Keresés

Részletes keresés

nagypapi Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1336
Szóba (írásba) került, hogy a boldogkőváraljai és a hernádcécei pecsét is a boldogkőváraljai VÁ-on van.
Ha másképp nem megoldható, hát legyen egy helyen két különböző pecsét, de szvsz ez nem szerencsés! Ha vki Gibárt felöl túrázik, és momentán nem olvasta ezt a topicot, akkor Alsócécén veszettül elkezd pecsétet keresni, ami vagy sikerül, vagy nem.
Én a Mátrában jártam hasonlóan, a Mátraszentistván bélyegzőt felvitték Ágasvárra (vajh, miért?): persze Galyatető felöl mentem, úgyhogy keresnem kellett gyorsan egy vállalkozói bélyegzőt Msztistvánban.
Egyébként Ágasváron nagyon szép pecsétet adtak (a kék túra pecsétek mellé)!!
Előzmény: Zete (1331)
asciimo Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1335
Guszi!

En 10:10-kor indultam Dobogoköröl, PSzt+en voltam ugy kb. 10 ora 35kor. A felso kocsma nyitva volt,
gumibelyegzo mukodott.. Regebben en irtam, hogy 11kor nyit, ezek szerint lehet hogy hamarabb. Felazso oldalan azt hiszem 9 van irva.

Elegge gyengen birtam, hogy lesz ebbol Kinizsi100? A lenyeg viszont, hogy Huvosvolgytol Bodvaszilasig megvan a Kek. Lassan 50%nal jarok.

Tobbiek:
MTSZ-Ellenor pecsetet nem csak az ures mezokre utottek be, hanem majd minden oldalra. Varom mar, hogy a masodik fuzettel ott legyek, de az meg messze van.

Előzmény: Güsziológus (1330)
Zete Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1334
Múzsla!
Ha írsz másik mail címet, elküldöm oda is. Bár a jelentkezésemet megkaptad annak idején.
Előzmény: Múzsla (1333)
Múzsla Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1333
Bélyegzés:
A csereháti részben szerintem eléggé elnézhető módon van/volt (1992-es füzet) a Rakacaszend, Felsővadász Abaújszolnok pecsételési helyek felsorolása. Ennek köszönhetően Tornabarakony után szépen átmentünk Rakacaszenden (még a templomot is megnéztük), majd átkeltünk a Kecske-padon, aztán Irotán tudtuk, hogy nincs bélyegző végül Felsővadászon vettük észre, hogy Rakacaszend kimaradt. Na, ezek után már nem mentünk vissza Rakacaszendre. Sajnos azóta sem jártam arra. Ám ebből okulva kis cetlire fel szoktam írni a bélyegzési helyeket SORRENDBEN.

Zete: az e-mail-od még mindíg nem jött meg. Larzen sem tud nekem küldeni soha. Ha megkapom válaszolok rá.

Előzmény: Zete (1331)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1332
A bélyegzésről:

Az valóban méreg, amikor várod, hogy a következő helyen bélyegzel (kulcsosház, hegycsúcs stb.), ezért az utoljára érintett faluban a boltból nem kérsz az akármilyen bélyegzőből, de a várva-várt helyről eltűnt a bélyegző. Velem is előfordult jópárszor. Én soha sem mentem vissza a faluba az akármilyen bélyegzőért, hanem a következő faluban pecsételtem. Igaz ez sokkal messzebb is lehetett, mint a hivatalos bélyegzőhely előtt utoljára érintett falu, de nem számított. Olyan esetem is volt, amikor a következő falu is hivatalos bélyegzőhely volt. Ebben az esetben a hiányzó helyre odaírtam, hogy „Bélyegző nincs” „A légaknát lebontották” „Az útvonal megváltozott” stb.
És soha semmi baj nem volt az igazolással. Mindig megkaptam a jelvényeket. Más kérdés, hogy én is szívesebben lapozgatnám az igazolófüzeteimet, ha valamennyi igazolóhelyen a túramozgalom hivatalos pecsétje díszelegne benne. De ez van.
Amikor az OKT-t és a DDK-t végigjártam és az igazolófüzetet visszakaptam, ezekre a bélyegző nélküli helyekre az „MTSZ KÉK TÚRA Ellenőr” bélyegzőt ütötték. Ugyanilyet kaptak a „nyalókáim” is, ami a Dél-dunántúli kéken gyakori. Inkább úgy mondom: a Dél-dunántúli kéken kevés kivételtől eltekintve, csak nyalóka van kitéve. A Dél-dunántúli piros esetén, pedig egyetlen helyen (Mőcsény vmh.) volt szerencsém igazi gumibélyegzőhöz.
Lehet, hogy egyesek szemében ez szentségtörés, de én sosem vadásztam eredeti kéktúra bélyegzőre. Amit adtak és rajta volt a kérdéses ellenőrzőpont neve, gondolkodás nélkül belenyomtam a füzetbe.

Előzmény: Zete (1331)
Zete Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1331
"Encsen viszont nincs is bélyegzőhely, pedig gondolom sok túrázó érkezik oda vonattal. Logikusabbnak tűnne inkább ott bélyegeztetni, mint Gibárton, bár lehet, hogy erre is van magyarázat. "

Boldogkőváraljára is el lehet jutni vonattal, ha valaki a Csereháton akar túrázni, akkor jobb is innen kezdeni. A bélyegzőért nem kell bemenni a faluba, ott van a VÁ-on, a hernádcécei testvére társaságában. Ha meg valaki Encsről indul, akkor legfeljebb ott nem bélyegez - ezt még ki lehet bírni.... Gibárton meg amúgy is érdemes megállni a vízműnél, nem is baj, hogy ott a bélyegző.

Bélyegzőhiányról:
Tényleg nagyon gáz, ha egyáltalán nem tud az ember semmilyen bélyegzőt szerezni. Ilyenkor sajnos vissza kell menni, nincs más. Ezért különösen ajánlott, hogy többen kell menni távolabbi vidékekre, fényképezőgéppel felszerelve. A kéktúrázás amúgy is egy rakás pénzbe kerül, így igencsak felmérgelheti magát az ember, ha vissza kell utazni pl. Rakacaszendre. Más megoldás nem jut eszembe, mit a fotózás, ami még akkor is bejön, ha egyedül vagy: meg lehet kérni valakit, pl., vagy csak lekapni pl. az erdészházat, stb.

Csalásról:
Sok módja van a sumákolásnak, sajnos nálunk MO-on különösen nagy a találékonyság. Nagyon megy és sikk kikerülni a szabályokat és így elérni azt, amit más jóval nehezebben és fáradságosabb úton tud csak teljesíteni. Viszont aki szeret túrázni, felfedezni, az úgyis végigjárja az egészet - emiatt a hangulata kiváló a kéktúrának - főleg társaságban.

Akit meg csak és kizárólag a jelvények birtoklása boldogít, az turkáljon ócskások limlomjai között, biztosan talál egy csomó szép régi jelvényt, amit aztán büszkén mutogathat mindenkinek, és mesélheti fűnek-fának a hozzá fűződő sztorikat.

Előzmény: nagypapi (1303)
Güsziológus Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1330
Szia!
Jól elkerültül egymást.
Én 8 körül voltam a nyeregben és indultam P.szentkereszt felé. A Pilis 50 volt a szombati "penzum". A bélyegzőt én is láttam.
De mi van Szentkereszten? A "felső" kocsma nyitva volt? Ott bélyegeztél?
Volt egy pár hónappal ezelőtt egy kis csevely a témában, akkor azzal zárult, hogy "él" a felső kocsma, de csak 11:00 után van nyitva. Most is ez a helyzet?
(Én nem ugrottam be, mert még több, mint 30 km volt hátra és előttem a HEGY, egy kis kerülővel Hoffmann-kúton és Ilona-pihenőn keresztül.)
Előzmény: asciimo (1329)
asciimo Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1329
Szombaton, nagy melegben Dobogokö->Rozalia tggy.
Belyegzok megvannak, Csobankan a Kemping tulajdonossal elbeszelgettem, mondta hogy csak neha van nyitva, de akkor mindenkit szivesen lat a kerti csapnal.
Es nem tudta mi az a Kinizsi100-as, pedig 21 eve ott megy el a kemping elott...
Kevenynyereg/StromfeldAurel th. jo fembelyegzo van.

udv.
asciimo

Váci Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1328
Még egyszer az olcsó/drága szállásokról, aztán szerintem zárjuk le a vitát, mert úgy érzem, nem ugyanarról beszélünk.

Egyetértek azzal, hogy ha nem is túl nagy, de van igény az 500 Ft-os szállásra. Ilyen szállásdijat - vagy inkább beszéljünk 1000 Ft-ról - csak már régről meglévő, régen "0-ra futott", gyakorlatilag fenntartás nélküli szálláshelynél lehet alkalmazni. Ami már megvan, maradjon, tényleg kell. De ilyent igen szűk réteg igényel.

Ha egy szálláshely fenn kiván maradni, ahhoz vendégek kellenek. Nem hétvégenként, 1 éjszakára, 2-3 bakancsos, 1000 Ft-ért, hanem emellett (!!!) hosszabb időt töltő, ténylegesen fizető vendég, lehetőleg hét közben.

Ha még tovább megyek (itt jön az én konkrét esetem): ha egy új szálláshelyet szeretnék létrehozni, olyan helyen, ahol eddig nem volt, ha a legegyszerűbb körülményeket hoznám létre (ahová legfeljebb néha egy-két egyéjszakás bakancsost fogadhatnék), akkor is el kellene kérnem legalább 2000 Ft-ot. Igaz, ezért - ha kell, ha nem, akkor is - frissen csempézett zuhanyzóban lehetne fürdeni, és frissenfestett szobában aludni. Viszont ide - a kérdőivekből kiderült - legfeljebb bakancsosokat fogadhatnék. Ők viszont kevesen vannak.

Végül a kérdőivekről. E topic tagjainak azért nem küldtem, mert az ő válaszaikat ismerem. De azért remélem abban egyetértetek velem, hogy az általatok adott válaszok nem lettek volna reprezentativnak tekinthetők.

Akik kaptak kérdőivet, nem a "Hawaii-topic" olvasói voltak, hanem kollégák, ügyfelek (közalkalmazottak!), ismerősök. Közülük főként a családosok válaszoltak, a választ ismeritek. Az egy más kérdés, hogy a fiatal kollégák még válaszra sem méltattak: ők (sajnos) a plaza-ba járnak túrázni.

Előzmény: nagypapi (1325)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.05.05 0 0 1327
Helyzetjelentés :-(
(Larzen, rcs, figyeltek? :-))

Az OKT Palócki-rét - Ötszögű rét közötti szakasza a Pap-rét fölött (a MAXI éjszakai részén!) teljesen járhatatlan a kidőlt fáktól. Nem is tudom, meddig, mert tegnap a Palócki felől próbáltam kerékpárral elindulni Visegrád felé, de az elején fel kellett adnom. Gyalog is nehéz megkerülni őket, de kerékpárral számomra lehetetlen volt.

A Palócki-rét mellett a K-K+-P elágazásban újnak látszó, szép kivitelű irányjelző táblák vannak. Kár, hogy a "Kék sáv, Visegrád felé" tábla kb. 90 fokkal el van fordítva, és a K+ felé mutat. Hülye, aki bedől neki, de azért direkt nem kellene félrevezetni senkit.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1326
Mátyás király kolléga nyomait követve találtam egy érdekes rokon topicot, hátha valaki nem ismeri:
Várak, várromok
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9038753
nagypapi Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1325
Számomra a túrázás élményéhez sokkal-sokkal jobban illik egy olcsó turistaszállás vagy egy fizetővendéglátó-szoba, mint egy drága szálló vagy panzió. Szeretem a kényelmet, de ha egy hosszú túra után büdösen-koszosan megérkezem egy faluba, akkor sokal jobban érzem magam, ha megiszom a helyiekkel a kocsmában (pl. Zemplénben 120-130 forintért) egy sört, aztán úgyis lezuhanyozok és megyek aludni. Minek ehhez drága szállás, telefon, minibár, kábelTV, meg ilyesmi?!

Szóval én is csatlakozom V. Kartárshoz, S. Kutyához és H-algához.

Kedves Váci, miért csak az "amikor utoljára Hawaii-n jártam" c. topic hozzászólóinak küldtél kérdőívet?? :-))))))

Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1324
A bakancsos túrázók mindig "csak egy éjszakát kibírók".
Valkonya más kategória. Ott tényleg jó eltölteni több napot is. Szerintem kell ilyen is, olyan is. Ezért jó a Mecsek, mert ott van választék.
Előzmény: Váci (1323)
Váci Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1323
A Lóri-kulcsos mintául szolgálhatna arra, hogy mi az, ami ma már inkább nem... Egy éjszakát ki lehetett birni, de annyi elég is volt. És nem az angol-WC vagy a zuhanyzó hiánya volt a fő gond, hanem a lepusztultság, és az ebből adódó kosz-érzés, a gondnokok minden igyekezete és jószándéka ellenére. Természetes, hogy a 450 Ft-ból még egy "új bögrét" sem lehet venni.

Mégegyszer hangsúlyozom: ki lehetett birni (az ember sokmindent kibir), de a mai kor embere már nem igy érzi jól magát. Nagyon jó ellenpélda lehetne viszont Valkonya.

Előzmény: Vaskalap kartárs (1322)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1322
Jó kis link.
A Lóri kulcsosházban szilvesztereztünk és valóban hűen fedi a leírás az ottani állapotokat. Kiegészítésként annyit, hogy a házban kandalló helyett csderépkályha van, a szállásdíj ha jól emlékszem 450 Ft/éj és autóval is le tudtunk menni a házhoz, (igaz nem volt nagy hó).
Egyébként szerintem a Mecsekben vannak a legjobb kulcsosházak.
Előzmény: lükepék (1318)
pavarotti Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1321
Manapság szerintem a 3-600 Ft már nem reális olyan helyeken, ahol ágynál több van. (pl. zuhanyzó, "pláne" angolWC)

Jó kompromisszum ugyanakkor véleményem szerint a Gánti turistaház: 1000 Ft körüli áron 8-10 személyes szobákban, modernizált vaságyakon, igényesen felújított közös vizesblokkal (avagy: nem kell 3x meggondolnod, hogy akarsz-e fürdeni) //"természetesen" melegvíz és fűtés télen//.

Ja, és van 2v.3 kevés ágyas (a'sszem 1 két és 2 3ágyas) szoba is kicsit drágábbért.

Előzmény: Váci (1319)
larzen Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1320
Azért kicsit beugratós az a cikk.
Azt nem tüntetik fel, hogy a Lóri kh. 250Ft-os díját egy utoljára 98-ban frissített oldal hirdeti.

Tapasztalataim szerint 1000-1200 forint között vannak azok a falusi szálláshelyek, amik az én kívánalmaimnak megfelelő kényelmet nyújtják. 2-4 ágyas szobák, külön ház, vagy tetőtéri lakrész, kedves háziak stb.

Előzmény: lükepék (1318)
Váci Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1319
Vaskalap!

Ha jó értelemben vesszük a "kihaló állatfajt", akkor igen, sajnos ahhoz tartozunk (igy, többesszámban). Ha túrázok (és társasággal vagyok), akkor nekem is egyszerű és olcsó szállás kell. Mondjuk egyedül már nem biztos, hogy szivesen mennék ilyen helyre. Ami társasággal jó buli, az egyedül lehet igen kellemetlen.
Viszont ha a szállásadók oldaláról nézem, akkor fenntartom a korábbi véleményem. Abból, hogy hétvégenként egy-egy éjszakát ott tölt pár túrázó, és otthagy fejenként 500-1000 Ft-ot, még szinten tartani sem nagyon lehet egy szálláshelyet. Fejleszteni biztos nem. Emiatt viszont nem is nagyon számithat más forgalomra, minden marad a régiben. Ha viszont történik fejlesztés, és ezért már nagyobb vendégkör fogadható (kihasználtság nő), a bevétel is természetesen nő, ami fedezi a fejlesztést, stb.
Az más kérdés, és természetesen elfogadom, hogy vannak, akiknek nem erre van igényük, de a világ halad. Hiába mondanád, hogy Te egy Trabantot szeretnél párszáz-ezer forintért, mert neked az is tökéletesen megfelel, ma már nem kapsz. A legegyszerűbb (új) autó is közel 2 millió forint. Ugyanez igaz biciklire, TV-re, mindenre.
Sőt, még jobb példa jutott eszembe. Hiába mondanám, hogy jó nekem a sima személy vagy gyorsvonat, ha nincs, csak Intercity vagy Interpici....

Előzmény: Vaskalap kartárs (1314)
lükepék Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1318
Ez tiszta telepátia... Spanyolleckéhez bementem a Mancshoz, és ezt találtam. Hát most szóljatok hozzá... a cikk semmi extra, de a telepátia.. az mán döfi. :)
lükepék Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1317
Diákpénztárcához jobban illik a 300-600 ft-os szállás (max. 1000, ha kicsit igényesebb). na majd ha 3 gyerekem lesz, akkor val.szleg már nekem is lesz igényem saját zuhanyra, de addig kibírom 1 palack fürdővízzel is..

1 pld a gyengébbik (noha ezt a kifejezést nem találom túl alkalmasnak) nemből
(akkor én vagyok az ERŐSEBBIK IGEN!! nahát, erre most jöttem rá!! tök jó!)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (1313)
kukucs33 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1316
Vadkemping, patakban fürdés = legeslegjobbabb :))
(lehet valahogy tovább fokozni?)
Előzmény: Váci (1312)
h-alga Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1315
Beszállok harmadiknak.
Előzmény: Vaskalap kartárs (1314)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1314
Úgy látszik egy kihaló állatfajhoz tartozom.
Előzmény: Váci (1312)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1313
Én nem kaptam kérdőívet, de én lettem volna a második. :-)
Mindegy, akkor marad a vadkemping.
Előzmény: Váci (1312)
Váci Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1312
Vaskalap!

Nincs teljesen igazad! Ma már - az "elvetemült kisebbségtől" eltekintve - az igény a szállásokkal szemben bizony magasabb a közös zuhanyzónál meg a csempézetlen vécénél. Ha egy szálláshely a - lássuk be - néha arratévedő túrázón kívül másokat is szeretne fogadni, bizony fejlesztenie - ezzel együtt árat emelnie is kell. Talán emlékszel arra a kérdőivre, amit neked is küldtem néhány hete az általam létesitendő szálláshelyről. Kb. 30 visszakapott kérdőivből Te voltál az egyetlen, aki az egyszerű és olcsó (bár általad még igy is drágállott) szállást ikszelte be. Az összes többi válaszadó (igaz, ők nem fanatikus túrások) a saját-zuhanyzós, WC-s, 5000 Ft-os szobát választották.

Előzmény: Vaskalap kartárs (1311)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.02 0 0 1311
Múlt nyáron jártam Putnokon, a vasútállomás melletti épület a felirat szerint turistaszállóként funkcionál, régebben szerintem vasutaslaktanya lehetett.
Próbálta-e vki közületek?

Putnok kedvenc vasutas szállásaim egyike. A felújítás előttig (mert az írásodból az derül ki, hogy kész van) szenes kályha volt és vasutasnak 300 Ft/éj, külsősnek ha jól emlékszem 600 Ft/éj volt a szállásdíj.
Nem igazán szeretem, hogy mostanában egyre több vasutas szállást újítanak fel, ahová vasutasnak is 1000 Ft/éj körül mozog a szállásdíj, mert nekem (és sok más túrázónak) megfelelt a közös zuhany és csempézetlen WC is.

Előzmény: nagypapi (1303)
nagypapi Creative Commons License 2002.05.02 0 0 1310
Meglepődve olvasom, hogy nincs semmiféle elbeszélgetés az MTSZ-ben. Nem hiszem, hogy a nagyszámú teljesítő miatt lenne így, bizonyára az ott dolgozóknak (?) bokros teendői vannak...
Nehogy véletlenül vki elmondja a véleményét, a tapasztalatait, esetleg ötleteit odafenn :((

A csalásról annyit: Szt.György hegyen nem tudtam bélyegezni (ellopták a bélyegzőt), nem volt nálam fényképezőgép sem. Mehetek vissza - valószínüleg majd kocsival - beszerezni a hiányzó pecsétet. Rakacaszenden minden zárva volt, a (cigány)kocsmák is (NB X-es rangadó), sietnem kellett, hogy besötétedés előtt Bódvaszilasra érjek. Oda is kocsival fogok visszamenni, vagy elvitetem valakivel a füzetemet.
Most akkor csaló vagyok!?!?

Azt hiszem mindenkinek a saját lelkiismeretére van bízva, hogy tényleg teljesíti-e.

asciimo Creative Commons License 2002.05.02 0 0 1309
nem, nem ilyen hangulatu. Csak annak, aki igy tekinti. En peldaul bevittem az igazolofuzetet az MTSZbe, egy het mulva mentem a pecsetert. Semmifele elbeszelgetes ( meg diplomavedes :) ) nem volt..

Amugy en is jobb szeretem az MTSZ-es mint a MAV-os ecseteket, de hat ha mar olyan sok a vasutas kotodes...
Mint pl. a szakaszolasnal. Szerintem vasuttol vasutig vannak a hatarok, hacsak tajegysegvaltas nincs kozben.
Amugy Hollokon nincs szakaszvaltas. Az a falu nem is erdemli meg.

asciimo

Előzmény: Váci (1307)
Güsziológus Creative Commons License 2002.05.02 0 0 1308
Örülök döntésednek és őszintén remélem, hogy sikerül teljesítened a túrát. Óriási, mással nehezen hasonlítható élményben lesz részed. Mindenképpen magának csinálja, aki belevág, de azért az sem baj, ha van dokumentum (jelvény).

Néhány gondolat a csalásról és a bizonyításról.
Csalás:
Először az RP filmben hallottam a jelenségről. A Bükkben, a Cserepes-kunyhó környékén emlegették, hogy sokan vannak, akik másokkal pecsételtetnek. Visszagondolva azokra az időkre, meg tudom érteni, hogy a mozgalom erőltetésének voltak ilyen mellékhatásai. Lehetett rosszul értelmezett verseny is a szakosztályok között.
Sajnos túrám során találkoztam olyan "pecsétőrökkel", akik elpanaszolták, hogy sokszor kocsival jönnek "turisták" és tucatszámra hoznak füzeteket pecsételés céljából.
Az is tény, hogy kaptam "bíztatást" ("hasznos" tanácsot) csalásra olyantól, aki már teljesítette a túrát.
Nekem tehát vannak rossz érzéseim, de ez nem befolyásol, hisz én azt a nézetet vallom, hogy az embernek saját magával, a saját lekiismeretével kell elszámolnia. Nem izgat tehát, hogy vannak-e csalók, vagy nincsenek.
Bizonyítás:
A túra kiírói meghatározták az MTSZ általi hitelesítés feltételrendszerét. (Hol kell pecsételni, mi fogadható el pecsétként, hogyan lehet a túrát megszakítani, stb.) Ebben a kiírásban említve vagyon egy elbeszélgetés is. Nem tudom, hogy mennyire szigorú a "bizonyítási eljárás", de azokban az esetekben, amikor nehéz pecsétlenyomatot szerezni, bizony előfordul, hogy az ember ideges lesz. Előfordul, hogy megy a busz, vagy a vonat, de nincs nyitva a hivatalos pecsételő hely; nincs a közleben senki, aki igazolhatná, hogy ott voltam (fényképező gépem sincs); nem egyszerű ismételten felkeresni a helyszínt.
Saját magammal nincs problémám, de szeretném, ha nem kéne magyarázkodni.
De ettől még a túra összességében nem rossz hangulatú!!!
Van egy "össznépi" törekvés, mely a pecsételő helyekről beszerezhető aktuális információk begyűjtésére irányul. Gondolom, mindenki úgy van vele, hogy szereti tudni, mire számíthat. Ezzel kapcsolatban azt tapasztalom, hogy sokan vagyunk, akik igyekeznek azonnal jelezni a topic-ban, ha rendellenességet tapasztalnak, néha azt is, hogy minden rendben volt. Ezzel kapcsolatos az a bosszankodás, hogy a túra irányítói nem akarnak bekapcsolódni ebbe a folyamatba.
Én legalábbis így látom.
De azt javaslom, hogy koncentrálj a tervezésre és ha még nem szerezted be az atlaszt, akkor azt pótold. Nagyon hasznos segítőtárs. Vannak hiányosságai, de azért vagyunk, hogy jobbítsunk.

Előzmény: Váci (1307)
Váci Creative Commons License 2002.05.02 0 0 1307
Sziasztok!

Kedden a Bakonyban túráztam, Eplény és Márkó között. Eplénytől Mohoskőig minden OK, a frissen festett "Középdunántúli piros" jól követhető. Kis-papod után viszont a piros+ nagyon rossz! Az űjnak tűnő tájékoztató-táblák (pl. Eplény vasútállomásnál), a térkép és a valóság igen zavaros keveréket alkot. Jól el is tévedtem, végül a "harcmezőn" keresztül jutottam el Márkóig.

Más.
Az elmúlt hozzászólásokban többször beszéltetek a kék-túra kapcsán csalásról, meg bizonyitásról, meg hasonlókról. Ez a túramozgalom komolyan ilyen hangulatú? Nemrég beszereztem az összes igazolófüzetet, gondoltam, ha apránként is, de végigjárom a túrát. Lehet, hogy jobban tenném, ha csak a magam kedvére gyűjteném a pecséteket?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!