Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Mi a különbség a Lam.SGPS és a 3G STEEL penge között?
Konkrétan a Fällkniven U4 késről van szó, a gyártó oldalán valamint a forgalmazóknál Lam.SGPS penge anyagot írnak, de néhány képen szereplő terméken a 3G STEEL felirat szerepel.
Ha a belefektetett munkaórát nézzük akkor értékesebb lesz. Hogy jobb e, az a készítőtől függ. A kisszériás kézi, és a nagyszériás kézi között is különbséget kell tenni.
Lehet látni rengeteg 10eFt körüli széria bicskát ami tökéletesen van összerakva, de nem a legjobb anyagokból. És sok olyat is látni, hogy nevesebb készítő elsőosztályú anyagokból de viszont nem a legjobban kivitelezni műszaki oldalról. És még drága is.
Nézőpont kérdése, hogy kinek mi tetszik, mire áldoz. Az említett spy, hinderer, benchmade és társaik nálam nincsenek játékban. A "filléres" titán, g10, és egy jobb penge anyag késenként kb 15eFt összesen. Az, meg hogy óránként 1000db-ot kinyom a gép, nem indokolja azt az árat. De mondom megint, az én értékrendemben. ;) Vannak olyan bicskák a vágyaim között amiért én is 100k felett áldozok, de az nem a fent említett tömegcikk lesz. :)
Mindettől függetlenül a Zsolt egy remek választás aki amellett teszi le a voksát. Örök darab örök garival ha normálisan használod.
Minden relatív. Pl egyes Spy bicskák 80-120 ezerbe kerülnek, beszerzési forrástól függően. Hinderer simán lehet 250 is. Benchmade-nél is láttam 80ezres, 100ezres vételárat, és van még egy pár prémium gyártó, akik bizony elég vastagon számolnak, legalább is a hazai keresetekhez képest.
Egy Zsolt ezek alapján nem is annyira drága. Meg egyébként se, elég sok a hozzáadott értéke, lásd pl a minőséget, a hozzáállást, a többféle markolat- és pengeanyagot, stb. Prémium kategória, annyira talán nem is prémium áron, ami természetesen nem azt jelenti, hogy nem kell nagyobb összeget letenni az asztalra.
Mégis, ha kiadnék egy modern folderre 100-200ezer ft-ot, akkor inkább rendelnék Zsolttól mondjuk egy Fekete Erőt, a többi pénzből pedig bringaalkatrészeket vennék. ;)
Javaslom, ne hozz döntést, mielőtt megnézted volna azoknak a magyar késeseknek a munkáit, akik bicskakészítésből élnek. Az én "életemkése" egy Révész, egy cicoma nálküli alapbicska, az ilyen tényleg végig szolgál egy életet. A hagyományos módon készíti a bicskákat, csak jobb acélból.
Másik műhely, akiknek ismerem a munkáit, a szentendrei Szankovits. Mindig újítanak valamit, és sokat adnak a díszítésre. A hagyományosan réz vagy alpakka részeket újabban acélból készítik, a többnyire diófa markolatokat intarziával, ezüst szegekkel díszítik.
(Persze csak ha még van esélye a nem-egykezesnek. Nekem is van egykezesem, de soha nem fogok életembicskájaként tekinteni rá, csak egy célszerszámként. Ezek szétszedhetők, míg egy életembicskáját egyszer felhúz a készítő, és onnantól kezdve tényleg egy életen keresztül szolgálnak a darabokra szedés lehetősége nélkül. És tudom, hogy ki tette a bicskába az életet, az erőt.)
Ha majd egyszer jó sokára megérem a nyögdíjat és még lehet kapni, egy ilyen KATZ-ot szeretnék magamnak .
A másik ez a BLACK RHINO (COLD STEEL) amit egyszer már majdnem megvettem , de pont a 8-cm. miatt meggondoltam , magam , pedig nálam volt az ára.... de örök szerelem marad .Talán egyszer...
Nekem a Kocsis caklim az "életem bicskája", de persze ízlések és pofonok.
De ha már sokat szánsz rá, és olyat szeretnél, ami örök élet, egykezes nyitású, egyedi, tényleg a te igényeidnek megfelel: keresd meg Porpáczy Zsoltot. Az elmúlt oldalakon emlegettük már eleget. Modern egykezes foldereket gyárt, nagyon magas színvonalon, többféle pengeanyaggal, markolattal, stb. Ha regisztrálsz a késportálra, a készítők között Zsolt néven megtalálod. Vagy guglizz rá, hátha találsz mást, telefonszámot, honlapot, bármit.
Szerintem pár hónap a várakozási idő, de "életed bicskájára" megéri várni. ;)
de mint írtam van jó pár bicskám itthon, mindenféle, a pakisztáni gagyi kétpengéstől, a fejesgörbéig,svájci bicskáig,az első világháborús bajonettől a vadásztőrig sokféle:-)
persze nem vagyok gyüjtő, nem is értek hozzájuk, de összegyültek az évek alatt
de most egy igazán remek egykezes kellene, valahogy az érdekel
nagyapám mindig azt mondta, hogy férfi bicska nélkül ne menjen el otthonról
Érdeklődnék, hogy tudtok-e Hajdúszoboszlón késes mestert, akinek ott helyben személyesen is meg lehet nézni venni a portékáit? Vagy esetleg olyan boltot ahol bicskákat árulnak.
(Egyébként ha van rá pénz, simán válogathatsz: Benchmade, Spyderco, Chris Reeve, ZT közül, simán találsz többet is, ami megfelel, egykezes, 8 cm alatt, 'szuperacél'. Én mondjuk Fallkniven-t vennék, de csak mert nem annyira szimpatizálok az amerikai militáns vonallal.)
Valami infó még jó volna, hogy eddig ami van, abból mi szimpatikus, mi nem, mert így még mindig túl széles a választék.
Üdv, csendben és tisztelettel jegyzem meg, hogy az ember élete bicskája többnyire nem egykezes szokott lenni. Egy megfontolást talán megér, itt Révészbicska nick-kel egy igazi szakértő hasonlította össze egyszer a bicska szerkezeteket tartósság szempontjából, és az én 60 - 100 éves bicskáim alátámasztják az ő magyarázatát. Persze ha már eldöntötted, hogy egykezes lesz életed bicskája, akkor elnézést kérek a megjegyzésért.
Látom már más a téma, de köszi még egyszer az infókat a Zsolt folderekről, megnéztem a képeit (bár még nem mindet) és valóban gyönyörűek, van amit elfogadék közülük, nem tudom átlagosabb acélból pl 440c mennyibe kerülne úgy átlagosan, de a következő beszerzésnél számításba veszem erősen. :)
Most viszont maradt a Real Steel épp az imént rendeltem meg egy carbon H6 S1-et a Bladeshop ból kíváncsi vagyok milyen lesz... :)
Még a BC 10 is palettán van egyszer, de az már igazi óriás. Nekem nincs nagy kezem, 10-11 de BC9 egy remek tenyérbeillő darab. Tényleg sugározza hogy van benne anyag. Azt inkább kerti bulik, sütögetés, bográcsozáskor használom. Hiába vastag a penge, brutál éles.
Nekem alapból nagyon tetszik a mintás szaru is, az alábbi bc9-et karira csinálta valakinek. Az is szaru, valami gyönyörű a mintája.