Keresés

Részletes keresés

Stiggs73 Creative Commons License 2002.01.09 0 0 910
Köszi az infókat....Mindenképp irok beszámolót :-))
Előzmény: Zete (908)
Stiggs73 Creative Commons License 2002.01.09 0 0 909
Tényleg, kinek van joga egyáltalán az ilyen útkarbantartások elvégzésére. Mert én személy szerint tudnék rá embereket szervezni, csak kivel kell leegyeztetni egy ilyen akciót, hogy ne nézzünk ki fatolvajnak, pl-.:-(
Stiggs
Előzmény: larzen (905)
Zete Creative Commons License 2002.01.09 0 0 908
Hali!
Dec. legvégén jártam Csóványos-Nagyhideghegy környékén. A csúcsok felé összefüggő 20-25 cm hó volt, de a népszerűbb utak eléggé le voltak taposva. Konkrétan: Diósjenő-Csóványos Z sáv, Csóvi-Nagyhideg Orsz. kék sáv, Nagyhideg-Királyrét a Taxi nyiladékon át. Az országos kék egyébként elég jól ki van jelezve az egész Börzsönyben, nem hinném, hogy gond lenne vele akár télen is (eltekintve a bedőlt fáktól). Szerintem most is hasonlóak lehetnek a viszonyok a terepen. Jó utat, s ha megjöttél, várjuk a beszámolót!
Zete
Előzmény: Stiggs73 (902)
larzen Creative Commons License 2002.01.09 0 0 907
Út a halhatatlanságba.
Ennek azért nem örülök, mert csak az lehet halhatatlan, aki már meghalt. :)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (906)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.01.09 0 0 906
Ha megteszed, akkor elnevezzük Larzen útnak, és rávezetjük a térképünkre. :-)
Előzmény: larzen (905)
larzen Creative Commons License 2002.01.09 0 0 905
Akkor jól nézd meg azt a bedőlt fás szakaszt, mert már itt van mögöttem a polcon a fűrész, hogy eltakarítsam ezeket. Csak közbejött a nagy hó, ami miatt nem tudtam elmenni takarítani, most meg a lábam beteg, de szerintem január végén, február elején szétfűrészelem azokat a fránya úttorlaszokat.
Előzmény: Stiggs73 (904)
Stiggs73 Creative Commons License 2002.01.09 0 0 904
A fák ismerősek, még tavasszal kavartam arra, ezek szerint még nem takaritották el a tavaly előtti ónoseső "nyomait". Lesz csúnya beszéd a videón ezek szerint, megint, mint a Csobánka -Szentkereszten. Köszi az infót..:-)
Stiggs
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (903)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.01.09 0 0 903
Friss tapasztalatom nincs, de Hegyestetőre menet _rengeteg_ kidőlt fára és még jó időben is nehezen járható útra számíts.
Előzmény: Stiggs73 (902)
Stiggs73 Creative Commons License 2002.01.09 0 0 902
Hétvégén megyek a kétnapos Börzsöny átszelésre. Nagymaros - Nógrád. Milyen útviszonyokra számitsak? Dorog - Nógrád kék utolsó szakasz.
Ha járt ott valaki mostanában közületek, ossza meg velem a tapasztalatait. leginkább Hegyestetőfelé föl, Nagyhideghegyre föl, és Csoványosra föl utak érdekelnének, hó jég viz stb tekintetében...
asciimo Creative Commons License 2002.01.07 0 0 901
Na sziasztok!

Kihasznalva otthon toltott szabimat, elmentem kekturazni a Matraba. Matrahazarol indultam, fel Kekesre. Nagy ho volt, ket darab sielovel. Kekesrol lefele gyonyoru kilatas volt, de az atasz szerint lehet gyonyorubb is, mert en csak az Alacsony-Tatraig lattam, a Krivan mar paras volt. A Kekestol Sirokig senkivel sem talalkoztam, a (30-40 centis ) hoban levo nyomok alapjan harman tettek meg elottem az utat ezen a telen, abbol ketten Sirok->Kekes iranyban. Hat elismeresem nekik. Mert ez a szakasz menetiranyban sem konnyu, de visszafele extrem nehez lehet telen.
Igazi rendorbakancsban turaztam, most sem azott be, eddig egyszer sem volt bajom vele, pedig 7 eve gyurom mar. mindenkinek csak ajanlani tudom, aki alternativat keres egy 40 ezer forintos GoretexMerrel meg mittomen markas bakancsok elleneben.

Harmashatar erdeszhaznal fembelyegzo, egesz jo allapotban. Utana kiderult, hogy keves lett a kaja, es hogy milyen hasznos a szolocukor... sotetedesre ertem Sirokra, ahol a vasutallomas elott egy nemet autos fel akart venni, pedig nem stoppoltam. Ez volt a nagy kisertes, futott auto 100 meterre a belyegzotol :)
Ezentul csak olyan helyre megyek telen, ahol 10 kilometerenkent van falu/futott piheno.
Mindegy, a lenyeg hogy Dobogokotol Bodvaszilasig hianytalanul megvan az OKT!

Mindenkinek kellemes (KEK)turakat!

asciimo

Előzmény: Stiggs73 (899)
ktaxxyxx Creative Commons License 2002.01.07 0 0 900
Közérdekű: Virágos-nyeregben, a Boróka büfében nincs Kéktúra-bélyegző, csak a büfé bélyegzője.
Stiggs73 Creative Commons License 2002.01.01 0 0 899
Hézvégén sikerült megcsinálni a legpecséttelenbb utat a Pilisben. Kezdődött azzal hogy rossz helyen száltunk le a Buszról Rozália téglagyárhoz, ezért oda már nem mentünk vissza pecsételni. Aztán jött az eső, havaseső kombináció, egészen kevélyig, ahol továbbra sincs bélyegző, csak a helye. Sebaj gondoltuk majd az ózon Campingben. No a Campingnél csak egy kutyát találtunk. Irány be Csobánkára hátha az egyik kocsmában van bélyegző, legalább Csobánkás. Hát pehünkre a kocsma Pomázra van bejegyezve, igy csak a közértben sikerült egy, Csobánka céges bélyegzőt beszerezni. Kifelé a zölden mentünk de elbénáztuk az utat és nem a kéken mentünk tovább hanem a Kék, züldön, ami visszafelé vitt minket csobánkára ráadásul legalább 150 es szintk.-t csináltunk meg csak úgy ponból, egyébként csak akkor esett le a tévedés amikor nagyon közeledett megint az oszoly szikla. kb 3 -4 km-es keverés elég fájdalmas volt. A következő szakasz egészen a szurdokog halál volt. Olvadt a hó, kb bokáig gázoltunk a jeges, vizes latyakban. Csak az én Gore-tex es bakancsom birta a többiek szétáztak. A szurdok nagyon szép volt, de csak a patak vastag jege miatt volt járható, kb 5 átkelésen nincs hid. Szentkereszten megint nem pecsételtünk mert egyből jött egy busz. Összesen 1 az sem jó bélyegzés, 4 km keverés, legócskább útviszonyok, eddig a legjobb jelzések. Ennyi. Ja és túrákban és élményekben gazdag új évet kivánok mindenkinek.
PS megfogadtam hogy idén minimum 500 km-et lenyomok a kékből...
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.30 0 0 898
Meg a teljesítés. :-) Mellesleg, apróság. :-)
Előzmény: kivi (896)
stewes Creative Commons License 2001.12.30 0 0 897
Üdv, minden kéktúrázónak!
Szeretném felhívni a figyelmeteket a Turista Magazinra, és annak online változatára (www.turistamagazin.hu). Várunk minden túrázással kapcsolatos információt, észrevételt, fotót, élménybeszámolót, stb. Írhattok a lapba, vagy a mi fórumonkba is! Szeretnénk a Kéktúrázással kapcsolatos információs bázisunkat jelentősen bővíteni, már csak azért is, mert most lesz ötven éves a mozgalom (Leánykori nevén: Szent István túra.
Boldog Új Évet és jó túrázást kívonok a szerkesztőség nevében.
Árvai István
a Turista Magazin online
változatának gondozója
kivi Creative Commons License 2001.12.25 0 0 896
Megvan a keleti OKT atlasz, már csak a kéktúra füzet hiányzik...
Zete Creative Commons License 2001.12.22 0 0 895
Üdv Mindenkinek!
Tegnap meg tudtam venni az új Kéktúra Atlaszt a Szugló utcai Térképkirályban. Délután érkezett egy adag szállítmány, aki igyekszik, az még ma talán kaphat belőle. Azt mondták, viszik mint a cukrot. A leárazás miatt a Kéktúra Atlasz + Börzsöny turistaatlasz együtt mindössze 2160 HUF-ba került.

(Kék)túrában gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánva,

Zete

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.21 0 0 894
Tura lista - hozzaszolas

Egy jo hirröl tajekoztatom a lista olvasoit.
Meghozta a Jezuska a szövetsegünk kozpontjaba az Alfoldi Kektura terkep es
igazolo füzetet. A kiadvany szines, 72 oldalas. Tartalmazza az AK teljes
utvonalat abrazolo terkepeket, valamint rövid leirasokat a latnivalokrol.
2002 januar elejetol lehet megvasarolni 500,- forintos aron, a Magyar
Termeszetbarat Szövetseg kozpontjaban. Ugyancsak kaphato az Orszagos
Kektura fuzet javitott valtozata is.

Bekes, boldog karacsonyt es eredmenyekben gazdagabb uj esztendot kivanok.

Palmai Vencel MTSZ titkar

======================================================
- Tura levelezesi lista - turistaknak, kiranduloknak
======================================================

kvte Creative Commons License 2001.12.21 0 0 893
Azért ez az Isztimér környéki útbuherálás eléggé átszabhatja a túratervet, figyeljetek! Mi jövőre mennénk arra, eddig úgy volt, hogy a Zirc-Bodajk táv pontosan két napban letudható, de a módosítás miatt ez ugrott. Félreértés ne essék, meg lehetne csinálni az új úton is, de nem szoktuk keverni a vándortábort a teljesítménytúrázással, annak ellenére, hogy mindkettő szívünk csücske.

Az új kéktúra atlasz már az új útvonalat írja le, talán másokat is érdekel (Jó tizessel hosszabb a réginél).

Szóval Kisgyón után, de Isztimér előtt, nagyjából az Eszmény-barlangnál van a váltás. A régi kék vonalán most a kék négyzet megy be Isztimérre, az új út nem érinti a falut, tőle NYUGATRA megy. Kb. 3 km után csatlakozik hozzá a piros Isztimérről, majd a két jel 2 km-en át együtt megy a Burok völgy fölötti plató szélén. A piros ezután lemegy a völgy aljába. 2 km után következik Bakonykúti, majd 1,5 km-re a romosnak jelölt Bakonykúti puszta. Aztán az egykori harckocsi lőtéren át megy fel Gúttamásitól délre a Bogrács hegyre, aztán kiér a Gúttamási - Iszkaszentgyörgy műútra. Innen némi szinttel halada Vontató hegy megkerülésével a Fehérvárcsurgói tározó déli végéhez, majd tovább a falu felé. A tározót keletről kerüli, Fehérvárcsurgóból csak a hétvégi házakat és a szőlőhegyet érinti, majd kiér a Gaja-szurdok déli végéhez, az eredeti jelhez. Fehérvárcsurgóra a tározótól út vezet be, rajta kék négyzet jelzés.

kvte

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.21 0 0 892
Mondom, hogy elmaradott. :-)
Vezesd be a ttúrázást, és hősként fognak tisztelni!
Előzmény: asciimo (891)
asciimo Creative Commons License 2001.12.21 0 0 891
Hat annyira nem elmaradott helyen vagyok
(Nemetorszag) , de eddig meg nem talaltam egeszseges meretu turakat. Olyat mar lattam, hogy Naturfreunde-club (termeszetbaratklub) de a heti kiranduloprogramjuk abbol all, hogy elutaznak valahova, ott setalnak kb. 2 -2,5 orat, aztan haza. Esetleg jo ido eseten a 'celban' sutogetes, sor, kolbasz egyebek. Probalkoztam az EWV (ez az europai szovetseg) honlapjan is, de nem talaltam semmi kektura-fele maszkalos-pecsetelgetos akciot. De ha valakinek van valamifele infoja, dobjon mar meg vele!!!!

koszi szepen,
asciimo

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (889)
ktaxxyxx Creative Commons License 2001.12.20 0 0 890
"( a dolog hattereben egyebkent az all, hogy valami ritka madarfaj feszkel a Gaja-szurdoknal, ezert kell elkerulni a szurdok egyik reszet)"

A ritka madárfajt vadásznak hívják. Nyugatról települ időnként hazánkba költeni. Komolyra fordítva a szót: az erdészeti rt. a Gaja-völgy déli felében összefüggő vadászterületet kíván kijelölni, ahol éjjel-nappal vadászhat. Cserébe megígérte a Gajától északra fekvő terület felszabadítását, ott a kerítések eltüntetését. Erről jövő év elején folytat a megye tárgyalásokat az rt.-vel. Drukkoljatok!!!

Előzmény: asciimo (864)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.20 0 0 889
Hol vagy te most? Akárhol is legyen az az elmaradott ország, legfőbb ideje megalapítani ott is a ttúra-mozgalmat!
Előzmény: asciimo (888)
asciimo Creative Commons License 2001.12.20 0 0 888
Hat azert nem, merthogy tudtam, milyen sar lesz arrafele, es nem volt kedvem feladni 50-nel a 110-esre tervezett utat. Azt tudtam hogy a 110 nem menne esoben/sarban, ezert. Meg azt gondoltam leszmeg iden boven ttura, raerek kesobb menni. Ebbol aztan az lett hogy eljottem kulfoldre dolgozni, es sovarogva olvasgatom a ttura meg kektura beszamoloitokat.
Az tuti, hogy a kinizsire kiveszek szabit, es hazamegyek, addig meg edzek itt.

udv. asciimo

Előzmény: pataporc (884)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.20 0 0 887
OK!
Előzmény: Ryan (886)
Ryan Creative Commons License 2001.12.20 0 0 886
Ha senki nem vállalja be, akkor most már lecsapok rá. Úgyis készültem meglepni vele magamat karácsonyra. Így legfeljebb két Nyugatost veszek.
Az aranyjelvényemhez már "csak" az 500 pont túramozgalom hiányzik, jövőre meg kell azt is csinálnom.

SK, azért pls konfirm, mielőtt elindulok a térképboltba.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (885)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.19 0 0 885
Köszönöm a reklámot, legalább nem magamat kellett idéznem. :-)
Egyszerűen csak két példány van belőlük valamiért. Természetesen csak a duplumot cserélem. :-) Nem kínálok rossz üzletet, ez elég nagyvonalú csere, és én is jól járok vele.
Előzmény: asciimo (883)
pataporc Creative Commons License 2001.12.19 0 0 884
Tenyleg, kerjunk szamon: te meg miert nem voltal BEAC-on? :))
Előzmény: asciimo (883)
asciimo Creative Commons License 2001.12.19 0 0 883
Nem akarok kotekedni SK, de hat a 649-ben meg ilyet irtal:

Hallottam a rádióban az interjút. Az OKT atlasznak csak az első kötete jelent meg, a Dunától keletre. Hanem a Máramaros! Mit nem adtam volna érte tavaly a Hoverlán! Az egy unikum, még sose adtak ki róla tisztességes térképet. Szerintem ez az igaz i szenzáció, hiszen a kéket össze lehetett rakni más térképekből. Persze mind a kettőnek örülök, meg is veszem őket, píz nem számít!

Akkor meg mert akarod eladni/elcserelni? Huvosvolgytol Nagy/Milicig keszen vagy?

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (880)
kvte Creative Commons License 2001.12.18 0 0 882
Ezt láttátok már?

http://www.kulcsoshaz.hu/

kvte

Zete Creative Commons License 2001.12.18 0 0 881
Jók ezek a sztorik a bélyegzőkkel. Népünk gyüjtőszellemének ékes bizonyítékai. Én Felsőpetényben hallottam a vegyesboltban, hogy a pénztáros a bolt előtti kukában talált egy teljesen jó bélyegzőt, amit gondosan kimentett és használatba helyezett a túrázók számára. Egyébként ennek a bélyegzőnek eredetileg a szomszédban lévő kocsmában kellett volna lennie, ezek szerint onnan vezetett az útja a szemétbe.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!