó (SEVER) és Cseh (SILEKS és MEZ-MOT1) Energo-motorok miért NYÜSZÍTENEK iszonyatosan MOSÓÜZEMBEN???????? A magyar-GU (IMI, FEVILL) és a Spanyol (IB-MEI) motorok miért nem, még ha csapágyasak is??? Pityu
Hát ez az ami nem lesz! Sajnos! Nem gyártják, nem is fogják!
A vevők sem keresik, mert elkápráztatja őket a digitális gépek "csili-vili" látványa! Ha meg elromlik, a szemüket törülgetik, hogy: "Bezzeg a régi gép húsz évig bírta!"
Szerinted muszáj a mosógépet a zongorával és TV-vel keresztezni? Mert, úgy hallom, a legmodernebb gépeken bejön az rtl klub! Igaz az is mosóporos! :)
Kérdésedre válaszolva: szinte csak ilyenhez van szerencsém!!! Az ember már azt gondolná, hogy lehet valami nagyobb lélegzetű munkát csinálni, erre csak a "trehány" használó hibája az adott. UGYE, A SŰRŰ ÖBLÍTŐSZER. A múltkor azzal jön nekem az egyik: az Energomatnál ilyen sosem történt, pedig ott is ilyen hígítatlan állapotban öntötte be. Ezen már csak jót nevettem, és azt mondtam neki, ott is lehetett átfolyás, csak azt már nem vette észre, mert belefolyt az üstbe közvetlenül. Természetesen panaszkodott, hogy a víz ott is benne maradt a tartóban, NA ITT A BIZONYÍTÉK. Pityu
Ohmikus mérésen kívül hogyan állapíthatjuk meg hogy a csőfűtőtest zárlatos e ?
A mérőműszer kis feszültségére nem biztos ,hogy ugyanúgy reagál a zárlat mint a 230 volt -os váltakozó feszültségre.
Fontos még ,hogy a csőfütőtest víz alatt legyen mert lehet ,hogy csak ilyenkor mutat zárlatot.
Minimális nedvességet ugyanis minimális idő alatt epárologtathat.Ezzel látszólag megszünhet a zárlat csak víz hatására mutatkozik újra.
A MÉRÉS FOKOZOTT ELŐVIGYÁZATOSSÁGOT KÖVETEL.(!)
Egy felsaruzott próbakábelt a csőfűtőtest egyik végére a másik felét a csőfűtőtest földelésére csattlakoztatunk az ampermérőn keresztül.A próbakebel villásdugóját bedugjuk a konnektorba.
Vigyázzunk ,hogy a fűtőtest másik fele ezalatt szabadon maradjon ,azaz erről is le legyen húzva a saru ellenkező esetben a mosógép villásdudója feszültség alá kerülhet.
A fűtőtest akkor mentes a
zárlattól azaz akkor kifogástalan,ha az összes (4) mérés során nulla ( 0 ) áram folyást mutat a műszerünk.
Ismételjük meg a mérést úgy ,hogy a villásdugót fordítva dugjuk vissza a konnektorba.
Vigyázzunk arra ,hogy ilyenkor az egész mosógép fázis alá kerül.
Feltétlenül távolítsuk el ezalatt a háziakat ,különösen a gyermekeket a gép környékéről.Valamint ismételjük meg a méréseket a másik elektród és a fűtőtest földeléselektródja között.A legkisebb néhány tizedes amperfolyás is a fűtőtest cseréjét teszi indokolttá.
Két napja nem tudok bejelentkezni a nickemen! Na mindegy, én vagyok! :)))
Ma volt egy esetem egy felültöltős iberna-val! :((( Az volt a panasz, hogy folyik a gép! Persze az öblítőrekesz volt eldugulva és az öblítővíz melléfolyt! Volt ilyenhez szerencséd? :)))
Válaszd azt, amelyik jobban tetszik neked! Ezt azért mondom, mert ma már ezek alapján nem lehet eldönteni, hogy tartósabb vagy sem. Viszont, ha engem kérdezel, válaszd a "tekerentyűs" gépet, mert azt még mindig egyszerűbb kezelni, mint az interaktív kijelzőset, mert az a sok kis villogó led és számok, csak megzavarják az embert. Nem is értem, hogy miért bonyolítják túl az ilyen egyszerűnek mondható gépeket. Szóval, mindegy, melyiket választod, alapjában véve ugyanolyanok lesznek, úgy minőségre, mint mosóhatás szempontjából.
Segítségeteket szeretném kérni mosógépügyben. Indesit WITE 107 és 106 között vacilállok. Az egyik kijelzős a másik csak tekerentyűs.... Az első nagyon tetszene a másikban jobban bíznék...
Hullanak az Indesit WT- és WI sorozatú gépei is rendesen. Elektronika, zavarszűrő... mind a mágnesszelep külső tekercsének a hibájából. Némi víz aztán DDDUUURRRRRRRRR! Én személy szerint örülnék némi EnergoLux-REFORMNAK. Nem lennének azok rossz gépek még ma sem.
Energomatok esetében csak egyszerűen kikötöm őket. Nem sok "vizet zavar", ezentúl egy hibalehetőséggel kevesebb. Ugyanez van a hővédő klixonokkal is, persze azok a kigyulladás ellen is védnek (gondolj a képre!) az esetek 90%-ában.
Pesten már kezdik elővenni a pincéből, mikor a "modern" gép csapágyas lesz, vagy eldurran az elektronika!
Minap egy "nagynevű" gyártó gépéhez hívtak, ajtókapcsoló volt rossz, próbaképpen átkötöttem, erre, mikor feszültség alá helyeztem, a kikapcsolt gép beindult centrifugaüzembe! Jó mi? :((( Kibontom, hát a panelon szép nagy égésnyom! :(((
A tulaj meg nekem mondja a magáét, hogy a másfél éves 150ezer Ft-os gépe hogy romolhat el????
Mit szoktál csinálni a zavarszűrő kondenzátorokkal??? :)))
A hétvégén a felültöltős Whirlpool mosogépünk mosószer-adagolóját próbáltam megszabadítani a mosópor és öblítő maradványoktól több-kevesebb sikerrel. Több óra áztatás, háromféle tisztítószer, és nagy nyomással forróvíz hozott eredményt, és a döntést: soha még egy ilyet...
Ajánljatok légyszi olyan felültöltős mosógépet, aminél ezt megúszhatom!
(A lentebb említett AEG igen csábító, lehet, hogy az árával is meg kell barátkoznom?)