Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Senkit nem védek, csak szimplán megvetem azokat, akik hazudnak és források nélküli vádaskodással mérgezik az amúgy sem túl jó légkört, ráadásul egy nem polidilis felületen.
Lassan két hónapja hogy Hortobágyon négy tűzszerész életét vesztette. Forrásaink szerint a honvédség mind a mai napig nem tett szinte semmit a családok kártalanításáért.
Tudjuk, az élet rohan, és ami tegnap még hír volt, az ma sokszor nem is félmúlt, hanem[...] Bővebben!Tovább »
Mert az animációs stúdió támogatása és a Honvéd Önkéntes Egészségpénztár által kifosztottak kártalanítása kivételével minden egyéb honvédelmi költségvetéssel kapcsolatos kérdésben sokpárti konszenzus van.
A 12-EDIK OLDALTÓL FIGYELD A TELJES IMPOTENCIÁT. Harangozó: De hát megegyeztünk a miniszterrel a közös utazásunk során! Sulyok: Nem, csak!
Miért nem vesz részt a két miniszter a jövő évi költségvetés tárgyalásakor. Az ellenzék miért nem szól egy szót sem a jövő évi költségvetésről, miért marad el a vita?
Meglehetősen érdekes kép bontakozik ki a Honvéd Egészségpénztár károsultjainak kártalanítása kapcsán. Mint arról korábban már írtam , a Honvéd Egészségpénztár korábbi vezetőit, a Magyar Nemzeti Bank, százezres nagyságrendű felügyeleti bírság megfizetésére[...] Bővebben!Tovább »
Egyébként a HK-416 a norvégoknál valóban rendszerben van,de akkoriban az Irakba és a később Afganisztánba küldött kontingensük még átalakított G-3-ast használt.
De a Colt M4-ről,és az AK-63 változatairól saját tapasztalataim vannak,sivatagos,poros,sáros területen.
Ha pedig ezen a területen kellene fegyvert használnom-újra-,és a kettő közül kellene választanom,akkor az AK-t választanám.(Ez szubjektív,de több előnyét látok,pl lőszer,mint hátrányát.)
Már bocs, de ezt - akármennyire is tisztelem a tapasztalatodat - nem hiszem el.
Már csak azért sem, mert marha nehezen tudom elképzelni hogy külső szemlélőként pont ugyanolyan körülmények között tudtad volna összehasonlítani a HK 416 (én nem tudok más, NATO-hadseregben rendszeresített gázdugattyús AR-ről) és a Colt/Diemaco megbízhatóságát.
Elég sokat.Nem volt mindegy,hogy egy komoly homokviharban állt be a fegyver,vagy akkor,ha elment a harcos mellet egy 10-20 autóból álló oszlop,és az általuk felvert por már töltési hibákat okozott..
Újabb részletek derültek ki a honvédség táborfalvai hadgyakorlatáról, ahol 85 sertést gyilkoltak le. A hírek szerint a sertések egy idő után fölénybe kerültek, több vezetési pontot is elfoglaltak, a megszerzett tankokkal már ellentámadásba mentek át a keleti szárnyon és a tábornoki kar már az oroszok behívást fontolgatta, amikor is az egyik bokor aljában felébredt Laci bácsi, a falu böllére és pillanatok alatt rendet csinált.
Akkor még a lőtértoronytól délre volt egy lőszerraktár. Nem a csörlőháztól lőttünk,pontosabban a keleti nagymező délkeleti pereméről a lőtértorony irányába. Az ominózus eset után eligazították a kezelőket, hogy nem szabad lerántani. A következő nem rántotta le, sőt, annyira elengedte, hogy kiment a látómezőből. Erre magára hagyta. A rakéta 100-150 méter magasan húzott a lőtértorony irányába, majd bal harci fordulóval lecsapott a lőszerraktárra. A robbanást hallottuk, a füstöt nem láttuk. vártuk a nagy tűzijátékot. Elmaradt, később kiderült, hogy néhány méterrel a kerítésen kívül robbant. A többi indítás sikeres volt.
Eddig csak rakéta lövészeteken vettem részt. Pl. 2P27 páncéltördelő bemutató lövészete. Az operátor hamar lerántott, talajt fogván letört az alsó függőleges vezérsík, de a raketta száguldott tovább a talajon bukdácsolva, mindig arra fordult, amelyik oldalon akadályba ütközött. Összejött a 180 fok, illusztrisok hasaltak velünk együtt. Szerintem ez volt exkluzív.