Keresés

Részletes keresés

hatosfalat Creative Commons License 2020.10.25 0 0 23

Azért az nem kis különbség, hogy májustól augusztusig messze kevesebb (praktikusan alig) volt a covidos eset szinte mindenhol (1-2 régiót leszámítva) Európában, mint mostanában. És az utóbbi időben már a németek is kezdenek felzárkózni, bár a helyzet még mindig jobb ott, mint Kelet-Európában. Ja és az eb-n elvileg nézők is lesznek, míg korábban csak a magyar foci nb1 volt a kivétel.

Azt el tudom képzelni, hogy elhalasztják tavaszra. Ha a vírus esetleg sinus görbeként fog változni, akkor talán lesz 1-2 valamivel nyugodtabb hónap is. És nem beszélve arról, hogy sok játékos addigra már át fog esni rajta, jóval kisebb lesz a fertőzés rizikó.

 

 

Előzmény: Fradista Utazó (18)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.10.25 0 0 22

“Ill. van egy harmadik lehetőség is, az egész EB-t eltörölni a francba. Én mondjuk ezt támogatnám, de erre azért az érintettek részéről kevés nyitottságot látok.”

Mondjuk, ha korábban ezt én írom, biztos néhányan kiakadtak volna. Amúgy meg egyetértek, ez egy csomó felesleges időt von el a sokkal fontosabb bajnokságtól, meg a BL-től is. Egyébként is nehéz lesz pótolni az elmaradt meccseket és ráadásul sanszos, hogy minden óvatosság ellenére is lesznek vírusos esetek. Ez az EB semmire sem kvalifikál és a rendező országoknak, szövetségeknek is veszteséges. Akkor meg minek? A végén még semmit nem tudunk befejezni, bár egyszerre mindent akarunk, aztán egy nagy semmi lesz belőle. Én nem vagyok már abban sem biztos, hogy így a rendező szövetségek nagyon odavannak érte, csak az EHF annyira erőlteti, hogy nem mernek tőle visszalépni.

Előzmény: Fradista Utazó (19)
nicko Creative Commons License 2020.10.25 0 0 21

Tovabbra is tartom a norvegok azert talaltak ezt ki, hogy az EHF-tol kikenyszeritsek az EB torleset. Gondolom mindenfele jog (szponzori, kozvetitesi stb.) miatt szivnanak kulonben.

Előzmény: Gojira (17)
Gojira Creative Commons License 2020.10.25 0 1 20

"Ill. van egy harmadik lehetőség is, az egész EB-t eltörölni a francba. Én mondjuk ezt támogatnám, de erre azért az érintettek részéről kevés nyitottságot látok."

 

Noha az EHF-et nyilván nem érdekli a véleményünk, de én is ezt támogatnám.

Előzmény: Fradista Utazó (19)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.25 -1 0 19

Nemigen látom, hogy mi a megoldás. Mert odáig mindenki eljut, hogy így ne, de akkor hogy? Ez nem az NB I, hogy egy kieső meccset egy fél évvel később is pótolni lehetne.

Szerintem alapvetően kétféle opció van. Az egyik, hogy azt mondjuk, a Covid-19 egyáltalán nem veszélyes, az se baj, hogy az EB végére száznál is több játékos is elkapja, jó az úgy is. Amennyire látom, itt a fórumon valószínáleg ennek lenne a legnagyobb a támogatottsága. A norvég hatóságok meg mondhatnák azt, hogy jó, de akkor a játékosok a norvégiai lakossággal semmiyen formában ne érintkezzenek, az meg, hogy a lengyelek a románokat keresztbe fertőzik, ugyan kit érdekel. Jó, itt a norvég csapat révén azért találunk egy kis logikai problémát, de bizonyára ezt is fel lehet oldani. 

A másik opció kb. az, ami a mostani terv. 

Ill. van egy harmadik lehetőség is, az egész EB-t eltörölni a francba. Én mondjuk ezt támogatnám, de erre azért az érintettek részéről kevés nyitottságot látok. 

 

Az ilyen részeken azért kicsit fennakad a szemem : Eddig megszokott látvány volt, hogy a játékosok a szabadidejükben elmentek vásárolni, kávézni vagy találkoztak a barátaikkal, erre most nem lesz lehetőségük.

Azért vannak országok, ahol monentán nem csak a játékosoknak, hanem úgy konkrétan senkinek nincs erre lehetősége. Azt egy fokkal komolyabb témának érzem (még ha itt offtopic is). 

Előzmény: Gojira (17)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.10.25 -1 0 18

Amikor májusban újraindult a labdarúgó Bundesliga, úgy kezdték, hogy két hét karantén, heti két teszteléssel, majd utána a bajnokság végéig a teljes csapatoknak karantén (csakis stadion, szálloda, lakás). 

Amikor Heiko Herrlich lebukott, hogy kiment a boltba, és vett fogkrémet, eltiltották. 

Így le tudott menni a bajnokság úgy, hogy egyetlen új pozitív eset se volt, a Bundesliga két osztályában, 36 futballcsapatban. 

 

Kb. ez lenne vállalható, az EB végülis két és fél hét, a felkészüléssel együtt kb. négy hetet kellene vállalni. És persze minden csapatnak, mert hiába hordasz te a zuhany alatt is szkafandert, ha az ellenfél a kezdő napra érkezett meg Norvégiába, és előző este még szórakozóhelyen volt az egész csapat. 

 

Szerintem nem lehetetlen. Persze a futballisták közt szignifikánsan kevesebb volt a kisgyerekes anyuka, mint a női kézilabdában, ez pedig egy jelentős különbség. 

Előzmény: hatosfalat (16)
Gojira Creative Commons License 2020.10.25 0 0 17

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-eb-egy-pozitiv-eset-a-magyar-valogatott-vesztet-is-okozhatja-2791427

 

Nem sok értelme van ezzel erőlködni. Eleve komolytalan, hogy a két rendező országban a szabályok eltérőek, így máris nem ugyanazok a feltételek a csapatok számára. És hiába hvatkoznak a szponzorokra. Biztos roppant örülnének azok is egy Csehország-Horvátország döntőnek :-)) (lehet, hogy ez nem lehet, de megfelelő kizárásokkal nyilván elérhető valami hasonló).

hatosfalat Creative Commons License 2020.10.25 0 0 16

Us Openen teniszben is buborék volt, mégis volt pozitív eset. A teljes eb-t teheti tönkre, ha 2-3 esélyes csapatnak közben fel adnia.

Ha nincs eb, akkor a bl kap három-négy extra hétvégét, a bajnokság meg nyolc extra forduló lehetőséget.

Előzmény: Tonio 2.0 (7)
ducikenyér Creative Commons License 2020.10.25 0 0 15

Ez egy faszság! Akkor inkább maradjon el!

 

 

Előzmény: van_Persil (6)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.10.25 0 0 14

Nov 21-22 utolsó bajnoki, ill BL forduló.

dec 3-tól Eb, ill mi csak 4-én kezdünk.

szerintem az lesz, h kb nov 23-án összejön a vál (hétfői nap), azonnal mindenkit letesztelnek, és utána még lesz több teszt is, a kiutazás előtt közvetlenül, és a helyszínen is. onnantól meg csak szálloda és csarnok. remélhetőleg minden csapat felelősen jár el, és akkor talán megoldható, de necces lesz a dolog.

azért nem lehetetlen, az NBA buborék is ezt mutatta.

Előzmény: Trombozis2 (13)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.10.24 0 0 13

A jelenlegi rendszerben az a legfontosabb egy csapat számára, hogy ne legyen pozitív eset. Hiszen abban az esetben a teljes csapat otthonról nézheti az EB-t. Az EB ideje alatt könnyebb lesz ezen szabályoknak megfelelni, hiszen a társaság nagy része a szeretteitől távol lesz. Szerintem ki fogják bírni, hogy nem mászkalnak a sötét hideg Norvégiában. Persze nem kényelmes, de megoldható. A kulcsfontosságú elem a történetben, hogy az izolációt már az EB előtt el kell kezdeni az utazó csapatok számára. Elég egy pozitív eset és az egész csapatot küldik haza (a Frafi példája intő jel lehet a Vipers ellen). Ennek megfelelően az utolsó hét utazás előtt kritikus. A játékosokkal előre kellene egyezteti, hogy ki az, aki hajlandó az EB előtti héten már ne találkozzanak a csapat-és stábtagokon kívül senkivel. Ez a kisgyermekes anyukák számára (Szekeres, Szucsánszki, Zácsik) különösen kellemetlen lehet. Másik megoldás, hogy a csapat 1 héttel az EB kezdete előtt kiutazik. Talán ez utóbbi lenne a legjobb a megoldás.

van_Persil Creative Commons License 2020.10.24 0 0 12

Ez alapján Szucsánszki tuti, Szekeres talán nem, pedig a mai játéka alapján lenne helye Szucsánszkinak a szűk keretben.

Be kellett volna a gyerkőcöket nevezni mentáltrénerként.

Előzmény: doki74 (11)
doki74 Creative Commons License 2020.10.24 0 0 11

A végén úgy is mindenki Os(z)lóba megy :-) , komolytalan az egész és arra azért kíváncsi leszek hány játékos (anyuka) fogja 'váratlanul' lemondani az EB-t... azt ami amúgy sehova sem számít...

Előzmény: van_Persil (6)
nicko Creative Commons License 2020.10.24 0 0 10

EHF

Előzmény: nicko (9)
nicko Creative Commons License 2020.10.24 0 0 9

Szerintem a Norvegok kiakarjak kenyszeriteni az EHR-tol ezekkel a covidos eloirasokkal, hogy toroljek az EB-t.

hatosfalat Creative Commons License 2020.10.24 -1 0 8

Azért megnézem, ha az első eset a norvégoknál lesz. Bár szerintem elcsalnák simán.

Előzmény: Tonio 2.0 (7)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.10.24 0 0 7

Szvsz lazítani fognak a szabályokon, mert ez így életszerűtlen.

Másik csapatból, akivel játszottál, van egy pozitív, és akkor vége az Eb-dnek, kizártnak tartom, hogy ez így működőképes lenne.

Azt nem tudom, mi a megoldás, mert valójában mindenkinek előbb ki kellene utaznia legalább 1 hét-10 nappal, és akkor az esetleges pozitív eseteket ki lehetne szűrni, onnantól buborék. Persze a versenynaptár miatt gondolom ez nem fér bele, így is sok a halasztott meccs.

van_Persil Creative Commons License 2020.10.24 -2 0 6

doki engedelmével:

https://daniasport.hu/egy-pozitiv-eset-ket-csapatot-is-haza-kuldhet-az-kezilabda-eb-rol/?fbclid=IwAR3-k8tQkALCwzxoPTdzKuFPSk0NIrwPk7eADzejRqMtU-rYWlNkZslrWrs

Ez akkora orbitális nagy f.ság, mint volt az US Open, ahol Babosékat csupa negatív tessztel kizárták, csak mert Mladenovics beszélt egy francia játékossal, akinek a sok tesztje közül egy valahogy pozitív lett. Az EHF-nek a beképzelt norvégok értésére kellene adniuk, hogy ha nem változtatnak a törvényeiken, akkor teljesen tönkreteszik az EB-t és a női kzilabdát. 4 pozitívan tesztelt játékos/stábtag kivégezheti az egész norvégiai ágat. Biztos ezt akarják?

hatosfalat Creative Commons License 2020.10.24 0 0 5

Szerintem érdemes letesztelni a 35 játékost, ki az aki már áteshetett a víruson. 

Ha valaki ott helyszínen kapja el, akkor lehet az egész csapat már nem léphet pályára. Ott nem igazán lesz lehetőség meccsek pótlására, ha karanténba kerülünk akár csak pár napra. 

doki74 Creative Commons License 2020.10.23 0 0 4
van_Persil Creative Commons License 2020.10.23 -1 0 3

Úgy azért már kicsit más (jobb) a helyzet, bár a videoelemzönek ott a helye, ahogy a mentáltrénernek is. De az beszédes, hogy hány gyúró van a franciáknál (egyszerre hárman is gyömöszölhetnek, az utolsók harmada idö alatt mehetnek pihenni, mint ha csak egy lenne)

Előzmény: Tonio 2.0 (2)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.10.23 0 0 2

Tudtommal Holanek Zoltán erőnléti edző is a stáb tagja, meg van egy mentáltréner is (dr Balogh László), illetve egy "videooperátor" (ez videoelemzőt jelent?), csak ők ezek szerint nem utaznak ki.

https://www.mksz.hu/v2h/006/003/p_003.asp?p_hir_kod=522&p_hir_kod_ev=2020&p_fo_cim=Bo%20keret%20a%20noi%20Eb-re

Előzmény: van_Persil (1)
van_Persil Creative Commons License 2020.10.23 -2 0 1

vs.

Érezhető a különbség a két névsorban, elsősorban mennyiségileg, nem minőségileg, de akár úgy is.

van_Persil Creative Commons License 2020.10.23 -1 0 0

Az EB-re kijutott csapatok keretei:

file:///Users/csabi/Downloads/Official%20Squad%20List%20W2020

van_Persil Creative Commons License 2020.10.23 -1 0 topiknyitó

talán meg tudják rendezni ezt az EB-t, és nem kell elhalasztani.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!