És mit akarsz tenni 2 raklap téglával, még ha tökéletes is??? Nem értem! Ha építkezel, akkor rendelsz téglát, általában többet, mint a számított érték, tehát nem kell venned bizonytalan minőségű állott anyagot. Ha tyúkólat akarsz emelni, ahhoz nem kell porotherm! Érted mi a problémám? :(((
Egy kollégám ajánlott vagy 2 raklap porotherm 44-es téglát, olyan 300ft/db áron, kimaradt neki. kb. 3 éve fejezték be az építkezést, azóta nem tudom hogy milyen körülmények között áll. Érdemes erre beruházni, vagy ennyi idő alatt, mondjuk szabad ég alatt érheti károsodás?
Paraméterekből csak a 8 órás fazékidő van a csomagoláson, ez egyezik a Mapei saját termékeivel.
Bekértem e-mailben a praktikeres ügyfélszolgálattól a műszaki adatlapot, erre megküldték a biztonsági adatlapot. Erre visszaírtam, hogy nem erre lenne szükségem, és láss csodát felhívtak telefonon, dolgoznak az ügyön kis türelmet. Ugyan az első mail óta eltelt vagy három nap, és még nincs meg a kért doksi, de mégis teljesen pozitív a tapasztalat. Mindegy, ezt csak úgy leírtam.
A flexragasztót egyébként nem nagyon indokolja semmi, mert beltéri felhasználás lesz, és nem padlófűtés, viszont előregyártott a szerkezet, és több helyen is olvastam, hogy előregyártott betonhoz flexragasztót érdemes használni.
Viszont ma felszedtem a linóleumot ami helyére a járólap fog kerülni, és siralmas látvány fogadott. Ahány helyiség annyi féle felület volt alatta:
Előszoba egyik részén finom porhanyós cementes valami, másik részén centi vastag feltöredezett másvalami.
Spájzban olyan mintha a linóleumragasztó nem kötött volna meg, valamiféle nyálkás gumis ragadós cucc van a padlón, felkaparni sem lehet.
Konyhában ugyanez a ragasztó faszán rászáradva a padlóra, gondolom ezt csak felkaparni vagy csiszolni lehet.
Van ötletetek miként lehet ezeket eltávolítani, hogy a flexragasztót rárakhassam?
nem mellesleg a klinker fagyálló, és sok régi bérház belső udvarán kb. 100 éves klinker burkolat van. a klinkernek egészen minimális a vízfelvétele, arra nem igazán kell felületkezelő. a régi tömör téglák (az újak nem az igaziak) is elég jók, de ezekre, különösen vízszinteshez közeli felületeknél tényleg szükséges lehet az impregnáló.
esetleg klinker. de ahhoz kell speci impregnaloszer, hogy ne fagyjon szet idovel.
Hozzatennem, hogy a betonnak is igen hasznos az impregnaloszer, ha ki van teve az idojaras viszontagsagainak. Ezen felul nem art mindenfele adalekszerekkel (pl. hidrofobizalo) dusitani a betont, mert az szinten sok-sok evvel tudja meghosszabitani az eletet.
Én Sika-t vettem (ez se az a tipikus noname) 2900-3000 körüli áron. Elbírta a 60x30-as lapokat simán. Persze a rugalmassága majd a télen derül ki ,amikor beiindítom a padlófűtést :)
De ha mindenáron spórolni akarsz zsákonként pár száz forintot, akkor kérdezd meg a Mapei-t, hogy a Praktinak gyártott ragasztójuk melyik saját márkásuknak felel meg. Vagy hasonlítsd össze a paramétereiket, hátha egyezik valamelyikkel.
a szokásos eljárás: takarítás, felmosás, száradás után alapozás diszperziós mélyalapózóval, aminek típusától függően vagy száradás után, vagy még kissé nedvesen (pl. padlopon alapozó) mehet rá a ragasztóhabarcs.
sima flex habarcsot érdemes nem nagyon központi, napnak kitett helyre használni (pl. terasz, járda), ehhez profi flex ragasztó kell. teraszra - ha déli, dél-nyugati tájolású, esetleg fedetlen - az igazi a teliágyas/folyékonyágyas ragasztó, mert az az életben nem fagy fel (csak ha nagyon elcsesztek valamit), de ezeknek az ára már akciósan is felülről veri a 4000 Ft-t.
fúgakeresztet érdemes használni, illetve az első sorokat L alakban előre kirakni, nehogy egy-egy majdnem 90 fokos szeglet vagy kissé hasasodó falszakasz kifogjon rajtad. az igazi persze az, ha vágott sorral kezdesz és azzal is fejezed be, kiszámolva, hogy sehol se legyenek kis csíkok a végén. ez nekem a pincében nem fáj, de látszó helyen (pl. terasz) már érdemes rá figyelni....
Sziasztok!Azt kérdezném tőletek,hogy a Creaton Hortobágy cserépnek mennyi léctávolságot lehet hagyni maximum.Nem vagyok tetőfedő,de magunknak vagyunk kénytelenek lecserélni a cserepeket,mert a tetőfedők munkáj a megfizethetetlen a pénzünkből.Az eredeti/palatin hódfarkú /cserépzet lécei elég jó állapotban vannak,megnéztem,ha fenn hagynám,duplán támasztaná a lá a Creatont.Csak az a kérdes ,hogy a Creatonnak mennyi átfedést kell adnom.Természetesen a gombás,meghasasodott léceket kicserélem.Tehát mennyi a legnagyobb léctávolság?
azért a praktikeres ragasztók sem olcsók annyira. érdemes körbenézni más gyártók termékei között, mert 4000 Ft/zsák áron már a profi flex ragasztót is simán megkapni weber, lasseberger vagy akár kerakoll gyártótól.