Keresés

Részletes keresés

norbertos Creative Commons License 2012.09.17 0 0 4805
LMG041 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4804
Ha te mondod. Meg a Debreceni Plázai megálló is hivalatosan már Kálvin tér de a villamös meg a régit mondja. Am én meg 2 megalloatnevezest javasolnék.
1. Vendég utca helyett lehetne Csap utca
2. Páfrány utca helyett Sikló utca vagy Fóliás utca (indok: mert a Páfrány utca az már barackos és és a Páfrány útcai megálló közt van
Előzmény: marky-511 (4802)
by-169 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4803

Mai vonatpótlók.

Debrecen-Nagyekereki. Nem tudom milyen távolságot járt be. Sárándig vagy azon túlra is.

Újfalú-Keresztes. Volt a piros Man is ellenvonatott csinálta.

Az új kedvencem. Imádom. Jó volt utazni vele Keresztes-Újfalú közt. Alacsony szélvédő. Belülről nézve is csodás. Újfaútól meg egy új busszal jöttünk rendszámra nem emlékszek csak halványan (LPX-255)? Fehér busz furcsa kerek jele van az elején Szegedről jött meg sem állt Debrecenig.

 

marky-511 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4802

De az Egyetem sugárúton is van Honvéd utca nevű megállóhely. A villamosnál meg szinte mindegy, hogy Eötvös vagy Honvéd utca a megálló neve, mind a kettő a megálló "tövében" van.

Előzmény: LMG041 (4801)
LMG041 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4801
A Honvéd utcát nem kell atnevezni mert az közvetlenenül ott tesz le!
Előzmény: vanyi94 (4796)
marky-511 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4800

Én a Dózsa György utcában gondolkodtam sokáig, de ha egyszer ott építkezés lesz, jobb, ha áttesszük a Böszörményire. Úgy rövidebb is lenne a menetidő, és ténylegesen lenne átszállás a 33-as csoportra.

Előzmény: LoLkA (4799)
LoLkA Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4799

Anno, amikor a 23-ast visszavágták mi is hasonlóra gondoltunk csak akkor még nem volt kész a tehermentesítő első szakasza.

Előzmény: marky-511 (4792)
LoLkA Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4798

Én a 10-es, és 32-es vonalát vezetném arra. Valamelyest rövidebb lenne az útvonal, és a menetidő is. Igaz nem érinti a segner teret, és a Buszállomást, de a Piac utca lezárása előtt se érintette, és nem volt gond.

 

A 10-es iatt az Augusztások karóba húznának a buszállomás miatt. :) Az tény,m hogy régebben ezek nem jártak a buszállomás körnéykén, de akkor volt egy kiszámítható 28-as, amely érintette mind a Segnert, mind a buszállomást.

A 32-est van értelme a tehermentesítőn közlekedtetni ha nem érintio sem a buszállomást, sem a Segnert? Szerintem nincs, így inkább szüntessük meg és legyen helyette VP2. A 31-es dettó. Előbb-utóbb úgyis be fog ez következni, akkor meg szerintem ne bohóckodjunk a tehermentesítőn.

A 10-es esete is dettó. Elég sokan szoktak felszállni a Segneren és buszállomáson. Ne felejtsük a 10-es az érinti a Tevát, a Klinikákat, az Augusztát és az egyetemet. Igen sokan járnak azzal dolgozni, lehet nem lenne tanácsos piszkálni. Még fontosabb, hogy arra menjen, mint a 32-es.

 

A 45-ös szintén mehetne arra, az István uton lakóknak közelebb lenne a Belváros északi része, a buszállomást meg a 41-esssel meglehet közeliteni.

 

A 41-es nem igazán alternatívája a 45-ösnek az István sűrűbben lakott részein.

Előzmény: Mr Q. (4791)
ZotyaJ Creative Commons License 2012.09.15 0 0 4797

Megállóhelyekkel kapcsolatban:

 

http://megallo.derke.hu

 

Ide lehet küldeni minden javaslatot észrevételt.

 

A Hangyás utcát mikor nevezték át???

Előzmény: vanyi94 (4796)
vanyi94 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 4796

Én a 22/22y és a 24/24y járatokat vinném az új kiskörúton. A Kassai út felé ha megy, akkor a segner tér - Nyugati utca - Széchenyi utca - Antall József utca - Hatvan utca útvonalon közlekedne. Így a buszállomásról is új helyekre lehetne eljutni átszállásmentesen.

 

Ha kicserélik a menetrendeket a várős legtöbb vonalán, akkor a megállóhelyeket is átnevezhetnék:

Hangyás utca --> Tücsök utca   Hangyás utca nincs is a városban.

Kolónia utca --> Pedagógiai Szakszolgálat

Zsuzsi kisvasút --> Kolónia utca  A Zsuzsi vonat állomásának áthelyezése miatt

Haláp, csárda --> Hármashegy, bejárati út

Haláp, útőrház --> 48-as út

Nagycsere, iskola --> Panoráma út

Nagycsere, fatelep --> Fatelep

Nagycsere, orvosi rendelő --> Nagycsere

Honvéd utca (villamos megálló) --> Eötvös utca     Ne legyen a két megállónak ugyan az a neve, ha nincsenek egymás közelében.

Szent Anna utca (villamos megálló) --> Piac utca    Ne legyen két megállónak is ugyanaz a neve, ha nincsenek egymás közelében.

 

marky-511 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 4795

ma megint mentem a 12-essel az Augusztáig és az Egyetem téren a piros-fehér terelőkön kívül semmilyen kihelyezett táblát nem láttam, ami eligazítaná az autósokat, szóval továbbra is kissé zűrösnek tűnik az a csomópont

 

Akkor semmi sem változott :(

Engem is megzavar kiss, pedig elég rutinos vagyok. Hárman álltak kint, hogy irányítsák a forgalmat, de sokan elhibázták. Elő kéne keresni a sárga festéket, és legalább egy kis aszfaltot tenni a zúzott kő helyére.

 

Bízzunk benne, hogy minél előbb végeznek vele, akár még idén is, mondjuk délelőtt dolgoztak ott

 

8 hónapot ígértek, ami debreceni nyelvre lefordítva inkább másfél év. A Borzán Gáspár utcán elkezdték már az építkezést?

 

Ami meg a kiskörúti buszozást illeti, a 23-as útvonalterve nem rossz, amit marky-511 topiktárs írt le, vmint én személy szerint azt az ötletet is támogatni tudom, hogy a 19-es oda-vissza a Széchenyi utcán menjen és hogy a 23-as meg oda-vissza a Miklós utcán meg a Szoboszlói úton közlekedjen.

 

Egyelőre az imént javasolt útvonalat preferálnám, ha valamikor elindul a villamosközlekedés, lehet a Szoboszlói útról is beszélni. Ott viszont sok kérdés merül fel, pl. hogy kell-e az amúgy sem gyakran közlekedő 19-est ritkítani, hogy ne menjen 10 percenként busz a Szoboszlóin.

 

A megépített buszsávokat és buszmegállókat viszont használni kellene, mert így elég hülyén fog kinézni, ha mondjuk egy pár évig még használaton kívül lesznek, miközben milyen szépen meg lettek építve.

 

Nem olyan régen volt egy cikk a HAON-on, hogy az Antall József utcát hamarosan bevonják a parkoló-övezetbe, 430 forint/óra díjazással. Előbb-utóbb a buszsávnak is ez lesz a sorsa. Busz nem nagyon fog ott közlekedni; ha 1-2 viszonylat mégis, annak felesleges buszsáv, a másik két sávon sincs akkora forgalom, hogy külön sávot indokoljon a buszoknak. Ja, és egy megálló nagyon kéne a Bajcsy-Zsilinszky utcához.

 

Meg kíváncsi lennék arra is, hogy az új Hal Köz megállópár is mikor fog üzembe kerülni.

 

Arra én is, ahhoz viszont sáveltolás kell, hogy két sáv mehessen a Régi Posta Étterem felé. Ergo a mélygarázsnál lévő lámpákat is be kell majd kapcsolni, mert a jelenlegi lehajtósávnál fog egyenesen haladni a forgalom.

Előzmény: DBvonatinfó (4794)
DBvonatinfó Creative Commons License 2012.09.15 0 0 4794

Bocsássatok meg, hogy nem feltétlenül a most zajló témába illik a hozzászólásom eleje, csak ma megint mentem a 12-essel az Augusztáig és az Egyetem téren a piros-fehér terelőkön kívül semmilyen kihelyezett táblát nem láttam, ami eligazítaná az autósokat, szóval továbbra is kissé zűrösnek tűnik az a csomópont. Bízzunk benne, hogy minél előbb végeznek vele, akár még idén is, mondjuk délelőtt dolgoztak ott. Ami meg a kiskörúti buszozást illeti, a 23-as útvonalterve nem rossz, amit marky-511 topiktárs írt le, vmint én személy szerint azt az ötletet is támogatni tudom, hogy a 19-es oda-vissza a Széchenyi utcán menjen és hogy a 23-as meg oda-vissza a Miklós utcán meg a Szoboszlói úton közlekedjen. Bár sztem csak 6-7 év múlva, amikor kész lesz az egész nyugati kiskörút, majd akkor lesz értelme oda több járatot bevezetni, amíg csak a jelenlegi szakasz van meg, addig sztem bőven elég egy buszjáratot arrafelé terelni, mert hát az autó- és gyalogosforgalom sem valami nagy a tanévkezdés ellenére sem. A megépített buszsávokat és buszmegállókat viszont használni kellene, mert így elég hülyén fog kinézni, ha mondjuk egy pár évig még használaton kívül lesznek, miközben milyen szépen meg lettek építve. :) Meg kíváncsi lennék arra is, hogy az új Hal Köz megállópár is mikor fog üzembe kerülni.

marky-511 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 4793

A lényeget kihagytam a 23-assal kapcsolatban: lehetőség van a Segner téren a vonali vezetőváltásra, a buszra 5 perccel később a Hatvan utca megállóhelyen vissza lehet szállni. Ennyi idő elég a higiéniai szükségletek kielégítésére. Amennyiben mégsem, egy kört az indítőhelységben lehet maradni. Nincs levonulás, meg egyéb baromságok.

 

A 23Y-nek a jelen formájában nem látom értelmét. Tovább vinném legalább a Kondorosi Csárdáig.

 

 

Én a 10-es, és 32-es vonalát vezetném arra. Valamelyest rövidebb lenne az útvonal, és a menetidő is.

 

A 10-es jelenleg (!) a 26-ost is pótolja, így nagy hiba lenne kihagyni a Segner teret. Ugyanerre egyébként én is gondoltam, a rövidebb útvonallal kiszámíthatóbbá lehetne tenni a követést az ITS felől, mert a jelenlegi valami borzalmas.

 

A 32-es nem rossz ötlet, de nem tudom, megérné-e kihagyni a buszállomást és a Segner teret. Amíg ilyen borzalmas a lámpák összehangolása, időt se nagyon lehet spórolni.

 

Apropó, a Hatvan utca Nyugati és Tisza István utca közötti szakaszán jó lenne egyértelműen felfesteni az útburkolati jeleket, mert a jelenlegi életveszélyes. Ezzel együtt a Hatvan utca megálló utáni forgalom elől elzárt területet is fel lehetne számolni, teljesen felesleges.

 

 

ZotyaJ

 

Mit szólnátok ha 15/15Y járna arra érintve a Szent Anna utcát is?

 

Ezzel csak annyi bajom lenne, hogy a jelenleginél hosszabb lenne a táv, és az utazási idő is. Ráadásul a Kistemplom előtt a 31-es és a 32-es is megáll, a Doberdó felől pont elég az a kettő is, plusz a 10-es család. A 32-es viszont mehetne ezen az útvonalon, és közlekedhetne a Szent Anna utca után a Homokkerti felüljáró felé. A 44-est ki lehetne váltani vele.

Előzmény: Mr Q. (4791)
marky-511 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 4792

Valamelyest továbbfejlesztettem a 23-as útvonalát, de egyelőre csak ideiglenesen érdemes megvalósítani, amíg a teljes körút meg nem épül.

 

 

A viszonylat útvonala egyrészt kihasználtabb lenne a jelenleginél, és lenne egy új funkciója is, összekötést biztosít a 33-as vonalcsoporthoz.

Jelenleg az a gond, hogy amióta nem közlekedik a NYIP-ig a 23-as, a 20-as pedig megszűnt, és a 33-as más menetrenddel közlekedik, nincs átszállási lehetőség. Ezért a hétköznapi követés jóval sűrűb lenne, hogy oda-vissza irányban a legtöbb 33-as elérhető legyen.

A hétvégi, óránként követésnél megpróbáltam átlagban kiszámítani a menetidőt, hogy 10 percnél ne kelljen többet várni az átszállásra. Ez nem mindig sikerült, így azon valószínűleg változtatni kell. De ragaszkodtam a kiszámítható követéshez, ne induljon minden órában máskor, mert azzal csak az utasokat riasztjuk el.

 

Vélemény? :)

Előzmény: marky-511 (4790)
Mr Q. Creative Commons License 2012.09.15 0 0 4791

Én a 10-es, és 32-es vonalát vezetném arra. Valamelyest rövidebb lenne az útvonal, és a menetidő is. Igaz nem érinti a segner teret, és a Buszállomást, de a Piac utca lezárása előtt se érintette, és nem volt gond.

A 45-ös szintén mehetne arra, az István uton lakóknak közelebb lenne a Belváros északi része, a buszállomást meg a 41-esssel meglehet közeliteni.

Előzmény: ZotyaJ (4784)
marky-511 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 4790

Én már javasoltam a 23-ast, de persze nem feltétlen ezzel az útvonallal.

Közlekedhet a Szoboszlói úton is, és akkor a 40 perces kavalkéd helyett félóránként jönne felváltva 19-es és 23-as.

Arra is gondoltam, hogy a Tisza István utcáról balra, a Széchenyi utcára kanyarodna a 23-as, majd a Kistemplom - Miklós utca - Szoboszlói út útvonalon. Ezesetben a 19-es oda-vissza a Széchenyin közlekedne, a menetidő-korrekcióval együtt a végállomás is változhatna.

A 23-as járhatna a Sámsoni útig, a 19-es a Júlia-telepig.

Előzmény: ZotyaJ (4789)
ZotyaJ Creative Commons License 2012.09.14 0 0 4789

Mit szólnátok ha 15/15Y járna arra érintve a Szent Anna utcát is?

 

Valahogy így:  ... - Bethlen utca - Hatvan utca - Tisza István utca - Szechenyi utca - Piac utca - Szent Anna utca - ...

 

A Szent Anna utcán van buszmegálló is és villamosra is jobb lenne az átszállási kapcsolat, mert azt nagyon elrontották a Plazanal.

Előzmény: LMG-140 (4785)
LoLkA Creative Commons License 2012.09.14 0 0 4788

Hát ez elég zavaros. Most akkor mit vinnél arra és mit nem?

 

Valahogy úgy kellene gondolkozni, hogy amelyik most érinti a buszállomást és a Segnert is az ezután is érintse mind a kettőt.

Előzmény: LMG-140 (4785)
ZotyaJ Creative Commons License 2012.09.14 0 0 4787

A villamospótló járjon csak a díszburkolaton, elfér.  

Előzmény: Törölt nick (4786)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 4786

Villamost.

Így lehetne buszokkal pótolni.

:-)

Előzmény: ZotyaJ (4784)
LMG-140 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 4785

ezt most pont úgy mondtad mint az ofőm :)

Én a 32-est 25Y a 25-ös nem és a 19-est ha kész lesz az Erzsébet utcáig oda visza irányba a miklóson fordulna rá meg jó lenne ott valami Trolibusz járat  és létrehoznék egy körjáratot ami óránként járna csúcsidőben, hétvégén meg csak 6-8 13-16 óráig ami a Nagyállomástól indulna a Vincellér utcai végállomásra onnan a Segner tér tovább  a Böszörményin ki a Doberdóra és vissza a 32-es útvonalán a kiskörúton csak az az Erzsébet utcán menne ki a 32-es meg a Bíróságnál        

Előzmény: ZotyaJ (4784)
ZotyaJ Creative Commons License 2012.09.14 0 0 4784

Hétvégére egy kis 'brainstorming': Milyen vonala(ka)t vinnétek a nyugati kiskörútra?

GST 341 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 4783

Ma az ITK elektromos kisbusza a szűk Arany János utcában manőverezett a kocsik között. Érdekes látvány volt az biztos. :D

LoLkA Creative Commons License 2012.09.13 0 0 4782

Szerdán itt lesz a Csaba Metál midije, amit ki is lehet majd próbálni.

 

Részletek a zárt topicban.

DBvonatinfó Creative Commons License 2012.09.13 0 0 4781

Én ma a 12-essel jártam az Egyetem téren, de annyira nem figyeltem a táblákat. Az biztos, hogy dolgoznak ezerrel és a Zeneművészeti Kar épületének külső felújítása is javában zajlik. A zúzott kövek még mindig ott vannak, délelőtt, csúcsidőn kívül kisebb fennakadást okozott, de csúcsban gondolom nagy dugó lesz most is. Amúgy én az Augusztába mentem és a Pallagi úton, a TEVA-nál asszem parkolókat építenek, ezért ott is piros-fehér táblák jelzik a lezárást, de az komolyabb fennakadást nem okoz. A Bólyai - Thomas Mann - Mikszáth Kálmán kereszteződésben a lámpák továbbra is sötétek, sőt ha jól láttam, akkor a Thomas Mann utca végén lévő lámpát, amit egy oszlopra erősítettek fel a járda mellett, és amely jelezte a jobbra kanyarodóknak is a szabad jelzést, most levették. A többi lámpa megvan, de mint föntebb írtam, még mindig sötét. :) Rég jártam arra, szóval nem vagyok tisztában a pontos viszonyokkal, úgyhogy ezért ne fikázzatok, ha hülyeséget vagy pontatlanságot írok, ezer dolgom van, most is csak kényszerből kellett nekem a 12-es busszal menni. Még annyit, hogy a Derék utcán hazafelé jövet sikerült a zöldhullámot elkapni a Jégcsarnok és a Holló László sétány között. :)

Előzmény: marky-511 (4779)
Dreamer Creative Commons License 2012.09.13 0 0 4780

Hét végén voltunk, nem tudom most hogy van.

 

Dreamer

Előzmény: marky-511 (4779)
marky-511 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 4779

Tettek ki azóta táblákat, vagy még mindig a piros-fehér sávozott táblák vannak kint?

Aki rutinos, annak persze hogy egyértelmű (nekem is), de még így is bonyolult, pláne egy rutintalan áthaladónak.

Előzmény: Dreamer (4778)
Dreamer Creative Commons License 2012.09.13 0 0 4778

Én is jártam arra, de szerintem tök egyértelmű. Feleségem szerint nem.

 

De akkor csak én látom át, ezek szerint...

 

Dreamer

Előzmény: Yooha (4776)
marky-511 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 4777

Én kocsival mentem arra pár hete, polgárőrök irányították a forgalmat, és zúzott köveken kellett átmenni. Gondolom, a buszoknak is.

 

Tényleg jó lenne pár téblát kitenni, mert ezek a piros-fehér terelők csak összezavarják az embert.

Előzmény: Yooha (4776)
Yooha Creative Commons License 2012.09.13 0 0 4776

Én 3 óra fele jártam arra, rendőrt nem láttam. Biciklivel mentem a DOTE felől az Egyetem sugárútra, dehogy ott melyik sáv hova vezet, meg sávok egyáltalán hol vannak, arról foglamam sem volt. Mivel a nyíl szerint lehetett balra menni ezért mentem, de senki más. Meg állt egy busz a sávban, így csak egy sáv volt mellette, de azon meg szemből jöttek :S Egy idő után nem jöttek, akkor elmentem a busz mellett. De tábla, felfestés, rendőr nuku. Most akkor itt mi van? Meg a villamos mellett is tangózott néhány útépítőgép, pedig ott nem is lesz körforgalom - ha jól tudom.

Előzmény: vanyi94 (4774)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!