Andrea1972, A fórum mindenki előtt nyitott, minden új embernek nagyon örülünk, jó látni, hogy nem csak mi vagyunk ilyen megszállottak. A lányok meg élőben is fantasztikusak : ) Tényleg kár, hogy lemaradtál a taliról, de majd legközelebb. Az apácád hihetetlen! Szuper az arca. Meg az összekulcsolt keze. Ügyes vagy. Nekem sokszor eszembe jut, milyen kár, hogy nem volt ez a fórum, mikor én voltam otthon a gyerekekkel, 6(!) évig voltam GYES-en, és bizony jólesett volna néha kikapcsolni. Stigi, Pihe, Köszönöm. Tulajdonképpen nem több benne a kézi varrás, mint a nagyobban, csak a végtagok rögzítése van kézzel, bár tény, hogy több ideig készült. Nem lesz belőle sorozatgyártás az biztos, de időnként fogok még varrni, talán kisebbet is. Tényleg aranyos, hogy ilyen kicsi. Azért a Mici apró sünijét még nem vállalnám be : )
Szióka! Köszi. Pont most nézem vissza a fórumot az elejétől, mert keresem azt a boszit, amit te készítették még régen. Az zseniális!!! Attól a képtől kaptam kedvet a babavarráshoz. Remélem ráakadok.
subázó tünek egy nagyobb horgu- kampóju horgolótüt képzelj el ami van egy kis csapó ajtó ami csak egy irányba nyilik ki..amikor a fonalat beakasztod akkor kinyilik és ahogy huzod be a helyére automatkusan lezárodik a hurkolásig...
subáztam gyerekkoromban voltak subatüim...ez nem az./
Szeretnék "visszakapaszkodni a társasági életbe", olyan emberekkel találkozni akikkel közös témánk is van. Két éve vagyok itthon a kislányommal és a közérten kívül sehova sem jártam. A "nagy család" a férjemből a három gyermekemből (17, 16, és kettő évesek) a 36 éves öcsémből és az apukámból áll. Az öcsém és az apukám Pesten laknak és csak néha-néha jönnek, így alig tudok beszélgetni. Mára már teljesen visszafejlődtem egy kétéves gyerek szintjére, akit most kell szoktatni a közösségi élethez. A lányom a bölcsödét szokja, én meg majd a munkahelyem és az embereket, ha a vállalati orvos lesz olyan szíves és enged dolgozni. Kicsit "be felé fordulós lettem", ami nem én vagyok. Szeretnék egy tartalmas életet, amilyen a szülésem előtt volt. Olyan közösségbe vágyom ahol az emberek alkotnak, egyedi dolgokat készítenek,( tömegcikkektől fel áll a szőr a hátamon) vannak megvalósítható ötleteik amiket megosztanak másokkal. Ez a fórum pont ilyen!!!
Mindig is olvasgattam a fórumot, de belefolyni nem nagyon mertem, mert olyan "bepofátlankodósnak" tartottam magam. Bocsi a sok hülyeségért, de kikivánkozott belőlem.
Lányok, elnézést, hogy még visszatérek a topictalálkozóra, de muszáj megmutatnom, mit nyertem IOkaste jóvoltából!
Két nyuszi formájú tojásmelegítőt, amiken kéretik megcsodálni a fantasztikus kötést... 5 VÉKONY! tűvel, csíkosan, mintásan, egyenletesen - én le vagyok nyűgözve tőlük!
Kaptam egy gondosan összeállított készletet is, amiből hamarosan egy tavasztündér születik... A szárnyat készen kaptam, amit külön hálásan köszönök, mert én nem tudtam volna ilyen szépre megcsinálni.
Remélem, legközelebb találkozunk! Nagyon szívesen megnézném a babáidat közelről és talán el is mondanád, hogy formázod az arcokat ilyen fantasztikusra.
A mostanin többen jöttek vidékről is, asszem Skippo volt a rekorder: Mátészalkáról.
Pár lappal ezelőtt felmerült egy Margit szigeti piknikes találkozó ötlete késő tavassza-kora nyáron - benne lennék:-)
Igen érthető, megpróbálom ezt a drótos megoldást, mert eléggé kitömtem és a ruhája is nehezebb anyagból lett varrva, így mindig hátradöl, mert a fityula hátra húzza.
Amúgy mindig olvasgatom a fórumot, de csak nagyvonalakban mert, sajna keveset tudok a net előtt tölteni, a kicsi törpillám nem nagyon engedi, illetve a másik ok, hogy a férjem a szabadnapjain (ami minden másnap van, hétvégéje szabad) reggeltől hajnalig a gép előtt ül, úgy kell odakéredzkednem ha valamit meg akarok nézni. (jól írtam?)
Nagyon szeretem ezt a fórumot, mindenki segítőkész, aranyos, még ismeretlenül is.
Keveset tudok varrni, de hihetetlen, hogy mennyire meg tud nyugtatni ez a fajta hobby. Kiváncsi vagyok a Győri Babakiállításra is, remélem egyszer eljutok oda is. Ámulva néztem a kiállításról készült képeket.
Amíg az apácát varrtam, szabtam a kicsi kétéves kislányom is ott sürgött körülöttem és próbálgatta az anyagokat a babára, segített kifordítani a testrészeket, hozta-vitte a félkész meztelen babát. Jó érzés együtt csinálni!! És jó érzés megosztani másokkal az örömünket.
Most jóóól lebuktál!:-) Kiderült ám, hogy hetek óta felénk se néztél, mert ha megtetted volna, láttad volna, mennyiszer kapacitáltak mindenkit a részvételre:-) Engem is befogadtak, méghozzá nagyon-nagyon kedvesen, pedig én is új vagyok itt. Sajnálom, hogy lemaradtál, tényleg szuper volt, de úgy látom a lányok már a következőn agyalnak, majd csak figyelj!
Ez az apáca k....jó, bár a kipontozott szó valószínűleg nem annyira illik az ő hivatásához:-))) Imádom az arcát, hihetetlenül ügyesen megcsináltad... az a tsókos száj...
Nem tudom mekkora, meg hogy milyen keményre tömted, meg a ruhája alá se látok, ezért nem tudok hozzászólni, milyen cipő tartaná meg.
Én talán úgy oldanám meg, hogy erősebb drótból hajlítanék egy akkora hegyes V alakot (V, csak fejjel lefelé képzeld el), ami a fejéig felér, a két szára végére meg egy-egy talp formát, ezeket derékszögben előre görbíteném. A V tetejét bedugnám a hátá felől a ruhája alá, a "talpakat" meg a cipőkkel hozzáfognám a lábához - nemtom érthető-e, amit gagyogok?
Szép jó reggel mindenkinek! Szeretnék kérdezni valamit. Az oldalon láttam, hogy szoktatok találkozókat rendezni, ide újak is mehetnek, vagy inkább ez olyan összeszokott társaságnak való? Néztem a képeket és olyan családias, hangulatos, hogy kedvem lett volna ott lenni.
Szeretnék megmutatni nektek egy babát amin épp dolgozom. Nagyjából kész van, csak a cipőjét nem tudom elkészíteni, hogy meg tudjon állni rajta. Van erre valami ötletetek, hogy miből készítsem?
A fej és a fityula miatt nehezen tartják meg a lábai.
Stigi! A férjem megáll felettem és kérdezi: A Stigglinnc egy pasi, hogy tiéd a szíve?!:))))) A nemeztűről: nekem két napig volt gyulladt a tű helye Felicity után, még mindig látszik két kis pötty:)
4Hópihe, Hehehe! Ilyen csinos a 30 cm-s Zsuzska babám lába, neki való a cipellő, nem kell pöttöm babát varrnom : ) De itt egy 12 cm-s macika, kárpótlásul : ) Azért meg tudom érteni a vonzódásod hozzájuk, élőben tényleg aranyosabbak az apró babák. A gumis futtert Mici ajánlotta W. test anyagnak, ma ki is próbáltam, és jónak tűnik.
Annyira pörögnek itt a lányok, hogy simán el lehet olvasgatni őket 1-2 órán keresztül, hogyha az ember nem figyel.
MIci: Esküszöm nem találtam meg, pedig már vagy 3x mentem visza 10 oldalt: de gratulálok a sikeredhez.
Julcsi: néztem a blogodon csudi szép dolgokat találtatok. Most nálam is volt nemrég egy-két ilyen kérdés, mert mamám dobozát leszedtük a padlásról, na ott is voltak érdekességek. (.... és nem utolsó sorban kaptam pár olyan könyvet, ami tele van régi hímzés technikákkal, azokhoz lehet a nálatok is talált eszközökből használni....)
Szfehérvár: júj, de jó lenne oda is menni, de sajna nagyon mocsok mostanában velünk a sors, gyakorlatilag mindenki beteg. Pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy mik lesznek ott.
Baba: kész és úton van: Camea készülj!
És megint baba: volt Idi blogján ez a Tatzuko akármicsoda, ahol olyan nagyon életszerű babák voltak....... Nem találkozott valaki véletlenül ilyesmivel a képtárak között?
Alig bírtím visszaolvasni, közben a felét elfelejtettem annak, amit írni akartam.
Mici! Gratula a szerződéshez!
Csajok!
Melyik ujjatok megy szét varrás közben? Nekem a középső szokott, legutóbb a Betlehemesnél volt ez kihívás, de nem véletlenül találták ki a gyűszűt, ami ilyenkor bevetek, bár régebben nem szerettem. Egyébként nagyanyai örökség.
Ki mikor lesz ott holnap Szfváron? mert kb. csak két órám lesz, és minél többetekkel szeretnék majd találkozni!
PaJulcsi, tiéd a szívem, tégy vele, amit akarsz:-)))) (=koppinthatod)
A tűnemezelés tényleg nem bonyolult, csak veszélyes, eleinte folyton az ujjamba böktem azzal a szakállas tűvel, ami nem volt jó érzés.
A blogodban a teklagyöngyös tűket én is kalaptűnek nézném, a mellette levőket pedig kárpitos tűnek. A kárpitosok ilyet használnak gombostű helyett. Csodásak a kincseid és rajtuk látom, hogy Erzsi néni is milyen aranyos lehetett.
IO, azért abban ne bízzál, hogy egy gyerek nem tudja elszakítani a baba varrásait! Épp most kellett reparálnom az egyik unokababát, de már én is pattintottam el egynek a varrását. El is határoztam, hogy én is többször végigvarrom, vagy a legkisebb cikkcakk öltéssel fogom csinálni ezentúl, mert a nyúlós anyag nyúlását nem bírja követni a cérna, amikor két testvér a végtagoknál fogva éppen szét akarja tépni a babát:-)))
Pihe, már akartam mondani, hogy ismervén az affinitásodat a kis babákhoz, te azt a cipőt nem fogod tudni használni, ami a pakkodban volt: nyugodtan ajándékozd vagy cseréld el!
Megnézte a figuráimat, és azt írta tetszik neki, ez volt a referencia. Szerintem nem veszi magát annyira komolyan, mint ahogyan tehetné. Ne egy komoly szerződést képzelj el, csak egy írásbeli beleegyezést. A feltételei is inkább barátságosak.
el vagyok alélva.. és mivel a babák általában nagy tappancsosok ehhez kis mini babócára lesz szükség.. én meg örvendezni fogok ha majd bemutatod..
tényleg a miniségek okoznak esztétikai élvezetetés akkor elkezdek vágyakozni...
én a fanni angyallal is igy voltam két hétig bambultam,hogy ilyen picit nem tudok aztán csak összejött az a 14centis változat....
mi az a gumis futter????
--------------------------------------
szarvasmici reggel csak bekukk már hiába olvasok ujra mindent nem találom azt hsz-d ,ezért csak ugy spontán reagálnám le,hogy gratulálok az uj szerzödéshez)))
kérdésem is volna csak ugy látatlanban igent mondott a fickó agy összedobtál egy minta darabot?hogy igy ültetted 3d-be és hozzájárul -e????
------------------------------------
másolás kérdéshez annyit füznék én is másolok,mert a rajzkészségem nem fedezi a biztos pontos szabásmintát, amit amugy is azért gyártanak,hogy használjuk...viszont a munkába belerakom magam ...készségeim szintjén..
Majd visszatérünk rá! Még most csinálom az első nagy W-babám. Majd meglátom utána mennyire lesz kedvenc ez a fajta babakészítés. Szóval majd akkor tudom, hogy nem-e használom fel... Meg még kísérletezek mi mindenre lehet használni... Parókaalap... hümm... *Aktív fejvakarászás.* Ki kell próbálni ezeket, majd meglátom! :)
A hústű nem olyan hosszú. Vagyis van rövidebb verziója is. De hogy a néni mire használhatta, hogy a varrós dobzában volt? Arra lennék igazán kíváncsi. :)
Erre gondoltam én is, de a kalaptűhöz túl vékony és hegyes. Inkább egy hatalmas gombostűhöz tudnám hasonlítani. A hústű megintcsak nem jó, mert rövid és vastagabb, mint a hústű.
Nos, már majdnem két-két és fél órával ezelőt is írtam, hogy a fütty fütty mán belétek, megint ideragadtam, s a gyerek reggelije fél órát késett. Jó nem, halt éhen, de akkor is! Aztán erőt vettem magamon, s fellálltam, menni dolgomra. Jajj, de nehéz volt. :( Muszáj lezizzennem kicsit innen, mert a gyerek még ellátatlan marad a végén! :( Úgyhogy amíg gyereket el nem láttam, ki nem takarítottam nem is ültem ide vissza. Másolásról én már kifejtettem a véleményem a blogon. Nincs vele gond, míg nem sajátként adják el. Ezért tetszik Mici hozzáállása, hogy egyeztet az alkotóval, s nem sért szerzői jogot, nem mondja hogy az ő találmánya. Így tiszta. Csőgéz nekem is van. Nagy tekercsekben. Férjuram korábban gyógyszertárban dolgozott, akkor hordta zacskószám haza a kötszereket, gyógyszerreklámos tollakat, jegyzetfüzeteket. Én meg mindent elraktam, hogy jó lesz majd valamire. Legalább mostmár tudom mire használhatom. Már használgattam is belőle. :) Banyek. Gyerek most rugdossa vissza az ágy alá a sok játékot, amit kínkeservesen szedegettem ki negyedórán keresztül. :( Brühühü....